Coolblue Energie Anmeldelser

1.141
TrustScore 3.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Coolblue Energie: het wijzigen van mijn contract naar alleen stroom en het volledig afsluiten van gas was super simpel en snel geregeld. De klantenservice was ontzettend vriendelijk, en via de handige... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Kort nadat ik was overgestapt naar Coolblue heb ik via Coolblue een laadpaal gekocht. Nu heeft Coolblue dit onderdeel verkocht aan 50five. Dit is echt een grote vergissing. Niets dan ellende! Mijn eer... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Heel toegankelijk via de website. Duidelijke afspraak/regels voor het afsluiten van energie contact en goed tarief. Ook een mooi maandelijks overzicht van je verbruik en een duidelijke jaar afrekening... Se mere

Bedømt til 3 ud af 5 stjerner

De getoonde verbruikscijfers van elektra zijn onjuist. Verbruik en terug levering worden ten onrechte bij elkaar opgeteld. Al 2 maanden (!!!...) bezig om dit te laten aanpassen. Tot nu toe zonder resu... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Energiforsyningsselskab

Skrevet af virksomheden

Energie besparen met een glimlach Coolblue Energie, dat is energie besparen met een glimlach. We geven inzicht in je verbruik én je bespaarkansen in de app. We leveren je groene stroom en gas en dan graag zo min mogelijk. Daarom installeren we zelf zonnepanelen en laadpalen veilig bij jou thuis. En krijg je knetterende korting op energiezuinige producten. Gewoon bij Coolblue.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.141)

233 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Coolblue is heel duidelijk.

Hoi Roy,

Flitsend goede service en duidelijke informatie. Daar doen we het voor bij Coolblue Energie. Welkom bij de club. 😁

Lang zullen we leveren.

De app is waardeloos

De app is waardeloos. Doet het heel vaak niet. Als hij het wel doet geeft hij de prijzen van de volgende dag pas aan om 00.00 uur. Nu kan ik alleen jog mijn gas verbruik bekijken. Waardeloze app..
En de klantenserviceisnet te bereiken.

24. juni 2026

Hoi Jan Eekhoudt,

Dat is geen fijne app zo, maar af en toe meer een verrassingsei. Als je je prijs wilt checken, wil je natuurlijk niet hoeven afwachten of het scherm vandaag meewerkt.

We nemen je signaal mee om het energiedeel van de app slimmer te laten werken. Wil je dat we met je meekijken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

App is overzichtelijk en overstappen…

App is overzichtelijk en overstappen ging zonder problemen. maandelijkse update over gebruik is fijn.

8. juli 2025

Hoi Cor,

Wat fijn om te lezen dat alles vanaf de start zo lekker vlot is gegaan.

Van deze woorden krijgen we enorm veel energie. We hopen nog lang je leverancier te mogen zijn!

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Aanrader

Heel blij met ons contract en de klantenservice. Duidelijke info en no nonsens. Dat was bij onze vorige leverancier wel anders. Minpuntje is dat het energie overzicht niet altijd werkt. Oeps er ging iets mis. Anders waren het 5 sterren geweest.

Hoi Willem,

Wat goed om te horen dat je zo tevreden over ons bent!

Daarnaast waarderen we je eerlijke feedback over het energieoverzicht. Natuurlijk willen we dat alles gewoon goed werkt, dus we nemen dit mee en gaan kijken hoe we dit kunnen verbeteren.

Op naar die 5 sterren!

Goeie prijzen

Goeie prijzen, netjes een uitnodiging voor jaar afrekening.

Prima geregeld allemaal

Hoi Romme,

Wat fijn om te lezen dat alles netjes geregeld is en de prijzen goed bevallen. Dan laden wij ook weer even op. ⚡

Lang zullen we leveren.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Sinds ik bij Coolblue ben is mijn…

Sinds ik bij Coolblue ben is mijn rekening echt hoog en heb ik 500 euro ineens moeten bij betalen bij de eind afrekening terwijl ik mijn termijn bedrag ook nog heb aangepast omhoog. Ik heb bij andere leveranciers nooit problemen gehad. Ook probeer ik elke keer in te kijken in mijn gebruik bij Coolblue maar er staat elke keer een foutmelding. Ik baal ontzettend dat ik ben overgestapt. Ik adviseer het mensen ook zeker niet aan

Hoi,

Niet helemaal de binnenkomer waar we op hopen.

Als je netjes je termijnbedrag aanpast, wil je aan het einde van het jaar niet alsnog schrikken van een extra rekening. En als de app dan ook nog verstoppertje speelt, snappen we dat dat weinig energie geeft.

We kijken hier graag met je mee naar. Daarom hebben we je gegevens opgevraagd.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Gewoon goede en duidelijke service.

Hoi Paulus,

Wat goed om te lezen dat je onze service als duidelijk en prettig hebt ervaren. Juist dat heldere contact vinden we heel belangrijk.

Dank je wel voor het delen. Als alles gewoon klopt en soepel loopt, is onze dag ook meteen geslaagd.

Geen fouten gemaakt

Geen fouten gemaakt, leveringen zijn als beloofd.

Hoi Arijd

Wat fijn om te lezen dat alles is gegaan zoals beloofd. Dat is precies waar we het voor doen.

Bedankt voor je mooie beoordeling en voor het delen van je ervaring. We hopen nog lang je leverancier te mogen zijn.

Energiecontract annuleren gewoon drama

8 mei in de winkel in Breda een coolblue Energie contact afgesloten met 75 euro coolblue te goed.
Na een paar dagen besloten, om toch af tezien van het contact.

11 mei gebeld met Coolblue Energie. Zou geregeld worden. Maar ik kree5g geen bevestiging.

13 mei weer gebeld met Coolblue Energie. Bleek dus niet geregeld te zijn. De medewerkster heeft dit toen geregeld. Ik heb toen een email ontvangen dat het energiecontact geannuleerd is.

Een week later gebeld met Coolblue, omdat ik die 75 euro coolblue te goed moest terug betalen. Maar had niks gehoord. Gesproken met een medewerkster. Die gaf aan dat ik binnen een paar dagen een betaal verzoek zou krijgen om die 75 te betalen.

20 mei kreeg ik deze binnen en meteen betaald

4 juni kreeg ik van Coolblue een betaal verzoek van 75 euro. Ik heb meteen contact opgenomen met de klanten service. Deze vroegen mij een foto te mailen van het betaal bewijs van mijn bankafschrift. Dit heb ik ook meteen gedaan.

19 juni: kreeg ik weer een email of ik 75 euro wou betalen. Ik ben toen naar Coolblue in Breda gegaan. De medewerker heeft toen contact opgenomen met Coolblue energie . Ik hoeven mijn niet druk te maken interne zou dit recht getrokken worden

22 juni zag ik dat een paar oproepen gemist had. Terug gebeld. Kreeg een medewerker aan de lijn. Deze kon niet veel beteken, maar zijn er mee bezig.

23 juni ben ik weer gebeld. Dit maal door de computer of ik 75 euro wil betalen.

Deze heb ik al betaal op 20 mei

Dus voor mij geen glimlach.

Sluit hier geen energie contact af. Als je twijfelt.

Update: 25 juni. Nu weer een sms ontvangen of ik 75 euro wil betalen

23. juni 2026

Hoi Richard,

Wat balen dat het terugbetalen van de winkelkorting zo’n hobbelig pad is geworden. Een factuur hoort net zo soepel te lopen als het afsluiten van een contract, niet als een hindernisbaan.

Ik heb inmiddels je betaling van deze factuur gevonden! We waren deze even kwijt, maar dat is nu gelukt. Je zal hierover geen herinneringen meer ontvangen.

Bedankt voor al je medewerking hierin en hopelijk mogen we je in de toekomst alsnog verwelkomen als onze klant. 😊

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ze maken hun service onnodig lastig

Het begint met het niet kunnen aanpassen van een rekeningnummer online en in de app.

Dan wacht ik wel gewoon tot ik een herinnering met ideal linkje krijg en betaal het dan wel..

Maar voor de automatische herinnering komt, belt er een medewerker, dat er een rekening open staat en binnen 14 dagen betaald moet zijn! ( verkeerd bedrag! )

Krijg ik dezelfde dag een mail van een andere collega dat het binnen 7 dagen betaald moet worden. ( helemaal verkeerd bedrag, niet eens in de buurt )

Terwijl het systeem zelf ook een herinnering stuurt! ( dat bedrag klopt gelukkig wel! )

Maar om gegevens aan te passen ( wat online en in de app gewoon problemen geeft) hebben ze geen tijd.

Dus voor twee collega’s sterk verkeerde informatie bellen en mailen is er tijd!

Maar om de oorzaak aan te pakken wat hooguit 5 minuutjes duurt voor één medewerker, en service te bieden is er geen tijd?!

18. juni 2026

Hoi Mark,

Zo snel en gemakkelijk als je energie gebruikt om je lampen te laten schijnen, zo simpel moet het betalen van een factuur ook zijn. Balen om te horen dat dit niet zo soepel is verlopen als je van ons had mogen verwachten.

Goed dat je hiervoor aan de bel trekt. Om samen tot meer duidelijkheid met je te komen, heb ik gegevens opgevraagd. Dan kijken we gericht naar een oplossing.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

dikke prima, een beetje geduld wordt beloond, hou die rust...Ik kon m'n tarieven ruim van tevoren…

Ik kon m'n tarieven ruim van tevoren weer 12 maanden vast zetten in deze onrustige energie tijden. Later las ik toch wat negatieve reviews en daardoor was ik bang dat het niet soepel zou lopen, vooral de afrekening. Dat bleek onterrecht. Gewoon even wat geduld houden, eindafrekening kwam vanzelf twee weken na einde Coolblue Energie contract, en ik kreeg m'n bonus van 300 euro er keurig bij. Zodoende heb ik weinig op CoolBlue Energie aan te merken. Alleen de mogelijkheden/functionaliteit in de app en op de website zijn wat beperkt, maar als je dat niet zoekt, en gewoon een goed tarief met bonus wil, dan is het helemaal prima.

19. juni 2026

Hoi Pier,

Groene energie en een fijne klantervaring, daar doen we het voor. 😁

Wat leuk om te lezen dat je ons zo hebt ervaren, daar krijgen wij weer energie van. Je tip over de app en website nemen we mee, zodat ook die elke dag een beetje beter worden.

Bedømt til 3 ud af 5 stjerner

Issues administratief vlak

Mijn issues liggen vooral op administratieve vlak, rommelig betalingoverzicht in plaats van verrekening totaal maandbetalingen (incasso) bij contact ingangsdatum en afrekening. Maandbetaling wordt verdeeld pro-rata van de ingangsdatum bijv 20/30e van termijn wordt in afrekening meegenomen. Maand verbruikoverzichten zijn NIET consistent per maand. Zowel bij electra- als gasverbruik worden maanden bij elkaar getrokken. Bonusbedrag werd niet meegenomen in de afrekening, na reclamatie alsnog toegekend. Afrekening werd 5 dagen eerder geïncasseerd dan vermeld op de afrekening waarop vermeld ‘rondom’ x-datum.

13. juni 2026

Hoi Ron,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring zo uitgebreid te delen. We nemen je feedback mee, zodat we onze dienstverlening en overzichten kunnen blijven verbeteren.

Daarnaast hebben we je gegevens opgevraagd, zodat we er samen nog naar kunnen kijken als je hier nog meer over wilt delen. Hopelijk kunnen we zo samen voor meer duidelijkheid zorgen.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Afspraken kennen ze niet en datums veranderen en dan zeggen hebben gebeld en gemaild niet dus

Je krijgt vijf verschillende medewerkers aan de telefoon allemaal met een ander verhaal over datums van betalen je word er ram gek van en dan niet klantvriendelijk jou te voor staan sommige ook wel weer.

Je maakt afspraken je betaald zelf een maand zelf nog vooruit en dan gaan ze in eens zeggen dat is vervallen is andere datum terwijl en duidelijk staat voor de 26 ste en niet voor de vier.

En dan beweren dat ze je mails hebben gestuurd of gebeld hebben ja zo’n robot die zegt wat er allemaal niet betaald is terwijl je alles zwart op wit hebt in je bank Ap en mail waar staat status betaald mischien kunnen ze beter zelf bellen dan zo’n robot en dan moeten ze maar niet zo veel veschillende mensen met een klant laten bellen krijg je ook geen verschillende afspraken

Nu alles doorsturen want wij bellen wekelijks ma dan begrijpen ze niks ma als je mailt zoeken ze alles uit lijkt de belastingdienst wel die naaien en paaien de mensen ook alleen maar

Ma bewijzen krijgen jullie nu dus doe er maar wat aan want recensies kun je iedere dag keer op keer plaatsen mischien dat ze dan een keer wel alles na kijken en een vaste afspraak kunnen behouden dan zomaar zeggen dat klopt niet terwijl je alles zwart op wit hebt dat noemen ze namelijk een energie contract

12. juni 2026

Hoi Remco,

Een energiecontract moet je vooral enerrgie opleveren en geen kopzorgen over het betalen van facturen. Dat is niet de ervaring die we je willen meegeven.

Om ervoor te zorgen dat je niet eindeloos in een circel blijft lopen met belletjes van robots en verschillende medewerkers, heb ik je gegevens opgevraagd.

Samen komen we er vast wel uit. 😁

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Matige app met goede info Kwh maar onduidelijk €'s

Na 20 minuten wachten eindelijk medewerker aan de telefoon die mij niet kpn helpen met actuele totaleverbruik.
App geeft wel totale Kwh maar geen €. Wel totalen per maand, die je dan handmatig moet optellen. Niet duidelijk of dit alle actuele kosten zijn.
Ik heb ervaring met diverse andere app's van energie leveranciers maar deze is de minste.

27. maj 2026

Hoi René,

Je wilt natuurlijk in één oogopslag zien wat je verbruikt én wat dat kost, zonder zelf rekenwerk te hoeven doen. Daar valt voor ons nog winst te behalen.

We nemen je feedback mee om het kostenoverzicht in de app gebruiksvriendelijker te maken en het punt over de wachttijd. Zo worden wij ook elke dag een beetje beter.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Geen jaarafrekening, Coolblue houdt zich niet aan de wettelijke termijn

Het eerste jaar van mijn energiecontract zit erop.
Al bijna 9 (!!) weken.
Nog steeds geen jaarafrekening, ondanks de wettelijke termijn van maximaal 6 weken.

Op 13 mei hierover gemaild. Nog geen enkele reactie.
En 18 mei heeft de chatbot een ticket aangemaakt. Geen reactie.
Op 19 mei gebeld met Coolblue, na een eeuwigheid in de wacht te hebben gestaan werd me verteld dat de afdeling facturatie het op gaat pakken.
Zou maximaal een week duren.

De week is voorbij, geen enkele communicatie ontvangen vanuit Coolblue.

Begrijpt Coolblue niet dat deze gang van zaken ook de algehele goede naam van Coolblue in diskrediet brengt?

Contractnummer 01028320

26. maj 2026

Hoi Mike,

Goed dat je hier zo proactief achteraan bent gegaan. Je moet natuurlijk niet te lang op je jaarrekening hoeven wachten.

Goed nieuws: de jaarrekening is inmiddels opgemaakt en naar je verstuurd. Je hoeft er dus niet meer achteraan en kunt nu zorgeloos van de zon genieten. 😁

Fijn dat het is opgelost.

Zonde van je energie...

Maximaal op 9 mei had ik mij jaarafrekening moeten ontvangen. Herhaaldelijk geprobeerd telefonisch contact op te nemen maar onbereikbaar, zelfs meerdere mail verstuurd op 6, 9 en 17 mei naar klantenservice@coolblue-energie maar totaal geen reactie. Gezien dit het enigste podium is waar Coolblue uberhaubt wil reageren, gaat om klantnummer 01134282. Als deze week jaarafrekening niet is ontvangen stuur ik dossier in naar de geschillencommissie energie.

Aanvulling 27-5: Nota inmiddels ontvangen (kan ineens wel) maar voorschotbedragen komen niet overeen met mijn bankgegevens. Slechte zaak als administratie van betalingen bij Coolblue niet op orde is.

9. maj 2026

Hoi Sjarrel,

Goed dat je hier opnieuw aan de bel trekt. Een jaarrekening hoort gewoon tijdig jouw kant op te komen, zonder dat je er een halve klantenservice-tour voor hoeft te doen.

Ik heb je een mail gestuurd, zodat we dit samen kunnen bekijken en netjes voor je kunnen oppakken.

Energieke groeten,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

CoolBlue energie app, vreselijk…

Al jaren kies ik maatschappijen op basis van prijs en op basis van hun app. CoolBlue werd aangeprezen in beide als zeer sterk. Niets blijkt waar te zijn over de app. De app is de slechtste energie leveranciers app die ik ooit heb gehad. De inzichten laden wordt onmogelijk gemaakt, doordat de app altijd aangeeft “er gaat iets mis” met zo’n vreselijke foto van een man in beeld.

Ook bij de laadpaal heb ik het zelfde probleem. Ze hebben dit elders ondergebracht, genaamd 50five. Maar dit is evenals de CoolBlue app een vreselijke app. Ben zeer ontevreden en raad niemand hun energie service aan

16. maj 2026

Hoi Marijn,

Een slimme verbruiker als jij wil natuurlijk live kunnen meekijken met je verbruik. Dan is het extra vervelend als je steeds een melding krijgt dat er iets misgaat, zeker als de foto die erbij staat je ook niet vrolijk maakt.

We zijn bezig om de app stabieler te maken, zodat je niet langer hoeft te kijken naar vastgelopen pagina’s of de “oeps”-melding. Als je wilt dat we met je meedenken, mag je de gegevens met ons delen waar ik zojuist om heb gevraagd.

Samen komen we er wel uit.

niet aan te raden

Ik ben woedend! Hoe kan mijn energierekening nu 51 euro bedragen terwijl ik niet thuis was, ik ben alleen even naar huis gegaan om te slapen?! Ik wil mijn contract met Coolblue Energy opzeggen, anders dien ik een klacht in bij ACM ConsuWijzer. Maak mijn contract alstublieft af.

15. maj 2026

Hoi Anna,

Een verrassing op zijn tijd kan leuk zijn, maar moeten bijbetalen op je energierekening is dat natuurlijk niet. We begrijpen goed dat dit vervelend is, zeker als dit anders is dan je had verwacht.

Twijfel je over de juistheid van de gegevens, of wil je het graag samen even nalopen voor extra duidelijkheid? Dan mag je de gegevens met ons delen waar ik zojuist om heb gevraagd. Dan kijken we het graag samen met je na.

We wachten je reactie af.

Met energieke groeten,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Sinds januari 2026 probeer ik al mijn…

Sinds januari 2026 probeer ik al mijn contract op te zeggen bij Coolblue. Ze wijzen me van het kastje naar de muur en nog steeds (medio mei 2026) is het niet geregeld!! Zeker 40 keer gebeld (Coolblue Algemeen, Coolblue Energie, Coolblue Laadpalen etc). Call center medewerkers kunnen niets voor me doen. Via email geen reactie. Vandaag na 20 minuten in de wacht werd ik dit keer doorgestuurd naar 50five en 50five verwijst mij weer naar Coolblue.

13. maj 2026

Hoi Liesbeth,

Sinds 1 april voert Hoppenbrouwers de installaties uit. Jouw review gaat over de installatie, dus je kunt deze het beste direct op hun eigen pagina achterlaten. Zo komt je bericht meteen op de juiste plek terecht!

Ga niet met Coolblue Energy in zee

Ruim 9 weken geleden een eindnota opgevraagd voor onze oude woning. Binnen 6 weken de eindnota elektriciteit ontvangen en ik kwam er achter dat Coolblue het gas niet op de eindafrekening had meegenomen. Direct contact opgenomen en er werd mij beloofd dat dit snel zou worden opgelost. Niets van die belofte is nagekomen. Wekelijks contact opgenomen en steeds werd er beloofd dat het zou worden doorgezet naar de facturatie afdeling. Tevens beloofde alle medewerkers mij op de hoogte te houden. Ook daar is niets van waargemaakt. Vanmorgen werd mij verteld dat het wel doorgezet is maar niet met spoed!!??! ondanks ik steeds heb aangegeven de eindnota met spoed alsnog wil ontvangen. Coolblue is altijd een betrouwbare partner voor de aanschaf van artikelen in de webshop, maar op gebied van Energie.... NIET DOEN!!! Alleen maar loze beloftes!

30. april 2026

Hoi Timo,

Dankjewel dat je zo uitgebreid uitlegt wat er speelt rond je eindnota. We willen dat dit soort dingen duidelijk en volgens afspraak verlopen, zeker als je al een tijdje hierop wacht.

Ik heb je gegevens opgevraagd, zodat we gericht voor je kunnen uitzoeken waar de gasafrekening precies blijft en wat er nodig is om dit nu goed met je af te handelen.

Coolblue Energie

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.