Renew is het meest vreselijke bedrijf waar ik de afgelopen jaren mee te maken heb gehad. Laten containers ongeledigd achter chauffeurs zeggen dat ze geledigd zouden zijn. Vervolgens begint de ellende... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Komen 3/4 keren gewoon je vuilnis niet ophalen. GA GEEN SAMENWERKING AAN MET DIT BEDRIJF!! Ik werk al meer dan 20 jaar in de horeca en renewi is, by far, de allerslechtste die ik ooit heb meegemaakt!... Se mere
Virksomheden har svaret
Ik werk in de horeca, dus mij te verdomd om een review te schrijven. Maar renewi pakt mij ECHT niet meer. Ga NIET bij renewi met je zaak!!!!!!!!! Klantenservice is 0.0 aanwezig. Gewoon niet. Niemand t... Se mere
Virksomheden har svaret
Slechtste bedrijf ever. Containers staan soms weken onopgehqald te stinken op straat. Houden zich nooit aan ophaal afspraken. Het is pure mafia. Facturen die niet kloppen. Tenenkrommende slechte servi... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Renewi plc is a leading European waste management company operating in Europe and North America.
Kontaktoplysninger
Auckland Park, MK1 1BU, Bletchley, USA
- www.renewi.be
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har besvaret 68 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 uge
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Container was perfect op tijd geleverd…
Container was perfect op tijd geleverd met een glimlach

Vertragingen onder bericht
Ik heb in de afgelopen tijd 5 containers besteld. 2 hiervan komen zonder tegenbericht dagen later dan de besteldatum. Wanneer je hier over belt word je 3x doorverbonden en zeggen ze uiteindelijk 'we gaan ons best doen maar kunnen niets beloven'. Heeft veel vertraging op mijn project opgeleverd.

Besvarelse fra Renewi Nederland
Lange opzegtermijn en verborgen kosten
We zijn met een scoutinggroep jaren lang klant geweest maar zijn de laatste jaren geconfronteerd met enorme tariefsverhogingen.
Daar stond weinig extra service tegenover, bijvoorbeeld in die jaren nooit een nieuwe container ontvangen.
Om de eindjes aan elkaar te knopen en de contributie laag te houden een aantal andere afvalbedrijven om offertes gevraagd. Het blijkt elders voordeliger en klantvriendelijker te kunnen.
Bij het opzeggen van Renewi kregen we te maken met een lange opzegtermijn, hier was ondanks meerdere verzoeken niet aan te ontkomen.
Op het moment dat het contract zou moeten eindigen nog wel er achteraan moeten gaan, omdat het volgende kwartaal alweer was gefactureerd en geïncasseerd!
Denk je na de creditnota en retourbetaling eraf te zijn ontvang je nog een forse factuur van ruim € 100,-
voor het ophalen van de container (waar staat dit in de voorwaarden?) Zo ga je niet met trouwe klanten om Renwi, allemaal erg teleurstellend!
—— update 8-9-2025 ——
Na het indienen van een klacht over de ontvangen factuur voor het ophalen van de container wel positief nieuws. Deze is gecrediteerd door Renewi.

Slechtste bedrijf van Nederland
Slechtste bedrijf van Nederland, als het gaat om papieren privacy afval.
(mogelijk niet alle afdelingen, heb als apotheek ook te maken gehad met ophalen van medicijnen aangestuurd vanuit gemeente en nooit problemen).
In elk bedrijf worden fouten gemaakt maar alles wat ik meegeeft overtreft echt alles. Maar het echte probleem ligt veel dieper en gaat over een falende organisatie door zowel incompente leiding die onverschillig, arrogant, onbeschoft is. Ze zijn niet in staat zijn om te kunnen/willen verbeteren en kennelijk niemand die hier kan/wil ingrijpen.
Ervaring vanuit 2 apotheken, zowel in Amsterdam als Zaandam. Ik praat over zowel contract van 2 wekelijks ophalen als op afroep. 2 jaar lang. Dit gaat dus niet om 1 of enkele fouten maar het ging het gewoon altijd of in 99% fout. En ondanks dat je elke het initiatief neemt voor overleg (anders hoor je niets), nieuwe afspraak maakt weer contact zoekt, nieuwe belofte/afspraak, weer fout. Nooit wat gehoord, elke keer maar weer zelf contact gezocht, weer fout, Elke 2 weken bellen/mailen maar na anderhalf jaar geen enkele verbetering. Als je dan een keer boos wordt dan zijn ze nog verbaasd en beledigd ook en gooien ze gewoon de hoorn er op.
Dat iets 1 of vaker fout kan gaan kan ik begrijpen. Dat je dan 0 reactie geeft en niets meer hoort tot je zelf contact opneemt en onklantvriendelijk en onprofessioneel(ondanks dat je een contract hebt dat ze elke 2 weken standaard komen: als het het niet is gelukt of niet zijn gekomen, geen bericht, en hoor of je zie je ze vervolgens niet meer tot je zelf een nieuwe afspraak hebt gemaakt, waarna het natuurlijk weer fout gaat en hetzelfde weer van voor af aan begint. Als iets ongeveer elke 2 weken iets structureel fout gaat en zelf contact moet zoeken voor overleg ,en dus al snel over 100 klachten spreekt, en niet in staat bent om na 2 jaar zowel de communicatie als de werkwijze op geen enkel punt weet te verbeteren dan is de organisatie verrot van binnen.
Als je enigszins betrokken bent, we eigen werk en verantwoordelijkheden serieus neemt en iets structureel langdurig fout gaat, dan ga je toch denken: waar gaat het steeds fout, hoe kunnen we dat verbeteren en indien nodig in overleg met de betalende klant(en geef ieder geval terugkoppeling als je afspraak niet kan/wil nakomen om welke reden dan ook?
Een kleine opsomming:
- In Amsterdam: moeilijk bereikbaar in de binnenstad. Je maakt een afspraak. Ze moeten even wachten op verkeer, en rijden gewoon door. Geen reactie tot je zelf weer contact opneemt voor nieuwe afspraak, zelfde verhaal. Ze liegen gewoon dat er of geen afspraak was(stond zwart-op wit), of niet bij konden(dan geef je toch terugkoppeling en/of maakt een nieuwe afspraak?), terwijl ik ze gewoon voor mijn neus zie doorrijden/wegrijden omdat een vrachtwagen/bestelbus net even moet uitladen.
- Toen kon het niet meer standaard maar alleen op afroep, zelfde problemen natuurlijk.
In Zaandam: prima bereikbaar, gewoon iet komen, geen reactie tot je zelf na 2, weken reageert, want dan komen ze anders 2 weken later ook niet.
- Dan hebben ze geen sleutel, terwijl ze die wel hadden gekregen. In overleg slot open gelaten, dat mocht vervolgens niet. Nieuwe sloten, waarvan ik persoonlijk sleutel had gegeven. Zelfde verhaal.
- Vervolgens kome ze 2 weken niet, geen reactie/communicatie, en als ze na 4 weken komen dus weer 2 weken later, zeggen dat de bak te vol is en dat niet is toegestaan. Nou er is wel meer niet toegestaan, maar uiteindelijk was die bak te vol omdat ze zelf niet kwamen en geen reactie geven en ipv de verantwoordelijkheid nemen om de problemen op te lossen die door jouw eigen werkwijze en communicatie zijn ontstaan, het probleem bij de ander neer te leggen.
- Ik heb zelfs meegemaakt dat ze container kwamen legen op ons afgesloten prive terrein. Werkelijk 5 seconden later, kwam de bezorger binnen, dat ze een zak hebben laten vallen, die opengescheurd op de in de steeg op een openbare lag weg 5 meter van ons parkeerterrein terwijl ze nog niet de hoek om zijn, direct gebeld zodat ze nog rechtsomkeer konden maken. Nee ik moest eerst foto's sturen, en vervolgens zeiden ze dat het onmogelijk was en dat er de volgende dag wel iemand kon komen maar wel op onze kosten. Dan leef je echt niet meer in de realiteit heb je geen verantwoordelijkheid en schijt aan klanten. Als of ik of iemand nog voordat ze de hoek om zijn even snel een zak pak en openscheur en op straat ga gooien, het idee, de lef, natuurlijk heb je rare mensen, of dat ik daar tijd voor heb en niets beters te doen heb? Het geeft aan dat je niet logisch nadenkt geen vertrouwen en respect voor klanten hebt en geen verantwoordelijkheid voor je eigen werk. Uiteindelijk heb ik het s'avonds na werktijd zelf maar (gratis) opgeveegd want ik kan het moeilijk 24u laten liggen.
Oplichters
Oplichters ! Alle facturen kloppen niet en sturen ook deurwaarders en etc . Deze bedrijf is een maffia bedrijf
Contract afgesloten voor vuilcontainer
Contract afgesloten voor vuilcontainer. eerst bijna een half jaar bezig geweest om een adreswijziging door te geven,is namelijk heel ingewikkeld en daarna elk jaar mega verhoging. Nu opgezegd,komt er nog even een rekening van €108 achteraan voor het ophalen van de bak. Toen ze hem brachten werd dat niet gerekend. Met andere woorden : met een rode loper naar binnen en met een schop onder je hol eruit!! Wat een ballentent.
Zeer matige klantenservice helaas
Zeer matige klantenservice helaas. Grote 10m3 container besteld, maar op de dag zelf gebeld dat er alleen een kleine container is van 6m3. Zou financieel gecompenseerd worden. Akkoord gegaan want anders geen container. Moest er zelf achteraan bellen voor compensatie. Dat viel erg tegen, alleen compensatie voor prijsverschil tussen containers maar niet voor de extra kosten - een kleine container is per m3 veel duurder dan een grote. Van de klantenservice geen enkel begrip, dit bedrijf maakt van een planningsfout van henzelf het probleem van hun klant. Ga dus niet akkoord met een kleinere container indien dit u overkomt!
2 weken geleden een verzoek ingediend…
Zojuist is Renewi alsnog geweest om de container op te halen, Super fijn!
2 weken geleden een verzoek ingediend om mijn bouwafvalcontainer op te halen maar nog steeds niet geweest. Elke x wordt de datum opgeschoven en moet je maar hopen dat ze de volgende x wele komen. Volgende week begint de aannemer en worden er kozijnen geleverd, die moeten nu op straat blijven staan omdat de oprit niet vrij is. Het interesseert ze allemaal niks. Wat een waardeloze onderneming.
Factuur vele malen duurder dan…
Factuur vele malen duurder dan overeengekomen. Wij hebben een toko in Barneveld en hebben een container van 1100 liter. Iedere maand betalen we nu 197 euro en zelfs 1 keer 300 euro. Voor 1 keer in de maand ledigen. Ik ben weg nooit meer pure oplichting. Ik ga aangifte doen want dit mag volgens de wet niet.
Gevaarlijke situatie
Wat een slechte zaak is dit ren ik de trap af naar beneden zeg ik tegen ze dat ie verkeerd staan de ondergrondse containers en of dat ie ze wil goed zetten nee daar heb ik nu geen tijd voor.
Ze staan verkeerd om de ondergrondse containers aan de straat kant dus je moet via de weg je zak erin doen, jullie weten toch zelf ook wel dat dat gevaarlijk is!!!!
Wie is dadelijk verantwoordelijk als er iemand word aangereden gaat om de ondergrondse containers Parnassialaan 3-97 in Hellevoetsluis
P.s. werken daar misschien domme mensen ofzo 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
P.S. GEVAARLIJKE SITUATIE!!!!!
Ze komen niet langs
Ze komen niet langs. Zetten hem op geleegd. De planning die bestaat niet. Onderhand nemen ze gewoon de volgende op. De standaard smoesjes zoals iedereen. Jammer dat zulke bedrijven blijven bestaan
In 1 maand 3 ledigingen niet uitgevoerd…
In 1 maand 3 ledigingen niet uitgevoerd volgens overeenkomst restafval en papier inzamelen ook niet volgens schema. Zelf naar stort gereden en extra kosten gemaakt. Klachten worden niet serieus genomen. Als er problemen zijn op werkvloer moet je dat communiceren met je klanten om begrip te krijgen maar Renewi communiceert niet… dan krijg je ontevreden klanten…
Wat een waardeloos bedrijf is dit…
Wat een waardeloos bedrijf is dit communicatie 0 containers niet legen. Werk uitbesteden aan prezero. Ook waardeloos, zelf nu het contract is opgezegd is zelfs het ophalen van de container een probleem.
Slecht bedrijf!
Wij hebben als kinderopvangorganisatie onze samenwerking met Renewi per direct beëindigd vanwege herhaalde ernstige tekortkomingen in de dienstverlening. Ondanks correcte aanbieding van de container én meerdere meldingen bij Renewi, is deze op vijf verschillende momenten niet geleegd. Na herhaalde klachten en toezeggingen van beterschap bleef het probleem zich voortdoen.
In plaats van dit serieus te nemen, blijft Renewi verwijzen naar een contractuele einddatum in 2027 en weigert men inhoudelijk in te gaan op de gebrekkige dienstverlening. De communicatie is traag, ontwijkend en onbevredigend.
Wij waarschuwen andere organisaties: Renewi komt afspraken niet na, handelt onprofessioneel bij klachten, en toont geen enkele verantwoordelijkheid wanneer zij zelf in gebreke blijven.
Slechte communicatie…
Voor ons bedrijf is een nauwkeurige afvalverwerking noodzakelijk. Renewi biedt de juiste oplossingen maar de communicatie tussen kantoor en de chauffeurs is erbarmelijk slecht. Ik maak afspraken met kantoor die door de chauffeurs niet worden nagekomen. Volkomen onacceptabel! Mijn review gaat niet alleen over vandaag maar over de afgelopen 1,5 jaar! Renewi, ik schrijf dit review namens mijn bedrijf Bald Brewer in Best
Slechte service, heel klant onvriendelijk !
Afspraken worden niet genoteerd en niet nagekomen !!! er wordt ook NIET teruggekoppeld, service is ronduit slecht.
Er wordt vaak niet opgehaald en vervangende ledigingen worden als Extra ledigingen gefactureerd.
We zitten al een aantal jaren bij Renewi met een Restafval container van 1100 liter. Het laatste jaar gaat het enorm vaak mis. De container wordt zo 6 weken niet opgehaald. Pas na 3 keer bellen met de klantenservice wordt hij geleegd en daarna weer een aantal keer niet. Ondertussen worden alle "vervangen ledigingen" gewoon in rekening gebracht alsof het extra ledigingen waren. Wat een slecht bedrijf. Wij gaan zo snel mogelijk overstappen.
Alles ging goed tot het moment dat wij…
Alles ging goed tot het moment dat wij het contract gingen beëindigen , dat mocht eigenlijk niet hoe kun je nu weg gang bij zon goed regionaal bedrijf ,vervolgens word het contract door hen niet beëindigt ,krijg je gewoon de factuur , moet weer bellen oké dat klopt niet maken we in orde kregen een credit factuur , dan zou de container opgehaald worden ,dat gebeurde maar niet weer bellen oké dat gaan we inplannen , en dan tot mijn verbazing nadat ik al die tijd de container gehuurd heb voor een steeds hoger wordende huur prijs krijg ik een nota voor het ophalen van € 115.00. voor de totale kosten over de huur periode had ik zelf wel 3 1000 liter containers kunnen kopen . dus wil je echt lokaal en een loyaal bedrijf en goed georganiseerd kies dan NOOIT RENEWI
Renewi
Renewi,
heeft mij heel goed geholpen en mn probleem opgelost. Ik herken Renewi Oost niet in de meeste commentaren die hier staan vermeld.
conciërge van een basisschool