Yrityksen osaaaminen reklamaatiotapauksissa on avutonta. Porvoon liikeessä ei kyetä erottamaan mikä kuuluu yrityksen lainmukaiseen virhevastuuseen ja mikä yrityksen myymiin vakuutuksiin. Kaikk... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Ostin auton käytettynä ja perehdytys yms oli olematon. Jäi sellainen fiilis, että hirveesti välitetä asiakkaasta. Lisäksi liike ei suostunut korjaamaan vaikeasti havaittavat virheet jotka ilmeni myöhe... Se mere
Varasin Ford merkkihuollon, mutta paikalla kuulemma ei ollut ketään, joka voisi päivityksiä yms. tehdä. Etukäteen tätä ei minulle ilmoitettu. Reklamaation jälkeen minulle soitettiin ja varattiin... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
J. Rinta-Jouppi Oy on yksi Suomen suurimmista autokauppaketjuista. Vuonna 1987 perustettu ketju on erikoistunut sekä käytettyjen, että uusien autojen, sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin. J. Rinta-Joupin pääkonttori sijaitsee Seinäjoella. Maan merkittävimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvan vaihtoautokaupan merkkiedustuksiin kuuluu Ford, Kia, Adria, Kabe, Sun Living sekä Bürstner. Olemme myös Suomen suurin käytettyjen moottoripyörien myyjä. Tervetuloa kaupoille!
Kontaktoplysninger
Finland
- www.rintajouppi.fi
Har ikke besvaret negative anmeldelser
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Epärehellistä toimintaa ja lakisääteisten oikeuksien polkemista
Ostin liikkeestä etäkaupalla moottoripyörän. Toimituksen jälkeen pyörästä paljastui merkittäviä puutteita.
Teknisiä vikoja, Vetohihna aivan loppu(turvallisuusriski), vaikka pyörän ja kulutusosien piti olla hyvässä kunnossa.
Puuttuvat dokumentit.
Luvattua huoltokirjaa ei löytynyt useista pyynnöistä huolimatta.
Reklamoin asiasta välittömästi. Myyjä (Peter Tuumari från porgå)yritti tietoisesti johtaa minua harhaan väittämällä, että 14 vrk peruuttamisaika olisi alkanut jo helmikuussa sopimuksen teosta, vaikka pyörä toimitettiin vasta maaliskuun lopulla. Kuluttajansuojalain mukaan aika alkaa vasta tavaran hallinnan luovutuksesta.
Vasta kun otin itse esille tarkan lakipykälän (KSL 6:15) ja ilmoitin vieväni asian lakimiehelle sekä kuluttajaneuvontaan, liike myönsi "virheensä" ja suostui kaupan purkuun.
Teknisenä ammattilaisena en voi suositella tätä liikettä kenellekään. Myyjän toiminta oli epärehellistä ja perustui asiakkaan tietämättömyyden hyväksikäyttöön. Jos ette tunne lakia ja tekniikkaa täydellisesti, olkaa erittäin varovaisia tämän toimijan kanssa.
Fordin huolto
Reklamaation jälkeen minulle soitettiin ja varattiin uusi aika. Kun vein autoa, niin mitään aikaa ei ollutkaan. Asiakaspalvelija oli ensin tympeä, mutta kun huomasi koneelta, että olin tehnyt reklamaation hän muuttui suorastaan vihamieliseksi. Ei uskonut, että minulla on soitettu, ennen kuin näytin puheluhistoriani. Kun harmittelin turhaa käyntiä, niin hän kivahti, ettei vika ainakaan heidän ole ja uutta aikaa ei sitten ihan lähiviikkoina ole.
Erittäin epämiellyttävä kokemus.
Viallisen kytkimen korjauttaminen
Noin 80 000 ajetusta autosta alkoi automaattilaatikon kaksoiskytkin nykiä. Laitoin auton myyjälle asiasta reklamaation heidän nettisivujensa kautta. Asiaan ei reagoitu mitenkään viiteen päivään ennen kuin aloin asiaa kysellä sähköpostitse.
Viimein asiasta tuli heidän esityksensä, että J.Rintajouppi hankkii autoon tarvittavat varaosat ja minä maksan asennustyöt. Itse olin sitä mieltä, että noilla ajokilometreillä koko homma pitäisi kuulua kuluttajansuojan piiriin. No, asia kuitenkin lähti myyjän esittämällä tavalla eteenpäin. Viikon päästä tästä tiedusteltu, milloin uusi kytkin saapuu pajalle? Vielä odoteltiin melkein viikko. Korjaamo tiedusteli liikkeestä, että jos he ottavat hyllystä kytkimen ja asentavat sen paikalleen. Ei käynyt joupille.
Kun korjaamo sai auton viimein pukille, niin lopulta todettiin, että kyseistä kytkintä ei saada toimimaan. Myyjälle reklamoitu asiasta ja auto jäi pajalle seisomaan. Jälleen korjaamo tiedusteli, jos ottavat hyllystä käypäsen kytkimen ja asentavat sen. Ei sopinut Joupille. J.Rintajouppi lupasi hankkia uuden kytkimen. Kuuden päivän päästä kyselty jälleen joupilta, että milloin uusi kytkin saapuu ja miten pitkään tässä pitää olla ilman autoa? Ilmoittivat, että voin hakea sijaisauton. Ei olisi tarjottu sijaisautoa ilman valittamista.
Uuden kytkimen toimitus korjaamolle kesti 15 päivää. Edelleen oli varaosatoimituksessa puutteita.
Kaiken tämän jälkeen J.rintajoupin miehet hakiessaan korjaamolta edellistä toimitettua kytkintä sanoivat, että J.Rintajouppi ei maksa korjaamolle turhaan tehtyjä työtunteja. Eli laittavat ne minun maksettavaksi. Korvasivat kuitenkin pari sataa pajan työtunteja.
Seuraavaksi asiaa aletaan käsitellä kuluttajan suojan kautta.
Ostaisinko heiltä autoa jatkossa? En ostaisi.
Suosittelisinko kyseistä autoliikettä? En suosittelisi.
Korjaamon lausunto oli, että tämmöistä vempulointia ei ole vielä autoliikkeiden suunnalta heille tullut vastaan.
En voi suositella – vakava vika ja ala-arvoinen asiakaspalvelu
En voi missään nimessä suositella Porvoon J. Rinta-Jouppi -liikettä.
Ostimme vähän käytetyn auton (vm. 2022, alle 60 000 km), joka hajosi vuorokauden sisällä siitä kun ajoimme autolla kotiin.
Seuraavana päivänä auto ei enää käynnistynyt lainkaan. Korjaamolla todettiin starttimoottorin vika sekä viallinen akku, minkä vuoksi ajoneuvo oli täysin käyttökelvoton.
Toimitimme liikkeelle kirjallisen diagnoosin ja kustannusarvion useaan otteeseen, mutta asian käsittely ei edennyt. Vastauksissa viitattiin jopa täysin eri vikaan (laturi), mikä antoi vaikutelman, ettei reklamaatiota ollut luettu huolellisesti tai siihen perehdytty asianmukaisesti.
Auto on ollut käytännössä koko omistusajan käyttökelvoton. Tästä huolimatta liike kieltäytyi käsittelemästä asiaa ennen kuin koko kauppasumma maksetaan, vaikka kyseessä oli välittömästi ilmennyt olennainen virhe. Halusimme palauttaa auton, ja liike markkinoi 14 päivän palautusoikeutta “ilman jossittelua”, mutta käytännössä palautuksen kanssa on jouduttu taistelemaan, eikä vastuuta ole haluttu ottaa.
Lisäksi autosta ilmeni muitakin puutteita: sovittuja elektronisia pääavaimia ei ole toimitettu kahden viikon kuluessakaan kaupasta (saimme vain vara-avaimen), eikä autossa ollut ilmoituksessa mainittua peruutuskameraa tai Bluetooth-varustelua.
Kokonaisuutena kokemus on ollut erittäin epäammattimainen ja suuri pettymys luottamuksen näkökulmasta. En voi suositella tätä toimipistettä kenellekään, joka arvostaa vastuullista jälkihoitoa ja asiallista asiakaspalvelua ongelmatilanteissa
Luotettavuus
Yrityksen osaaaminen reklamaatiotapauksissa on avutonta.
Porvoon liikeessä ei kyetä erottamaan mikä kuuluu yrityksen lainmukaiseen virhevastuuseen ja mikä yrityksen myymiin vakuutuksiin. Kaikkinensa ylimielistä ja vastuunpakoilulta vaikuttavaa toimintaa.
Voisi arvioida, että reklamaatiot vaikuttavat yrityksen asiakastyytyväisyyteen, laadunhallintaan, toiminnan kehittämiseen ja ylipäätään myytyjen tuotteiden turvallisuuteen.
Toivottavasti konsernissa muualla kuin Porvoossa asiat ovat kunnossa?
Pesi kätensä
Ohjaustehostin hajosi ensimmäisillä pakkasilla. Autossa oli vielä lisäturva ja j rintajouppi pesi kätensä ettei korvaa mitään. Välttäkää!
Myivät meille viallisen vaihtoauton
Ostimme Rintajoupilta "hyvä kuntoisen" vaihtoauton joka tuotiin meille kotiin "ehjänä" auto olikin täysi pommi, peruutustutka pimeänä, peruutusvalot pineänä, ilmastoinin lauhdutin vuoti kylmä ainetta, ajossa kuului outoa ääntä ohjaamossa ovien tiivisteet saattoivat olla rikki, käännyttäessä auto kirskui, moottoritilassa eristeet olivat riekaleina, sähköjohtojen eristeet rikkinäisiä, moottori piti outoja ääniä, palautimne ostamamme auton takaisin 14 päivän säännön avulla he olivat kuitenkin heti pesseet pikana vaihtoautomme vaativat siitä 150€ korvausta todella röyhkeää en ikinä osta heiltä enään mitään! He eivät käy vaihtoautojensa kuntoa mitenkään läpi ne vain pestään ja stylataan sisältä ja myyntiin vaikka koko auto olisi täysi pommi...kiertävää Rintajouppi kaukaa vältytte harmilta. Tämä romu oli sitten taas heti laitettu uudestaan myyntiin samoilla vioilla heillä ei tarkoitustakaan korjata vikoja he luottavat että asiakas sitten korjaa itse kun ostaa heidän pomminsa! Säälittävä autoliike sain hyvän ja halvemnan vaihto auton kilpailevalta yritykseltä joka myöskin tarkistaa huolella kaikki vaihtoautot ennen kuin ne myydään eteenpäin.
Erittäin huonoa palvelua
Ostimme Porvoon liikkeestä auton. Ilmoituksessa luvattuja talvirenkaita alumiinirenkailla ei löydetty ja ne luvattiin toimittaa mahdollisimman pian. Erilaisten sekoilujen ja kyselyiden jälkeen saimme joulukuussa talvirenkaat PELTIVANTEILLA.
Rikkinäiset etuvalojen umpiot lähetettiin, mutta ilman mitään suunnitelmaa kuka ne asentaa. Pölykapselit luvattiin korvata bensiinillä?
Valitusten tuloksena meille lähetettiin klikki reklamaatioon. En klikannut vaan menin nettiosoitteen kautta. Kirjoitin reklamaation mihin vastattiin, että eri firma. Case edelleen avoin. BTW myyjä palveli avojaloin varvastossuissa.
On tärkeätä osata arvioida tulevat huollot
Hiukan jäi paha maku kaupoista, koska myyjä ei informoinut tiedossaan olevasta tulevasta isosta huollosta (5 000 km päässä), joka tieto olisi takuulla vaikuttanut ostopäätökseni tekemiseen. Yhtä kaikki, oma moka, koska tietämättömyyttäni en tullut asiaa tarkistaneeksi ja myyjän vastuuta? tällaisen informoimiseen näkyy olevan turha odottaa.
En voi suositella asioimista liikkeessä ilman asiantuntijan apua.......
Viallinen sähköauto
Ostin sähköauton jossa todettiin pian kaupanteon jälkeen vikaa etumoottorissa. Autoliike ei suostu korvaamaan uutta etumoottoria vaan minun tulisi osallistua kustannuksiin lähes 2000€, vaikka tilalle laitettaisiin käytetty moottori eikä auton arvo muutu tästä mitenkään. Jouduin viemään asian kuluttajariitalautakunnalle, sillä autoliike ei suostu enää neuvottelemaan tästä. Yrittivät vielä laittaa minut allekirjoittamaan sopimus, jossa heiltä poistettaisiin koko autoon liittyen kaikki virhevastuut jos korvaavat minulle edes osan etumoottorista.
Vaihto auto takuu ei toimi tässä yrityksessä. ni…kytkin ja kardaani viat kytkin korjautettii, mittari kardaania
Vaihto auto takuu ei toimi tässä yrityksessä
Huijaavat etäkauppa ehdoilla jotka on…
Huijaavat etäkauppa ehdoilla jotka on oikeasti aivan surkeat ja yrittävät esittää tyhmää kun haluaa perua kaupat. Johtavat asiakasta harhaan ja syyttävät asiakasta kun provikkapalkka jää saamatta. Myyjät ovat niin kauan mukavia ja osaavia kunhan olet tekemässä kaupat. Sen jälkeen ei vastata enää puheluihin tai viesteihin eikä hoideta asioita. Aletaan jopa käyttäytymään asiattomasti ja ilkeästi asiakasta kohtaan. En suosittele.
Lupauksista ei pidetä kiinni
Ostin auton, josta maalia lähtenyt ja luvattiin korjata tämä. Lupauksista huolimatta asiaa ei kumminkaan hoidettu, sekä jälkeen päin sanottiin, että semmoisesta ei ole ollut puhetta. Tämän oletuksen pohjalta ostin auton, kun luulin asia hoituisi. Myyjällä oli osto hetkellä monta muuta asiakasta, josta tuli olo, että asiakkaat eivät ole tärkeitä.
Virhevastuun välttely
Ostin auton Oulun Myyntipäälliköltä ja huomasin pian oston jälkeen, että auton starttimoottori pätkii. Starttimoottori hajosi kokonaan noin kaksi viikkoa kaupan teosta.
Myyntipäällikön mukaan ei ole mitään syytä olettaa, että vika olisi ollut autossa myyntihetkellä.
Jos autoliike välttelee virhevastuuta 300 euron virheessä, niin suuremmissakaan on varmasti turha odottaa virhevastuun noudattamista. Suosittelen kaikkia asioimaan muissa autoliikkeissä.
Ostin auton 26.8.2025 Espoo…
Ostin auton 26.8.2025 Espoo Nihtisillan.
Tarjoivat Vakuutusta Lähitapiola Kampanja-alennus 35% sekä Vahingottomuusalennus 10% ja on vuoden voimassa 25.8.2026, mun bonus mukaan maksaa vain 200€ vuodessa.
Nyt kun LähiTapiola vakuutus vakuutuskirja tuli, näkyä,
että Rinta-Joupin Autoliike ovat tarjoittanut vakuutusta seisomassa olevasta autosta.
Päivämäärä on erilainen laskutettava aika 26.8.2025-25.11.2015 ja 197,14€
Ei missään nimessä luotettava automyyjä. En suosittele kenellekkään
Oltiin ostamassa tampereen liikkeestä volvo xc60 autoa. Myyjän mukaan auto on priima kunnossa eikä vikoja ole. Lupasivat korjata viat jotka ilmenevät a-katsastuksen kuntorarkastuksessa. Viat egr ,akku,autostart,vepasto hajalla. Eipä ollu halua enään korjata vikoja ennen kuin keskustelin esimiehen kanssa . Jonka jäkeen auto luvattiin korjata. Vaihdettiin myyjää. Tämä myyja ei vastannut soittoihin van halusi viestitellä whatsappin välityksellä. Auto olisi korjattu käytetyillä osilla .vebastoon ei mitään takuuta . Muiden osien takuu toimii vaan tuomalla auto lapista Tampereelle tiettyyn korjaamoon. Peruttiin kaupat ja kyseinen volvo xc60 rek. JOO-283 on välittömästi uudestaan myynnissä vaikka korjauksen sanottiin kestävän kuukauden. Toivottavasti seuraava ostaja älyää tarkistaa auton viat ennen ostoa. Ehkä autoliike on korjannut viat ehkä ei.
Liike ei edes korvannut kuntotarkastuksen 99€. Vaikka saivat oikeaa tietoa auton kunnosta
23.9.2025 auto on jälleen myynnissä samaan hintaan kuin aikaisemminkin. Tietenkään vioista ei puhuta vieläkään mutta esim. Ei ole mainintaa polttoaineella toimivasta lisälämmittimesta . Onko revitty irti kokonaan vai mitä on lämmittimelke tehty.
Varokaa kyseistä autoa ja myyjäliikettä
Käsittämättömän huono asiakaspalvelu
Käsittämättömän huono asiakaspalvelu. Ei kiinnosta myynti eikä asiakas.
Uskomatonta mutta totta
Ostin heinäkuussa -24 Kuopion liikkeestä Audi a6 quattron jolla oli ajettu reilu 150 000km.auto toimitettiin kotiin.Alla lähes sakkorenkaat ja lisä soundi apukuskin puolelta.renkaat myyjä kyllä suostui maksamaan. Bojot siitä.reilu viikko vierähti ja ääni oikealta voimistui ja vein auton korjaamolle jossa selvisi että etupyörän laakeri oli hajalla.tästähän sitten väännettiin mutta sain kuin sainkin tästä puolet takaisin.sen jälkeen on vaihdettu etuiskarit, etujouset,jarrulevyt ja palat,takajouset ja jarrulevyt ja palat.totaalikustannus lähes 2000e.kunnes..vuosi vierähti ja sitten tulikin todella iso ja kallis vika.ad blue pumppu sekä egr venttiili rikkoutuneet. Ehdin ajaa reilu 20 000km.eli kalliiksi koitui nuo kilometrit.korjaus lähes 4000e jonka maksoin itse.myyjä olisi hyvittänyt 10% ja kkv.n suositus 40%.johon eivät suostuneet vaan seuraava tarjous oli 15% ja olisivat korjauttaneet auton käytetyillä vastaavilla osilla koska heidän mukaansa auton käyttöhyöty paranee jos uusilla osilla lähdetään korjaamaan Aivan.Mähän ilman muuta lähtisin tähän rumbaan uudestaan ja ilolla maksaisin korjauksen taas kun käytetyillä vastaavilla osilla ei takuuta ole eikä edes varmaksi tiedä toimiiko ne edes.Ymmärrän ettei he haluavat ottaa mitään vastuuta kun provisio palkalla tekevät duuninsa mutta tuolla asiakaspalvelu asenteella ei taatusti provikat lähde nousukiitoon.Asiaa pompotellaan monen mutkan kautta,pelataan aikaa,tämä keissi kiersi kolmen ihmisen kautta-koska myyjä oli lomalla-eikä ilmeisesti kukaan ota vastuuta ongelmista.yleensä joka firmassa on tuuraaja.oli ainakin silloin kun auton ostin,mutta kukapa sitä haluais kätensä paskaan lyödä paitsi mun on pakko koska tapoihini ei kuulu työntää päätä pensaaseen.Ostin näköjään auton joka on tarkoitettu pajan koristeeksi.ja vielä maksoin siitä yli parikymmentätonnia.plus kaikki korjaukset yllä tähän päälle.Mutta ihailtavaa että j rinta-jouppi se vaan porskuttaa ilman huolen häivää.kyllä asiakkaat saavat hoitaa ongelmansa ihan itse -taitaa olla heidän hiljainen motto.heillä vastataan jos huvittaa. Tässä tapauksessa asiakas voi myös aiheuttaa ongelmia.niin minä ainakin aion tehdä. Siitä tulee edes hyvä mieli pitkäksi aikaa.Suosittelen miettimään tarkkaan asiointia tässä yrityksessä.Mutta mikäli päädyt asioimaan-niin Tsemppiä hei-ja kantsii pitää muutama tonni ylimääräistä taskussa koska sille saattaa tulla käyttöä myöhemmin. 🥳
Auton vaihto Oulun Rinta-Joupin kanssa
Vaihdoin auton Oulun Rinta-Joupin kanssa. Sovimme ennen autojen vaihtoa, että katsastamme omamme. Oman katsastin, korjasin ja uusintakatsastin sopimuksen mukaan. Rinta-Joupin autokaan ei mennyt laakista läpi. Sitä korjasivat ja kaupat siirtyivät noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen auto tuli kotiin. Siitä alkoikin sirkus. Eihän se ollut mitä luvattiin. Pelkääjän ikkuna aukesi, mutta ei mennyt kiinni. Ilmastointi ei toiminut, abs valo paloi, pyörän laakeri piti ääntä. Tässä näin alkuun. Sovimme, että auto jää ja nuo viat korjataan. Tässä vaiheessa myyjään olikin jo sitten vaikea saada kontaktia. Koska auto oli jo iäkäs hyväksyin muut viat. Mutta ihmettelin sitä, miten auto pääsi Oulussa katsastuksesta läpi. Pyörän laakeri oli rikki, abs valo paloi. Lisä tutkinnan myötä selvisi, että raidetangon oikean puolen sisänivel oli väljä, pakoputki ei ollut keskiosaltaan mitenkään kiinni. Siitä puuttuu kiinnikkeet kahdesta kohtaa. Vetonivelen suojakumista puski vaseliinit pihalle. Ei meillä päin leimaa tuolla tuloksella saa. No kustannusarvio tehtiin noista sovituista remonteista autokorjaamolla. Se oli sitä luokkaa, että mietittiin miten edetään. Tätä hommaa ei todellakaan helpottanut se, että myyjä vain kertakaikkiaan ei vastannut puhelimeen tai viesteihin. Soitto "vastaavalle pampulle" edisti asiaa hieman. Koska homma ei tuntunut etenevän sovitulla tavalla ja auto muuten kiinnosti, sovimme että myyjä hommaa varaosat ja laitan ne itse kiinni. Sekään ei onnistunut sovitusti. Tuli ilmoitus, että josko maksavat muutaman satasen ja hommaan osat itse. No ei näillä mennä. Väännön jälkeen sain kuin sainkin ilmastoinnin kompuran ja pienen rahallisen korvauksen muista osista. Eli korjauksia ei suoritettu sovitulla tavalla, myyjään ei tahdo saada yhteyttä millään ja asioiden hoidossa palaa turhaa päiväkausia, puhelinsoittoja, viestejä ja alkaa se rauhallistakin miestä ärsyttämään. Jos asiat sovitaan niin ne sitten tehdään sen mukaan, paitsi RINTA-JOUPILLA. En siis voi suositella tuota liikettä oman kokemukseni mukaan. Enkä ole ilmeisesti ainoa.
Mokka tapaus saa jatkoa
Mokka tapaus saa jatkoa. Ostin Mokan, jossa piti olla toimivat tutkat, ei ollut. Porin J.Rinta-jouppi ilmoitti, että vie auto heidän Hyvinkään liikkeeseen, jossa on myös huolto - näin toimin. Auton korjaus kestää määrittelemättömän ajan. Sain sijaisauto, jossa alkoi moottorin vikavalo palamaan - taas Hyvinkäälle (matkaa noin 50 km suunta). Jälleen sijaisauto, jos viikon käytön jälkeen ilmoitus, tuo auto Hyvinkäälle, sille on ostaja. En jaksa tätä kyykyttämistä, ei edes pahoitella tai että tultaisiin liikkeen toimesta auto hakemaan. Nyt olen matkoilla ja joutuvat auton itse hakemaan! Olen ikäihminen ja operoin yhden silmän varassa ja toki saan autoa ajaa ja siksi kaikki avut, joita autosta löytyy, ovat ehdottomia ja tärkeitä. Jos voisin, peruisin Mokan oston ja hakisin jotain muuta autoa. Luulin, että ko. yritys on parempi kuin kilpailijansa.
Dette er Trustpilot
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.