TellUs MobilAnmeldelser

TrustScore 4 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Det började inte så bra. Tellus skickar ett sim kort med fel telefonnummer. Detta leder till att jag är oanträffbar några dagar vilket i sin tur ger en hel del negativa effekter. Trots detta vill... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Älskar! Bästa servicen och personalen är alltid så hjälpsamma och trevliga och man får alltid svar väldigt snabbt både på mejl och telefon! Att fler inte har upptäckt Tellus 🙃

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Jag bor ju nära Västerås och vill gynna dom små aktörerna. Min gumma har tjatat på mig att byta till Telia men jag vägrar. Nu är vi i Grekland på semestern och hon gnäller över att hennes internet int... Se mere

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Hastigheterna och täckningen är tvärbra! Extremt fördelaktigt med att överbliven data för månaden rullar över till nästa vilket ju ger en en extra databuffert. Enda önskemålet hade varit en online-po... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Mobilnetoperatør

Skrevet af virksomheden

Tellus Mobil är en svensk mobiloperatör som erbjuder prisvärda och flexibla mobilabonnemang utan bindningstid eller uppsägningstid. Vi använder Tele2:s rikstäckande nät, vilket innebär att alla kunder får tillgång till snabb och stabil uppkoppling med 5G-täckning i Sverige. 😃 Vi har ett brett utbud av abonnemang som passar flera olika målgrupper – från barn och ungdomar till seniorer över 55 år. Seniorabonnemangen är särskilt prisvärda och anpassade efter olika behov. I alla Tellus Mobil abonnemang ingår fria samtal, sms och mms, samt "surfa som hemma" när du reser inom EU/EES. All oanvänd surf sparas i upp till 90 dagar. Med undantag från vårat Rörliga abonnemang. Tellus Mobil gör också en insats för miljön tillsammans med sina partners.💚 För varje ny kund planteras ett träd eller rensas ett kilo plast från haven, i samarbete med organisationer som Håll Sverige Rent och Vi-skogen. Detta gör att kunder inte bara får ett bra abonnemang, utan också bidrar till en mer hållbar framtid. 🌍 För att sticka ut ifrån mängden har Tellus Mobil lagt stort fokus på service via flera kanaler. Till skillnad från många operatörer på marknaden så har Tellus en snabb och tillgänglig kundtjänst per telefon, mail och chatt. Sammantaget är Tellus Mobil ett attraktivt alternativ för den som söker ett prisvärt, flexibelt och miljövänligt mobilabonnemang. Välkommen hem till Tellus Mobil!😃👋

Kontaktoplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Bed kunder om at skrive en anmeldelse

Har besvaret 92 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 måned

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

58 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Tellus maste anpassa sig til marknaden.

1-När jag var i Turkiet jag fick SMS från Tellus. För utländska priser osv kontakta kundtjänst. Hur ska jag kontakta Kundtjänst medans jag är i en icke EU land. Alla andra teleoperatörer skickar SMS med alla priser som det gäller i detta land.
2-Jag skulle säga upp mitt abonnemang. Går i mina sidor, letar 10 minuter men kan inte hitta avboka rutan. Ringer kundtjänsten. "Nej, inte där, du ska go i vanliga tellus.se. Varför man ska ha 2 sidor? Varför jag kan inte avboka min abonnemang i "mina sidor".
Men ett stor + är Tellus kundtjänst. Inga massa knapp tryckning och kort vänta tid och man pratar med en människa. Tellus, ni får kolla vag konkurrenterna erbjuder.
3-Mycket krångligt debiterings perioder. Och de förklarar på ett sätt att "man on the street" fattar ingenting.

25. april 2024

Bra bemötande

Det var absolut inga problem att komma fram på telefonen, jag fick ett bra bemötande. Anledningen till att jag kontaktade dem var för att jag tänkte avsluta med ett annat bolag men fick ett så bra erbjudande från dem att jag avbröt nummerflytten från Tellus.

17. april 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Så mycket fel att man undrar varför de inte kursat

Debiterade för sattelitupkopling innan båten lämnat kaj och även när båten var nära land.
Debiterade helt olika på mina 2 mobiler hela dygnet. (Färjerutt mellan Sverige-tyskland-Danmark) Fakturan tiodubblad.
202403, Fortsatte dra från mitt konto fastän ab. avslutats.
Och betalar inte tillbaka.
De förlorade efter att jag anmält till ARN

9. april 2024
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

I mitt tycke bästa abonnemanget !!!👍

Jättebra bemötande vid kontakt med kundtjänst.
Fantastiskt billigt och bra Senior abonnemang.
Jag är verkligen mycket nöjd med att jag bytte till Tellus Senior abonnemang....
Ett billigare och bättre abonnemang kunde jag inte hitta.👍

20. marts 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Uruselt bemötande i samband med…

Uruselt bemötande i samband med dödsfall. Alla andra krediterade skulder men inte TellUs. De ska suga ut all kronor in i det sista trots att personen varit död en månad o uppenbarligen inte använt sin mobil. Så olämpligt.

13. februar 2024

Ingen bindningstid? Struntprat!

TellUs hävdar felaktigt att de varken har uppsägningstid eller bindningstid.
Jag försökte flytta mitt nummer till en annan operatör med 8 dagars uppsägningstid den 5 dec. (Nummerflytt hanteras vanligtvis mellan operatörer utan att kunden behöver säger upp den gamla abonnemangen.)
Den nya operatören berättade att Tellus nekade nummerflytt på grund av kvarvarande bindningstid. Kontaktade Tellus via e-post och fick rådet att säga upp via deras webbformulär. Gjorde detta två gånger: den 7 dec och den 12 dec, båda gånger med 15 dec som slutdatum. Skickade även ett uppsägningsmeddelande per mejl den 12 dec.
Svar från Tellus: “You will be notified when your cancellation have [sic] been handled and you can then contact your new service provider.”
Idag är den 19 december, jag väntar fortfarande…
Vilseledande marknadsföring?

19. december 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Varning för dold uppsägningstid! Lurendrejeri!

Jag försökte byta operatör den 30 november, och som med alla andra byten mellan operatörer utan bindningstid, så brukar detta lösas mellan dom utan kundens inblandning.
Reagerade först när jag fick en ny faktura för hela december, och såg då att mitt flytt hade misslyckats pga den nya operatören misslyckades på grund av påstådda bindningstider som inte överensstämmer med deras officiella information.
Ringer dom den 8e december för att säga upp (notera att hemsidan säger att man kan säga upp via tel). Då vägrar kundtjänstmedarbetaren ta emot uppsägningen via telefonen och säger att detta måste ske via deras formulär. Skickar in formuläret och ber nya operatören försöka igen, men misslyckas. Ringer igen samma dag och de säger att det inte kan hantera uppsägningen via telefon och att jag måste vänta på bekräftelse från formuläret.
Måndagen den 11 december kommer, inget svar. Ringer under dagen och den nya kundtjänstmedarbetaren säger att det visst går att hantera ärendet över telefon. Men att de ändå inte kan hantera det nu då de är under ett portalbyte, så jag måste vänta till tisdagen. Tisdagen kommer, hela dagen går och fortfarande ingen bekräftelse, ringer kl 16:58 och först då hanterar dom ärendet. Vilket betyder att jag först får det uppsagt den 15e december hela 2 veckor efter mitt tecknande av abonnemang hos nya operatören.
Jag har påstått flera gånger att detta till och med går emot deras egna villkor (punkt 14.1) men känns som att de gör allt i sin makt att fördröja uppsägningen så de kan ta betalt ett par dagar extra.
Jag känner mig vilseledd, lurad och frustrerad. Tellus Mobil ger intrycket av att vara snårigt och kaotiskt i sin kommunikation, vilket leder till förvirring för kunderna. Jag uppmanar andra att vara försiktiga och noga överväga sina alternativ innan de bindar sig till detta operatörsval.

12. december 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Fick inte faktura bifogad i första…

Fick inte faktura bifogad i första mailet, gick då in och betalade via deras hemsida. Andra månaden likadant, men gick inte att betala på hemsidan pga internetstrul hos Nordfin Capital lll AB (Tellus samarbetspartner)och fick en pappersfaktura med påminnelseavgift från Nordfin. Kontaktade Tellus och slapp avgiften och betalade via swish. Nu kom ytterligare en faktura med påminnelseavg och då har jag inte ens fått nått mail med faktura. Ringde upp och dom menar att jag ska själv ansvara för att den ska betalas i tid och om jag inte fått faktura så kan dom skicka en kopia, och dom tar inte bort avgiften.!!! Men jag vet ju inte vilket datum som de ska vara betalda eftersom jag aldrig fått nån faktura från Tellus. Ska jag be om en kopia varje månad för att dom inte följer det avtal jag har med dom, mobilfaktura i mail. Nu kontaktar jag konsumentombudsmannen.

8. november 2023

Funkar kanon bra

Funkar kanon bra. Men saknar info om hur mycket surf man har. Enligt ett svar den 22 maj 2022 jobbar ni stenhårt för att få till det. Jobba hårdare. 🤔🍺

7. oktober 2023
Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Bytte till Tellus mobil för någon månad…

Bytte till Tellus mobil för någon månad sedan.
Fungerar som förväntat.

Kort väntetid till kundtjänst.
Trevligt bemötande av kundtjänst.

Bra pris.

Saknar möjlighet att logga in och tex se hur mycket surf man har kvar. Förhoppningsvis utvecklas denna tjänst.

25. september 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Slår sig för bröstet och kallar sig…

Slår sig för bröstet och kallar sig "den schyssta mobiloperatören", men är i själva verket kriminellt usla och drar sig inte för att lura sina kunder. Tecknade två avtal och skrev till kundsupporten och ville försäkra mig om att en betalspärr låg på dem. Det dröjde länge innan svar, men till slut bekräftade de att så var fallet. Trots detta debiterade mig 850 kr för betalsamtal som jag inte gjort! Kundsupporten går knappt att få tag på och när Izabell Karlsson till slut behagar svara hänvisar hon till samtal som "förmodligen" gjorts ett visst datum, vilket hon alltså ljuger om. Betalspärren gäller tydligen inte trots att de bekräftat detta tidigare. Det är ren bluff och har blivit polisanmält.
För övrigt har de ingen sida eller app där man kan se sitt saldo, så man kan inte veta när datapotten börjar ta slut och när den väl är det är man hänvisad till att smsa om mer data. Tillbaks till 1800-talet. Välj en etablerad och tillförlitlig operatör istället och inte kriminella Tellus.
Uppdatering 2023-08-01: Daniel Wallin, s.k. Kundtjänstchef som tog över efter inkompetenta Izabell, skiver och frågar mig när jag kan ha gjort samtalet som de debiterat mig för! M.a.o. de vet inte ens vad de debiterat mig för!!! Räkna alltså med att bli debiterad hursomhelst och vilken summa som helst om du är kund hos Tellus, oavsett om du har betalspärr eller ej!

1. juli 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Efter 1 månad sa jag upp mitt…

Efter 1 månad sa jag upp mitt abonnemang p g av följande:
1. Mycket dålig kvalité på foton skickade från iPhone via MMS. De lyckades aldrig fixa felet.( När jag bytte operatör fungerade det som det ska igen. )
2. Man kan inte prata i telefonen samtidigt som man skickar eller ska ta emot MMS .
3. När man loggar in på deras hemsida finns inga uppgifter om ens abonnemang eller hur många GB man har kvar.
Positivt är att man kan få 100 GB för 295 kr och att det var lätt att komma i kontakt med kundtjänst.

1. marts 2023
Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Jag har svårt att veta vilken Sjårna…

Jag har svårt att veta vilken Sjårna jag skall ge, För det första så får man sitta länge innan man får svar från tellus på Chatten (öppnade Chatten kl:9.00 fick svar Kl3 på eftermiddag, hade skrivit en Faktura på Nr: som jag hade hos COMVIQ Kontantkort, När jag nu vill flytta det nr. från Comviq, till Vimla. Flytt nekas, PGA. Spärrtid, har lakas få fram att det är Tellus som har Spärrtiden, Försökte då att flytta det andra numret, till hallon, (9:-/mån i 3 mån.) fick även då samma besked att det finns en Spärrtid, Tellus skriver ju att det inte skall finnas Spärrtid Vad skalöl man då tro på det, ???

1. oktober 2022

En mycket bra operatör

En mycket bra operatör! Snabb och trevlig service för att inte tala om de låga priserna!

Rekommenderar alla att skaffa Tellus!

13. maj 2022
TellUs Mobil-logo

Besvarelse fra TellUs Mobil

Hej Christian!

Wow, vilken praise! Tack så mycket för de fina orden!

Önskar dig en jättehärlig vecka! :)

Patrik på TellUs Mobil

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.