Stadsnätsbolaget Anmeldelser

TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Våran fiberkabel har på något mirakulöst sätt skadats och gått sönder under vintern. När vi väl får hjälp säger de att de måste vänta på att backen ska bli varmare. Nu två månader senare i april komm... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Den värsta upplevelse och noll service. Vi fick tyvärr kapa vår fiber när gamla huset revs och ett nytt bygdes. Nu kan vi inte få en montör på plats att återställa kopplingen. Ringer varje dag efter d... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Tog 3 år ifrån påskrift till att fibern var på plats. De lovar för mycket. Maffiametoder är bästa liknelse. Blev lovad att TV skulle ingå. Det är bara några enstaka kanaler som ingår.Fibern fungerad... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Katastrof! Fusk företag, ska anmäla de till ARN, samt på g att polisanmäla dom för bedrägeri. Har väntat i 3 år på att få fibern installerad. De hade 24 månader enligt avtal men nu vägrar de... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Internetudbyder

Skrevet af virksomheden

Denna Trustpilotsida är inte längre aktuell. Stadsnätsbolaget bytte under 2019 namn till Open Infra. Lämna därför istället ditt omdöme på https://se.trustpilot.com/review/openinfra.com

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

0 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

BEDRÄGERI FÖRETAG!

BEDRÄGERI FÖRETAG!

ANLITA ALDRIG STADSNÄTSBOLAGET / OPEN INFRA.
DE FRÅNGÅR SITT EGET AVTAL.

Tecknade avtal med Stadsnätsbolaget 2017-11 och har nu (läs 2020-04-18) ej fått någon fiber ansluten.
Stadsnätsbolaget (numera Open Infra) skyller på att kommun ej gett de tillstånd att gräva i området.
Detta är ok. MEN, när jag enligt avtal får frånträda avtalet efter 24 månader (kostnadsfritt) så går Stadsnätsbolaget ej med på det utan kräver mig på en avbrottsavgift på drygt 19000 kr. Denna avgift innehåller projektering och rättegångskostnader vad jag kan läsa mig till.
Jag har gjort en anmälan till ARN, och rekommenderar er ALLA som ännu inte fått fiber installerat att anmäla Stadsnätsbolaget / Open Infra till de. Ni måste vara ihärdiga för Stadsnätsbolaget slingrar sig som ormar.

Jag varnar starkt för detta företag och skulle ALDRIG tecknat ett avtal med de idag om jag läst era erfarenheter.

Blev för övrigt uppringd av SR P1 för en intervju ang Stadsnätsbolaget då de såg många anmälningar hos ARN.

(Bosatt i Botkyrka kommun)

18. april 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bedrövligt hanterad installation och…

Bedrövligt hanterad installation och kundsupport. Efter att avtal är påskrivet går det inte att få kontakt eller svar på frågor. Har nu bytt namn till Open Infra. Får inte det jag betalat för och ingen support. Skamligt !

13. april 2020

Obs välj annan lev.

Om det hade gått så skulle det vara en överkryssad stjärna. Kan ni välja lev. Ta den andra. Noll återkoppling, noll styrning, jag fick göra ca 90% av jobbet själv. Dock vill dom att jag skall betala mitt egna jobb dessutom. Bestrider man dem så stänger dom av nätet utan förvarning. Inte en gång har dom kontaktat mig som utlovat. De har fortfarande inte återställt sitt arbete. Efter 1 år. Men full betalning vill dom ha. Ännu en gång välj annat

6. april 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Stadsnätsbolagets verksamhet borde stänga omgående.

Mina gamla föräldrar, 81 och 85 har varit utan fiberanslutning sedan den försvann 23 december 2019. De är invalidiserade och är helt avskurna från kontakt med omvärlden i form av internet och TV. Under tre månader har Stadsnätsbolaget INTE EN ENDA GÅNG besvarat deras (och mina) förtvivlade försök till att få hjälp. Fullkomligt bedrövligt bolag där VD:n borde polisanmälas och hängas ut, och verksamheten stängas ned.

Att någon kan arbeta på detta förfärliga bolag är en gåta för mig.
/Carin

10. marts 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Vi bor i Täbykyrkby där SL håller på…

Vi bor i Täbykyrkby där SL håller på att bygga dubbelspår för Roslagsbanan. NCC är entreprenör som gräver i området och som troligen har skadat vår kabel.
Vår fiberanslutning slutade fungera den 29 januari, den har fortfarande inte reparerats.
Vi har varit utan fiberanslutning snart en månad.
AKTA ER FÖR DETTA BOLAG som bytt namn till OPEN INFRA.

26. februar 2020
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Från Stefan Olsson Åkerby Gård Sorunda.

Från Stefan Olsson Åkerby Gård Sorunda.
Efter en lång process med svikna löften om avtal från era projektledare så fick jag kontakt med Rizwan Nawas hos er. Han har varit den enda som verkligen har engagerat sig i vårt avtal med er. Avtalet är nu klart med er tack vare honom.
Fem stjärnor är därför till honom som säljare hos er.

21. februar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Det absolut värsta jag varit med om!

Det absolut värsta jag varit med om!
Nu har det gått 28månader sen kontrakten skrevs i vårat område, 1 hus har fått fiber!
Vårat hus som ligger lite längre in har varit klart för driftsättning i snart ett år men detta bluffföretag påstår att anledningen till att vi inte får de inkopplat är att det har blivit problem med en samförläggning ved vattenfall, en samförläggning som skedde en bra bit in förbi oss, dessutom sökte vattenfall dessa klåpare flera gånger under tiden som grävde med fick inga svar så dom la fibern enligt ritning, dom skyller alltså på ett problem som dom själva har skapat! Nä fy f...n! Vi blev lovade inblåsning av fibern först i maj 2019, sen juni, sen juli, sen skylldes de på semester å sen skulle vi få de i oktober och sen i november, sen skrev dom ett Mail där dom lovade att problemen skulle vara lösta i slutet på januari,

Än har INGEN varit här ute och ”felsökt ”

Nä håll er undan detta blufföretag!
Som nu har bytt namn till Open infra!

17. februar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ett företag som strulat sen första…

Ett företag som strulat sen första sekund sedan vi beslutade oss för att installera fiber i huset. Minimal information, otrevlig kundtjänst och noll känsla i kundbemötande. Däremot väldigt måna om att ta betalt. Där jagar de dig med blåslampa. Men du som kund får söka reda på all information själv eller ringa kundtjänst alternativt ekonomiavdelningen för att försöka luska fram det du behöver veta. Det är inte alltid det hjälper. Tro mig! Jag skulle ALDRIG rekommendera Stadsnätsbolaget (vilka nu har bytt namn om jag förstår det rätt).

13. februar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jag har väntat på bredband sedan…

Jag har väntat på bredband sedan 2017-11-17, men inte fått det än. Uppsägning av påskrivet kontrakt verkar omöjligt att utföra när dom slingrar sig om olika krav på bara mig, nä fy farao (man får inte svära här)
Alla dåliga omdömen har nog gjort att dom valt att byta namn till Open infra

5. februar 2020

Katastrof!

Katastrof!

Har väntat i 3 år på att få fibern installerad.
De hade 24 månader enligt avtal men nu vägrar de avbryta avtalet även fast de inte kan leverera.

AKTA ER FÖR DETTA FUSKBOLAG!

Området: östrastorvreten i Tumba , Stockholm

3. februar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Vi skrev under ett avtal 2018-08 för…

Vi skrev under ett avtal 2018-08 för anslutning av fiber från stadsnätsbolaget i Botkyrka Kommun och nu har det gått 2 år och 4 månader och dom har ännu inte dragit fram detta.

Jag får heller lämna avtalet utan att behöva betala tusentals kronor trots att i avtalet så har dom 24 månader på sig att leverera.

Dom skyller på tredjepart.

Riktig kasst bolag som inte håller det dom lovar och VD Johan kommer bara med bortförklaring och skyller dom andra istället för att ta ett ansvar.

Har anmält dom till konsument verket.

Har även bett dom om inspelade samtal där dom säger att jag ska få lämna avtalet kostnadsfritt efter 24 månader. Dom har ännu inte skickat mig samtalen (GDPR) någit jag kommer anmäla dom för.

2. februar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Dom Gjorde bort sig och vägrar att ta ansvar för det.

Den 30 december får vi ett mejla där dom säger att dom har driftsatt vårat fiber samt att det kommer vara påsatt efter 2-3 dagar.
Jag märker redan då att det är ett fel då hastigheten dom skrev i mejlet ej är vad dom har lovat.
Jag ringer upp och får bekräftat att dom ändrar om hastigheten till det korrekta och så säger dom att det skall vara på om 2-3 dagar.
Vi frågar dom då om det var dags att säga upp det gamla internet abonnemanget vi har och får det bekräftat från dom att det skall vi göra.
Så vi säger upp det och blir glada över att vi får det nya fibern snart.
Den 2 januari har vi ej fortfarande fått internet då ringer jag upp dom och får bekräftat att fibern skall vara "påslaget" och att dom tror att felet är på internetbolagets sida samt ger mig numret att ringa dom.
Jag gör det och internet bolaget kan inte se att är påslagen på deras datorer och lägger in en felanmälan.
Jag ringer tillbaka till fiberbolaget som säger att det kan vara fel på utrustningen och dom ska meddela teknikerna om det.
Jag frågar om hur lång tid det skall ta att åtgärda problemet då jag står utan internet den 1 februari.
Svaret jag får är att dom skall göra det så snabbt dom kan.
7 januari jag får ett mejl där dom säger att de har gett ut fel information om fiber och säger att dom som tog installationen utan tjänster kan få fiber idag.
Men de som tog fiber med tjänster "jag" kommer ej få fiber förrän 1 juni.
Jag blir irriterad och ringer fiber bolaget igen och påpekar att om dom som tog fiber utan tjänster kan få internet idag så bör dom kunna koppla på mitt fiber med.
Påpekar igen att jag står utan internet den 1 februari.
Jag får nästan samma inövade svar utav kundtjänst att vi skall lämna över det till teknikerna så skall dom fixa det så snabbt som möjligt.
Dom lovar att ringa upp mig senare på dagen men ett samtal kom aldrig.
14 januari vi ringer igen för att få reda på statusen på vårat fiber efter 3 försök i telefonkön där två av gångerna då jag hade nummer två i kön så la dom på samtalet så kom man fram.
Påpekar att vi har bara internet till den 1 februari och vi börjar tröttna på detta nu så skyller dom ifrån sig på utrustningen samt dom som har installerat skiten.
Vi får tag på dom som installerade saken samma dag där dom rent av bekräftar det jag redan vet att det är inget fel på utrustningen dom har mätt upp ock ser inga fel på den.
15 januari vi ringer upp dom igen och får bekräftat att dom kan koppla på den med tjänster tidigare än 1 juni.
dom tar vår mejladress samt telefonnummer och lovar att ringa upp igen när dom har gjort det.
30 januari med två dagar kvar med internet ringer vi upp dom igen
men denna gång får vi lite bättre nyheter kanske.
dom kommer sätta på vårat fiber ikväll så allt vi behöver göra är att dra ur strömmen till fiberboxen om 3 timmar och sedan sätta på den igen så skall det funka kul va men så var det inte såklart.
31 januari idag jag ringer tillbaka till fiberbolaget och klagar.
Dom säger att felet ligger hos internetbolaget samt ger mig numret dit även fast igår dom skulle ha pratat med internetbolaget och fått ok att koppla på vårat erbjudande från dom tidigare.
Så jag ringer upp internet bolaget som nästan bekräftar på en gång för mig att fiberbolaget har ljugit för mig om att det skall vara påslaget.
jag ringer tillbaka till fiberbolaget igen och är rosenrasande på dom
de börjar genast skylla på utrustningen och att dom skall lämna det till teknikerna.
De önskar mig en god dag och lägger sedan på luren.
Imorgon står jag internetlös och det ger mig inget annat val än att binda upp mig till det gamla leverantören ifall jag vill ha internet.

Det här måste vara det sämsta bolaget jag har haft att göra med.
Tänk på att dom håller på att byta namn från stadsnätsbolaget till Open Infra förmodligen bara för att få bort alla dåliga reviews på Google och Trustpilot.
Detta är ett företag man ej kan lita på.
Håll er borta från detta företag om ni kan.
Skulle ej rekommendera detta företag till andra

31. januar 2020

Bluff o båg AB

Hej
Jag har skickat mejl till er men får inga svar.

” Hej
Till att börja med så har jag kontaktat Telekområdgivarna angående detta.

För att ta det från början så gjorde jag en intresse anmälan på er hemsida i mitten på 2016. Sedan blev jag kontaktad av Michael Edlund hos er som var hem till mig och vi diskuterade om att om jag kunde ställa upp på att vara referens och kontaktperson för att som Michel sa att det blir lättare för er att sälja in fiber i Ösmo om det finns någon som jag vilket jag tänkte att det kan jag väl ställa upp på. Vid denna tid var väldigt mån om att få fiber så snarast som möjligt vilket Michel sa att 7-9 månader från beställning absolut max 12 månader då ni var experter på området som Michael poängterade väldigt mycket.
Jag sa till Michael att när han presenterade total priset på 19 900( 24x499 + 7924 kr) att jag hade fått ett pris på 27 000 från en annan leverantör att eftersom detta var så mycket billigare så ville jag beställa direkt då sa han att han skickar en säljare hem till mig.
Hade jag vetat det som jag vet idag om era metoder så hade jag aldrig gått med på att vara referens åt er än mindre beställt något från er. Jag har fått stå ut med mycket från folk i Ösmo eftersom ni har skött detta så illa från början till slut.

När sedan säljare kom i februari 2017 så presenterade han att det fanns två alternativ ett på 34 000 kr och ett på 19 900 och sa att du gör väll som alla andra och tar alternativ 2 då den är så mycket billigare än alt 1 vilket man får uppfattningen av när upplägget är som det är. Här måste jag starkt ifrågasätta att hur ni i avtalet kan med STOR FET STILL SKRIVA ATT DETTA KOSTAR 19 900 KR när det i de finstilta sedan visar sig kosta 32 500 kr är detta god affärs ed. Har själv arbetat som säljare mot privatpersoner i 20 år och skulle aldrig komma på att göra något liknande. Jag frågade dessutom säljaren att är det nu helt säkert att detta inte kostar mer än 19 900 kr och fick till svar nej 19 900 är totalen.

Jag yrkar på att få faktura beloppet reducerat då jag har haft extra utgifter p.g.a. förseningen av fibern som skulle ha varit installerad under senare delen av 2017 men kom igång först december 2019, sedan så kommer jag inte upp i närheten av de hastigheter som gäller enligt avtal på 1000/100 utan 500/100 är mer realistiskt jo jag har mätt med kabel direkt i fiberboxen vid olika tillfällen med en del verkliga bottennapp så den är inte stabil för 5 öre ens.
Då de extra utgifter som jag har haft under dessa 2 åren dom det har dragit ut på tiden är så stora så föreslår jag att ni tar och kommer med ett förslag samt väger in det som jag har tagit upp ovan.

Tills detta är löst så ber jag er att makulera fakturan.

30. januar 2020
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Får inga besked om vad som händer trots…

Får inga besked om vad som händer trots att jag ringt flera gånger. Får inget svar. Fick besked via mejl att det skulle driftsättas innan Jul. Det fungerar fortfarande inte. Dock har de haft den dåliga smaken att skicka fakturor.

De har lovat att återkomma med feedback varje gång jag ringt. Har inte fått någon än.

28. januar 2020

Bara missnöje

Bara missnöje. De är konstigt att det inte finns ett enda telefonnummer eller möjlighet att koppla samtal genom växel till någon som är ansvarig. Är detta verkligen lagligt. Största missnöje jag haft med ett företag, aldrig varit med att man inte får kontakt med någon. Och telefonnummer till vd Johan Erik Sundberg går heller inte få tag på 🤔🤔 bara minus...

27. januar 2020

Låååång väntan, brutna löften

Grävde in fibern 1.5år efter att säljaren lovat att det skulle vara klart, nån månad innan kontraktet löpte ut.

Driftsatte området några månader senare, då alla grannar utom jag fick fibern att fungera.

De slarvade vid installationen, så kontakten mellan min anslutnungspunkt och deras inte fungerade. För övrigt saknade de utrustning vid installationen, och fick låna verktyg av mig. De saknade även lämpliga kabelskyddsrör, vilket jag fick stå för (naturligtvis fick jag betala för dem).

De skadade även putsen på en mur, och grindstolpar när de grävde, inte ens en ursäkt fick man för det.

Att inte installationen fungerar har jag påtalat i mail och telefon månadsvis i 8 månader: att det är fel på nånting i de sista 25 meterna av installationen. Flertalet gånger har de lovat att inom kort fixa felet.
Sist lovade de att de skulle komma inom ca 1 vecka, och det var väl en 5-6 veckor sedan. Men de kommer aldrig ut och fixar till det.

Slutfakturan däremot kom för ett halvår sedan...

Varning för detta bolag, de är inte seriösa.

26. januar 2020

Oseriöst blufföretag

Kan bara stämma in i klagokören.
Tecknade avtal med för fiberanslutning hösten 2017.
Då leverans uteblivit skickade jag 2019-11-06 in ett mail där jag meddelande uppsägningav avtalet då mer 24 mån gått sen vi ingått avtal. Dock utan någon återkoppling, trots minst 4 påminelser.

Man undrar vad detta företag har för affärsmodell egentligen.

21. januar 2020

Undvik till alla prls

De har ljugit om precis allt. Löften om leveranstid har inte hållts (trots att andra konkurrande aktörer kunnat hålla sina i samma område). Men de vägrar också att släppa oss från det påskrivna kontraktet utan vill då ha betalt. Mitt i byter de namn till Open Infra AB - uppenbarligen för att komma undan de dåliga recensioner och omdömen de fått i olika forum och sälja på fler en tjänst som aldrig levereras men som en måste betala sig för att komma ur (så att en kan skaffa en annan leverantör). Vi är fortfarande fast nu 19 mån senare och kan inte uppgradera vårt nät. Grannarna som tog annan leverantör fick sitt levererat inom ett par månader och surfar fort.

Som grädde på moset skickade de precis ett mail som beskrev att den summa som vi skulle betala varje månad kommer fakturerad i sin helhet (vilket var den enda orsaken till att vi signade med dem, att kunna ha en månadskostnad istället) och att fakturan kommer skickas av ett kreditbolag. Jag gissar att räntan kommer vara sjukt saftig. Kort sagt - vi är fett grundlurade av dem.

20. januar 2020
Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Hej!.

Hej!.
Fick grävning under november men killarn gräver med spada och de pratar inte svenska och jag kunde inte kommunciera med dem. Och jag fick veta att de ska göra ett hål i vårt altan för att göra anslutning mellan kabel och boxen men de gjorde ej det. De har för dålig service

19. januar 2020

Dette er Trustpilot

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.