Ik ben bij Zoma opleidingen de spiritueel Coach opleiding gaan doen per eind april 2026 . Helaas kreeg ik veel last van een entiteit in mij, hij deed zich voor als mijn gids. Zeer zware negatieve ener... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Bijzondere masterclass, met als thema ZIJNs oriëntatie. Wow wat mocht een ieder ervaren, voelen en beleven. Zeer waardevol om bij aanwezig te zijn. Fijne sfeer en een goede eerlijke, warme, presentati... Se mere
Virksomheden har svaret
Met recht het grootste opleidingsinstituut op het gebied van holisme in Nederland en daar buiten! Groot, maar juist ook klein gebleven, wat voelt als thuiskomen! Hierdoor erg warm en persoonlijk, qu... Se mere
Virksomheden har svaret
Deze opleiding heeft mij enorm veel steun gegeven in zware emotionele tijden. Het is heel breed waardoor je toegang krijgt tot simpele tools om elke situatie dan ook aan te pakken. Ik heb geen enkele... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
ZoMa Opleidingen biedt opleidingen aan op twee locaties; Westervoort en Moerkapelle * 2-jarige Opleiding tot Holistisch Therapeut * 1-jarige Opleiding tot Reiki Trainer * 1-jarige Opleiding Holistisch Energetisch Therapeut * 1- jarige opleiding Holistisch Coach * Reiki cursussen: om jezelf en anderen te helen, bewustwordingsgroei * diverse online cursussen: oa hoogsensitief als kracht, spiritueel ontwaken, leven vanuit je ware essentie, van burn-out naar balans, holistisch voeden, rust in je hoofd, holistisch opvoeden en holistisch leven in de praktijk.
Kontaktoplysninger
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har besvaret 50 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 uge
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Warme ontvangst
Warme ontvangst. Niet te grote groepen. Aandacht, tijd en ruimte om vraagen te stellen.

Slechts een verdienmodel
Ik heb de tweejarige opleiding tot holistisch therapeut gevolgd. Het lesmateriaal is slecht en mist bronvermelding. De lessen zijn een herhaling van het lesmateriaal. Er is weinig aandacht voor de individuele ontwikkeling. De lessen worden afgedraaid en that’s it. Bij een kritische noot wordt er altijd omgedraaid naar dat het dan waarschijnlijk iets van jezelf is waar je de weerstand over voelt en dat je daar zelf wat mee moet doen. Geen mogelijkheid voor aanvullende vragen buiten de lessen om. Founder nooit gezien of ontmoet terwijl het toch haar leer is die je volgt. Het is echt een groot verdienmodel. Ik volg hier in ieder geval nooit meer een opleiding. In het eerste jaar vaak getwijfeld om te stoppen, maar helaas krijg je in dat geval ook gewoon je geld niet terug..

Besvarelse fra ZoMa Opleidingen
Een heel duister gebeuren...
Zoals meer mensen heb ik ook hele hele slechte ervaringen opgedaan tijdens (in 2019 en 2020) en na deze opleiding. Het blijft mij maar bezighouden. Het is mijns inziens inderdaad een verdienmodel. De termen Reiki, licht en liefde, worden hiervoor misbruikt, maar hebben binnen de opleiding weinig inhoud. Al deze woorden zijn slechts een product dat heel duur verkocht wordt. De lesstof bestond in mijn tijd uit een boek vol informatie zonder enige bronvermelding. Althans de enige bronvermelding was die van de oprichtster van Zoma zelf. Totaal ongeloofwaardig natuurlijk. Een zeer, zeer, dubieus gebeuren. In mijn beleving heel donker. Blijf er maar ver van uit de buurt. Want als je deze mensen een hand geeft moet je al je vingers tellen om te kijken of ze er nog wel aan zitten. Ik heb geprobeerd contact te onderhouden met medewerkers van de opleiding om dingen bespreekbaar te maken maar de ene na de andere leugen en onredelijkheid diende zich aan. Dit heeft totaal geen zin. Ik zou er niet graag voor willen werken...
Ik hoop oprecht dat alle gedupeerden snel een manier zullen vinden om zich te verenigen.

Doe het aub niet
Doe het aub niet, het is zo zonde van je geld je kan voor veel minder veel meer leren en ik snap volkomen dat je denkt dat je een bewijs nodig hebt om te denken dat je genoeg bent als coach maar dat is niet zo! Ze geven je sws helemaal niet goed les leggen alleen uit wat je moet doen maar dan niet de achterliggende gedachte er van. Vertouw op je gevoel en intuïtie maar je komt daar juist om dat te leren en daar krijg je geen tools voor. Het is een heel geforceerde connectie omdat de school totaaaaal geen punt daar van maakt dus als je denkt oh leuk om met gelijkstemmigen te zijn zit je goed verkeerd tuurlijk zijn het wel allemaal hele lieve mensen maar daar houdt het bij mij ook op. Erg jammer erge geld verspilling en wou het daarom ook niet afmaken maar toch zitten ze als geldwolven achter je aan ookal leg je uit dat dat nu even niet kan ze daarna akkoord geven en toch weer met allemaal incasso achter je aan komen. Helemaal niets love and light en spiritueel aan deze opleiding is echt zelfs wel om te lachen.

Besvarelse fra ZoMa Opleidingen
Zoma voelt echt als een warm bad
Zoma voelt echt als een warm bad. Een opleidingsthuis. Ik volg de opleiding tot holistisch therapeut en daarnaast volg ik maandelijks de gratis healingwebinars van "onze Marjolein". Heerlijk!
Ik kijk ernaar uit om straks lichtleider te worden in een wereld die in mijn ogen best donker is. Juist mensen te helpen naar meer bewustwording en heling is zo nodig deze tijd. Dat vind ik echt bij Zoma. Mijn klasgenoten en ik zagen 2 negatieve recensies waarvan wij denken dat deze van een concurrent komen. Jaloersie ofzo?
Maakt ook niet uit, lekker loslaten. Wij als klas willen zeggen: ga zo door Zoma met zoveel mooie lichtleiders opleiden. Wij maken met elkaar, de Zomi's, de wereld een stukje mooier! ❤️

Besvarelse fra ZoMa Opleidingen
Dezelfde negatieve ervaringen als…
Dezelfde negatieve ervaringen als onderstaande schrijvers.
Door 2,5 maanden uitstel van de opleiding door Zoma Opleidingen zelf (en pas een week voor de startdatum, echt schandalig), was ik niet in de gelegenheid om dan alle lesdagen te kunnen volgen, dus moest de opleiding annuleren.
Resultaat: een fikse rekening!
Ik zou adviseren, zoek een minder commercieel en geldbelust en een meer fatsoenlijk en spiritueel opleidingscentrum.
Want het is absoluut niet netjes te noemen hoe Zoma Opleidingen je behandelt.
Marjolein legt het heel goed uit
Marjolein legt het heel goed uit, is heel liefdevol en geduldig
Mooie ervaring en fijne heling

Heel fijn en vertrouwd
Heel fijn en vertrouwd. Dank je wel voor deze liefdevolle healing.

Ontevreden over Zoma
Door persoonlijke en medische omstandigheden was ik niet in de mogelijkheid om naar mijn 1e les (opleiding Holistisch therapeut) te komen.
Zelf had Zoma start van de opleiding een maand verschoven.
Na mijn uitval contact met Zoma gehad en een zeer fijn telefoongesprek gehad met een medewerker. Mogelijkheden besproken en deze medewerker leek veel begrip voor mijn situatie te hebben.
Ik kreeg de mogelijkheid om de opleiding kosteloos te verplaatsen (binnen 3 maanden) of ik zou anuleren en er zou dan 10% van het volledige bedrag ingehouden worden.
Aangezien er weinig verandering was in mijn situatie heb ik ervoor gekozen om de opleiding voor nu te annuleren en kijken of ik eind 2024 instaat ben om de opleiding tot Holistisch therapeut alsnog te gaan volgen.
Uiteindelijk kreeg ik een flinke rekening en mag na het annuleren (door medische omstandigheden) bijna de helft van de opleiding betalen.
Er is geen ruimte voor een dialoog. Zoma staat voor een mindfullnes instituut, maar ze hebben hier een gigantische verdienmodel en geen empathie.
Zoals een recensie hieronder beschreef mag je en hoor je uiteraard te verdienen,
maar hoort het wel in verhouding te zijn en redelijk.
Mijn onderbuik gevoel blijkt waar en Zoma is voor mij niet de plek om spiritueel te floreren en is zeker geen veilige werk en leerplek.
Annuleren is niet je intentie als je een
opleiding start, maar moet je onverhoopt
afzien dan mag je een flinke prijs betalen.
Denk goed na voordat je je inschrijft en lees de voorwaarden goed.
Voor mij geen Zoma meer.

Was een mooie reis.
Het energiewerk was vrij nieuw voor mij toen ik mij inschreef voor de holistisch therapeut opleiding. Ik ben dan ook open de opleiding gestart.
Nu ik de opleiding heb afgerond kan ik zeggen dat het mij veel gebracht heeft. Enerzijds voor op mijn eigen pad. En daarnaast een heleboel tools om als therapeut/coach aan de slag te gaan.

Besvarelse fra ZoMa Opleidingen
Zoek verder naar een andere opleiding
Als je een echt goede opleiding naar therapeut zoekt dan zou ik je aanraden niet bij ZoMa te starten. Ik vond de lessen, de literatuur, de omgeving en de leraren niet van het niveau wat je mag verwachten voor een HBO geaccrediteerde opleiding.
Daarnaast is ZoMa erg gericht op geld en als er grensoverschrijdende gebeurtenissen plaatsvinden binnen de groepen dan word daar weer niet daadkrachtig mee om gegaan, maar weer bij de groep neergelegd dat dit een blokkade bij onszelf is die we nog moeten verwerken. (Bij ons in de groep is tijdens een examen - en ik begreep ook al een keer eerder - door een medecursist geld gestolen uit de tas van een ander)
Het stuk zelfinzicht en herkenning is fijn, daar komen ook veel positieve reviews uit zoals ik hier ook lees. Daarnaast als je met een klacht komt bij ZoMa, dan word dit altijd bij jou neergelegd - zo als hier ook in de comments en reactie erop door ZoMa te zien valt.
Tot slot en ik hoop ook voor een stuk zelfinzicht bij de opleiding: Het is fascinerend dat de oprichtster van ZoMa pretendeert uit een harde zakelijke omgeving te komen en ZoMa als verspreider van licht heeft opgezet en de lijn van keihard zaken doen zo doorzet in ZoMa.
Ik hoop daarnaast dat ik niet zo'n denigrerend antwoord krijg van ZoMa zoals de rest van de slechtere reviews hier. Zeg dan maar helemaal niks.
In verhouding met het lesgeld nee
Ik snap de 5-ster reacties niet zo goed. Ik las af en toe weleens revieuws en het verbaasde mij, dat mensen zo enthousiast waren over deze opleiding.
Nu ik een aantal 1-ster reacties las wilde ik ook een revieuw schrijven.
Ik wil er wel even bij zeggen, dat mijn ervaringen bij Zoma van een aantal jaar geleden is.
Tijdens de opleiding keek ik op van een aantal dingen. Zo zie je maar dat niet alles licht en liefde is, dit is een illusie.
De opleiding is voor het lesgeld veelste duur. Maar dat vind ik nog niet eens een punt als je waard krijg voor dat geld.
Wat je bij Zoma leert kan je thuis zelf ook leren,coaching hierin is fijn maar jammer dat er dan geen diepgang in zit.Absoluut geen diepgang in de onderwerpen die aan bod kwamen en veelste kort uitleg.
Op veel vragen kreeg je dan ook een kort antwoord en vaak had ik geen eens antwoord op mijn vraag.
Tot slot als je kijkt naar het aantal lesdagen/uren,dat verdeeld is over 2jaar (2jarige opleiding). Dit kan makkelijk in kortere tijd.
Het enige wat ik als goed kan benoemen bij deze opleiding is, de uitgebreide lunch.

Besvarelse fra ZoMa Opleidingen
Ik heb net het eerste jaar afgerond
In het begin moest ik even wennen. Zo zitten er mensen die net hun spirituele pad begonnen zijn en mensen die al jaren bezig zijn. En de ruimte tijdens opleidingsdagen om dingen met elkaar te delen was beperkt. Nu een jaar verder voelt het fijner, meer vertrouwd. Maar in mijn ogen mag er meer aandacht uitgaan naar verbinding binnen de groep.
De inhoud van de lessen vind ik heel boeiend en divers. Wel blijft het vrij hoog-over wat ik ook begrijp gezien de samenstelling van de groep. Voor mij maakt dat overigens niet uit, want je krijgt de tools en handvatten mee om je eigen proces te doorleven. Je kunt daarin diep gaan als je wil. Het is dus vooral aan jezelf hoe waardevol deze opleiding is. Persoonlijk vind ik het een geweldige reis en ben ik dankbaar voor alle inzichten die het me tot nu toe heeft gebracht. En vooral ook alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan. Het voelt heel goed en smaakt naar meer. Ik kan dan ook niet wachten om het tweede jaar te starten. Gun jezelf deze mooie transformatie.
Opleiding holistisch therapeut
Vorig jaar ben ik gestart met de opleiding tot holistisch therapeut. Ik ben nog steeds enorm blij met deze keuze. Een cadeau voor mezelf! Vooraf had ik een online proefles bijgewoond om even te voelen of het bij me zou passen. De eerste dag voelde ik me welkom, een fijne plek om te zijn. Dit gaf mij de bevestiging dat het goed zat. De opleiding brengt me iedere keer weer dichter bij mezelf. Tijdens de lessen behandelen we verschillende onderwerpen, het toepassen van de opgedane theorie gebeurt in de praktijk. Ik ervaar de begeleiding van onze docent ook als prettig, ze is gemakkelijk benaderbaar. Ook geniet ik van het samen komen met gelijkgestemden tijdens de lesdagen.
Waardevol zelfinzicht en een gevoel van thuiskomen
Afgelopen dinsdag de laatste lesdag van jaar 1 vd opleiding tot Holistisch Therapeut gehad. Wat een jaar was het! Door middel van veel informatie, methodes en hulpmiddelen (familieopstellingen, Reiki, edelstenen, coachingsvaardigheden etc.) leer je enorm veel over jezelf maar ook over de groep waarin je zit. Je doormaakt een hele ontwikkeling als persoon, de hele groepsdynamiek is na een jaar lang les te hebben gehad bij ZoMa, zo onwijs veel veranderd! We zijn allemaal gegroeid, en voelen ons allemaal zo welkom bij ZoMa en met elkaar: het voelt echt als thuiskomen. Dit gun ik dan ook iedereen. Dus wanneer je overweegt om bij ZoMa een opleiding te gaan volgen, zou ik zeggen: zeker doen, het brengt je zoveel inzichten!
De opleiding tot holistisch therapeut…
De opleiding tot holistisch therapeut is een ware reis om weer thuis te komen bij je ware essentie. Dit mag ik doen in een fantastische groep vrouwen die dezelfde reis maken waardoor we elkaar kunnen steunen, van elkaar leren, samen lachen en huilen en thuis komen bij elkaar. Daarnaast krijg ik van onze docent alle tools en skills aangereikt in liefdevolle begeleiding, om een kundige holistisch therapeut te worden. Echt een aanrader voor iedereen die verder wil met zijn/haar leven.
Liefs Priscilla
Mijn 1e jaar zit er nu op
Mijn 1e jaar zit er nu op. Wat een geweldig jaar was het zo veel moois is er op mijn pad gekomen wat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Ben benieuwd naar het 2 jaar🍀 liefs.
Ik ben zeer tevreden met de opleiding
Ik ben zeer tevreden met de opleiding! Elke lesdag groei ik steeds een beetje meer. Fijne mensen, fijne groep, fijne sfeer! Zeker een aanrader!
Warm, leerzaam en liefdevol ♡
Ik ben begin 2022 met de opleiding Holistische therapeut begonnen.
Ik ervaar de opleiding als een mooie, warme, verrassende en ook wel confronterende reis. Het is heel fijn om dit samen met je eigen groep/klas te mogen ervaren en delen. Je leert zo veel van elkaar door de verschillende oefeningen en technieken. Reiki blijft door de hele opleiding terugkomen.
De opleiding is zowel voor persoonlijke ontwikkeling als voor het starten van een eigen praktijk.
Ik ben dankbaar voor onze groep en onze lieve begeleider. Ik kijk uit naar het tweede jaar.
Liefs Sandra
Organisatie met weinig inlevingsvermogen en waar het draait om geld.
In maart 2022 ben ik gestart met een opleiding bij ZoMa. 2022 was helaas alleen niet mijn jaar. In enkele maanden moest ik meerdere dierbaren begraven. Waaronder mijn schoonvader en mijn vader die zijn eigen leven eindigde. In oktober was ik op. Stuk. Kapot. Ik nam contact met ze op, betaalde nog een termijn en gaf aan te willen stoppen. Ik kon echt niet meer. Reacties bleven uit, ik moest herinneringen sturen en op een gegeven moment eindelijk een eindafrekening of ik nog even 320 euro wil betalen. Omgerekend zou ik dan voor 5 gevolgde lessen 2000 euro moeten betalen. Na deze paar maanden vechten met ZoMa is het mij duidelijk, naast de 5 holistische niveaus is er nog een heel ander belangrijk niveau en dat is GELD. Naast al deze ellende vond ik de kwaliteit van de opleiding ook aan de lage kant. Je krijgt een enorme boekenlijst en PDF'S, moet vooral zelf heel veel studeren en de livedagen waren achteraf echt geen 2000 euro waard. Wat een enorme teleurstelling is deze ervaring met ZoMa. Na een review op Google hebben ze me gebeld en spraken een bericht in, of we konden praten over de ontstane situatie. Gisteren heb ik ze eindelijk te pakken gekregen. En wat denk je? Het was een gesprek om uit te leggen waarom er geld betaald moest worden. Echt? Ik heb al gezegd dat ik zou betalen, waarom zouden jullie me nog een keer bellen om het er in te wrijven? Wat is dit voor organisatie?!
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.