Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Als werknemer van een Nederlands bedrijf werd mij gevraagd om een vacature aan te maken voor een nieuwe collega voor onze Belgische branche. Mijn baas had al een rijksregisternummer maar ik niet... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

When you lose your job, you must inform them within 8 days and that's not working days!!! Then in the system, you cannot choose a date even if it is within 8 past days from now!!! They basically cut 8... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Na enige tijd werkzoekende te zijn ben ik bij Judith op gesprek gekomen en ben ik open en eerlijk geweest over mijn ervaringen, competenties en zwakke punten. Hierdoor ben ik doorverwezen naar Ann van... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Meeste nuteloze hulpdienst voor werkzoekende, duurt maand ongeveer voor een afspraak Had gevraagd voor aangepast werk omdat ik een beperking heb, ging allemaal in orde komen Na 2 maand weten z... Se mere

1,8

2 stjerner
1 stjerne

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

1,8

Alle anmeldelser

30 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De slechte ervaringen stapelen zich op

De slechte ervaringen stapelen zich op. Na mijn vorige review heb ik een vervolg. Ik ga het proberen kort houden. Ik heb een job, administratieve functie, via IBO contract van 6 maand. Ik durfde niet te weigeren en vond ook dat de ervaring nuttig was. Ervaring opdoen is dan ook het enige positieve. De rest is enkel positief voor de werkgever. Goedkope werkkracht. Ik blijf een werkloze in elk opzicht, maar ik WERK wel hé, even hard als de rest, maar je wordt er niet voor beloond. Het beetje loon dat VDAB stort blijkt bruto te zijn, dus het volgende jaar zwaar belast. De VDAB heeft ook dingen verzwegen en gelogen. Ze zeiden dat mijn uitkeringen zouden bevriezen, dus niet dalen per 3 maand. Maar dat geldt enkel voor de voltijdsen en ik werk 4/5de. Ik ben daar altijd duidelijk in geweest. Mijn uitkering daalt nu met €10/dag! Financieel gestraft worden terwijl je hard werkt! Nou moe, wat een motivatie om te werken zeg! Wat is er trouwens mis met 4/5de werk? Iemand met een beperking moet daar evenveel energie insteken. Ten tweede is het een job voor mensen zonder diploma wat ik pas heel laat te weten kwam, ik durfde geen nee meer zeggen. Ik heb een bachelor diploma! Wat denkt de VDAB eigenlijk over mij? Hoe vernederend zeg! Met als gevolg dat ik maar weinig leer, ik kan alles direct, ik verveel me steendood en zelfs de collega's vinden mij re goed voor de functie. De VDAB schat mensen zeer laag in, zien mensen met een beperking als achterlijk en liegen er op los. Ik zal blij zijn dat die 6 maand voorbij is en ik van de VDAB af ben. Ik zal mezelf wel hogerop werken, hun 'hulp' kan ik missen als kiespijn.

21. oktober 2024

VDAB weg ermee

Ik ben in avondopleiding bij thomasmore mezelf aanhet omscholen, nu in mijn laatste jaar mag ik stage gaan volgen maar vdab doet er alles aan om mij geen vrijsteling te geven voor deze periode, elk excuus is goed om mij te weigeren. Zoals altijd is een orgaan dat werkt voor de belgische staat het struikelblok aan vooruitgang, waardeloze organisatie die een dictatoriale houding heeft ten opzichte van hard werkende burgers.

9. december 2024

1 ster is al veel te veel

1 ster is al veel te veel ! Het is echt te erg voor woorden . Na een loopbaan van 30 jaar ongewild werkloos geworden door ziekte en beperkingen. In plaats van te helpen duwen ze de mensen gewoon de afgrond in . Ze laten je je eigen leven niet meer leiden en willen je continu vrijwilligerswerk laten doen . Gratis werken en goed weten dat je dat werk niet aankan door de helse pijn . Blijven pushen,pushen en nog meer pushen totdat ik zei dat ik gewoon terug een normale betaalde job zou zoeken in plaats van vrijwilligerswerk te gaan doen . Toen was het hek helemaal van de dam . Zelfs moeien met mijn privé leven . Ik mag niet gaan samenwonen met mijn vriend en werken kan ik volgens GTB niet. Alleen gratis werken in een rusthuis kan ik blijkbaar wel . Dat is helemaal niet mijn doel . Als ik mezelf dan toch helemaal naar de vaantjes moet werken zal het betalend zijn . Hun fameuze traject van 18 maanden is een flop . Ze boden me gratis psychische begeleiding aan . Wat een grap ! 1 keer heb ik mijn hart mogen luchten en dat is me zuur opgebroken. Sindsdien leiden zij mijn leven . 100 keer heb ik al verteld welk werk ik graag zou willen en hopelijk nog kunnen doen . Telkens komen ze terug op de proppen met dat vrijwilligerswerk en onbetaalde stages in rusthuizen . Psychische hulp ? Naar workshops gaan over welke soorten slaap er bestaan . Heb alles keurig gedaan maar niets is goed genoeg . Nu hebben ze me eindelijk zo hard gepusht zodat ik besloten heb om een ziekte uitkering aan te vragen . Ze hebben me mentaal helemaal gekraakt. Heb na 7 jaar depressief te zijn nog nooit zo diep in de put gezeten . Bah,bah,bah...

5. december 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Geen vertrouwen in de VDAB!

Kort en bondig samengevat: Inschrijving bij de VDAB. Na 2 weken een telefonische screening. Na 4 weken eerste uitnodiging. Na 2 maanden werkloosheid mag je je jobkeuze niet zelf meer kiezen. Na 4 maanden kan je al uitgesloten worden van een uitkering. Na de uitkering heeft de VDAB geen zin meer. Conclusie: De VDAB zoekt geen werk voor jou. De werkGEVER heeft ALTIJD gelijk. De werkZOEKENDE nooit. Punt aan de lijn.

8. december 2024

Onprofessioneel

Ik ben ontzettend teleurgesteld in de manier waarop VDAB werkt. Het is allesbehalve correct of professioneel. Ik volg een IBO-opleiding en mijn uren werden tijdig en correct doorgegeven. Toch wordt mijn loon niet op tijd uitbetaald, simpelweg omdat mijn bemiddelaar op verlof is. Hoe is het mogelijk dat er geen behoorlijke opvolging is tijdens verlofperiodes? Dit getuigt van een totaal gebrek aan organisatie en verantwoordelijkheid.

Dit is ronduit schandalig. Ik heb vaste kosten en facturen die betaald moeten worden en kan het me niet veroorloven dat mijn loon vertraagd wordt door de nalatigheid van VDAB.

6. december 2024

Niet aan Werk geraken

Ik snap echt niet hoe het zo moeizaam is om aan een job te geraken. Heb al meerdere keren gesolliciteerd en meerdere keren totaal geen antwoord gekregen. ik zit dan bij Groep intro die me wel goed begeleid en helpt maar zelfs via dit heb ik nog geen bereik gehad tot een job. ( geen slecht woord btw over groep intro )
een mens wilt dan werken en krijgt de kans niet eens!

een jaar ben ik nu al op zoek. logisch dat ik dan ga bekeken worden alsof ik degenen ben die niet genoeg moeite doet. tuurlijk gaan ze dan twijfelen over de werkgever terwijl (ik) er alles aan doe om een job te vinden die bij mij past en die ik wil doen. ook al is het een job waarvoor ik totaal niet gestudeerd heb. nog krijg ik geen kansen. ik vind dit echt geen kunnen.

1. september 2024

bestraffen ipv te helpen

als ze niet in staat zijn om je te helpen dan bestraffen ze je.
gelijk dat de mensen vooruithelpt, ze alles afpakken zodat ze nergens meer terecht kunnen.

23. september 2024

Geen adequate begeleiding

Mijn ervaring via GTB is zeker niet positief te noemen, want ik heb een heel traject doorlopen zonder uitzicht op (betaald) werk.
Begin 2014 na een jaar wachttijd begon ik aan de begeleiding via GTB en na bijna een jaar heb ik de begeleiding stopgezet, omdat mijn arbeidsbemiddelaar B.B. mij in een traject wilde plaatsen van 18 maanden en daarover gaf hij maar weinig informatie.
Ongeveer 9 maanden later stelde GTB voor om opnieuw een traject op te starten en ik vond zelf een interessante vacature bij SA. Ik was geslaagd voor alle tests voor normale mensen en mocht beginnen werken. Over mijn beperking heb ik verder gezwegen, maar een aantal taken gingen niet zo goed zoals aan het onthaal. Helemaal in het begin vestigden ze mijn aandacht dat er een andere vacature was waarvoor ik in aanmerking kwam en ik stelde mij kandidaat. Bij de selectieprocedure eindigde ik zelfs tweede en ik werd ontslagen in mijn huidige functie. Een week later kreeg ik telefoon dat ik mocht beginnen in die nieuwe functie en uiteraard moest ik toen mijn beperking toelichten. Dit ging niet goed en het strookte niet met wat ze van mij wisten tijdens de tewerkstelling. Ze verwezen mij terug door GTB en een maand later stuurde ik een mailtje naar de jobcoach van SA dat ik graag als stagiair zou willen beginnen om op die manier te laten zien welke taken goed gingen en welke niet. Dit was een goed voorstel en ik zou later nog een reactie krijgen. Omdat ik na een drietal weken nog steeds geen antwoord kreeg, heb ik mijn toenmalige trajectbegeleider S.B. gevraagd om contact op te nemen met SA en een stage voor te stellen. Mijn bemiddelaar van GTB heeft er verder niets mee gedaan en ze meldde mij dat het contact nog warm was en dat ik misschien iets van SA zou vernemen. Er werd opnieuw een activeringsbegeleiding opgestart en na twee stages eind 2018 kreeg ik te horen dat ik geschikt was bevonden voor het normaal economisch arbeidscircuit met begeleiding. Na het GOB-traject mocht ik solliciteren via Levanto binnen het NEC en dat was slechts een voormiddag, maar de 6 à 7 vacatures waren blijkbaar niet voor mij weggelegd. Ik kreeg nog een kans te solliciteren voor een maatwerkbedrijf terwijl ik toch een bachelordiploma had behaald, maar dat werd ook niks. Omdat ik geen zicht had op werk na jaren begeleiding heb ik de hulp in geroepen van de minister van Werk. De kabinetsmedewerker heeft zijn licht opgestoken bij GTB en ik was verbolgen dat ze het hele traject als zijnde negatief beoordeeld hebben. Zonder verpinken heeft GTB gemeld dat ik niet toeleidbaar was verklaard ondanks de eerdere beslissing na de activeringsbegeleiding. In het najaar 2020 op het einde van het hele traject kreeg ik de keuze tussen niet toeleidbaar of voorlopig onbemiddelbaar. Ik koos voor het laatste en mocht gerust verder solliciteren binnen het NEC, opleidingen volgen of vrijwilligerswerk doen. Omdat ik jaren later niets meer vernomen had van GTB, nam ik zelf contact op met hen. Ik had toen een paar ellenlange gesprekken met de provinciaal verantwoordelijke en iemand van de VDAB. In september vorig jaar kreeg ik te horen dat ik het advies welzijn had gekregen in weerwil van het feit dat ik wel degelijk geschikt ben bevonden voor NEC met begeleiding vroeger en zelf intussen al meer dan een jaar vrijwilligerswerk deed met zeer goede evaluaties tot gevolg. In het voorjaar van dit jaar vroeg ik aan mijn arbeidsbemiddelaar van GTB om dat advies in te trekken, maar ze vonden het te vroeg om dat te doen en stelden voor het vrijwilligerswerk uit te breiden of nog stages te lopen. Ik geloof dat ze bij GTB en VDAB zelf het noorden kwijt zijn. Ze willen zo veel mogelijk mensen aan de slag krijgen en elk potentieel talent benutten, maar blijkbaar doen ze niets.

12. september 2024

Simpelweg slecht

Geen woorden voor, er word mij al 3 jaar iets anders verteld, afspraken van de VDAB komen zij niet na, instanties die bij hen zijn aangesloten zelfde gezeik mee.

21. juni 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Een maand na hun Flater van die…

Een maand na hun Flater van die afspraak doen ze nu nog beter de PRUTSERS.Nu krijg ik op 13 /05/24 s'avonds na 20u mail je bent uitgeschreven bij VDAB.Volgende dag gebeld is omdat je al 4 weken aan de mutualiteit bent??? Da's ook eerste dat ik ervan hoor wist het zelf niet dat ik ziek was.Nu ik bellen naar syndicaat en die antwoorden voor wat is dat goed??? Dus VDAB heeft voor de zoveelste keer een STOMMITEIT begaan.Ze zouden die handel moeten op doeken kost alleen maar geld meer niet.

13. maj 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

VDAB GTB uit Kongostraat Gent mensen…

VDAB GTB uit Kongostraat Gent mensen slecht begeleiden naar zoektocht werk !
persoonlijke vertrouwelijke informatie
door geeft aan consulente VDAB GTB
alle informatie over over personen geven
ze door aan fabriek waar je gaat solliciteren
je hebt nul kans op werk als baas alles hoort
Over je persoonlijk verleden ,als je dan klacht indient tegen consulente VDAB GTB
krijgen ze geen enkele sanctie onslag mogen ze gewoon door werken ,denk er stelt over na om mijn verhaal dat aan te kaarten en door te geven aan 40 / 40 over de slechte
werk ervaring met vdab gtb in Gent !

14. maj 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Willen werken maar niet mogen...

Een werkgever heeft dringend een werknemer nodig. Ze verdrinken in het werk. Een werknemer is beschikbaar.
De werknemer kan starten via Ibo contract. De werkgever werkt vaak via Ibo contract. Alle papieren en gegevens van de werkgever zijn in orde. Alle papieren zijn bezorgd.
Toch duurt het nog een week eer de werknemer kan starten.................. Een gefrustreerde en overwerkte collega van de toekomstige werknemer.

23. april 2024

Laat de wensen over

Wat is me dit.. laat voor alle duidelijkheid eerst mij even vermelden dat het niet over de kantoren of het begeleidend personeel gaat maar over de website, a u b hebben jullie dit echt expres zo moeilijk en zo min mogelijk intuïtief gemaakt. Als ik al 5 min verlies met mij cv te zoeken scheelt er iets met jullie website en niet met mij. Een kleine tip zoek je inschrijvingsbewijs is en gebruik uw logische verstand. Bonne chance. We weten allemaal dat overheids instanties hun websites onlogisch en moeilijk te navigeren zijn maar dit is wat belachelijk niet?

21. januar 2024

Nutteloos

Nutteloos. Je belt omdat je een opleiding wilt starten, en voor je het weet ben je bezig met allerlei nutteloze opdrachten, en zit je weer vast in het systeem.
De medewerkers zijn ook enorm onaangenaam om mee in gesprek te gaan. Ik kom daar altijd buiten met een slecht humeur 😆

28. december 2022

Er dette din virksomhed?

Få en gratis konto

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.