Utleiemegleren Anmeldelser 97

TrustScore 1.5 ud af 5

1,6

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ikke benytt Utleiemegleren om du skal leie ut eller leie selv en bolig. Utleiemegleren har kun fokus på å gjøre minst mulig for mest mulig inntjening. De, bokstavelig talt (unnskyld uttrykket) drit... Se mere

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Tidligere Delego, som nå er Utleiemegleren i Kristiansand hadde jeg dårlig erfaring med. Var på visning for en leilighet og viste interesse for den. Megleren sa han skulle gi meg tilbakemelding på... Se mere

Kontaktoplysninger

1,6

Dårlig

TrustScore 1.5 ud af 5

Har besvaret 93 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 uge

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Anbefaler å styre unna Utleiemegleren !

Jeg leser at Utleiemegleren er opptatt av å gi en god opplevelse til sine kunder , da foreslår jeg at de tar til seg kritikk og endrer sine rutiner og holdninger. Dette basert på min erfaring: Ifjor leide jeg ut min bolig i ett år gjennom Utleiemegleren og tenkte det var en trygg måte å leie ut på (burde lest anmeldelser først) for god ivaretagelse av min bolig. Det viste seg at flere ting var ødelagt da jeg overtok boligen min igjen. Megler som var tilstede på gjennomgang av leiligheten før overtakelsen tok bilder av blant annet en knust lampe som leietaker med megler tilstede innrømmer at de knuste . Når det er dokumentert med bilder og notert, tror jeg at lampa blir erstattet. Men to dager senere er leietaker uenig i at de skal erstatte ødelagt/misligholdt innbo. Utleiemegleren trekker på skuldrene (og tar leietakers parti , slik jeg opplever det) og de overlater til meg å fremme sak til Husleietvistutvalget om jeg ønsker det, samtidig som rådgiver ved Utleiemegleren sterkt fraråder meg å gjøre det , fordi det vil koste 1400 å melde sak som jeg garantert vil tape (ifølge Utleiemegleren) .Det var også flere andre brudd på leiekontrakt som har medført utgifter og arbeid for meg. Det oppleves frustrerende og respektløst. Konklusjonen min er at utleie-kontrakten ikke er verdt papiret den er skrevet på, og jeg kan heller ikke forstå at Utleiemegleren driver etter loven. Selv èn stjerne blir for mye. Bare styr unna Utleiemegleren!

1. september 2025

Belastende leieforhold

En uke før jul ble vi varslet muntlig av Utleiemegleren om at utleier ønsket å si opp leiekontrakten for å selge huset.
Da datteren vår lå syk og vi ikke hadde mulighet til å ta imot takstmann den foreslåtte dagen, truet Utleiemegleren med å framskynde oppsigelsen av leiekontrakten. Ettersom vi ikke ønsket å fortelle vår syke datter, mindre enn en uke før julaften, at vi måtte flytte, framskyndte utleiemegleren oppsigelse av leiekontrakten med en måned.

En slik trussel er et lovbrudd.

Etter at vi mottok formell oppsigelse av leiekontrakten var det ikke lenger et ønske om å ha inn takstmann. Ikke før den aller siste dagen før overrekkelse av boligen.

Vi har leid bolig mange ganger, men har aldri opplevd et slikt uprofesjonelt og belastende leieforhold. Vi kommer ikke til å leie bolig via Utleiemegleren igjen.

19. december 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på vestfold@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Tvist i leieforhold

Jeg opplever dessverre at tjenesten fra utleiemegleren ikke har stått til forventningene som ble skapt gjennom deres markedsføring og informasjon ved etablering av kundeforholdet.

Utleiemegleren reklamerer blant annet med juridisk bistand og garanti for tapte leieinntekter. I mitt tilfelle oppsto det en tvist med leietaker, hvor leietaker både erkjente å ha påført skade på dører i leiligheten og samtidig unnlot å signere utflyttingsprotokollen. I tillegg står leietaker med utestående husleie tilsvarende to måneder.
Til tross for dette fikk jeg beskjed om at jeg selv måtte ta saken videre til Husleietvistutvalget (HTU) og håndtere prosessen på egen hånd, da dette ikke ble ansett å falle inn under bistanden de tilbyr. Dette står i kontrast til inntrykket som gis i forkant av avtaleinngåelsen.

Videre ble jeg informert om at dersom jeg ikke tok saken videre via HTU, ville utleiemegleren kreve meg for leien de har forskuttert. Dette var ikke forventet, og følte det ikke var i tråd med forventningen om trygghet og støtte som deres tjenester skal gi.

Samlet sett gir dette en opplevelse av at tjenestene ikke samsvarer med det som markedsføres, og at risiko i praksis overføres tilbake til utleier når utfordringer oppstår.

Basert på min erfaring sitter jeg igjen med et inntrykk av at man som utleier i mange tilfeller kan håndtere utleieforholdet selv, minst like godt – og med bedre kontroll – enn gjennom denne typen forvaltningstjenester.

22. april 2026

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på bergenvest@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Jeg har brukt Utleiemegleren Trondheim i 10 år

Jeg har brukt Utleiemegleren Trondheim i 10 år, og er meget fornøyd. Line Granheim og resten av teamet er fremoverlent og serviceorientert. Har ikke vært i min egen leilighet på årevis - men jeg trenger det ikke. Anbefales

25. marts 2026

Besvarelse fra Utleiemegleren

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Vi setter stor pris på at du tok deg tid til å dele din opplevelse. Vårt mål er å gjøre utleieprosessen trygg og enkel, og det er godt å høre at du er fornøyd. Takk for at du valgte Utleiemegleren.

STYR UNNA

STYR UNNA! Lite samarbeidsvillig utleiefirma. Vi bodde i en leilighet hvor det tydelig i kontrakten står "hvitevarer vedvarer så lenge de holder". Den streiket og vi kontakten dem, vi ikke ikke lov å kjøpe ny oppvaskmaskin, men fikk beskjed om å ordne service som kostet oss mer en ny oppvaskmaskin. Dette måtte vi selv betale for, selv om hvitvarer ikke var inkludert.

1. juni 2025

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Utleiemegleren, en bedrift som aldri burde eksistert.

Ikke benytt Utleiemegleren om du skal leie ut eller leie selv en bolig.
Utleiemegleren har kun fokus på å gjøre minst mulig for mest mulig inntjening. De, bokstavelig talt (unnskyld uttrykket) driter i deg enten du er utleier elle leietager.

Utleiemegleren Drammen fremstår som meget kyniske og uprofesjonelle som er mest opptatt og gjøre minst mulig. Dårlig og uriktig informasjonsflyt som får direkte konsekvenser både for utleier og leietager. De skaper splid, forvirring og splittelse mellom partene de er engasjert av.

1. marts 2026

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på drammen@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jeg har dessverre hatt en veldig dårlig…

Jeg har dessverre hatt en veldig dårlig opplevelse med Utleiemegler Frogner AS.
Etter at jeg signerte kontrakt og flyttet inn, har jeg opplevd manglende oppfølging og lite hjelp. Internett er inkludert i kontrakten, men jeg ble likevel bedt om å tegne eget abonnement, og kostnaden ble ikke dekket. Dette er i strid med det som står i kontrakten.
Jeg har også meldt fra om flere vedlikeholdsproblemer i leiligheten. Noen av disse måtte jeg til slutt reparere selv fordi jeg ikke fikk oppfølging. Andre problemer, som feil med oppvaskmaskin, er fortsatt ikke løst.
Det er svært vanskelig å få kontakt med megler. E-poster og telefoner blir ikke besvart, og avtaler blir ikke fulgt opp.
Jeg opplever at kontrakten ikke blir fulgt og at jeg som leietaker ikke blir tatt på alvor. Dette har vært en belastende situasjon.

1. oktober 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på frogner@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jeg har vært på totalt fire visninger…

Jeg har vært på totalt fire visninger via Utleiermegleren, og dessverre var ingen av leilighetene rengjort eller klargjort for visning. På alle visningene fikk vi samme beskjed om at «leiligheten blir vasket før innflytting», men det gir et svært dårlig førsteinntrykk og lite tillit.

Meglerne på visningene fremsto passive og lite informative. Det eneste som ble sagt var at man måtte sende inn lønnsslipp dersom man var interessert.

Vi var spesielt interessert i én leilighet, hvor megler (Lone) i starten hadde god kommunikasjon med oss. Hun stilte flere spørsmål, ba om lønnsslipper og ga inntrykk av at vi lå godt an. Deretter ble det helt stille, til tross for at hun sa hun skulle komme med en oppdatering. Over en uke senere fikk vi beskjed om at leiligheten allerede var leid ut – noe vi selv hadde sett på Finn i forkant.

Etter denne opplevelsen, og etter å ha sett hvor lav vurdering Utleiermegleren har på Tripadvisor, er vi veldig glade for at vi valgte å gå videre med privat utleie i stedet. Basert på vår erfaring oppleves prosessen lite profesjonell, med manglende oppfølging og svak kommunikasjon.

8. februar 2026

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hvis jeg kunne gitt null stjerner

Hvis jeg kunne gitt null stjerner, hadde jeg gjort det. Dette er uten tvil de verste på markedet. I stedet for å løse problemer, skaper de stadig nye. Manglende kommunikasjon, ingen ansvarsfølelse og elendig oppfølging. Anbefales på det sterkeste å ikke stole på dem.

16. maj 2025

Aldri mer.

Utleiemegleren virket for oss som leietakere som de kun skulle beskytte utleiers interesse. I flere tilfeller ble utleieloven oversett, og det førte blant annet til at vi måtte betale for utleiers strømbruk i etasje vi ikke fikk disponere i boligen vi leide. Dette forsvarte de med at vi måtte gjøre siden vi ikke betalte kommunale avgifter. Vanskelige både å forholde seg til og å få tak i når man trenger hjelp/kommunikasjon. De holdt igjen depositum etter utflytting uten grunn til tross for at utflyttingsprotokoll var signert og godkjent.
Det startet med at vi leide et hus hvor vi ville bo lenge, og endte med at vi kjøpte et eget fordi vi ikke orka mer.

31. december 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på majorstuen@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Dårlig kommunikasjon

Ikke fornøyd med måten megler kommuniserer på. Arrogant og uproff. Hver gang det er et anliggende på leieforholdet forventer han svar umiddelbart, men når jeg skal ha hjelp til noe så går det ukesvis og jeg må purre opp.

18. december 2025

Ekstremt uprofesjonelt!

Noe av det mest uprofesjonelle jeg har vært borti. Ville ikke anbefalt noen å leie gjennom utleiemegleren. Vi leide en bolig på Bjergsted i 1 år. Da vi tok over nøkler hadde ikke forrige leietakere fått godkjent utvask, og prosessen med overlevering ble derfor veldig rask, uoversiktlig og ting ble ikke notert ned. Dette fikk vi svi for ved utflytting. Fikk «skylden» for ekstremt mange forhold som var eksisterende da vi flyttet inn og krav om at sirka hele depositumet måtte betales ved utflytting. Heldigvis hadde vi dokumentert nokså grundig, men noen forhold måtte vi betale for selvom vi ikke hadde forsaket det, grunnet at vi ikke hadde bilde. Megleren vi hadde første halvår av leieperioden vår sluttet, og det virket ikke som den nye megleren fikk noe særlig innblikk i hva vi hadde sagt fra om av skader osv. Dette ble naturligvis også problematisk. Når vi sa fra om ting som ikke funkerte (tette rør, en fryser som ikke funket, en ovn som ikke funket, osv.) tok det ofte flere dager/uker før vi fikk svar, og opplevde at disse tingene ikke ble tatt tak i. Vi som leietakere følte oss ikke ivaretatt på noen som helst måte, og følte at de ofte prøvde å lure og skremme oss med store ord og voldsomme krav. For å oppsummere - en veldig kjip, frustrerende og dårlig opplevelse, kommer aldri til å leie gjennom utleiemegleren igjen og kommer også til å råde bekjente om å styre unna.

17. december 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på stavanger@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jeg sitter igjen med en svært negativ…

Jeg sitter igjen med en svært negativ opplevelse av Utleiemegleren. Som leietaker gjennom flere år, alltid punktlig med husleien og uten ett eneste problem, forventet jeg en profesjonell og respektfull behandling. I stedet opplevde jeg det motsatte.

Når det gjaldt fornyelse av leiekontrakten og krav som påvirker leieinntektene deres, fikk jeg svar nærmest umiddelbart. Men da jeg meldte inn helt vanlige utbedringsbehov i leiligheten (bl.a. dører som ikke fungerer), hørte jeg ingenting – ikke en gang et enkelt svar – på over to uker. Det er vanskelig å beskrive hvor lite ivaretatt man føler seg når det gjelder noe så grunnleggende som å få bo trygt og funksjonelt.

Jeg opplevde også at dialogen manglet menneskelig forståelse. I stedet for å se meg som en stabil leietaker som har bodd der i flere år, ble jeg møtt med rigide krav og standardformuleringer, uten rom for dialog eller vurdering av faktisk historikk. Det føltes som om jeg ikke var et menneske med et hjem, men kun et saksnummer i et system.

Dette er ikke slik en profesjonell aktør bør opptre overfor noen – og spesielt ikke overfor leietakere som har vært lojale og ryddige i flere år. Jeg kan dessverre ikke anbefale Utleiemegleren basert på min erfaring

1. december 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på gronland@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hold deg unna ikke bruk dem for verken leie eller noe som helst!

Vi har hatt en svært negativ opplevelse med Utleiemegleren Lillestrøm/Jessheim. Vi har levd i en bolig med dokumentert fukt- og muggproblemer siden august, og til tross for gjentatte henvendelser har det knapt blitt gjort noe for å løse problemet. Det eneste som er blitt gjort er å male over muggen og utføre et par helt ubrukelige «tiltak» som ikke har noen effekt. Ventilasjonen fungerer ikke, muggen fortsetter å komme tilbake, og det påvirker helsen vår betydelig.

Vi har dokumentert både forholdene og helseplagene, men oppfølgingen fra både megler og utleier har vært preget av ansvarsfraskrivelse, bagatellisering og minimalt engasjement. Til tross for at problemet har vært kjent i flere måneder, har ingen reelle utbedringer blitt gjennomført. Vi har blitt fortalt at dette skyldes «vår egen fuktproduksjon», noe som er direkte feil og ikke basert på faglig vurdering.

Når vi ba om husleiereduksjon for en bolig som helt åpenbart har vesentlige mangler, ble det avvist uten at utleier engang ville innhente en profesjonell vurdering av forholdene.

Kommunikasjonen har vært lite hjelpsom, lite profesjonell og oppleves som fullstendig uinteressert i leietakers helse og sikkerhet. Dette er rett og slett en håndtering som ligger langt under hva man burde kunne forvente av en seriøs utleieaktør.

Vi har nå måttet løfte saken videre til HTU for å få en rettferdig vurdering, da vi ikke har mottatt noen form for konstruktiv hjelp gjennom Utleiemegleren.

Anbefaler ikke.

21. november 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Takk for din tilbakemelding. Vi er opptatt av å levere en god opplevelse til våre kunder, og vi beklager dersom du ikke har vært fornøyd. Ta gjerne kontakt med oss direkte på romerike@utleiemegleren.no, så vi kan se nærmere på saken.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Skulle ikke tro at det kunne være så…

Skulle ikke tro at det kunne være så elendig. Må betale fra i dag (20.10.25) også må jeg betale (1.11.25). Når jeg tar kontakt med megler via sms får man ikke svar. Prøver da å ringe, men får heller ikke svar. Vi får heller ikke nøkkelen før vi har betalt, men når han ikke svarer på spørsmålene jeg har på sms på selve flytte dagen så begynner jeg å bli frustrert. Styr unna dette selskapet om dere kan.

20. oktober 2025

Kunnskapsløse meglere

Har leid bolig av utleiemegleren tidligere og leier igjen i t.d.d. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor disse type meglerne eksisterer annet for å ta bort visnings jobben for eier. I nåværende leilighet har jeg hatt kontakt med 5 ulike utleiere, en via finn, en på visning, en på overtagelse og 2 over mail(en som ble «kontaktperson») dette er en relativt ny leilighet, og ingen av megleren kan en dritt om bygget eller leiligheten. Vet ikke hvordan varmen funker, hvordan ting byttes, når bygget sto ferdig, hva det var før, masse mangler som er meldt inn som de ikke skjønner eller aldri har vært borti og du får bare beskjed om å sende bilder for så å bli overlatt til deg selv, eller spørre naboer. Ingen som ringer opp igjen eller kan komme å se på problemet, du får heler ikke lov til å utbedre problemet selv. Leter alltid bestemt etter leiligheter som ikke har utleiemegler som mellom mann, men dessverre så har de mange «bra» leiligheter. Oppfordrer ALLE som leier ut til å ta den lille jobben det er å leie ut nye leiligheter selv, for disse folka kan og vet absolutt ingenting om «sine» leiligheter. De blir et stort irritasjons moment og var hovedgrunnen til at jeg flyttet fra tidligere bolig med utleiemegler og vil trolig bli hovedgrunnen igjen. Er allerede møkk lei…

15. oktober 2025

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Urimelige krav på normal slitasje

Jeg og samboeren min bodde i en splitter ny leilighet på Sinsen i et år. Etter utvasken sa både megler og utleier at «den ser ut som ny». Utleier var mega chill og synes alt så bra ut, men megleren fra UM skulle pirke på absolutt alt han kunne finne. Flekker på veggene etter skohylla i gangen til maling som flaker av betongen. Helt vanlige slitasjeskader som jeg ser flere anmeldelser nevner her. Til og med eieren måtte roe han ned og si «det er lov til å bo her altså». Til slutt etter å ha pirket på alt han kunne finne så ville megleren bytte to treplater, noe han mente kommet til å koste 8000kr.

Det tok 5 uker og 5 purringer fra utflytting til et krav endelig ble gitt på 4000kr noe vi fikk presset ned til 3000kr trekk fra depositum. Jeg skulle ønske vi viste at vi selv kunne avslutte depositumskontoen, og da hadde megleren hatt 4-5 uker på å komme med krav, om ikke hadde vi fått alt av depositumet tilbake, men det ble selvfølgelige ikke opplyst av megler og kontoen ble heller ikke meldt avsluttet fra megler.

Vi synes det her var en utrolig ubehagelig prosess hvor vi følte vi ikke hadde noe vi skulle ha sagt. Megleren kom med helt urimelige krav på helt normale slitasjeskader. Jeg anbefaler å holde seg langt unna UM gitt det virker som at dette har skjedd med flere enn bare oss, og kommer sannsynligvis til å skje med neste leietakere også. Jeg synes det er helt på trynet at det er sånn her de driver butikk ved å utnytte unge leietakere på denne måten. Skam dere UM!

30. maj 2025

Useriøst firma. Hold deg unna

Dette er ett firmar som ikke skjønner hva normal sittasje er. Som prøver og beskyldeg for ting som ikke er tilfelle.
Å de ber deg som leitaker om og gjøre ting som ikke vanlige folk har lov til. Som det skal være Autorisert rørlegger eller ventilasjons folk som gjør. Å når du melder om en vanskade pga. Sluket vannlås under vasken får du beskjed om og vente i 14dag.

1. oktober 2025

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Utleiemegleren Trondheim Øst

Jeg skulle for første gang leie en leilighet gjennom Utleiemegleren. Hadde lest meg litt opp i forkant og fant ymse tilbakemeldinger (som her på TP). Jeg må si jeg ble positivt overrasket. Både på innflytting, under leieperioden og da jeg flyttet ut var det rask respons, kort ventetid før ting ble ordnet opp i og jeg som leietaker følte aldri at det var et "oss mot dem" fra UM, de forholdt seg som en profesjonell part mellom utleier og leietaker, og fulgte lover og regler til punkt og prikke. Hadde ikke nølt med å leie hos den trivelige Trondheimsgjengen igjen.

15. september 2025

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

They expect the most out of renters and…

They expect the most out of renters and offer ZERO in return. Horrible experience. DO NOT USE THEIR SERVICES.

1. september 2025

Besvarelse fra Utleiemegleren

Thank you for your feedback. We are committed to delivering a good experience to our customers, and we apologize if you have not been satisfied.

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.