Beställde en MTB cykel inför Cykelvasan, efter ett par veckor efterfrågade jag beräknad leverans då vi inte fått något besked. Inget svar. Beställde från annan sida och fick den skickad direkt. Extrem... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Hade problem med sönderdragna skruvar och tog cykeln till Sportson på Kungsholmen. De löste problemet supersnabbt och snyggt. Dessutom för halva priset jämfört med vad de sa att det skulle kosta.... Se mere
Sportson Danderyd bytte däck och slang på min sons cykel. Allt gick bra förutom att de inte såg till att hjulet satt fast ordentligt efteråt. Hjulet ramlade av medan sonen cyklade, lyckligtvis klarade... Se mere
Jag vill varmt rekommendera Sportzon på Backaplan. Då jag köpte en Merida elcykel. Det var en av de bästa cykelbutiker jag besökt. Serviceminded personal med fint bemötande och en genomgången cykel fö... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Sportson är en renodlad kedja med cykelbutiker som har alla typer av cyklar samt produkter förknippade med cykel.
Kontaktoplysninger
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har besvaret 20 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Kompetent personal och prisvärt…
Kompetent personal och prisvärt cykelköp av min frus 50års present. Inte lika bra när de skickar ett sms till henne med grattis till cykelköpet. Inte bra att svara det var ju synd när man dessutom sagt att det var en överraskning. Inte bra att inte svara på mail när man tycker att man borde få rabatt på nästa köp då de förstört överraskningen.
Varning för dessa skojarna!!
Varning!! handla inte era cyklar på detta ställe!
Köpte min cykel ifrån sportson(Helsingborg) för lite mer än 1 och ett halvt år sen och felen på cykeln började uppdagas relativt fort. Både bromsarna och kedjan krånglade. Bromsarna var totalt värdelösa och tjöt så att ett helt kvarter hade vaknat från det och noll grepp. Så trafikmässigt var den otroligt trafikfarlig. Kedjan rasslade och hade sig o redan efter några veckor var även den helt värdelös. Nu pratar vi om en helt ny cykel liksom och jag har den till o cykla till och från jobb samt till träning. Den är väl gjord för att användas antar jag?
Har haft inne cykeln 5 gånger för att fixa bromsarna, går ungefär 3 veckor sen så uppstår samma problem igen. Hade inne den på service i juni månad och fick betala 5000 kr (!!) för en helt värdelös service som nästan bara gjorde allt värre. Därefter tog dom in den igen och "fixade" till bromsarna kostnadsfritt men efter 3 veckor var det dags igen, bromsarna helt verkningslösa o livsfarliga i och med knappt går att bromsa med. Cyklar till sportson och förklarar att jag gärna vill ha en ny cykel, genom nån typ av reklamation liknande, eller helt enkelt pengarna tillbaka.
Näpp, då skyller personalen som "jobbar" där inne att det går dom aldrig med på och menar att det är handhavandefel och mitt fel så klart då jag inte har skött cykeln. Större skojare får man leta efter.
Otroligt dålig service o bemötandet är uruselt. Oengagerad samt okunnig personal som enbart vill blåsa folk på pengar!
Sportsons huvudmål är att göra halvdana servicar så att folk får komma in oftare o fixa till sina cyklar så att dom kan tjäna mer pengar, resten skiter dom fullständigt i. Lyd mitt råd och handla hos en annan cykelhandlare som är mer seriös.
Har påtalat ojämna bromsar som med…
Har påtalat ojämna bromsar som med pulserande bromsverkan på min nya cykel två gånger. Båda gångerna har de misslyckats att åtgärda felet. När jag frågat vad de gjort för att åtgärda felet har jag bara fått till svar ”vi har skruvat på alla skruvar”.
Sportson Kungsholmen ger fantastisk…
Sportson Kungsholmen ger fantastisk service. Toppenbemötande och de fixade allt jag behövde få gjort innan Cykelvasan på bästa vis.
Verkstaden på Vasa Viktoriagatan ska ha…
Verkstaden på Vasa Viktoriagatan ska ha en stor eloge! Fixade mitt batteri till min cykel på nolltid. Dessutom till ett verkligt bra pris. Bra med bokad tid!
Återigen TACK!
Dyr och bristfällig service och reparation
Gäller Butiken i Kungena Kurva. Bokade service av min MTB, tre veckor senare och vid tredje besöket fick jag tillbaka cykeln. De bytte kedja och satte på en för lång, hade missat service av bromsarna, bytte och satte på en ny dämpare som inte fungerade samt ville ta betalt för en stor service som inte utförts enligt spec. Tveksamt om de har koll på vad de gör.
Bra där Sportson i Helsingborg!
Bra bemötande när jag kom in med lite tillbehör till min nya mountainbike. De fixade allt på plats på kort varsel, uppskattas! Allt blev toppen när jag kom med tvivel i ögat att vissa saker kanske inte var kompatibelt. Det är värt att betala en väldigt liten slant extra och få allt monterat och klart på plats.
Inkompetent personal
Inkompetent personal! Tar tid att få service, delar som beställs direkt till butik får jag betala frakt själv! Känns som d bara är där och får tiden till att gå! Servicen är under all kritik, en charmkurs skulle nog vara på sin plats hur man möter kunder!
Toppenbemötande
Jag fick problem med glapp i "styrstången" på min nya cykel när vi var ute och reste. Googlade på var det fanns Trek återförsäljare i närheten, fick träff på Sportson i Kalmar.
Tänkte att de kanske inte skulle vilja hjälpa mig då jag hade köpt cykeln 40 mil bort.
Blev verkligen glatt överraskad då de inte bara var trevliga utan även fixade problemet snabbt och proffsigt.
De ville dessutom inte ha något betalt trots att vi erbjöd oss.
Ett sådant toppenbemötande önskar man sig överallt! /Thomas

Besvarelse fra Sportson
Makulerar bekräftad order efter rean är klar
Försökte köpa en elcykel under en reakampanj (trekfest), får orderbekräftelse och tänker att allt är frid och fröjd. Flera (arbets)dagar senare får jag ett mail om att sportson inte lyckas få tag på cykeln och därför makulerar min order. I och med att sportson gjort ett misstag som gör att de bryter ett avtal som vi ingått var jag inställd på någon slags kompensation (likvärdig cykel till motsvarande pris eller liknande). Har dock inte fått svar på mina mail trots att det nu gått 5 veckor.
Är uppriktigt förvånad över hur de kan sköta ett ärende så dåligt, kan inte göra annat än att varna för den här återförsäljaren.
Mycket trevlig och duktig personal
Har flera gånger fått hjälp med min elcykel i Jönköping. De har alltid varit väldigt hjälpsamma och trevliga☺️
Vara för 30000 finns inte, får INTE tillbaka mina pengar.
Beställer och betalar en cykel för 30000, finns bara i en färg enligt webbsidan, den färgen jag vill ha. Nästa dagen ringer de och meddelar att den färgen finns inte. Men att cykeln finns i 2 andra färger. Som jag dock inte är intresserad av. Sportson erbjuder själv att annullera beställningen. 1 veckor senare är det fortfarande inte aktualiserat på webbsidan, fortfarande bara fel färg i offert. OCH Sportson lämnar problemet till mig att få pengarna tillbaka, jag förväntas själv att driva frågan mot Resurs Bank (bortsett från ränteförlusten under tiden (4%) och att jag inte har pengarna för att kunna köpa cykeln någon annanstans). 1 vecka senare har pengarna fortfarande inte betalats tillbaka. Urdålig!
Update:
Sportson gick med att betala prisskillnaden mellan deras felaktiga offert och alternativt köp som jag fick göra hos ett annat företag. Har höjt betyget från 1 till en 2.
Däremot har Resurs Bank emot lagen avsiktligt dröjd med återbetalningen i hela 14 dagar och vägrar även att betala räntan som jag har rätt till. Sportson bör fundera över att byta betalsystem till en mer seriös aktör, inte såna bedragare.
Professionellt bemötande
Fick en sjukdom, vilket resulterat i att min nyinköpta cykel inte användes. Sportson i Jönköping gjorde ett "återköp". Extremt professionellt handlagd med vänligt och respektfullt bemötande av Berner Yngwe. Kan varmt rekommendera Sportson Jönköping.
Beställde cykel på nätet och hämtade ut…
Beställde cykel på nätet och hämtade ut den i butiken i Trollhättan Överby, super service🙌 Köpte till ett lås när jag var i butiken som de skruva fast åt mig och fick bra info om hur cykeln funka då det var en hybrid. Tack!
Jättetrevlig personal!
Besökte butiken i Uppsala. Gigantiskt sortiment och professionella trevliga cykelmekaniker. Rekommenderas varmt!
Sportson Kungsholmen fixade Punkan
Sportson Kungsholmen fixade min punktering på studs då jag upptäckte punka på hemväg i -15 graders kyla. Oerhört tacksam för den Servicen :-)
Bra service för elcykel
Lätt att boka tid on-line, bra och trevlig bemötande, håller löfte och verkligen löser problem med cykel
Däckskifte ledde till nya kostnader
De skiftade mina däck till vinterdäck. På första cykelturen hoppade kedjan 2 ggr, har aldrig hänt innan skiftet! Den hade gått klockrent hela säsongen. Butiken påstod att felet berodde på lösa skruvar. Fick betala för extrajobbet att skruva dit skruvarna och lägga tillbaks kedjan. Sportson i Birsta har därmed tyvärr tappat en kund permanent. Men de gjorde iaf jobbet direkt när jag ringde och var trevliga, så det är positivt.
Ge dom inte dina pengar!
Ge dom inte dina pengar.
Lämnade in cykeln för att jag kände att pedalerna hackade. Bad dem byta kedjan. Killen jag lämnade in till förklarade nedlåtande att jag misskött cykeln och att det inte räckte med qtt byta kedjan. De ville byta mina(nästan nya) bromsklossar, kassetten fram, och bak. Dum som jag var gick jag med på det. Betalade även för en ordentlig tvätt och full service då jag tyckte att det kunde det vara värt när jag ändå lämnade in den. Det hade varit värt det om jag faktiskt fick tillbaka cykeln i bättre skick än jag lämnade in den, men det fick jag inte.
Dagen efter ringde de mig och förklarade att de behövde byta hela bakhjulet. Jag sa att det behövdes inte, jag hade nyss bytt innerslang själv bara ett par veckor tidigare.
De förklarade (återigen nedlåtande) att de inte menade slangen, utan hjulet. De påstod att de hittar fel i det och behövde byta hela hjulet. Det skulle kosta 1000 spänn till. Blev ganska förbannad att de inte sa det när jag lämnade in den, men gick med på det, ville bara ha en cykel som fungerade.
Plockade upp den dagen efter, och redan på vägen hem borde jag vänt och klagat. Det var oljefläckar på lamporna. Resten av tvätten har jag inga klagomål på, men att delar av cykeln kom tillbaka märkbart smutsigare.(fick gnugga ordentligt med diskmedel för att få bort oljefläckarna)
Visst, de kunde sagt att lamporna inte ingick i tvätten, och jag hade inte haft nåt problem med att montera av dem innan jag lämnade in cykeln, men det gjorde de inte, de lämnade tillbaka dem skitigare än vad det var innan.
Allt som allt så spenderade jag mer än cykelns totala värde på den här skitservicen. Köpte den hos Sportson för 3600kr 2016, och denna servicen gick på 3500kr 2023, inklusive tvätt.
Trots att de bytt ut hela drivlinan så hade de inte åtgärdat grundproblemet. Pedalerna hackar fortfarande när jag cyklar. Så typ 3000 spänn i sjön för att byta ut delar som inte behövde bytas ut.
Bara det hade fått mig att varna alla jag känner att hålla sig borta från Sportson, men det var inte bara det att jag betalade en massa pengar för att inte få något fixat, cykeln kom tillbaka i sämre skick än jag lämnade in den.
Första är växlarna. Trots bytt kasset både fram och bak, plus ny kedja och "justering av växlar" som ingick i servicen så beter sig växlarna mycket sämre än de gjorde innan jag lämnade in den. Har flera gånger stött på problemet att cykeln hoppar mellan växlar utan att jag rör växelspakarna. Har dessutom fått ett par kedjeavhopp då jag försökt växla till en högre växel. Något som hänt märkbart oftare sedan Sportson "servade" cykeln.
Sen sista problemet, pch det är att cykeln var obrukbar för mig under en tid efter att jag fått tillbaka den från "servicen". Blev så förbannad efter att hackandet i pedalerna kvarstod efter att jag betalat Sportson en avsevärd summa(för en student) att byta hela drivlinan för att fixa det, att jag lät cykeln stå i ett par veckor och tog annan transport.
När jag väl behövde använda den så gick det inte. Sportsons nya bakhjul var platt. Blev änmer förbannad då jag märkte att de inte bara hade bytt bakhjulet, utan även kastat bort min nya innerslang och ersatt den .ed något skräp.
Kunde inte använda cykeln förrän jag hade köpt en ny pump som passade den nya ventilen. Det var dock bara början på problemen.
Skitventilen som Sportson monterade läcker som fasen. Jag får pumpa bakdäcket varje gång jag använder cykeln och däcket är ofta pafft när jag kommer hem på kvällen.
Kan inte ens åtgärda problemet själv då Sportsons skithjul inte passar till vanliga cykelslangar.
Jag upprepar, ge inte dessa scam-artister era pengar. Gå till Biltema istället och få produkter som är både billigare och avsevärt bättre kvalitet än Sportson.
Dette er Trustpilot
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.