Als werknemer van een Nederlands bedrijf werd mij gevraagd om een vacature aan te maken voor een nieuwe collega voor onze Belgische branche. Mijn baas had al een rijksregisternummer maar ik niet... Se mere
Se, hvad kunderne siger
When you lose your job, you must inform them within 8 days and that's not working days!!! Then in the system, you cannot choose a date even if it is within 8 past days from now!!! They basically cut 8... Se mere
Na enige tijd werkzoekende te zijn ben ik bij Judith op gesprek gekomen en ben ik open en eerlijk geweest over mijn ervaringen, competenties en zwakke punten. Hierdoor ben ik doorverwezen naar Ann van... Se mere
Meeste nuteloze hulpdienst voor werkzoekende, duurt maand ongeveer voor een afspraak Had gevraagd voor aangepast werk omdat ik een beperking heb, ging allemaal in orde komen Na 2 maand weten z... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Kontaktoplysninger
Ingen anmeldelsesinvitationer registreret
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
VDAB bemiddelaar loon 2160,52€ een…
VDAB bemiddelaar loon 2160,52€ een echte schande.Zouden ze moeten halveren meer moeten ze niet verdienen want ze doen toch niets.Jawel vandaag spelletje spelen op Qmusic daar hebben ze wel tijd voor.Maar om mensen te helpen?????
Ik heb zeer grote vraagtekens of het…
Ik heb zeer grote vraagtekens of het wel de bedoeling is van de vdab om iemand aan het werk te helpen door een opleiding te laten volgen? Gedurende het hele proces hing er een zeer negatieve sfeer over de kansen die je zal hebben om toegelaten te worden tot het volgen van een opleiding via de vdab. Ik was zeer enthousiast en sterk gemotiveerd om een opleiding te volgen. Een opleiding die dan nog een knelpuntberoep is. Je zou eerder verwachten dat ze iedereen toelaten die gemotiveerd is om een opleiding te volgen die leidt tot een knelpuntberoep. Zonder een echt duidelijke en correcte reden hebben ze mij afgekeurd. (Die reden, dat mijn motivatie was, zette mijn gedrevenheid alleen maar in de verf: Alleen in deze wereld kan je motivatie en gedrevenheid leiden tot negativiteit en afkeuring) Ik heb sterk het gevoel dat ze meer op zoek zijn naar redenen om iemand af te keuren, dan mensen te motiveren en helpen om voor zo een soort opleiding te kiezen.
Wat de reden is, is voor mij een raadsel. Maar in deze Kapitalistische en "democratische" wereld moet je het meestal niet te ver zoeken. Vriendelijke groeten en hou je sterk.
Zonder woorden
Zonder woorden
Schandalig 'bedrijf' dat speelt met mensen
Helpt mensen niet aan een job, maar vult jobkes in, zonder te denken dat ze met mensen werken
Werkloos zijn is geen vrijwillige keuze!
Had a meeting with them, and...
Had a meeting with them, they can't help me nor willing to help. Tried to find training course, first they say it is free, after a while he said I need to pay. Plus they work so slow. Not helpful at all.
Incompetent
Incompetent, bevooroordeeld, oogkleppen dragend en zal ik zo maar voortgaan. Wanneer men gemotiveerd is om een bepaalde richting uit te gaan, de juiste skills hebt, alle tests feilloos hebt doorlopen, toch nog een njet krijgen omwille van futiliteiten of persoonlijke meningen. Waarschijnlijk een té lichte huidskleur of te weinig stof rond het lichaam gedrapeerd. Stop met jullie positieve discriminatie en start te beoordelen op echte kwaliteiten ipv van gemotiveerde mensen naar het stenen tijdperk te katapulteren.
De grootste ramp ooit
Dus, ik ben van school afgegaan en had mij netjes ingeschreven zoals alle zever dat moest (ookal had ik al werk gevonden nog voor ik mijn diploma had). En daar heb ik dus ook 10 maanden gewerkt tot ik zelf ben opgestapt om voor een ander bedrijf te gaan werken in een andere sector. Hiervoor volg ik dus een opleiding, er is nooit iemand geweest die mij vertelt heeft als ik opstap en bezig ben met die opleiding dat ik mij moet inschrijven als werkzoekende. Ik zoek geen werk, want ik weet al waar ik ga werken ik moet enkel nog mijn opleiding voltooien. Hoe incapabel is dat personeel daar dan? En ook nog eens heel onvriendelijk ook. Op 3 dagen tijd 8 mails ontvangen van de VDAB, waarvan de helft op zondag... Als ik op zondag iemand nodig heb nemen ze de telefoon niet op, laat mij dan ook met rust op zondag dank u. Leer luisteren naar de mensen want ik heb al een werkgever die mijn opleiding betaald etc, dan zoek ik geen werk. Laat mij voor de rest met rust en stop met zeggen dat ik recht heb op uitkeringen zodat jullie mij kunnen naaien met mn belastingen.
Incompetentie ten top!
Mijn ervaring met VDAB is een regelrechte nachtmerrie. Zelden zo'n kwaadwillig incompetent personeel ervaren.
De VDAB liegt en bedriegt!
Met deze wil ik mijn er ervaring delen met de werking van het VDAB.
Bij mij is dit begonnen in 2018 toen ik mijn onslag gekregen heb omdat mijn werkgever géén aangepast werk had voor mij , de werkgever heeft dan ook gebruik gemaakt van de wet van Maggie De Block.
Onslag zonder opzeg periode of vergoeding.
Wanneer ik mij ingeschreven heb bij de VDAB raden zij mij aan om halftijds te gaan werken.
Ik heb hun toen gevraagd wat er zou gebeuren wanneer ik die halftijdse job niet aankon op gebied van mijn werkloosvergoeding want ik had toch een carrière van 40 jaar voltijds achter de rug.
Ze hebben mij verzekerd dat ik behoud van rechten had dus volledig voltijdse werkloosvergoeding.
Wanneer ik in 2020 volledig gecrasht ben , de diagnose was zware artrose, ernia nek, middenrug en onderrug en zware fybromagie nog is bij zij mijn specialist dat ik bij de VDAB terecht kon om aangepast werk om zo toch nog bezig te zijn .
Wanneer ik mij inschreef kwam ik dan ook te weten over hun eerste leugen .
Ik kreeg de minimum 36 € per dag en is mijn voltijdse carrière dus voor niks geweest.
Nu het tweede leugen !
Ze vroegen een attest van de dokter om mijn ziekte te bewijzen en dat heb ik dan ook binnen gebracht.
Ze zijden dan ook dat dit geanalyseerd ging zijn door hun medische staf.
Ik heb daar nooit een formeel andwoord op gekregen van hoeveel % ik onbekwaam ben op gebied van werk.
Het enige dat ik gekregen heb is een brief met de melding dat ik in aanmerking kwam voor een begeleiding naar aangepast werk.
Er werd mij ook een coach aangewezen.
Ik ben meerdere keren bij haar geweest om te zeggen wat ik nog kan en niet meer kan.
Ik heb haar verteld dat fysiek werk niet méér mogelijk is en dat ik niet weet wanneer ik kan opdagen want ik leef alleen maar met slechte dagen en de hele slechte dagen lig ik kreupel in mijn zetel.
Ik heb haar ook iedere keer vermeld dat ze wanneer een werknemer vondt het zeker moest vertellen over mijn probleem.
Wanneer zij 11 maanden later een rusthuis gevonden had die met mij in zee wou gaan was ik verbaasd en dacht dat het op vrijwillige basis was als huismoeder.
Wanneer ik daar mijn eerste dag begon had ik direct begrepen dat het voor de functie van logistiek was .
Drie uren op mijn benen staan opdienen en afdienen, vullen en legen van afwasmachine , deze functie kan ik gewoon nooit aan !
Ik heb dit ook direct vermeld aan mijn coach en ze andwoorde mij dat ik pijn had omdat ik lang stil gezeten had dus na al de noties dat zij opgeschreven heeft over mijn beperkingen weet ze nog niet dat ik fysiek werk niet aankan.
Er was ook sprake dat zij iedere week langs ging komen om te bespreken hoe het ging maar zij komt liever wanneer ik er niet ben.
Ik wou nogtans heel graag met haar en de hoofd van de afdeling bespreken over mijn beperking.
Omdat zij er niet bij was heb ik dan alleen mijn probleem verteld aan de hoofd en ze was enorm verbaasd want zij wist van niks en zij dat mijn coach mij voorgesteld had als iemand dat al lang niet méér gewerkt had en mij terug op de rails wou krijgen, dus voor haar een luirik en dat met een carrière van 41 jaar.
Het frustrerende is hun contract, een stage contract van 100 uren, ik wordt gewoon behandeld als een meisje van 16 jaar dat nog nooit gewerkt heeft en dat met een anciënniteit van 8 jaar als zorgkundige !
Het schandaligste is ook wanneer je een nieuwe functie aangaat moet je verplicht naar het medisch onderzoek maar voor ons is dat niet verplicht want ze weten dat we zoiezo afgekeurd worden.
Bij afwezigheid moet je ook een dokter briefje binnen leveren aan u stage plaats en coach , dus voor mij een dure zaak !
Voor mij is de VDAB zeker niet begaan met mensen zoals ik maar het enige wat telt is bewijzen aan de overheid wat goed werk zij wel leveren om zo hun eigen functie veilig te stellen en wat heel veel geld kost aan onze overheid !
Voor wat wil ik mijn ervaring delen, mensen met zware beroepen zijn vaak ongeschoold en weten of durven hun niet te uiten.
Ik heb ook een groep op Facebook gemaakt, de kreupele dat terug moeten werken.
Gewoon u verhaal vertellen doet is deugd in deze maatschappij zonder begrip en waar wij onmachtig zijn.
Læs mere om andre typer anmeldelser.