Politiken Anmeldelser

1,5

Politikken er præcis som visse elselskaber. Man kan ikke opsige et abonnement.De er ikke kontaktbare. Man bliver altid liiiige trukket for en måned mere. Det ligner svindel. Kan kun anbefale at holde... Se mere

Kun en avis er værre end Politiken og det er Berlingeren. Skru ned for alt det sekteriske og det I tror reflekterer læseres personlige og ægteskabelige problemer. Hvad rager det andre læsere. Lad os f... Se mere

Se nu at få styr på e-avisen. Det et umuligt, at fastholde fokus på artikler og sider. Har man et kort øjeblik haft et ærinde på enheden uden for appen eller et sekund har slukket skærmen havner man e... Se mere

nyhedsmagasiner der deler alle ens oplysninger med 3 part selvskaber, som politikken og andre burde sætte sig ned og snakke om hvad man kan tillade sig og være bekendt overfor sine brugere. derud o... Se mere

1. Nyhedstjeneste

Organet for den højeste oplysning siden 1884.

Dårlig

Har ikke besvaret negative anmeldelser

31 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Avisens bogholderi er i total kaos

Avisens bogholderi er i total kaos. Jeg har tegnet et abonnement, fået en regning, betalt den - og siden har jeg modtaget 2 rykkere om ugen.
Jeg har svaret 2-3 gange og vedlagt min kvittering for betaling fra banken.
Svaret: nye rykkere og nu er abonnementet stoppet, så jeg ikke kan læse avisen.
I dag har jeg modtaget en kreditnota og en ny regning!

1. marts 2021

Kære Hans Jørgen
Tak for dit indslag her på Trustpilot.
Det lyder godt nok ikke ligefrem "efter bogen". Har du været i dialog med Kundecenter Politiken?
Her kan du få personlig betjening og få sagen behandlet straks.
Vi har åbent alle hverdage fra 7 til 16 og jeg kan anbefale dig at ringe op til os så tidligt som muligt for at undgå ventetid. Skulle der være kø på telefonen så kan du vælge at blive ringet op af næste ledige medarbejder.
Vi vil i hvert fald meget gerne hjælpe dig og undersøge hvor fejlen sker - Både for din skyld, men i særdeleshed også for at det ikke sker for andre.
Ring til os på 70150101 og henvis evt. til denne korrespondance.
Anne / Politiken.

Bondefangeri

Bondefangeri af værste skuffe. Min kone blev i går ringet op af en sælger fra politiken, der ihærdigt vil sælge et ab. 3 måneder for kr. 299,-
Min kone er usikker, da vi har avis ab. hos anden udbyder. Sælger proklamere at han blot kan sende tilbud på mail, uden forpligtelser. Ved modtagelse kan tilbudet læses igennem, ønsker man ikke at benytte sig af det, kan en trykke nej, for at bekræfte at en ikke ønsker tilbudet.
Vælger at stole på sælgeren, som sender tilbudet.
Desværre viser hele salgshistorikken, sig at være løgn og latin, det er ingen mulighed i mailen for at sige nej. Abonnementet er oprettet !
Det er simpelthen under lavmål, abonnementssælgere der til enhver pris, og med kynisk brug af løgnhistorier bondefanger kunder at tegne ab. i god tro.
I den sidste ende er det forlaget Politiken der tager stor skade af fremgangsmåderne, noget der tydeligt fremgår på de dårlige anmeldelserne her på Trustpilot.
Vi vil fremadrette aldrig igen stole på en sælger, der henvender sig fra Politiken.
Kontaktede efterfølgende Politikens kundeservice, der velvilligt er behjælpelige med at stoppe abonnementet, og for ordens skyld sender en bekræftende mail, selv om sidstnævnte tilsyneladende ikke er normal praksis.
Vi kan kun håbe at Politiken fremadrettet vil fokusere internt på fremgangsmåderne, ved abonnement salg, og fjerne de brodne kar.

26. februar 2021

Kære PH

Mange tak for din anmeldelse her på Trustpilot. Det er altid værdsat at få input til kontinuerlig forbedring af kunderejsen.
Det er beklageligt at læse hvordan I har oplevet jeres interaktion med Politiken. Typisk vil vores salgsafdeling gøre en mulig abonnent opmærksom på, at man skal svare på den mail, som man får tilsendt hvis man ikke ønsker at gøre brug af den kampagne, som er blevet tilbudt. Der findes ikke et sted hvor man kan taste ”nej” – og det er selvfølgelig kedeligt hvis det er blevet formuleret sådan.
Heldigvis har du efterfølgende talt med en medarbejder fra Kundecenter Politiken, som har udbedret skaden og, som ligeledes vil undersøge, samt sikre med vores salgsafdeling, at der bliver givet de korrekte oplysninger.
Jeg er meget ked af den følelse du/I sidder tilbage med - og I altid velkomne til at kontakte Kundecenter Politiken en anden gang hvis I skulle ombestemme jer og evt. prøve af abonnere alligevel. Vi vil meget gerne have chancen for at introducere jer for Politiken på en positiv måde.

Jeg vil ønske jer en god dag og god weekend.

Louise / Politiken.

Meget svært at afmelde sig

Meget svært at afmelde sig. Jeg har udfyldt en kontaktformular, men er stadig ikke blevet bekræftet afmeldt. Det er mange penge man kommer til at betale for noget man ikke bruger.

25. februar 2021

Kære Elise

Tak for din anmeldelse her på Trustpilot. Det er altid værdsat, at høre input fra abonnenter.
Jeg vil beklage den lange behandlingstid, som der opleves i øjeblikket. Vi er, som så mange andre, ramt af hjemsendelser, sygdom, integration af nyt system og enorm travlhed mm. Således har vi svært ved at følge med, men jeg lover dig at vi gør vores bedste.
Når vi kommer til din sag så kan vi se hvornår du indsendte din opsigelsesformular og det er den dato, der er gældende.
Skulle du blive trukket for en ny abonnementsperiode inden vi får behandlet din sag så får du naturligvis dine penge retur.
En anden mulighed er, at ringe til Kundecenter Politiken på 70150101 - Der er åbent alle hverdage fra 7 til 16 - Her vil sagen straks kunne løses telefonisk. Hvis der er kø når du ringer ind kan man bede om, at blive ringet op af næste ledige medarbejder.
Jeg anbefaler at du ringer ind så tidligt som muligt.

Svært at melde sig ud

Opdatering: Jeg har givet et par stjerner mere for ekstrem hurtig kundeservice på trustpilot. Men må jeg tillade mig at mene, at I burde prioritere anderledes, så slap I måske for sure anmeldelser. Hvad angår min opsigelse, så blev jeg opsagt af en medarbejder, som håndtere kommunikationen på Trustpilot.
Jeg har netop i dag modtaget en besked fra Politikens kundeservice om, at de desværre ikke har haft tid til at behandle min henvendelse endnu - det er i dag 17 dage siden, jeg skrev. Hvor lang tid, der ville have gået, hvis jeg ikke havde skrevet en sur anmeldelse er svær at gisne om.

Oprindelig anmeldelse: Jeg accepterede et prøveabonnement for at læse en artikel. Desværre fik jeg ikke opsagt abonnementet inden prøveperioden udløb. Men samme dag, som betalingen faldt skrev jeg, som foreskrevet en mail om udmeldelse. Efter 11 dage er denne endnu ikke besvaret, men kl 19:30 i går blev jeg ringet op af Politiken. Jeg er ikke interesseret i at tale med jer, jeg har gjort ret klar i min mail, at jeg ønsker at opsige abonnementet. Jeg venter stadig på bekræftelse.

Jeg kan anbefale, at I kigger lidt på jeres konkurrenter, som har gjort udmeldelse meget mere brugervenlig. Jeg kommer aldrig igen til at tegne abonnement, når det er så besværligt at melde sig ud igen. 299 kr, om måneden, er trods alt ret mange penge, når man ikke får læst jeres artikler.

Inden I sender et svar om, at I desværre ikke kan finde mig i systemet, så får I her nummeret på min henvendelse: [eTrackNr:48434365]

24. februar 2021

Kære Lotte
Tak for din feedback her på Trustpilot.
Vi værdsætter altid input fra abonnenter til kontinuerlig optimering af kunderejsen.
Vi er, som så mange andre, ramt af hjemsendelser, sygdom mm. Det, kombineret med en enorm travlhed, betyder at vores behandlingstid desværre er væsentlig længere end den plejer at være.
Det skal vi naturligvis beklage.
Vi ringer dig selvfølgelig ikke op igen når du ikke vil tale med os. Dog kunne sagen være blevet løst i løbet af 2 minutter hvis du havde besvaret opkaldet i går. Det var ganske enkelt et servicekald.
Dit abonnement er nu opsagt og du får penge retur for den nye periode idet du har kontaktet os rettidigt.
Louise / Kundecenter Politiken.

Jeg tog i mod et 1 kr abonnement på…

Jeg tog i mod et 1 kr abonnement på nettet og der man kunne afmelde inden 1 mdr. Jeg forsøgte at afmelde via deres kontaktformular på nettet, men den gik ikke igennem. Jeg har forsøgt igen nu lidt efter 1 mdr. Fortsat går det ikke igennem og har ringet og afmeldt og kommer til at betale for 2 mdr. Fremover og har ikke fået brugt abonnementet. Det er dårligt at deres system ikke virker så man kan afmelde rettidigt hvilket jeg reelt prøvede.

23. februar 2021

Hej
Tak for din feedback her på Trustpilot.
Ud fra dine informationer her på Trustpilot kan jeg ikke finde dig i Politikens abonnementssystem.
Jeg vil dog meget gerne i kontakt med dig så vi kan finde en god og passende løsning.
Jeg har ikke tidligere oplevet, at formularen ikke ”går igennem” – og skulle der påstå den type digitale udfordringer så kan man kontakte os telefonisk på tlf.nr.: 70150101 - således finder vi straks en passende løsning inden man f.eks. overgår til en ny periode.
Kundecenter Politiken har åbent alle hverdage fra 7 til 16. Jeg anbefaler at man ringer så tidligt som muligt for at undgå ventetid – men har man ikke tid til at vente i kø kan man også vælge, at blive kontaktet af næste ledige medarbejder.
Da jeg ikke har mulighed for at kontakte dig ud fra disse oplysninger, vil jeg bede dig ringe til os.
Du er velkommen til at henvise til denne korrespondance.
Jeg ser frem til at høre fra dig.
Louise / Kundecenter Politiken.

Hold Jer fra abonnement - du kan ikke opsige igen, da Polikens kundeservice ikke har tid til sådan nogle "sager"

Hold Jer fra abonnement
Har lige haft et prøveabonnement hos politikeken UDEN BINDING - dvs. man kan angiveligt slippe ud af ordningen ved at sende en digital blanket til kundeservice. Dette gjorde jeg så 14 DAGE FØR PERIODENS UDLØB den 31. januar, i dag altså den 15. februar sender de så en mail, hvori de oplyser at de har for travlt til at tage sig af min "sag" Samtidig har de så trukket 299 kr., fordi de ikke har tid til at opsige min abonnement.
Jeg kan så vælge at kontakte kundecentret igen på mail og oplyse mit sagsnr????? "Ja GODDAVMANDØKSESKAFT.... I har jo lige skrevet, at I ikke kan tage sig af "sagen" pga travlhed": Jeg har desværre en kraftig formodning om, at det "tilfældigvis" kun er opsigelsesblanketter, som personalet er ude af stand til at finde tid til at håndtere. Fakta er så bare, at Politiken fuldstændig uberettiget har hævet penge på min konto og det er mig bekendt bedrageri.

15. februar 2021

Kære Majbritt Lindeberg.

Tak for din anmeldelse herinde.

Jeg er dog ked af at læse, at du er af den opfattelse, at vi bevidst er længe om at behandle din opsigelse. Dette kan jeg garantere dig ikke er tilfældet.

Det er dog helt korrekt, at vi for tiden er bagude. Og det er vi med alle sager, desværre. Vi er dog på vej i den rigtige retning igen og vil forhåbentlig i nærmeste fremtid igen kunne levere den høje og hurtige service, som vi normalt har herinde.

Selv om vi er længe om det, så går vi på ingen måde på kompromis med kvaliteten af det, vi gør. Så når vi når til din sag, vil den naturligvis også blive behandlet efter reglerne.

Din opsigelse er registreret den dag, du sendte den til os, hvilket du også, som du selv henviser til, har fået en bekræftelse på. Og er vi, grundet vores lange svartider, i den situation, at vi har opkrævet dig for noget, vi ikke har belæg for, så vil du naturligvis få dine penge retur.

Vi er oprigtig kede af den nuværende situation, hvor vi modtager langt flere henvendelser end normalt. Dette har presset vores, grundet Covid-19, hjemsendte medarbejdere til det yderste. Men de knokler det bedste de har lært. Og vi skal nok nå til din sag også. Det garantere jeg dig.

Jeg kan og vil dog undskylde og indrømme, at vi for tiden ikke levere, som vi gerne vil. Men vi er på vej.

Jeg håber derfor, at du kan holde ud lidt endnu. Og mit umiddelbare bud, uden at give garantier, er, at vi snart er ved din sag, da den jo har ligget i et par uger.

Igen, og dette ikke kun til dig, men til alle der venter svar, vi beklager meget situationen.

Med ønsket om en god dag trods alt.

Thomas /Kundecenter Politiken.

For overfladisk journalistik

Har haft en prøveperiode i 3 måneder, men anser Politiken for en avis, der formidler en for overfladisk og naiv journalistik. Jeg gider ikke læse om en forkælet kvinde, som skal anmelde en kaffebar, og så har hun glemt sit mundbind og må så bruge sin søns i stedet for, hvor hun nærmest har ondt af sig selv desangående. Det er for irriterende, selvfølgelig blot et eksempel, men generelt giver Politiken indtryk af at henvende sig til et lidt forkælet og curlingagtigt segment, som ikke har været ude for de helt store udfordringer. Så hellere holde Weekendavisen eller Information, da jeg opfatter disse som udtryk for intelligent journalistik, hvor der er væsentligt højere til loftet med mere nuancerede indfaldsvinkler og problemstillinger

6. februar 2021

Kære Mona

Tak for dit input her på Trustpilot.

Det er altid værdsat at få indblik i læsernes holdning og oplevelse ved at abonnere på Politiken.
Den historie, som du nævner ovenfor, mener jeg dog ikke giver et generelt billede af Politikens journalistik. Politikens dækning af klimadebatten, kulturlivet, national & international politik mm. synes jeg ikke der er noget naivt over, men det er jo op til den enkelte hvilket medie man foretrækker. Jeg er glad for at du har været åben for at prøve Politiken i en 3 måneders periode og jeg håber naturligvis at du får lyst til at komme igen en anden god gang.

Jeg vil ønske dig alt det bedste fremover.

Anne / Kundecenter Politiken.

Den store verden.

Efter Amanda Gorman's oplæsning ved Joe Bidens indsættelse, kan man i Politiken ved hele to skriverka'le få oplyst, at "Hele verden hyldede.." og "Hele verden fik poetiske kuldegysninger".
Jeg hverken hyldede eller fik kuldegysninger, og det var der mange andre, der heller ikke gjorde.
Så må man jo konstatere, at nogen ikke er indlemmet i hele verden.
Eller er det måske således, at Politiken på vanlig vis ser bort fra virkeligheden ved at over- og underdrive.

26. januar 2021

Kedelig oplevelse, der er ikke tænkt på kundens oplevelse her

Har nu siddet i kø i 40 min og ventet på at komme igennem til Jeres kundecenter. Jeg prøver at opsige mit abonnement for 3 gang. Nu kanjeg ikke vente længere. Har ringet og talt med jer før.
Og jeg har langt om længe fundet Jeres opsigelses formular som er greyed out under mine oplysninger.
Det virker lidt forkert at man vælger at nedtone skriften så man næsten ikke kan se det, eller tror linket ikke virker.
Ydermere bemærkede jeg så at der stod forkert abonnements nummer i formularen som default, da jeg kom ind. Det fik jeg heldigvis rettet.
Formularen er så sendt - Men igen bliver jeg skúffet. særligt 1 ting springer i øjnene
1. Man får ingen dato på hvornår man kan forvente at få sin endelige kvittering. Der skrives blot: "Der er i øjeblikket et stort pres på vores Kundecenter, og derfor vil du desværre opleve en forlænget svartid på din sag.
Vi takker for tålmodigheden, og vi kan forsikre om, at vi gør alt hvad vi kan, for at besvare din henvendelse hurtigst muligt."

Øv, det er en super kedelig oplevelse. Og desværre kan jeg læse mig frem til at andre har samme oplevelse. Jeg håber at politikken vil ændre det så det bliver en bedre oplevelse som kunde, for så kunne det jo være at man havde lyst til at vende tilbage senere.

26. januar 2021

Kære Heidi

Tak for din kommentar her på Trustpilot.

Vi beklager vores lange behandlingstider. Vi vil altid gerne gøre det bedre, men vi er – ligesom så mange andre – berørt af at alle medarbejdere er hjemsendte. Det giver rigtig mange udfordringer, men jeg kan garantere at vi gør vores allerbedste under de forudsætninger vi har i øjeblikket.
Din opsigelse er naturligvis gældende fra den dato hvor vi har modtaget den. Så trods den – i øjeblikket – lange behandlingstid så skal dit abonnement nok blive opsagt til det ønskede tidspunkt.
Det er naturligvis frustrerende at vente i kø. Det forstår jeg godt. Der er dog den mulighed at taste, at man gerne vil ringes op af næste ledige medarbejder.
Det er uforklarligt at vores opsigelsesformular er ”greyed out” og at der stod et forkert abonnementsnummer – det har jeg ikke hørt om tidligere og vil gerne undersøge det nærmere.
I forhold til at Politikens opsigelsesformular, som du synes er vanskelig at finde og, som er ”greyed out”, har jeg lige tjekket på Pol.dk og der er det ikke tilfældet. Der findes formularen under Kundecenter / Mit abonnement / Opsigelse – Skrevet med tydelige røde bogstaver. Det synes jeg giver fin mening, men hvis du har forslag til en anden placering, så er vi altid modtagelige for gode input.
Vi håber snart at være tilbage til vores sædvanlige fine behandlingstid så du måske kommer tilbage som abonnent igen en anden gang.

Louise / Politiken

Pas på med at abonnere på Politikens…

Pas på med at abonnere på Politikens net-avis....det er nærmest umuligt at opsige det igen !!!!!

12. januar 2021

Besvarelse fra Politiken

Tak for din kommentar her på Trustpilot.
Det er dog langt fra umuligt at opsige sit abonnement på Politiken.
Man kan opsige sit Politiken abonnement ved at ringe til Politikens Kundecenter eller indsende en opsigelses formular via Politiken.dk. Vi har åbent alle hverdage fra 7 til 16. Hvis du ikke har tid til at vente i kø kan du blive ringet op af næste ledige medarbejder. Vores abonnements vilkår er i øvrigt tilgængelige på Politiken.dk og oplyses ved køb.

Anne
Politikens Kundecenter

Det er ekstremt besværligt at opsige…

Det er ekstremt besværligt at opsige sit abonnement når man først er "gået i fælden." Derimod er det utroligt nemt at tilmelde sig. Der burde være balance i de to ting, men det virker som et bevidst valg at lade opsigelsen være "løbende måned + en måned".

30. november 2020

Kære Rasmus.

Tak for din anmeldelse herinde.

Jeg går ud fra, og du må rette mig, hvis jeg tager fejl, at du henviser til vores opsigelsesvarsel, når du taler om, at det er ekstremt besværligt at opsige sit abonnement hos os. For mulighederne for at opsige er lige så mange, som mulighederne for at tilmelde sig. Det kan nemlig gøres via telefonen, ved at sende en mail eller ved at udfylde en formular herom på vores hjemmeside.

Jeg er ked af, som jeg også har svaret andre herinde, at du synes, der er tale om en fælde, når vi har det opsigelsesvarsel, vi har. Som beskrevet tidligere, så fremgår varslet tydeligt i vores vilkår, hvilket vel egentlig fjerner idéen om en fælde.

Hvor om alting er, så er det den opfattelse, du har, og det respektere vi naturligvis. Vi er løbende i overvejelse om, hvorvidt vi skal ændre noget i forhold til både, hvordan man kan opsige, men også i forhold vores varsel.

Som det er nu, så er vores varsel, som det er. Det hverken kan eller vil vi løbe fra. Varslet overholder den til enhver gældende lovgivning, men dermed ikke sagt, at vi ikke vil gøre det endnu gunstigere for vores abonnenter.

Så vi tager disse anmeldelser seriøst, og har dem med i vores overvejelser i forhold til fremtiden og eventuelle ændringer.

Vi er på ingen måde ude på at have "fælder" i vores vilkår, når kunder som dig skriver sig op til et abonnement hos os. Hvilket også er årsagen til, at det tydeligt fremgår af aftalen, hvad reglerne for blandt andet opsigelse er.

Jeg er derfor ked af at læse, at du er af en anden opfattelse. Denne tager vi dog til efterretning.

Politikens Kundecenter

Skal ringe for at opsige...

Når man har et abonnement kan man via sit login melde ferie, indberette udeblevet avis, omdele avisen til sommerhus etc, men man kan ikke afmelde sit abonnement uden at ringe til dem inde for deres åbningstid (til trods for at de godt kan ringe og sælge uden for deres åbningstid...)...
Det er da helt grotesk og oldnordisk... Og jo, meget snedigt...

21. november 2020

Kære Morten.

Tak for din anmeldelse. Det er korrekt, at vores hjemmeside tilbyder forskellige grader af selvbetjening, når man, som du skriver, er logget ind og eksempelvis gerne vil flytte sin avis i sommerhus eller andet.

Det er dog ikke korrekt, at man kun kan opsige sit abonnement ved at kontakte os pr. telefon i vores åbningstid. Man kan, ligeledes via vores hjemmeside, sende os en mail herom. Når denne mail er modtaget, sender vi en automatisk kvittering retur, som fortæller at opsigelsen er modtaget. Det betyder i praksis, at opsigelsen er modtaget og dermed gældende.

Du finder funktionen på https://politiken.dk/kundecenter/ under hovedmenuen "Mit abonnement" og dernæst vælger du underpunktet "Opsigelse". Derunder bliver du oplyst, at du enten kan vælge at ringe til os, lige som der er en funktion, der hedder "Skriv til os".

Skulle du have andre spørgsmål eller kommentarer, er du naturligvis velkommen til at rette henvendelse til os.

Tjek Robinson listen før i ringer 😡😡

Hej, hvorfor ringer i til folk der står på Robinson listen???? Ham jeg snakkede med indrømmede at listen ikke bliver brugt, de tjekker den IKKE😡😡😡 så jeres dårlige undskyldninger kommer i ikke langt med. Mvh Steen

10. november 2020

Kære Steen.

Jeg er ked af at læse, at I er blevet kontaktet af os, selvom I står på Robinson-listen. Det er naturligvis ikke meningen og det skal jeg på det kraftigste beklage.

Der kan være nogle årsager til, at det er sket, hvilket jeg meget gerne vil kigge ind i, så vi kan få rettet en eventuel fejl.

Samtidig vil jeg godt informere dig om, at vi skam tager Robinson-listen meget alvorligt herinde. Så at du er blevet oplyst om andet undrer mig meget og må bero på en misforståelse hos vores medarbejder.

Jeg vil derfor venligst anmode dig om, at skrive en mail til mig på abonnement@pol.dk, hvor du henviser til denne anmeldelse og undertegnede. I mailen må du meget gerne oplyse det telefonnummer, som vi har kontaktet dig på, så lover jeg, at jeg får kigget efter fejlen, rettet op på den og ligeledes for informeret den pågældende medarbejder om, at det, denne har oplyst dig, ikke er korrekt.

Jeg håber, at du vil sende mailen, så jeg/vi får en chance for at udbedre den eventuelle fejl herinde.

Og jeg vil gerne, endnu engang, understrege, at vi skam benytter os af Robinson-listen, ganske som vi skal.

Politikens Kundecenter

Politiken burde straks tilbageføre det…

Politiken burde straks tilbageføre det overskydende beløb.

Den 20. oktober ringer jeg til Politiken for at opsige mit abonnement. Jeg taler med en venlig ung mand, som lover at tage sig af sagen. Det gør han - allerede dagen efter, den 21. okt., modtager jeg ikke længere nogen avis. Samme dag, den 21. okt. slår det mig, at Politiken da skylder mig penge - har betalt for flere dage end frem til den 21. okt.
Ringer igen. En venlig ung mand forklarer mig, at dette er korrekt - jeg skal have små 200 kr. tilbage. Men det sker ikke automatisk! Sic! Jeg skal indsende en ansøgning for at få mine egne penge tilbage. På en særlig blanket. Det gør jeg. Men så let skal det åbenbart ikke være: I dag har vi den 1. nov., og jeg har stadig ikke set noget til mine penge. Det er uklædeligt, at Politiken ikke automatisk betaler abonnenterne deres penge tilbage. Det lød for mig som om, den unge mand kunne se beløbet på abonnementsoversigten. Nu har jeg rykket to gange - og pengene er stadig ikke gået ind på min konto. Det er uklædeligt, at man skal rykke flere gange. Og det er usmageligt, at man skal vente tolv dage på at få sine egne penge retur.

MVH
Birgitte Ehrhardt

1. november 2020

Kære Birgitte.

Tak for din henvendelse.

Jeg er ked af at læse om din oplevelse i forhold til at få udbetalt eventuelt overskydende beløb på et opsagt abonnement. Jeg forstår frustrationen, når man bare gerne vil have sine penge retur.

Jeg har, grundet dit efternavn, kunne finde sagen frem i vores systemer. Jeg kan se, at pengene er sendt til overførsel til din bank d. 26/10-2020. Og da vi overføre penge til de forskellige banker 1 gang ugentlig, vil dette ske senest onsdag i denne uge. Altså hurtigst muligt i forhold til vores procedure herfor.

I forhold til din kommentar om, at det er uklædeligt, at vi ikke automatisk udbetaler pengene, så forstår jeg irritationen, men det er ikke muligt for os at udbetale, da vi ikke har kundernes kontooplysninger. Dette er årsagen til, at du bliver bedt om at udfylde en formular med disse oplysninger.

Vi modtager også denne formular udfyldt af dig allerede den 21/10-2020. Det viser sig dog, som du også selv gør opmærksom på, at du er kommet til at udfylde den med forkerte kontooplysninger.

Vi modtager de korrekte oplysninger d. 23/10-2020 og har sendt besked til vores regnskabsafdeling herom d. 26/10-2020. Og da pengene overføres til pengeinstitutterne en gang ugentlig, så er vi desværre derhenne, hvor det har taget lidt tid.

Jeg er helt enig med dig i, at man selvfølgelig gerne vil have sine penge så hurtigt som muligt. Og det er, som jeg kan se det, også det der er sket her. Jeg ville ønske, at vi havde mulighed for at rykke hurtigere på sagen end tilfældet er. Men det har af ovennævnte årsager ikke været muligt.

Bondefangeri

Forleden besvarede jeg et opkald fra en Politiken telefonsælger. Kort fortalt bliver jeg tilbudt 3 måneders digitalt abonnement for 299,- Jeg overvejer tilbudet, men siger på intet tidspunkt "ja". Sælgeren siger til mig, at jeg kan få et par dage til at tænke over det. Det accepterer jeg. Men min forventning er klart, at der kommer en opfølgende session - enten 1) i form af en mail, hvor man kan vælge fra eller til, eller 2) Et opfølgende telefonkald.
Intet af det sker. Derimod opdager jeg en "velkommen til politiken" mail i forgårs... Rent bondefangeri - dårlig stil, som kun giver færre abonnenter på den lange bane.
Jeg har læst besvarelsen fra Politikens kundeservice på en lignende dårlig anmeldelse herinde. Heri står der, at "der skal ligge en klar accept fra kunden på, at det vi sender til jer, er en ordrebekræftelse".
Med flere lignende sager herinde på trustpilot, forekommer feedbacken'en fra Politikens kundeservice meget utroværdig.
/Morten

28. oktober 2020

Kære Morten.

Tak for anmeldelsen. Vi sætter altid pris på alle anmeldelser, da de er med til at gøre os bedre.

Hvis det jeg læser, er korrekt, og det stoler jeg på, at det er, så er det jo ikke tilfredsstillende. Ikke for dig, og da slet ikke for os. For, som du ganske rigtigt henviser til, så har jeg tidligere fortalt om det, at vi skal have en accept fra kunden, før vi må lave en ordre. Det siger sig selv.

Til alles oplysning, så kan jeg informere om, at vores sælgere aldrig sender tilbud ud. Der kan udelukkende ske det, at der aftales en ny opringning på et andet tidspunkt eller at der indgås en aftale om en ordre.

Ordrebekræftelsen der sendes ud er ikke mere bindende end, at man blot vej at svarer retur med et "Nej tak" ikke få oprettet et abonnement.

Der laves fejl. Ingen tvivl om det. Det er dog yderst vigtigt for mig at understrege, at vi tager disse fejl, hvorend de er opstået, meget alvorligt. Og støder vi på dem, så bliver der fuldt op på det overfor den pågældende medarbejder.

Jeg kan derfor garantere Jer alle, at oplever vi sager, hvor vores retningslinjer ikke er fuldt, så bliver der fuldt op. Hver gang.

Jeg vil derfor også opfordre dig til, at sende en mail til abonnement@pol.dk, hvor du henviser til denne anmeldelse og gør opmærksom på, hvem du er, eksempelvis ved at skrive det telefonnummer du modtog opkaldet på. Så har jeg mulighed for at følge op på det.

Jeg har ikke, lige meget hvor meget jeg ønsker det, mulighed for at kigge det igennem uden yderligere information. Dertil har vi alt for mange samtaler og salg hver dag, til at jeg vil kunne finde frem til lige nøjagtigt den, du her henviser til.

Jeg håber derfor, at du vil lade mig leve op til den garanti, jeg her giver, så vi kan få rettet op på fejlene og dermed blive endnu skarpere i vores kommunikation.

Sluttelig vil jeg gerne beklage meget, at du har haft denne oplevelse. Hverken du, jeg eller Politiken kan bruge sådan en oplevelse til noget som helst positivt. Det er, som skrevet, hverken metoden eller ønsket, at vi skal udsætte vores potentielle kunder for det.

Så der skal lyde et uforbeholdent undskyld herfra.

Ulovlig forretningspraksis

Politiken kører desværre en forretningsmodel, der forsøger at lokke folk til at betale uden de er klar over det. Når man bliver ringet op af en medarbejder, der gerne vil give et uforpligtende tilbud, er der i virkeligheden startet et abonnement i ens navn. Det her uforpligtende tilbud, er altså noget man skal melde fra og ikke melde til. En praksis der udelukkende er til for at lokke folk til at betale for ting de ikke havde bedt om at blive tilmeldt.

Jeg har haft stor respekt for Politiken, men at man tyr til så dårlig forretningspraksis viser desværre, hvor lavt journalistikken er faldet.

26. oktober 2020

Kære Alfred.

Tak for din henvendelse. Jeg er ked af at læse, at du er af den opfattelse, at vi bevidst køre en forretningsmodel, der uden kundernes viden, skulle forsøge at lokke dem ind i et abonnement hos os. For det er bestemt hverken hensigten eller fremgangsmåden.

Dermed ikke sagt, at der i samtalen kan ske misforståelse i kommunikationen, som gør, at det virker, som du beskriver det. Vi har helt klare retningslinjer for, hvordan vi laver aftaler med vores kunder. Disse retningslinjer kører vi naturligvis dagligt opfølgning på, at de overholdes. Der skal ligge en klar accept fra kunden på, at det vi sender til Jer, er en ordrebekræftelse. Vi sender aldrig tilbud ud. Skulle dette ske, så er der tale om en fejl. Medarbejderne har fået klar besked på, at der skal indhentes en accept over telefonen, før vi må iværksætte en ordre. Medarbejderne skal ligeledes forklare, hvad det er der sendes til kunden, lige som det skal forklares, hvordan man som kunde kan takke nej tak.

Du skriver, at vi bevidst køre en metode, hvor man aktivt skal melde fra, fremfor at melde til. Det er også helt korrekt. For som beskrevet ovenfor, så skal medarbejderne sikre, at kunden er bevidst om, at de over telefonen melder sig til, og skulle de ændre mening, så skal kunden selv aktivt efterfølgende melde fra.

Skulle du mod forventning have oplevet noget andet, så beklager jeg naturligvis meget. Vi ønsker på ingen måde, at forsøge at "pådutte" nogen noget, de ikke er interesserede i. Er det alligevel sket, så har du min uforbeholdne undskyldning.

Jeg vil, som vanlig, meget gerne undersøge den specifikke sag nærmere, så vi kan få kigget det igennem og rettet op på eventuelle fejl.

For at kunne gøre det, så skal jeg venligst bede dig om at sende en mail til abonnement@pol.dk, hvori du henviser til denne anmeldelse og mit svar. Hvis du ligeledes sørger for at skrive de kontaktoplysninger, du har givet til medarbejderen, så kan jeg finde sagen frem herinde og kigge den igennem.

Jeg håber, at du vil tage dig tiden til, at sende mig en mail. Og så vil jeg endnu engang beklage, såfremt vi ikke har handlet som aftalt.

Politikens Kundecenter

God avis, men dårlig brugeroplevelse

Jeg har indsendt flere opsigelser uden respons. Derudover har jeg ringet til jer to gange for at opsige abb. uden effekt. Jeg er i den mellemliggende periode blevet trukket 299kr af to omgange, fordi jeg forventede at det var opsagt efter mit første opkald. Dengang var det ikke muligt for mig, selv at opsige det, da mit abb. ikke havde være aktivt i længere tid pga. medielogin (tilsendelse af verifikationsmail, videreførte mig blot til en side, hvor jeg kunne tjekke af, hvilke aviser, som måtte kontakte mig pr. telefon og reklamere).

Det undrer mig at Politiken ikke - som alle andre online services - vælger at gøre det transparent og enkelt at opsige sit abb., samt gøre det muligt for kunden at se hvornår man ikke længere vil blive opkrævet. Det virker temmelig mærkeligt, at min opsigelse, skal "behandles" af jer, da det jo drejer sig om mine penge og når man står med et abb. som er blevet blokeret pga. medielogin, er min første indskydelse at kontakte jeres kundeservice. Når jeg for 2-3 måneder siden kontaker jer for at opsige mit abb. opgiver jeg desuden at få abb. til at virke, da jeg går ud fra at min opsigelse er blevet respekteret af medarbejderen. Jeg kan nu se at sådan noget altid skal foregå skriftligt.

Abb. er nu blevet aktiveret af en af jeres kundeservicemedarbejdere, men jeg får ingen respons på mine opsigelser, og kan iøvrigt ikke finde nogen information om dato for binding osv.

I er nødt til at forstå at online salg, ikke er det samme som fysisk salg, da man som forbruger kun bliver gjort opmærksom på sit medlemskab, når man ser opkrævningen - hvis man vel og mærke ikke længere bruger abbonnementet. Derfor bør det også være fuldstændigt transparent, hvornår man bliver opkrævet og det bør være muligt at opsige sit abb. uden mellemliggende behandlingstid.

22. oktober 2020

Kære Sami.

Tak for henvendelsen herinde.

Rigtig mange af de punkter, du omtaler, vil jeg umådeligt gerne følge op på. For er, det du oplever, reelt det der er sket, så har du mit ord for, at vi har fejlet. Jeg vil derfor venligst anmode dig om, at du sender en mail, hvor du henviser til denne anmeldelse, påføre dit abonnementsnummer og attestere den til undertegnede. Du må også meget gerne have dit telefonnummer med i mailen, så jeg kan give dig et kald, så vi kan komme til bunds i det hele.

Du kan skrive til mig på: abonnement@pol.dk

Så vil jeg med det samme kigge på sagen. For, som skrevet, er der sket det, som du beskriver, så er det så langt fra vores procedurer, som noget kan komme.

Med hensyn til dine andre kritikpunkter, så kan jeg, som jeg før har gjort herinde, informere dig om, at vi hele tiden kigger på de procedure, vi har for opsigelser. Og jeg kan berolige dig med, at har man sendt en mail eller udfyldt en formular om opsigelse og indsendt den, så er opsigelsen gældende fra den dato, vi modtager den.
Dermed ikke sagt, at vi også kan lave fejl herinde. For det sker. Det er mig derfor også yderst vigtigt, at jeg kan komme til at se nærmere på netop din sag. Så jeg håber, at du vil skrive til mig med førnævnte oplysninger.

Generelt og når vi ikke fejler, så overholder vi de gældnede regler for området. Så kan man altid diskutere, hvilket vi selv kontinuerligt gør herinde, om man ikke kunne gøre det på en endnu bedre måde, så I kunder har en bedre oplevelse.

Opdateret pr. 28/10-2020:

Kære Sami.

Jeg har nu haft mulighed for at kigge sagen igennem. Tak fordi du skrev ind til os med henvisning til denne anmeldelse. Det gjorde det muligt for mig, at kigge det igennem.

I forhold til dine kommentarer om opsigelse:
Jeg kan se, at det første opkald vi får fra digherom, fra det telefonnummer, der er oplyst på abonnementet, er d. 30/9-2020. Her benytter du, da der er kø, muligheden for at blive ringet op, når det bliver din tur i køen. Du taster dog et forkert telefonnummer ind, hvilket bevirker, at vi ringer til en anden og dermed ikke får fat i dig.
D. 2/10-2020 modtager vi så en opsigelse fra dig pr. mail. Denne mail for et automatisk svar fra os om, at vi har modtaget mailen og at vi behandler sagen hurtigst muligt. Dette er autosvar er i sig selv bekræftelse nok på, at din opsigelse er modtaget, hvilket så ligeledes bekræfter opsigelsen og gør den gældende.
D. 15/10-2020 sender vi dig så en endelig bekræftelse på, at dit abonnement er opsagt jf. vores vilkår.
Jeg vil derfor tillade mig at stille mig noget uforstående overfor din påstand om, at du ikke har fået respons på din opsigelse.
Efterfølgende har du så sendt os yderlige 5 mails om opsigelse, hvor af jeg d.d. har besvaret den sidste af dem.

Hvor om alting er, så kan jeg ligeledes se, at du ikke har benyttet dit abonnement siden du tegnede det i januar. Derfor har jeg, per kulance, valgt at jeg krediterer dig alt det indbetalte, så vi kan få sagen ud af verdenen.

Dette håber jeg er tilfredsstillende for dig hele situationen taget i betragtning.

Jeg er naturligvis stadig ked af, at du har haft den oplevelse, som du føler, du har. Jeg kan dog ikke se, at vi på noget tidspunkt ikke har levet op til vores egne vilkår og gældende regler.

Endnu engang vil jeg ønske dig en god dag.

Jeg hader bøvl

Hvorfor skal en opsigelse af et digitalt abonnement trækkes sådan i langdrag og føre til flere mails om at I “behandler min sag” + en masse telefonopkald? Registrér dog opsigelsen og send en mail med en bekræftelse!?

14. oktober 2020

Kære Icreatetheday,

Først og fremmest tak for din henvendelse, og ikke mindst dit spørgsmål.

Det er et spørgsmål, som vi også selv stiller, om og om igen. For dels vil vi gerne have, at vores kunder har en så positiv og ikke mindst nem oplevelse, når de har noget på hjertet. Også når det handler om opsigelser. Vi vil gerne have, at din oplevelse er så god som mulig. Jeg er derfor ked af at læse, hvis det vi gør, har haft den modsatte effekt.

Vi gør som, vi gør, fordi vi meget gerne vil i kontakt, med de af vores kunder, der ønsker at opsige deres avis. Det vil vi fordi vi gerne vil lære og dermed blive bedre. Men også fordi, at vi ved, at vi ofte gennem en dialog med den pågældende kunde, oplever at kunden faktisk gerne vil blive hos os. Og at udfordringen/årsagen til kundens opsigelse, er noget vi sammen kan tale om og eventuelt løse, såfremt det er et problem, der er årsagen.

Men som først skrevet, så er fremgangsmåden et emne hos os hver dag. Og det kan være, at vi på sigt ender med at gøre som det, som du foreslår. Men som det er nu, så vil vi gerne gøre det på vores måde.

PS. Du skal dog være klar over, at så snart vi har modtaget din opsigelse, så er den registreret og gældende fra den dato, vi har modtaget den. Selve den efterfølgende proces tager så, grundet ovenstående, længere tid end, hvis man bare kunne lukke ned med det samme.

Politikens Kundecenter

Svært at opsige abonnement med lang opsigelse

Der er to ugers svartid på opsigelse af et abonnement, der ellers kan aktiveres øjeblikkeligt, men pludselig kræver en tur forbi salgsafdelingen at annullere. Politiken trækker fortsat penge for abonnement uden at besvare min henvendelse (vistnok på grund af minimum en måneds opsigelse plus løbende månd - en kunstigt lang opsigelse, da produktet er rent digitalt og reelt kunne opsiges øjeblikkeligt).

Selve journalistikken er heldigvis helt i orden. Men den den her praksis gør Politiken til en dårligere ambassadør for avisbranchen, desværre.

Opdateret efter svar fra Politiken: Pudsigt, at I kan svare hurtigt på Trustpilot, men skal bruge to uger på at besvare en opsigelse (som jeg endnu ikke har fået bekræftet). Held og lykke med jeres "interne dialog" - så vidt jeg ved, er der ingen regler, der forhindrer en fair opsigelse, der sker på samme vilkår som tilmeldelsen, så det er nem beslutning at tage.

14. september 2020

Kære Troels.

Tak for din besked herinde.

Det er delvist korrekt, at der er noget svartid på en opsigelse af sit abonnement hos os. Der er dog to sider af sagen.

Det du skal vide er, at så snart vi har registreret en opsigelse fra en kunde, så er denne naturligvis gældende jf. vores vilkår. Så selv om der kan gå et par uger, før end man høre fra os, så er opsigelsen registreret og abonnementet opsiges jf. vores vilkår. Opsigelsen er ikke afhængig af, hvornår vi eventuelt behandler sagen. Vores vilkår på området lyder som følger og kan findes via følgende link (https://politiken.dk/kundecenter/abonnementsvilkaar/):

1.11 Opsigelse

Abonnementet kan opsiges med én måneds varsel til udløbet af en kalendermåned. Abonnementet skal være aktivt i opsigelsesperioden. Abonnenten er forpligtet til at betale for leverede ydelser. Er der et restbeløb på kontoen, overføres det til en bankkonto eller tilbageføres til kreditkort. Det kræver en skriftlig anmodning fra abonnenten med oplysning om hvilken konto der skal benyttes. Der kan være op til 14 dages ekspeditionstid. Opsigelse skal ske til Kundecenter Politiken på telefon 70 15 01 01 eller på kundecenter.politiken.dk. Manglende betaling er ikke gyldig opsigelse. Læs mere på forbrug.dk.

Man kan altid diskutere om en periode er for lang eller for kort. Vi har valgt at kigge på de gældende regler på området og har ud fra dem lavet vores vilkår. Vi er dog altid i evig intern dialog om dette, så vi så vidt muligt tilpasser os.

Politikens Kundecenter

Politiken kræver 2 måneders…

Politiken kræver 2 måneders opsigelsesvarsel + den løbende måned. Så sig heller op i dag end i morgen.

11. september 2020

Kære Søren.

Tak for fordi du har taget dig tid til at skrive herinde.

Jeg må dog irettesætte det, du skriver, da det ikke er korrekt. Vi har ikke en opsigelsesfrist på løbende måned + 2 måneder.

1.11 Opsigelse