Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bij iedere storting als je meter onder 0 staat steekt Fluvius 35% in eigen zakken. Duizenden euro's stelen ze op deze wijze. Mensen met een pre paidmeter kunnen meestal de rekening niet betalen... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ze sturen een SMS dat de technieker tussen 12u30 en 16u de gasinstallatie komen afkoppelen, zoals afgesproken. Kom ik aan aan het pand en bleek dat ze al een uur eerder begonnen zijn, binnengelaten do... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gewoonweg dieven zijn het… totaal niet klantvriendelijk, niet empatisch , niet oplossingsgericht maar wel op het einde van het jaar hun winst onderling verdelen. Brengt niet op van hier het hele verha... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Eerst gebeld voor afspraak in oktober na 20 minuten wachten eindelijk iemand die opnam. Er werd mij medegedeeld dat er geen plaats meer was in 2025 om digitale meter komen te installeren. na enkele we... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Energiforsyningsselskab
  2. Elselskab
  3. Gasselskab
  4. Leverandør af grøn energi
  5. Solenergiselskab

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Meer weten over elektriciteit, aardgas, meterstanden, zonnepanelen, premies, BENOveren, budgetmeter, aansluitingen en nog meer? We helpen je graag op weg!

Kontaktoplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Torenhoge 'onverklaarbare' facturen

Wij wonen in een 3-gevel woning met twee personen en hebben een jaarlijks energieverbruik van maar liefst 19.000 KWh. Dit resulteert in torenhoge facturen die niet te verklaren zijn. We hebben herhaaldelijk contact opgenomen met zowel Engie als Fluvius, maar tot nu toe zijn we niet verder gekomen.
Bij Engie werd ons verteld dat een verbruik van 19.000 KWh in een woning met twee personen compleet onrealistisch was, en dat dit eerder overeenkomt met het verbruik van een grote onderneming. Ze stuurden ons door naar Fluvius, hun partner in de energiedistributie.
Na contact met Fluvius ontvingen we een reactie waarin werd gesuggereerd dat een stijging van het verbruik vaak het gevolg is van onjuiste meterstanden, defecte huishoudelijke toestellen of een verandering in ons verbruiksprofiel. Fluvius vermoedde dat we mogelijk elektrisch verwarmden of een energievretende boiler hadden, maar wij hebben al verschillende maatregelen genomen om ons verbruik te verminderen. We hebben bijvoorbeeld zuinigere verwarmingssystemen, een verbruiksvriendelijkere diepvriezer en een andere kookplaat geïnstalleerd, maar dit heeft helaas geen effect op het verbruik. Het blijft onverklaarbaar hoog.
Tot nu toe hebben we geen verklaring gekregen voor dit onverklaarbare verbruik. Ook Engie zelf heeft meerdere keren bevestigd dat ons verbruik totaal niet strookt met het type woning en aantal bewoners. Dit is zelfs door hun eigen medewerkers als ‘onmogelijk’ bestempeld.
In een poging het probleem verder te onderzoeken, hebben we herhaaldelijk verzocht om een bezoek van Fluvius om de oorzaak van het hoge verbruik te achterhalen. Helaas heeft Fluvius geweigerd om langs te komen, ondanks herhaalde verzoeken. Dit is voor ons absoluut onacceptabel. We betalen enorm veel voor onze energiefacturen en blijven achter met een onbeantwoorde vraag: waarom is ons verbruik zo hoog?
Het lijkt niet teveel gevraagd om van Fluvius een simpel bezoek te vragen om dit probleem op te lossen of ons te helpen met een oplossing. We hopen dan ook dat deze review hen eindelijk in actie zal brengen, zodat we het probleem kunnen achterhalen en een eerlijke en realistische facturatie kunnen ontvangen.
We blijven hopen dat Fluvius en Engie hun verantwoordelijkheid nemen en eindelijk hun klanten helpen. Het zou fijn zijn als zij hun klanten niet in de kou laten staan met hoge onverklaarbare facturen.

Ann Debrabandere - Glenn Scheerlinck

5. november 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

des lampes de rue restent allumées…

des lampes de rue restent allumées 24h/24, lorsqu'on prévient Fluvius on vous demande de vous identifié, nom, adresse , date de naissance,... je refuse de fournir de donner tout ces renseignement avec comme résultat que les lampes restent allumée depuis une semaine. Qui va payer la facture???

4. november 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Op 6 oktober aan Luminus gevraagd om…

Op 6 oktober aan Luminus gevraagd om over te schakelen naar een dynamisch contract, op 3 november (!) hebben ze daar pas de meterstanden van Fluvius doorgekregen. En dat met een nieuwe digitale meter. Het gaat sneller met een postduif. Goed bezig Fluvius...

4. november 2025

Heel huis vol modder

Fluvius is gisteren bij mijn thuis langsgeweest en toen ze weg waren zag mijn hele gang en kelder onder de modder! Totaal onrespectvol als je het aan mij vraagt! De deurmat ligt er maar denk maar niet dat ze die hebben gebruikt

22. oktober 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb nog Groenestroomcertificaten…

Ik heb nog Groenestroomcertificaten maar krijg deze niet meer uitbetaald door fluvius reden > ik heb nog geen digitale meter ?
Het een heeft niets met het andere te maken maar spelen dr bal of beter gezegt pesterijen zo uit .
Sturen ook al mails via advocaten waar meer leugens in staan dan waarheden maar zo willen ze de particulier de schuld in zijn schoenen te schuiven natuurlijk .
Maar nemen dit mee als bewijs .

16. oktober 2025
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Uitstekende service van Fluvius bij schademelding

Graag geef ik een compliment aan Fluvius voor de manier waarop mijn schademelding werd opgevolgd en afgehandeld. Vanaf het eerste contact werd ik vriendelijk en professioneel geholpen. De communicatie was duidelijk, er werd goed geluisterd naar mijn situatie en alles werd snel en correct opgelost.
Het is fijn om te merken dat er echt aandacht is voor de klant en dat afspraken worden nagekomen. Dit verdient een dikke pluim — zo hoort service te zijn!
Bedankt aan het hele team, in het bijzonder Eva Distelmans van Fluvius voor de snelle en zorgzame aanpak.

14. oktober 2025
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Als het goed is mag het ook gezegd worden

‘s Avonds om 19:19 gebeld voor het vermoeden van een gaslek. Persoon aan de telefoon was heel correct, vriendelijk en stelde de juiste vragen en gaf duidelijk advies in afwachting van de interventie. Interventie gebeurde door een medewerker van Fluvius zelf, was snel en ondanks het feit dat het onmiddellijk duidelijk werd dat het niet om een gasgeur ging werd alles toch nog eens heel nauwkeurig en grondig gemeten. Uit voorzorg werd alsnog een tussenstuk vervangen. Opnieuw vriendelijke en correcte service. Om 20:35 met een gerust gemoed plaatsgenomen in de zetel. Mooi Fluvius!

10. oktober 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Administratief, cimmunicatief en service een dikke NUL

Tja,waar moet ik beginnen...als je een klant bent met geblokkeerde EAN wordt je genegeerd, slecht behandeld, klachten worden niet of laat beantwoord, ombudsman, minister energie, klachtendienst fluvius, allemaal 1 grote rotzooipot. Aanvraag van de wettelijke schadevergoeding wordt genegeerd, je wordt van het kastje naar de muur gestuurd enz enz....en dan worden ze nog arrogant aan de telefoon ook.

6. oktober 2025

Goedemiddag Mevrouw, Mijnheer

Goedemiddag Mevrouw, Mijnheer

Graag een positeve noot ; meestal wordt er alleen gebruik gemaakt van klachten, goede zaken vermelden doet men niet.
Wel hier het volgende ; heb elke keer onmiddellijk iemand aan de lijn, Laura of Laure heeft ons zeer goed en snel geholpen tot tweemaal toe.
Ook de man , Christophe die de prospectie deed was zeer klaar en duidelijk. Hij gaf ook de gevraagde bijkomende informatie zodat wij nu goed verstaan waarom bepaalde zaken nu eenmaal niet of wel kunnen.
Tot hiertoe een dikke proficiat voor de mensen van Fluvius.
Nu nog de verzwaring laten doen.

vriendelijke groeten Familie Van Roosmaelen - De Fruyt

9. oktober 2025

Installatie van digitale meter

Installatie van digitale meter : prima
MAAR: 10 dagen later een brief van Fluvius waarin letterlijk staat dat de installateur gevraagd heeft of ik het eens was met de uitvoering en dat ik met handtekening bevestigd heb akkoord te zijn (in bijlage). FEIT: Men heeft me niets gevraagd en ik heb niets getekend. Het (mijn) handteken op de bijlage is niet de mijne en aldus valsheid in geschrifte. Navraag bij Fluvius : ja we gebruiken nog altijd het oude formulier maar er moet niets meer getekend worden sinds covid ????? Maar jullie hebben 4 jaar de tijd gehad om dat document aan te passen en waarom staat daar dan een krabbel van jullie zelf?- Ja we weten het = geen antwoord. verder vragen had geen zin omdat fluvius niet geïnteresseerd is in correcte behandeling van hun klanten.
note: enkele dagen na de installatie verschillende fishing mails Fluvius ontvangen, toeval of is hier meer aan de hand?

7. oktober 2025
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Fluvius staff is the best

On October 4, 2025, my home power went out. I called your company, and the male operator took my issue very seriously. Even knowing I didn't speak Dutch well, he immediately offered to speak in English. His professionalism and friendliness are truly commendable. Two hours later, two electricians arrived. They were also incredibly dedicated, working diligently despite the strong wind and rain. They completely resolved my issue. Your staff is the best!

3. oktober 2025

Kafka.

Ik woon in een appartementsblok (7 kavels) en ben daar eigenaar, onderhoudsman en contactpersoon met de syndicus. Voor de tweede keer krijg ik een naamloze brief in mijn bus met de vermelding dat iemand is langs geweest om digitale meters te plaatsen. Ik heb niemand gezien, en ook geen verwittiging gehad, nochtans ben ik bijna altijd huis. Helemaal kafkaiaans wordt het als aan de telefoon gezegd werd dat:
1. die naamloze brief bestemd was voor 1L (mijn onderbuur) die nota bene huurder is en met het plaatsen van dig. meters niets te maken kan hebben.
2. dat die meters intussen geplaats zijn of zouden moeten zijn, terwijl er niets gebeurd is en ik wel 5 keer per dag in onze garagekelder kom waar alle meter hangen. Onze VME wil graag digitale meters, maar Fluvius maakt er een potje van.

29. september 2025

ZERO POINTS

3 weken heeft het mij gekost om een EAN- nummer voor riolering te bemachtigen.
Fluvius is een hopeloze organisatie!
Het kan uiteindelijk alleen online worden aangevraagd, terwijl dat systeem voortdurend foutmeldingen geeft. Hoe weet je trouwens als leek wat je precies moet invullen om het gewenste nummer te bekomen? Als er geen rioleringsnet is, hoe kan je dan weten dat je via 'aanvraag nieuwe riolering' moet gaan?
Uiteindelijk kreeg ik een nulofferte (0 EUR betalen en 0 EUR BTW betalen; er is immers geen rioleringsnet) en toen ik de papierwinkel doorworstelde moest ik ook nog bewijzen dat ik onder 6 % BTW val...
Soit, na veel ergernis en een hoop telefoons om uitleg heb ik het document met het nummer. Onderaan staat vermeld : 'Binnen 35 dagen komen we de riolering aansluiten.' Pipo's !!

20. september 2025

Op wet trekt dat?

De installateur boorde 4 gaten voor het ophangen van de digitale meter. Het lukte hem daarna niet om de kast op een normale manier vast te schroeven op de gemetselde muur. Hij draaide dan per plug een drietal schroeven in de gaten en dan vroeg hij of ik dikkere schroeven had. Ik hoop dat de tellerkast met teller in de toekomst niet los komt te hangen. Niet normaal.

22. september 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jou als weigeraar bestempelen, brengt voor Fluvius meer op.

Eigenlijk zouden dit 0 sterren moeten zijn.
Afspraak maken op een moment dat je past voor een digitale meter is gewoon onmogelijk. Je moet maar verlof bij de vleet op overschot hebben en dat opnemen om hen te dienen, anders ben je een weigeraar, terwijl ik dat niet ben. Fluvius (3DM) komt niet in het weekend en ook niet op een uur dat je al thuis bent van het werk, maar elke werkgever staat toch te springen om jou extra verlof te geven hiervoor?
De persoon aan de telefoon is enorm grof en begint direct te dreigen met de juridische dienst ipv gewoon een afspraak in te plannen op een moment dat past. De meter moet in 2025 geplaatst zijn...wel: november 2025 is in 2025 toch?
Ja maar het eerste contact was eind augustus, we stuurden een email…euh ja: ik was op vakantie en gezien dit een ongekend mailadres is, kwam het wellicht in de spam, dat heb ik ook vorige keer al uitgelegd.
Daarnaast: ik heb nooit toestemming gegeven om het emailadres te gebruiken, al onze communicatie komt altijd op papier.
Jullie brief is van september, de dag dat hij in de bus zat heb ik al gebeld, men zou mij bevestigen dat de afspraak in november zou doorgaan.
Nu ik zelf bel om het op te volgen, blijkt er niks ingepland te zijn, terwijl ik dat wel wil en dus geen weigeraar ben.
Opnieuw bedreigingen als weigeraar….en toen kwam de kat op de koord: als men je als weigeraar kan bestempelen: dan moet je de plaatsing van de meter zelf betalen...opnieuw kassa kassa…uiteraard doet men dan geen enkele moeite, ze verdienen er gewoon extra aan door moeilijk te doen en geen klantenservice te bieden !!!
Het is een monopolie, dat goed opbrengt, dus waarom zou men ook moeite doen?

19. september 2025

Ja, ze zijn snel

Ja, ze zijn snel met de digitale meter en voorzien je graag met alle informatie. Vooral dat het allemaal in jouw voordeel is en dat ze het echt allemaal voor jou doen. Ze vergeten natuurlijk te vermelden dat je een restitutie kunt aanvragen en dat jouw investering in zonnepanelen nog nul waarde heeft. He, jammer toch. Maar dit is Belgie, het land waar dit allemaal zomaar kan, waar de regels buigzaam zijn voor de monopolies. Het geld komt zo wel binnen. En als het iets minder gaat, geen probleem, gewoon de prijzen verhogen. Bij politieke benoemingen kun je ook moeilijk competentie verwachten.

16. juli 2025

Tergend traag en onduidelijk

Sinds 4 juni 'via digitale weg', want op een andere manier is helaas niet meer mogelijk, een aanvraag gedaan voor een verhoging van productievermogen om een laadpaal te kunnen installeren. 3 maand later nog steeds in het ongewisse. Geen info, niets.
Heel onprofessioneel!

4. juni 2025

Fluvius vervangen meter

Fluvius heeft er een kunst van gemaakt om klanten tijd te laten verspillen. Hele voormiddag thuisgebleven voor de installatie van een digitale meter: niemand verschenen.
Blijkbaar wordt mijn tijd door Fluvius beschouwd als een onuitputtelijke grondstof.

De telefonische "klantendienst" (ironisch woord in dit geval) wist daar nog een schepje bovenop te doen: onvriendelijk, onbehulpzaam en met welgeteld één alternatieve datum, alsof ik mijn leven volledig rond Fluvius moet organiseren. Omdat die dag niet past, word ik nu doodleuk gelabeld als weigeraar. Een indrukwekkende redenering: hun fout wordt moeiteloos omgedraaid in míjn probleem.

Het is bijna bewonderenswaardig hoe consequent men er slaagt om hun "klanten" zo erg mogelijk te frustreren.

19. august 2025

Er dette din virksomhed?

Få en gratis konto

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.