Håbløst og amatøragtigt. Doner hellere til Red Barnet De har indført inaktiv fee selvom man har aktive lån som er under repayments... hvor sygt er det lige? Så dårlig en forretning kan M... Se mere
Jeg besluttede i december 2016 at trække resten (239,86 Euro) af mit indskud, som I har administreret udmærket siden 2009. Desværre sneg der sig et ekstra 8-tal ind i oplysningerne fra mine bank-det... Se mere
Afkast til investorer er ofte negativt, da MYC4 laver underlige valutajusteringer: MYC4 konti er i Euro, og lån i Euro ydes til en provider med det specifikke formål at denne kan yde lån til en best... Se mere
Idéen om at hjælpe fattige lande på en kapitalistisk måde er rigtig god i stedet for bare at give en almisse i ny og næ til Røde Kors. Problemet er bare (som det også nævnes her) at man skal sætte sig... Se mere
Andre kiggede også på
Håbløst og amatøragtigt
Håbløst og amatøragtigt. Doner hellere til Red Barnet
Så dårlig en forretning kan MyC4 være:
Summary of transactions
Uploads € 163.35
Net result € -141,17
Inactive fees € -4.00
Bemærk jeg havde tidligere lavet en bedømmelse, men den blev fjernet pga. manglende købsbevis?
Jeg skal da gerne bevise med skræmprint at jeg har en aktiv konto med dette resultat. Det er en skandale at det nu er sket for MyC4.com igen at blive snydt af en provider KEEF.
De bliver bare ikke klogere og det gør jeg åbenbart heller ikke.
Det er en spøjs situation at tabe…
Det er en spøjs situation at tabe (næsten) alle pengene og stadig være tilfreds.
Projektet viser desværre hvor mange problemer verden (og ikke mindst Afrika) slås med, men jeg tror stadig på at projekter som MYC4 og lokalt iværksætteri er vejen frem.
Jeg håber at det lykkes at finde bedre lokale samarbejdspartnere i fremtiden, så er jeg med igen.

Besvarelse fra MYC4.COM
Ville ind og investere et beløb igen …
Ville ind og investere et beløb igen hos Myc4 da jeg mener det er en god ide.
Imidlertid viser det sig at min konto er blevet lukket - uden at jeg er blevet adviseret.
Har læste øvrige anmeldelser osv. og kan se at det er en standard handling fra MYC4.
En ting er sikkert - håber i har nydt det lille beløb der var tilbage.
Synd og skam for de mennesker i Afrika som egentlig skulle have haft et bidrag, men jeg håber da i selv er glade for jeres forretningsmodel med at lukke konti uden advisering og bare henviser til investor terms and conditions clause 3.7.
Det synder af en forretningsmodel hvor kunden ikke informeres - og dermed udelukkes.
Vil igen kune nævne - virkelig synd for Afrika - jeg overlever nok.
Jeg kommer aldrig til at bruge MYC4 igen.
OPFØLGNING:
Jeg har ingen information modtaget fra MYC4 overhovedet.
Seneste email var om en serveropgradering i 2015, så jeg har helt uforstående overfor de problemer som der bliver skrevet om.
Fastholder min syn på MYC4 - og ærgerligt for Afrika.

Super god idé
Super god idé. Godt forsøgt.
De penge jeg brugte her, kunne næppe have gjort bedre nytte på nogen anden måde.

Besvarelse fra MYC4.COM
'withdrawal' tilbageholdes uden yderligere forklaring
Desværre sneg der sig et ekstra 8-tal ind i oplysningerne fra mine bank-detaljer. Jeg har nu 3 gange skrevet tilbage til en vis Dickson Momanyi på info@MYc4 og angivet det korrekte nummer. Ingen af disse henvendelser er blevet besvaret. På min konto hos MYc4 står der, at pengene er trukket, men jeg har aldrig modtaget nogen penge fra jer!!
Anders Wamsler

God Karma - god vind fremover
Der er ingen tvivl om at ideen om micro lån som investering er en helt rigtig vision. Istedet for at give nødhjælp, som nok yder vigtig hjælp, men ikke "hjælper folk til at hjælpe sig selv".
I myc4 kan man som investor, investere i noget så meningsfuldt som at kunne gøre en positiv forskel i andre menneskers liv. Man kan investere i aktive initiativer og hjælpe mennesker til at hjælpe sig selv.
Visionen var at investorerne potentielt skulle kunne få et bedre afkast i myc4 end ved konventionelle investeringer. Det er total god karma under alle omstændigheder og potentielt og god forretning for begge parter.
Det nuværende myc4 system er ikke modent til at opfylde deres vision endnu. Penge, overlevelse, tillid, forretning og fattige mennesker er en svær kombination.
Jeg krydser fingre for at myc4 kommer igennem de nuværende udfordringer og finder en vej til at opfylde deres vision senere.
Jeg har investeret et lille beløb for flere år siden og har siden løbende modtaget info om hvordan det går med min investering, samt hvad der sker i firmaet som håndtere investeringen.
Idag er jeg blevet informeret om de nuværende problemer i firmaet, samt info om hvordan jeg kan forholde mig, enten:
1) Træk din investeringen tilbage, eller
2) Doner din investering til mc4 foreningens til brug i overenstemmelse med foreningens formål og regler
Jeg har valgt at trække pengene fra min myc4 konto tilbage. Jeg trækker lidt færre penge ud end jeg oprindeligt satte ind, så på den økonomiske front har jeg ikke set at det give positivt afkast, men jeg har heller ikke sat mig ind i hvordan jeg evt kunne optimere mine muligheder for dette.
Suma summarum, jeg har på intet tidspunkt følt at myc4 har forsøgt at snyde eller stjæle mine penge, trods deres vanskeligheder opføre de sig ordentligt i min optik, hvis de på et senere tidspunkt komme tilbage og kan anskueligegøre at de har løst deres udfordringer, så er jeg frisk på at være med igen.
Fup og Fidus....Hold jer LAAAANGT væk!!
Det hele startede ellers ganske godt i 2006. Har været med fra begyndelsen hvor jeg har støttet flere start-ups i Afrika. Konceptet var fantastisk. Havde stor respekt for initiativtageren Mads Kjær.
For nyeligt prøvede jeg, at logge mig ind på min konto. Jeg vidste fra min 2016 statement, at jeg havde omkring 47.01 Euro som skulle geninvesteres. Det viste sig dog, at MYC4 havde lukket min konto ned uden nogen som helst form for orientering. Det er simpelthen ikke god og acceptabel forretningsskik. Selv, hvis MYC4 er kommet i vanskelighedder, så burde de i det mindste sørge for at informere deres brugere. Det har heller ikke fundet sted. Gad vide hvor mange, der egentlig har investeringer i klemme eller ligesom mig fået indefrosset de penge, der stod på deres konti.
Jeg hører gerne fra andre brugere, der ønsker, at få sagen belyst i den danske presse. Ser ligeledes frem til en god forklaring fra Jes Colding, COO og ikke mindst Mads Kaer, CEO & Co-Founder.

Besvarelse fra MYC4.COM
Har lukket min konto - ingen kontakt
Jeg har en konto hos MyC4, men den ser ud til at være blevet lukket uden at jeg er blevet kontaktet. Jeg har prøvet at maile til dem, men uden at høre noget fra dem. Så de har uden videre scoret mine penge!
Ideen var god, men dette er en helt urimelig behandling!

Fungerer desværre slet ikke
Jeg gik ind i C4 micolån med 150 euro i 2008. Jeg har nu 8 år efter trukket de 20 euro ud der var tilbage på kontoen - resten var tabt... Ideen om microlån var fantastisk, men for C4 virker bare desværre overhoved ikke. C4 webside er nu halvlukket (2016) med svag info, og det undre mig firmaet ikke bare lukker og tilbagebetaler til investere. Jeg har nu trukket mine penge ud og er skuffet over dette danske microlån eventyr i Afrika.

Skuffet!
Jeg har været på MYC4 i en del år, men i noget tid, har det faktisk bare passet sig selv.
Forøger, at komme på, men får besked om, at min mail adresse ikke er registreret. Retter henvendelse til firmaet - og får besked om, at har konto været urørt gennem længere tid, vil man lukke den ned (og score pengene...), men forinden kontakte bruger på email. Jeg har ALDRIG modtaget en sådan advarsel!
Har bedt MYC4, om at fremsende deres mail til mig, som dokumentation - er spændt på, om jeg hører fra dem igen.
Når det er sagt, kan jeg heller ikke se, hvad man skal have den regel om, at konto lukkes ned - er det kun for, at score penge for "sovende" investorer??
Skuffet, det er hvad jeg er.

Jeg forstår ikke useriøsiteten
MYC4 kunne blive så godt hvis ikke det fungerede så useriøst og bedragerisk som det gør. Det er faktisk ærgerligt fordi alle gainer på et initiativ som dette, men hvis investorerne blot er med for at blive snydt for deres penge så skal men ikke have en doktorgrad i at kunne regne ud hvad der sker.
Jeg forsøgte mig med MYC4 for nogle år siden og synes det var skide spændende til at starte med. Jeg kunne være med til at hjælpe forretninger i andre lande og endda tjene lidt profit oveni.
Som billedet af systemet blev lagt op, så det ud til at profitten var rimelig god og uden at bruge alt for lang tid på regnestykker, fik jeg ideen om at det også kunne blive ret indbringende i det lange løb.....langt fra den endelige historie.
Når man går i dybden med afkastene så er de i realiteten så små at man ikke rigtig skal gøre det for at tjene penge, men kun for at donere sine penge til udvalgte formål. Mange af de lån jeg finansierede defaultede (betyder at pengene ikke kom tilbage) og de som kom tilbage blev ædt op at valutarenter mv. som gjorde at jeg fik færre penge tilbage, end jeg havde udlånt.
Summa summarum er at det virkelig kunne være et godt sted at donere penge, samt tjene en skilling samtidig, hvis blot der var mere styr på det.

For meget snyd
Idéen bag MyC4 er god, og det helt rigtige til at skabe vækst i udviklingslande. Pengene går til lån direkte til mindre virksomheder/personer. I perioder fungerer MyC4 også.
Problemet er bare, at der er alt for meget snyd. De mellemmænd, der skal organisere lånene - dvs. vurdere om modtagerne af lånene kan betale tilbage, og sørge for at pengestrømmene fungerer med først lån til modtagerne, og derefter betaler rater og renter tilbage til långiverne - er ikke pålidelige.
Da jeg startede min konto var jeg forberedt på, at det ikke var en investering, hvor jeg selv kunne forvente et reelt afkast. Hvis pengene bare gik til små virksomheder og iværksættere kunne jeg leve med det, men når pengene reelt forsvinder på mystisk vis hos mellemmændene, står jeg helt af.
Det er en god idé og det er ikke fordi, jeg mistænker MyC4, for selv at score pengene. Men systemet fungerer ikke.
WHAT THE H...IS GOING ON IN MC4????
I 2008 og 09 investerede jeg ialt 400 Euro i MC4 fordi jeg følte det var et rigtig godt alternativ til de evindelige indsamlinger.
Jeg har efterfølgende reinvesteret hver eneste cent, og selvfølgelig aldrig hævet penge fra kontoen.
De 400 Euro er langsomt gennem årene drænet til nu ca 135 Euro i "aktiv tjeneste", 35 Euro i kontantbeholdning og ca 230 Euro forsvundet i skyhøje bank- og valuta-omkostninger. Dette har jeg sådan set taget i stiv arm----u-lande er u-lande, og formålet skulle jo være godt, ikke sandt. Havde ikke forventet fortjeneste :-).
Derfor ønsker jeg, min vane tro, naturligvis fortsat at reinvestere de indkomne penge--p.t. 35 Euro på kontoen---, men siden juni 2014 har dette ikke været muligt!! Hver gang jeg logger mig ind og trykker "lend" bliver jeg oplyst om, at der ikke er nogen forretninger available for me!!!----
Så, nu spørger jeg: Hvad i himmelens navn foregår der i MC4??? Er der ugler i mosen??? Eller hvad?
Svar udbedes venligst.
MVH Dr. tata m. ringberg (level 8), Odensevej 185, 5600 Faaborg.
Dårlig forrentning
Dårlig forrentning
Jeg synes i bund og grund at ideen og konceptet er godt, men det har desværre vist sig at pengene jeg har investeret over tid blot er forsvundet stille og roligt dels via lån som ikke bliver tilbagebetalt og dels via gebyrer. Jeg kan kun håbe, at de penge jeg har brugt på projektet dog trods alt er kommet fattige Afrikanere til gode, men jeg føler mig egentlig ikke helt sikker på det. For nogen tid siden så jeg en smart Porche i min hjemby Svendborg, hvor der stod MYC4 på nummerpladen, så jeg ved da hvor nogen af pengene er endt. Det her projekt er for mig at se kun rigtig sjovt, hvis jeg også kan tjene lidt, ikke meget men bare lidt. Det er bare ikke tilfældet og så synes jeg faktisk pengene er givet bedre ud gennem andre hjælpeorganisationer.

et godt formål!
Det har nu kørt rigtig godt i mange år, for mit vedkommende uden problemer.
Ikke andet end 5 stjerner herfra
Jeg har udlånt til afrikanske entreprenører via MYC4 siden 2007. Jeg blev i sin tid fanget af at man kunne gøre en forskel for andre uden selv at sætte penge til.
Dette blev desværre ikke helt tilfældet for mig de første år, men efter MYC4 blandt andet indførte deres Risk Share Agreement samt andre tiltag hvilket både gjorde det nemt at se ens afkast samt hvor mange mennesker man har påvirket, har jeg rent faktisk formået og tjene lidt penge, som jeg igen kan låne ud.
Hvis du ligesom mig gerne vil hjælpe på en anderledes måde og være med til at vækste den afrikanske middelklasse så prøv det af.
4 stjerner for MyC4 er ikke for alle, for mig er MyC4 dog 5 stjerner værd
Jeg har været tilfreds med MYC4 i de sidste 5 år.
Jeg er begejstret over konceptet hvor jeg kan investere i enkelte forretninger i Afrika.
Jeg synes der er en meget stor grad af gennemsigtighed, selv om den af forskellige årsager ikke rækker helt ud til den enkelte låner (uden internet)
Jeg tabte i årene 2009 og 2010 ca 4000 euro på grund af mange problemer blandt formidlere og låntagere.
Dette tab er delvis genvundet på grund af den nye struktur med bedre sikkerhed, så tabet nu er reduceret til ca 3000 euro. Og foreløbig går det den rigtige vej med langsom men sikker indvinding af tabet.
I samme problematiske periode mistede jeg 100000 kroner på mine forholdsvis sikre danske investeringsforeningspapirer. Disse er dog genvundet i noget hurtigere tempo så tabet her er reduceret til ca 10000 kr.
Heldigvis har jeg sjældent taget de store risici som garantikapital i Roskilde Bank.
Jeg overvejede engang at sætte mine penge i Oikos banken som formidler lån til mikrolånsvirksomheder. Her er renten 0, men sikkerheden rimelig stor fordi bankindlån er garanteret af staten. Jeg gjorde det dog ikke bl.a. fordi gennemsigtigheden er betydelig mindre end i MyC4.
For mig er det en oplevelse, et kik at kunne følge med i ups and downs i afrikanske forretninger. Desværre kan man endnu ikke diskutere direkte med låntagerne, men de ville nu nok heller ikke have tid, hvis de have internet, de skal jo også sælge varer.
Hvis nogen ønsker denne helt nære kontakt til låntager kender jeg da en ven i Malawi som er meget initiativrig og tilsyneladende hæderlig. Han vil givetvis med glæde sætte gang i dine overskudspenge. Han har en stilling som it-medarbejder men ellers har han i samarbejde med 3 andre et kørende apotek der sælger medicin i landområder i Zambia. Han har en halv forretning hvor han sælger computere som han importerer fra USA, og han har en udlejningsbil i hovedstaden (med mindre han har solgt den igen fordi det er lidt svært at styre på afstand) og så ønsker han at etablere computerforretning i flere byer. Jeg skal dog gøre opmærksom på at jeg på ingen måde kan garantere for at hans idéer er bæredygtige, det må du selv afgøre. Til gengæld har han ingen problemer med at give 20% i rente. Og foreløbig holder regeringen fast i at der ikke skal devalueres. Men man kan aldrig være sikker. I de sidste 40 år er MK i Malawi devalueret med 99,64%.
Der er også det ultimative alternativ at du selv tager ud og opsøger de tusindvis af afrikanere som har en god ide til en forretning, og så selv sætter ham/hende i gang. Husk dog: det er let nok at tage penge ind i afrikanske lande, det kan nogle gange være sværere at tage fremmed valuta ud igen.
Konklusion: Jeg lægger hver måned ”nye” penge i MyC4. Hvis du vil have 100% sikkerhed for din investering og sikkerhed for en god rente, så skal du ikke vælge MyC4.
Fedt koncept i konstant forbedring
MyC4 er et rigtig fedt koncept. Jeg fandt det, da jeg søgte på en mulighed for at investere penge i fattige lande. Jeg er ikke rig, men jeg syntes, at det kunne være fedt, hvis jeg kunne finde en måde at lave småinvesteringer på.
Jeg har nu brugt MyC4 i et halvt års tid og er langsomt blevet klogere på, hvordan det hele fungerer. Jeg har læst om forskelliges erfaringer og selv set, hvordan investerede penge langsomt kommer tilbage igen.
Jeg har erfaret, at MyC4 er i konstant forandring (positivt). Andres gamle og negative erfaringer er ikke alle brugbare længere, da der er sket mange forandringer. Jeg har også oplevet, hvordan hjemmesiden løbende er blevet forbedret med nye oversigter, som gør det endnu nemmere at se, hvor ens penge er lige nu, og hvad man har tjent eller mistet over tid.
Jeg vil anbefale MyC4 til alle, som er interesseret i at investere småpenge og samtidig være med til at gøre en stor forskel for mennesker, som ellers ikke vil kunne få det lån, som måske er nødvendigt for deres forretnings overlevelse eller tilblivelse.
Jeg vil anbefale, at man begynder med nogle små investeringer fordelt på flere lån, og at man i den første tid primært reinvestere med det, som man allerede har indsat hos MyC4. Når man har fået mere erfaring, fundet ud af hvad man skal have i interest osv. kan man overveje at sætte flere penge ind. Men sæt aldrig flere penge i investeringer som disse, end du kan undvære, hvis det nu skulle gå galt.
Fair information
Det er jo sagt meget om mikrofinans, godt og dårligt, og jeg syntes at Myc4 er gode til at fremlægge informationen om deres aktiviteter på en nøgtern og sober måde, som har gjort at jeg i hvert fald stadig tror på det fornuftige i denne måde at hjælpe verdens fattige på
Tjen idealistiske penge!
Lige siden tidernes morgen, hvor MyC4 startede som investeringsportal, har konceptet fanget min interesse. At man kan hjælpe den tredje verden med at opnå selvstændighed, vækste og danne et vis fundament, der er bæredygtigt for egen overlevelse er i sig selv en kvalitet og kan udføres på vidt forskellige måder. I dette tilfælde kobler MyC4 særligt den vestlige verden sammen med dygtige afrikanske entreprenører og skaber dermed et marked. Et marked, hvor investorerne opnår en, i særdeleshed, lukrativ rente over markedsrenten, samtidig med at de afrikanske entreprenører kan låne penge til en yderst fordelagtig rente og dermed forøge produktiviteten og forbedre rammevilkårene for deres virksomheder.
Denne unikke og banebrydende metode at tænke velgørenhed på skulle absolut afprøves!
Jeg har nu været fast investor igennem MyC4 og må sige at være særdeles tilfreds - jeg har igennem tiden oplevet, hvordan min formue er forøget og samtidig været til gavn og hjælp for adskillige mennesker, hvis virksomhed ellers ikke var konkurrencedygtig og manglede likviditet.
Med hensyn til tilbagebetalingen har jeg kun oplevet meget korte udsving, hvor der har været komplikationer med tilbagebetalingen fra låntagerne. I henhold til dette skal man dog være opmærksom på, at MyC4 de seneste år er reformeret således, at man, alt efter behov og rentesats, kan få stillet garanti for sit lån, hvorfor deciderede tab er usandsynlige.
Alt i alt er jeg slet ikke i tvivl om, at MyC4 er den bedste investeringsoption på nuværende tidspunkt. Der udbydes et hidtil uset og særdeles højt afkast, muligheden for tab er ikke-eksisterende, og man hjælper samtidig den tredje verden til at få det bedre.
Mine bedste anbefalinger herfra.