Coolblue Energie: het wijzigen van mijn contract naar alleen stroom en het volledig afsluiten van gas was super simpel en snel geregeld. De klantenservice was ontzettend vriendelijk, en via de handige... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Kort nadat ik was overgestapt naar Coolblue heb ik via Coolblue een laadpaal gekocht. Nu heeft Coolblue dit onderdeel verkocht aan 50five. Dit is echt een grote vergissing. Niets dan ellende! Mijn eer... Se mere
Heel toegankelijk via de website. Duidelijke afspraak/regels voor het afsluiten van energie contact en goed tarief. Ook een mooi maandelijks overzicht van je verbruik en een duidelijke jaar afrekening... Se mere
De getoonde verbruikscijfers van elektra zijn onjuist. Verbruik en terug levering worden ten onrechte bij elkaar opgeteld. Al 2 maanden (!!!...) bezig om dit te laten aanpassen. Tot nu toe zonder resu... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
Energie besparen met een glimlach Coolblue Energie, dat is energie besparen met een glimlach. We geven inzicht in je verbruik én je bespaarkansen in de app. We leveren je groene stroom en gas en dan graag zo min mogelijk. Daarom installeren we zelf zonnepanelen en laadpalen veilig bij jou thuis. En krijg je knetterende korting op energiezuinige producten. Gewoon bij Coolblue.
Kontaktoplysninger
Weena 664, 3012 CN, Rotterdam, Holland
- 088 888 04 03
- klantenservice@coolblue-energie.nl
- coolblue.nl/energie
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Waardeloze energie app
Waardeloze energie app, in 1 woord een drama. Vol met reclame en andere zooi waar ik niet om gevraagd hebt. Daarnaast een administratie drama van jewelste, onterechte aanmaningen en dreiging met deurwaarder, dit was eens en nooit weer. Snel weer terug naar ANWB energie, mooi app ALLEEN gericht op je energie verbruik!!

Besvarelse fra Coolblue Energie
Ik ben een tevreden klant bij Coolblue…
Ik ben een tevreden klant bij Coolblue Energie. Alles verloopt over het algemeen gewoon goed en soepel. De klantenservice is vriendelijk en goed bereikbaar wanneer nodig. Al met al een fijne ervaring en een betrouwbare partij.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Mijn wasmachine voelt zich buitengesloten …
Men maakt reclame voor goedkoop wassen tijdens bepaalde dagdelen. Wij hebben cool blue als stroomleverancier, dus ik ging kijken hoe en wat. Blijkt dat heel veel Samsung wasmachines en Beko meedoen. Vd rest geen enkel merk...lucratieve actie...

Besvarelse fra Coolblue Energie
Zelfde administratieve chaos als bij ANWB Energie?
Was weggegaan bij ANWB Energie vanwege de administratieve problemen daar, maar het is bij Coolblue niet veel beter. Krijg de eerste nota die volgens het bericht en conform afspraak automatisch geïncasseerd zal worden. Krijg weken daarna een aanmaning omdat ik niet betaald zou hebben. Uiteraard niet, want immers automatische incasso. Meerdere emails gestuurd naar de klantenservice met verzoek om uitleg: geen enkele reactie. Wel een robot die mij belde namens Coolblue met het verzoek om nu eindelijk eens te betalen. Daarna nog een email met het verbruik van maart en een dag later een email dat dat overzicht niet klopte. Klantenservice via telefoon geprobeerd: na een half uur nog steeds in de wacht. Dit alles is geheel in strijd met de belofte "Energie besparen met een glimlach". Die is bij mij intussen wel verdwenen.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Graag wil ik mij richten aan bestaande en nieuwe klanten van Coolblue-Energie
TIP!
Kijk goed uw jaarafrekening na! Wij gingen er ook altijd vanuit dat de factuur wel goed zou zijn..., want hoe moeilijk is het voor een medewerker afdeling facturering om de goede begin en eind meter standen in te vullen?? Wij hebben nog geen slimme meters en moeten zelf de meterstanden door geven, dit doe ik altijd netjes + 2 foto’s. Dit jaar toch maar eens de factuur gecontroleerd of de begin en eind standen klopten.. Niet dus!! Gebeld met de klantenservice, en oo zo aardig, (medewerker) er klopt inderdaad niks van, het bedrag van €730,- zal niet van uw rekening worden af geschreven! U hoort nog van ons. Nou mooi dat het bedrag wel werd afgeschreven.
Lang verhaal kort! Wij zijn al maanden verder, de ene medewerker zegt dit de andere dat... en inmiddels 4 facturen verder over 2025 en nu zijn ze er bij Coolbleu Energie achter gekomen dat de meterstanden van 2024 ook niet correct zijn ingevoerd door hun, dus daar inmiddels ook een factuur correctie van gehad...
Dus de Les van dit verhaal! Kijk je meterstanden na of deze correct zijn ingevuld door Coolblue Energie. Wil je een nieuwe klant worden, kijk nog even verder bij de andere aanbieders!

Duidelijk en servicegericht
Duidelijk en servicegericht. Zeer tevreden met de hulp bij toch wel een moeilijke vraag maar de medewerkster heeft alles gedaan om het op te lossen.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Coolblue betaalt voorschot niet terug
Een contract afgesloten en een dag later geannuleerd. Ik had echter al EUR 153 aanbetaald. Nu, bijna drie weken later, nog altijd geen terugbetaling. Meerdere malen tevergeefs contact gezocht met de klantenservice. Mij was aanvankelijk toegezegd dat het aan het eind van de week zou worden overgemaakt, maar 1,5 week verder nog altijd geen betaling. Op mijn mails aan de klantenservice wordt niet meer gereageerd.
Coolblue vroeg naar aanleiding van deze review om mijn gegevens. Die heb ik meteen toegestuurd, maar drie dagen later wederom nog steeds geen enkele reactie en geen terugbetaling.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Jullie zouden contact met mij opnemen en mijn gasmeterstanden maandelijks registreren!
Jullie zouden contact met mij opnemen, om mijn gasmeterstanden op te nemen en te verwerken in mijn verbruiksoverzicht.
Jullie hebben nog steeds niet teruggebeld, hebben mijn mail niet beantwoord en komen jullie wettelijke verplichtingen niet na als ik zelf de klantenservice bel om mijn meterstanden door te geven dan weigeren jullie deze registreren!
Ook kan ik al vanaf 18 Maart niet mijn dagelijks verbruik van mijn electra inzien, terwijl dat wel een slimme meter is en ik ze via de website van liander wel kan inzien. Daar wordt bij een check van de standen de meetgegevens meteen zichtbaar!

Alles loopt naar verwachting
Alles loopt naar verwachting. Mijn contact met de klantenservice verliep goed en ze waren ook vlot bereikbaar.

Alles verloopt gladjes
Alles verloopt gladjes, ik heb tot nu toe geen klachten.

Besvarelse fra Coolblue Energie
App om verbruik in te kunnen zien…
App om verbruik in te kunnen zien functioneert zeer slecht.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Onbetrouwbare app en foutieve registratie van gratis wassen
Ik heb in de loop der jaren meerdere energieleveranciers gehad, waaronder diverse prijsvechters. Toch heb ik nog nooit zo’n teleurstellende ervaring gehad als met Coolblue Energie.
Vooraf klinkt het aanbod aantrekkelijk, maar in de praktijk laat de dienstverlening ernstig te wensen over. De app functioneert zeer slecht. Deze crasht regelmatig en wanneer dat niet gebeurt, is de applicatie extreem traag. Hierdoor is het vaak lastig om gebruik te maken van de functies zoals het bekijken van verbruik en energieprijzen.
Verder gaat het registreren van het “gratis wassen en drogen” tussen 12:00 en 15:00 ook vaak mis. Dit wordt meestal niet correct geregistreerd. Soms wordt het helemaal niet geregistreerd, soms buiten de gratis uren, waardoor de betreffende wasbeurt uiteindelijk niet als gratis wordt aangemerkt. Dit ondermijnt het vertrouwen in de betrouwbaarheid van het systeem.
Ik probeer bewust mijn energieverbruik te verplaatsen naar goedkopere momenten om kosten te besparen. Door de problemen met de registratie heb ik echter weinig vertrouwen dat mijn verbruik correct wordt gemeten en dat ik uiteindelijk op basis van de juiste tarieven word afgerekend. Dat vind ik, zeker bij een dynamisch energiecontract, een zeer zorgwekkende situatie.
Hoewel de klantenservice op zichzelf vriendelijk is, wordt het probleem in de praktijk niet opgelost. In plaats daarvan wordt herhaaldelijk om aanvullende documentatie gevraagd, zonder dat er daadwerkelijk tot een structurele oplossing wordt gekomen.
Als ik deze problemen vooraf had geweten, was ik nooit overgestapt naar Coolblue Energie.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Zit al te wachten vanaf eind januari op…
Zit al te wachten vanaf eind januari op een casback van 75 euro die ze maar niet uitbetalen en heb meerdere mails gestuurd waarop ze niet reageren en meerdere telefoontjes gepleegd waarbij ze van alles beloven en niet nakomen. Mijn vertrouwen is weg en ga overstappen naar een ander. ALLES VOOR EEN GLIMLACH.
Update: Jammer dat Truspilot nodig is om wel een reactie te krijgen. Het is heel druk op de afdeling wordt er verteld maar dat mag niet mijn probleem zijn. Nu bijna 2 maanden te laat mijn casback ontvangen.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Alles gaat zoals het hoort
Alles gaat zoals het hoort. Netjes op tijd afschrijven.
Het zou alleen mooi zijn als bij het maandelijkse overzicht, de preciese aantallen zou zou staan van het verbruik.
Nu alleen in een staatje met ruime marges een verbruiksbalk.

Besvarelse fra Coolblue Energie
Aangenaam verrast door de aanbieding
Aangenaam verrast door de aanbieding in de winkel. We zijn binnenkort toe aan een nieuw contract en bij Coolblue kreeg ik een aanbieiding die 10% lager ligt dan mijn huidige contract, terwijl het aanbod van onze huidige leverancier 20% duurder zou uitpakken. Én een mooie korting op mijn aankoop bij Coolblue. Ik zal later de dienstverlening en levering nog eens beoordelen als ik deze een tijdje heb ontvangen.

De energielevering is prima
De energielevering is prima, de app laat nog wat te wensen over en laat niet altijd de energie verbruiken zien (dit onderdeel wordt dan niet geladen in de app) en hiervoor moet de app soms meermalen herstart worden.

Vlotjes.
Ik heb eigenlijk weinig contact met Coolblue Energie nadat ik klant ben geworden.
Maar vanaf het begin is er grote vertrouwen in het bedrijf want alles verliep heel vlotjes en ik hoop dat ik nog lang bij dit bedrijf zal blijven.

Besvarelse fra Coolblue Energie
wij troffen een ondeskundige helpdeskmedewerker.....
Bij één van onze telefonische contacten bleek de helpdeskmedewerkers uiterst ondeskundig en bleef zijn foutieve voorlichting persisteren.
Leidinggevende gaf aan "er op terug te komen" wat (uiteraard) niet is gebeurd.

De app werkt slecht …
De app waarin je kan zien wat je kosten zijn werkt heeeeel slecht vandaar 3 sterren

Verbruiksoverzicht en prijs
Duidelijk maandelijks verbruikoverzicht, maar jaaroverzicht ontbreekt. De prijs is goed voor een 3-jarig contract.