komfort.pl Anmeldelser

TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Absolutna porażka. Złożyłem zamówienie na produkt, który miał zostać wysłany w 24h. Po 3 tygodniach i kilku telefonach wciąż otrzymuję informację, że nie wiedzą kiedy zamówienie zostanie wysłane, a... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Brak kontaktu z infolinia. Po zamówieniu produktu, po kilku tygodniach otrzymałam informacje, że towar został uszkodzony i muszę anulować zakup i zrobić ponowne zamówienie. Oczywiście szybko. Wszys... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Firma oszukuje na czasie dostawy, i to o parę tygodni, nie może a się dodzwonić na infolinię, a jak już się cudem człowiek dodzwoni to to w niczym nie pomoże, z każdym razem mówią co innego. Anulowani... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Niestety obsługa klienta online nie istnieje. Nie można sie zarówno dodzwonić lub doczekać odpowiedzi na email. Dzwoniłam 5 razy za każdym razem ok 60 minut na linii bez skutku . Na email tez z... Se mere

Dårlig

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

124 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Terminy realizacji zamówień podawane w…

Terminy realizacji zamówień podawane w sklepie online niezgodne z rzeczywistością. Opieszałość w kontakcie z klientem, niepokojący brak zwrotu wpłaconych kwot za niezrealizowane zamówienia. Zdecydowanie odradzam wszelkie zakupy w tym sklepie. Osoby oszukane przez nieuczciwego sprzedawcę, które nie otrzymały zwrotu wpłaconych środków finansowych powinny zgłaszać incydenty do incydent.cert.pl

3. november 2025

Skandaliczna obsługa

Kupiłam dywan za 1800 zł, który przyszedł z dwiema dziurami. Sklep odmówił zwrotu, kazał złożyć reklamację i zaproponował kupon 600 zł zamiast pieniędzy. Na mój mail o zwrot brak odpowiedzi. Fatalna obsługa – wstyd, że firma z „Gwiazdą Jakości Obsługi” tak traktuje klientów.

27. oktober 2025

Nigdy więcej!

Nie polecam! Zostałam zwyczajnie oszukana. Zakupiłam kompleksową usługę: materiały, transport, montaż podłogi.
Montażysta przyszedł, obejrzał podłogę, zrobił pomiar i przesłał do sklepu wytyczne, dotyczące ilości i rodzaju materiałów jakie powinnam zakupić.
Co zrobiła pracownica salonu? Sprzedała mi listwy przypodłogowe, niezgodne z wytycznymi montażysty, bo tylko takie miał salon w swojej ofercie. Oczywiście, nie zostałam o tym fakcie poinformowana.
Skutkowało to tym, że montażysta nie mógł wykonać pełnej usługi w terminie. Listwy nie nadawały się do przymocowania do tego typu ścian. W związku z powyższym, zmuszona zostałam do jeżdżenia po innych sklepach w poszukiwaniu właściwych listew. Zmarnowałam czas i benzynę, mimo, że przecież już raz zapłaciłam za transport materiałów.
Gdybym wiedziała, że sklep nie ma w swojej ofercie tego typu listew, nie zakupiła bym u nich usługi, ale właśnie może o to chodziło - złapać klienta, a potem niech sobie radzi.
Bardzo zależało mi na ukończeniu usługi w konkretnym terminie, gdyż kolejnym etapem remontu, była dostawa mebli. Niestety, opóźnienie było na tyle duże, że meble zostały dostarczone i złożone, a potem część z nich ponownie wyniesiona celem dokończenie usługi.
Firma Komfort umyła od tego ręce, nie usłyszałam nawet zwykłego słowa "przepraszam".
Z pewnością nigdy więcej nie skorzystam z ich usług!!!

25. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zamówienie drzwi, Magnolia Wrocław

Zamówiłam drzwi w salonie Komfort we Wroclawiu na ul. Legnickiej.
Na początku Pani kierownik zapomniała wprowadzić wniosku kredytowego.
Musiałam wracać do sklepu i ponownie procesować.
Kolejne przygody dopiero miały nastąpić.
Zamówienie z dnia 20.08, planowana data dostawy na 12.10. Jednak od tego dnia sklep przestał odbierać telefon, centrala informuje o wydaniu towaru z magazynu zewnętrznego. Następnie po wizycie w salonie, termin dostawy magicznie przesunięty 16.12.
Jak dla mnie to skandal !
Obsługa klienta i obsługa posprzedażowa dno !
Nie mówiąc o braku jakichkolwiek informacji ze strony sklepu - nie odbieranie telefonu to jest wyjście?
Nie polecam nikomu, zakupów w tym sklepie.

24. oktober 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Najgorsza firma z jaką przyszło mi się…r

Najgorsza firma z jaką przyszło mi się spotkać. Nie polecam! Od czerwca próbuję wyegzekwować sfinalizowanie usługi montażu drzwi do łazienki. Oszuści podwykonawcy źle zrobili pomiary i stwierdzili, że zmieniłam wymiary po remoncie. Mam zdjęcia, świadków, smsy że wina leży po ich stronie, sprawa zgłoszona do rzecznika praw konsumenta. Zero dobrej woli że strony firmy. Nie dajcie się zwieść reklamom i wieloletniej tradycji. Firma nie dba o klienta, nie zależy im na nas.

23. juni 2025

Nie polecam firmy

Nie polecam firmy, płytki tarasowe po rozmowie z konsultantem dostępne zamówione na drugi dzień przychodzi potwierdzenie a po kilku godzinach anulacja bo niby płytki uszkodzone, a najlepsze że na stronie komfort.pl cały czas dostępne śmiech na sali

20. oktober 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Komfort wcale nie jest komfortowy

Chciałbym podzielić się moim głębokim rozczarowaniem związanym z zakupami w sklepie stacjonarnym oraz internetowym w KOMFORCIE.

Moje zamówienie w sklepie internetowym zostało zablokowane na całe dwa tygodnie, co sprawiło, że nie otrzymałam towarów w wyznaczonym czasie. W ramach rekompensaty otrzymałam bon na 100 zł przy zamówieniu o wartości 15 tys. zł, co uważam za absolutnie niewystarczające w obliczu takiego opóźnienia.

Dodatkowo, obsługa klienta zarówno na infolinii, jak i w sklepie stacjonarnym była bardzo słaba. Pracownicy wydawali się nie znać oferowanych produktów, co tylko potęgowało moje frustracje. Zastanawiam się, po co w sklepie zatrudniono aż czterech pracowników, skoro ich głównym zadaniem jest doradzanie, a ich podejście do klientów jest często nieuprzejme i pełne poczucia wyższości.

Co więcej, dostawa ze sklepu internetowego, która miała być dogodna, w rzeczywistości okazała się problematyczna. Okna czasowe do ustalenia dostawy to jedynie przedziały między 10 a 15 oraz 15 a 21, co sprawia, że jedyną "dogodnością" pozostaje jedynie wybór dnia dostawy.

Podsumowując, moje doświadczenia z KOMFORTEM były zdecydowanie poniżej oczekiwań, zarówno pod względem obsługi, jak i organizacji. Zdecydowanie nie polecam zakupów w tym sklepie.

Ps. Na zamowienie mialam czekaćdo 3 tygodni (wysyłamy w 10-14 dni), czekalam 5. Miejcie to na uwadze kiedy potrzebujecie wyposażenia na remont!
Ps2. Wysyłka 24h oznacza, że od otrzymania produktu magazyn centralny ma 24h na wysłanie, a nie że otrzymamy produkt szybko. U mnie w mieście realizowane są dostawy w poniedziałki i czwartki. Kupując towar w sobotę z oznaczeniem 24h otrzymuje go NAJSZYBCIEJ W PIĄTEK w sklepie do odbioru!!

8. oktober 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Z przykroMam nadzieję, że moja opinia skłoni firmę do refleksji i do rzeczywistych działań naprawczych – oraz pomoże innym klientom uniknąć podobnych problemów.ścią muszę stwierdzić

Moje doświadczenie z firmą KOMFORT było wyjątkowo rozczarowujące i frustrujące.
Jakość wykonania jest skandaliczna – w niektórych miejscach między drzwiami a futryną mogę włożyć palec, a w innych skrzydło drzwi jest tak krzywo osadzone, że niemal ociera o podłogę.

Obawiam się, że wkrótce niektórych drzwi nie będzie się dało w ogóle otworzyć.

Od grudnia 2024 roku próbuję bezskutecznie doprowadzić do usunięcia wadliwego montażu drzwi zakupionych w tej firmie.
Reklamacja została uznana, ale do dziś nie została zrealizowana.

Krótka oś czasu zdarzeń:

Grudzień 2024 – zgłosiłem pierwsze wady montażowe (krzywo osadzone drzwi, widoczne szczeliny).

Styczeń 2025 – specjalista z działu reklamacji potwierdził potrzebę ponownego montażu kilku drzwi i wymiany części z nich.

Marzec 2025 – dostarczono tylko jedne drzwi, reszta zaginęła lub nie została wysłana.

Wiosna–lato 2025 – wielokrotne próby kontaktu z działem reklamacji, brak jakichkolwiek konkretów i decyzji.

Wrzesień 2025 – ponowna kontrola wykazała błędne pomiary wykonane przez pracownika firmy, który nie miał odpowiednich narzędzi.

Październik 2025 – kolejny monter dokonał szczegółowych pomiarów i potwierdził, że większość drzwi wymaga ponownego montażu, a część elementów musi zostać wymieniona.

Brak komunikacji i reakcji
Najbardziej frustrujące w całej sytuacji jest to, że przez cały ten czas nie mogłem uzyskać żadnych konkretnych informacji.
Każda moja wiadomość kończyła się ogólnym stwierdzeniem, że „sprawa została eskalowana” lub „przekazana dalej”.
Nie otrzymałem ani harmonogramu naprawy, ani nazwiska osoby odpowiedzialnej.
Na odpowiedzi trzeba było czekać tygodniami, a kontakt telefoniczny okazał się bezskuteczny.
Czułem się całkowicie zignorowany i zlekceważony jako klient, mimo że reklamacja została oficjalnie uznana.
Zamiast profesjonalnej obsługi otrzymałem miesiące nieporozumień, braku reakcji i pustych obietnic.

Taki sposób traktowania klientów jest nie do przyjęcia i poważnie szkodzi reputacji marki, która w reklamach deklaruje rzetelność i troskę o klienta.

15. oktober 2025

Najgorsza firma ever.

Najgorsza firma ever.
Żaden wymiar zamówionych wykladzin się nie zgadza. Różnice od 4 do 100 cm!
Reklamacja ... odrzucona 😂

9. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Odradzam wszystkim zakupy w KOMFORT.

Odradzam wszystkim zakupy w KOMFORT.
Ponad miesiąc czekałam na realizację zamówienia, które miało być dostarczone w ciągu 7 dni.
W tym czasie kilkakrotnie kontaktowałam się z firmą, uzyskiwałam tylko informację że zweryfikują status mojego zamówienia i na tym się kończyło.
Nikt nie udzielił mi odpowiedzi co się stało z moim zamówieniem i kiedy go otrzymam.
Zmęczona takim traktowaniem anulowałam zakup i teraz czekam na zwrot gotówki.

9. oktober 2025

Uszkodzony towar

Obsługa klienta po sprzedaży to dramat. Gres dotarł do magazynu komfort uszkodzony, nie odebrałem towaru, od razu zgłosiłem reklamacje w sklepie, myślałem naiwnie że reklamacja potrwa tyle czasu co realizacja zamówienia. Dostawa towaru w 3 dni, reklamacja trwa drugi miesiąc, na dzień dzisiejszy nie mam ani pieniędzy ani towaru. 2 razy byłem osobiście w sklepie pytając o stan reklamacji, wieczne odsyłanie od biurka do biurka, w końcu kierownik spisał mój numer, zapoznał się że sprawą i obiecał zadzwonić w ciągu godziny. Po 2 tygodniach żadnego kontaktu. Omijajcie z daleka ten sklep a już na pewno nie wpłacajcie pieniędzy przed odbiorem towaru.

10. august 2025

Komfort to DRAMAT

Komfort to DRAMAT. Zamówione 5 skrzydeł drzwi z ościeżnicami. 2 skrzydła i 2 ościeżnice uszkodzone. Została stworzona reklamacja online na uszkodzone produkty. Po 2 msc. dowiaduję się, że magicznie z tej reklamacji wyparowały skrzydła i reklamacja jest na same ościeżnice. Świetne systemy IT mają co potrafią pożerać pozycje z reklamacji :). Brak szczegółów reklamowanych produktów w jakimkolwiek potwierdzeniu nie też nie pomaga.

26. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wprowadzanie w błąd to delikatnie powiedziane

Podczas zakupu (i opłacenia!) z montażem cena montażu jest bardzo atrakcyjna, oczywiście nieco lepsza niż u konkurencji. Cena za montaż może się odrobinę zmienić po pomiarach - to standard. Ale w rzeczywistości klient dostaje kosztorys na 7 razy większą kwotę za montaż i nawet nikt ze sklepu nie raczy się o tym zająknąć. Po zwróceniu uwagi sprawa utyka na tydzień, brak kontaktu. Na koniec informacja ze sklepu o "błędzie w systemie" i sklep nie zamierza brać za nią odpowiedzialności ani postępować zodnie z prawem. Jednocześnie nie odmawia wykonania usługi - prosi o akceptację kosztorysu, bądź odrzucenie (co jest równoznaczne z anulowaniem zamówienia). Innymi słowy - przy zakupie klient jest nabijany w butelkę, sklep celowo zaniża cenę montażu aby było taniej niż u konkurencji, a później jak już zbliża się remont i klient jest przymuszony z powodu terminów, to Komfort podnosi kwotę. Jak mówi internet - zdarza się to często, wnioski można wyciągnąć samemu. Proponuję omijać ich szerokim łukiem, konkurencja jest tańsza, wliczając montaż czy transport, do tego nie oszukuje jak januszex.

24. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zdecydowanie odradzam współpracę z…

Zdecydowanie odradzam współpracę z firmą KOMFORT!!! obsługa klienta porażka - telefony pozostają bez odpowiedzi, na maile nikt nie raczy odpisywać, a reklamacje przeciągane są do ostatniego możliwego dnia. Klient traktowany jest jak problem , a nie jak ktoś, kto zostawia w tej firmie swoje pieniądze. Zero szacunku do kupującego.

Kuchnie finalnie zamówiliśmy i opłaciliśmy w kwietniu, zapewniano nas, że termin odbioru będzie do 10.06.2025. Stąd też decyzja o zakupie kuchni w sklepie bo czas był dla nas kluczowy. Kuchnie finalnie odebraliśmy 07.08.2025! Dwa miesiące po deklarowanym terminie.

Po odbiorze zamówienia i próbie montażu mebli kuchennych okazało się:

Braki w zamówieniu:

Brak cokoła dolnego
Brak szyn montażowych
Brak frontu do szafki pod zlew 90cm
Brak wszystkich uchwytów do szafek dolnych
Brak frontów do szuflad 60 cm
Błędy w zamówieniu:

Pomieszane fronty, przeróżne kolory tj. szary, biały, biały z falowaną strukturą, granatowy (kuchnia zamówiona wyłącznie w kolorze Dąb i Alabaster!)
Spody do szuflad 60 cm czarne zamiast białe
Za dużo szafek o jedną 60 cm górną – zapłaciliśmy za nią mimo iż nie było jej w projekcie
Zamówione fronty do szafek górnych 60 cm dzielone po 30 cm, mimo iż ustalenia były 60 cm
Front cargo 15 cm pomylony kolor – dostaliśmy szary…
Szafka pod zmywarkę – to zwykły korpus szafki 60 cm a nie szafka dedykowana do zmywarki do której się nie mieści…

Podsumowując, minął 6 miesiąc od opłacenia przez nas zamówienia kuchni, kuchnia nie jest zdatna do użytku, brakuje wciąż kluczowych elementów do jej złożenia.

23. september 2025

Zamówienie nr 002068421 / 0019018404

Zamówienie nr 002068421 / 0019018404

Listwy przypodłogowe - zamówione ponad miesiąc temu. Najpierw brak zmiany statusu przez 2 tygodnie. Po napisaniu maila dowiedziałam się że producent będzie mieć dostępny towar dopiero za tydzień 😆 minęły kolejne dwa tygodnie i od 2 tyg towar jest gotowy do wydania. Moje maile i telefony nic nie dają. Tragedia ta firma. Nie polecam!!!

21. september 2025

TRAGEDIA ODRADZAM ZAKUPY!!!!!

Tragedia na uznanie bardzo uzasadnionej reklamacji pełne 14 dni reklamacja trzech z czterech kupionych krzeseł, potem 16 dni na otrzymanie elementów wolnych od wad po czym nie odebrano wadliwych mebli do chwili obecnej tj
20 dni od uznania reklamacji. Brak kontaktu z osobami decyzyjnymi infolinia przekazuje notatki dalej.

17. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zdecydowanie nie polecam . To kompletna strata czasu i pieniędzy.

Gdyby była taka możliwość dałbym zero gwiazdek ,ale niestety muszę dać jedną . Obsługa mojej reklamacji to po prostu jeden wieki żart. Zakupiliśmy w tym sklepie blisko 160m2 paneli winylowych LVT ULTIMO CEMENT STONE 46905 CLICK na cały dom za kwotę 16 tyś pln . Panele montowała profesjonalna firma ,która zajmuje się tym nacodzień, oczywiście pracownicy ,a głównie kierownik tego działu Pan Mateusz W. nie chce jej uwzględnić, bo nie montowali tej podłogi pracownicy sklepu Komfort . Po montażu paneli nasi monterzy stwierdzili wadę paneli, każde łączenie zaczęło wypychać do góry. Po zgłoszeniu reklamacji przyjechało trzech fachowców ze sklepu Komfort ,którzy spisali raport pisemny jak i fotograficzny w którym stwierdzili ,że to wada fabryczna . Wyciągnęli panele z oryginalnej paczki i próbowali je zamatować na click niestety wypychało je w na każdym łączeniu . Kierownik reklamacji stwierdził, że to przez montaż ciężki mebli kuchennych jak również pozostałych mebli w innych pomieszczeniach. Dodam, że reklamacje zgłosiłem przed instalacją mebli kuchennych i innych mebli w domu na co mam dokumentacje fotograficzną . Od ponad 2 lat próbuje uzyskać od Pana Mateusza W. kierownika działu reklamacji raport z tych oględzin ,niestety bez skutku .Po tych oględzinach zatrudniłem biegłego sądowego, który stwierdził wadę fabryczną. Później byłem na konsultacji u rzecznika praw konsumenta ,który wysłał kilka pism do głównej siedziby sklepu Komfort ,oczywiście Pan Mateusz W. dalej odbija piłeczkę, że to przez montaż ciężkiej zabudowy kuchennej, przypomnę ,że nie było żadnych mebli w domu. Po roku od zgłoszenia wysłali do nas pracownika po odbiór całej fabrycznie zamkniętej paczki paneli i wysłali ją do ekspertyzy do producenta paneli . Tak jak raportu z oględzin w moim domu tak i wyników ekspertyzy nie otrzymaliśmy do dnia dzisiejszego pomimo kilkunastu wezwań. Pozostaje nam tylko droga sądowa. Odradzam zakupów w tym sklepie. Od ponad dwóch lat musimy mieszkać w nowo wybudowanym domu z podłogą, która wygląda jak z demontażu lub z drugiej ręki .

23. september 2024
Uopfordret anmeldelse

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.