VriendenLoterij Anmeldelser

1.134
TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ondertussen een jaar geleden via de telefoon opgezegt ( wat al met veel moeite ging) en krijg nu alsnog bijna wekelijks mailtjes en post om weer mee te spelen. Vaker al gebeld dat dit gewoon verwvelnd... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gisteren 27-07 naar de Apenheul geweest. Staat een jongen namens de Vriendenloterij bij de ingang. Erg opdringerig, duwt ons onder een een constant geratel van wat we allemaal kunnen krijgen etc. twee... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb mij voor 1 lot opgegeven tijdens een gesprek met een medewerker van de vriendenloterij. Ik kreeg na afloop nog een folder mee om aan iemand anders te geven. Bij thuiskomst krijg ik via email de... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Echt alles doen zij fout; verkeerd afschrijven van je bankrekening (4 loten ipv 1, dus 64,- ipv 16,-); Als je vervolgens belt wordt je 10 minuten in de wacht gezet en daarna gooien zij de hoorn erop;... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Danske Spil-forhandler

Om VriendenLoterij

Skrevet af virksomheden

De VriendenLoterij steunt organisaties die de wereld mooier, leuker of plezieriger maken door zich in te zetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welk goed doel zij meespelen en maken ieder uur kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de inleg gaat naar 64 culturele partners en meer dan 4.400 andere goede doelen, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1998 in totaal al ruim € 2,5 miljard.

Met de VIP-KAART is door heel Nederland elke dag plezier te beleven. De kaart geeft gratis toegang tot ruim 180 musea én tot 50% korting op meer dan 200 uitjes door heel Nederland. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

De VriendenLoterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen met behulp van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld en heeft over 2025 een recordbedrag van 1 miljard euro aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.134)

209 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Opzeggen lukt niet online of per mail

Opzeggen lukt niet online of per mail. Je moet bellen. Ze maken je zomaar weer lid. Prijzen zoals een paraplu zit ik niet op te wachten.

1. februar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is vervelend dat u aangeeft dat opzeggen niet lukt via de online kanalen of per e‑mail. U hoort altijd zelf te kunnen bepalen of u wilt stoppen, zonder dat dit onnodig moeilijk wordt gemaakt. Het mag uiteraard niet voorkomen dat

Ook begrijp ik dat u niet zit te wachten op prijzen zoals een paraplu.

Voor uw persoonlijke situatie kan onze Ledenservice het abonnement controleren, direct stopzetten en ervoor zorgen dat er geen ongewenste wijzigingen meer worden gedaan. Zij kunnen dit het snelst voor u oplossen.
Of via het contactformulier op onze website.

Wij helpen u graag op een correcte manier verder.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bij bet opzeggen een zeer onvriendelijk…

Bij bet opzeggen een zeer onvriendelijk meisje aan de lijn. Ze blijft me tot 6x aanbevelen dat ik toch echt nog 2 maanden lid moet blijven, omdat de volgende 2 maanden extra winkansen hebben. Na de zoveelste keer zeggen dat ik geen interesse heb en zij dwars door mij heen tetterde, kwam de rook uit mijn oren. Met andere woorden, opzeggen gaat moeizaam en de klantenservice is agressief actief

15. januar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het spijt mij dat u deze ervaring heeft gehad bij het opzeggen. Wanneer u aangeeft te willen stoppen, hoort dit duidelijk en zonder druk te verlopen.

Het is niet de bedoeling dat u meerdere keren wordt overgehaald of dat er dwars door u heen wordt gesproken. Dat u dit als agressief en onvriendelijk heeft ervaren, is begrijpelijk en zeker niet hoe wij met deelnemers willen omgaan.

Ik geef uw melding graag door aan de juiste afdeling, zodat dit intern besproken kan worden. Als u wilt dat wij specifiek voor u nagaan of de opzegging correct is verwerkt, dan kan onze Ledenservice dit direct voor u controleren.

Onze Ledenservice is bereikbaar via:
Of via het contactformulier op onze website.
Wij helpen u graag op een correcte manier verder.

Bedømt til 3 ud af 5 stjerner

colportage sticker negeren

Half 9 vrijdagavond gaat de bel, Januari donker en regent. Een student in een blauw vestje, "Goedenavond hebben ze U niet verteld dat we langskwamen?" Bij de deurbel hangt een sticker, geen verkoop aan de deur.
Ik wijs op de sticker en zeg goedenavond, doe geen moeite, zonde van je tijd en sluit de deur.

30. januar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u dit als vervelend ervaart. Wanneer u een duidelijke geen colportage‑sticker op uw deur heeft, hoort deze te worden gerespecteerd. Het is niet de bedoeling dat iemand ondanks deze sticker toch aanbelt voor een verkoopgesprek. Uw opmerking dat het vrijdagavond donker en regenachtig was, maakt dit extra ongewenst.

Wij nemen dit soort signalen serieus en geven uw melding intern door, zodat wij hier strakker op kunnen toezien. Als u wilt dat wij dit specifiek registreren of verder opvolgen, dan kunt u dit ook doorgeven aan onze Ledenservice.

Onze Ledenservice is bereikbaar via:
Of via het contactformulier op onze website.

Wij willen dat u zich altijd gerespecteerd voelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Zeer slecht ik koop kinderpostzegels en…

Zeer slecht ik koop kinderpostzegels en zit aan een abonnement vast bij de vrienden loterij . Lidmaatschap afgezegd er zou niets in rekening gebracht worden . Krijg nu toch een rekening met de waarschuwing dat er een deurwaarder komt. En er wordt nog steeds geld van mijn bank afgeschreven na de opzegging.
Zo durf je toch niet eens meer kinderpostzegels te kopen? Jammer dat dit zo moet

30. januar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is vervelend dat u hiermee te maken heeft. Als u kinderpostzegels heeft gekocht, hoort dat nooit automatisch te leiden tot een abonnement bij de VriendenLoterij. Dat u daarna toch afschrijvingen ontvangt en zelfs een waarschuwing over een deurwaarder krijgt, is begrijpelijk zeer schrikken.

In uw situatie lijkt het erop dat de opzegging via een derde partij is gedaan. Dit zijn externe bedrijven die beloven om abonnementen voor u stop te zetten. Wij raden af om hiervan gebruik te maken. Het opzeggen bij onze loterij is altijd gratis, en alleen een rechtstreekse opzegging bij ons wordt gegarandeerd goed verwerkt.
Onze Ledenservice kan voor u nakijken:

Of er op dit moment nog een actief lot op uw naam staat.
Of de eerdere opzegpoging correct is geregistreerd.
Waarom er nog bedragen zijn afgeschreven.
Hoe de situatie direct kan worden opgelost.

Of via het contactformulier op onze website.
Wij willen dit graag voor u rechtzetten.

Verschrikkelijk

Verschrikkelijk! Meedoen voor 1 gratis lot en nergens anders voor tekenen. vervolgens ben ik aangemeld voor 16 euro per maand en is het verschrikkelijk moeilijk om mij daarvoor af te melden. Oplichters!

28. januar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is erg vervelend dat u voor één gratis lot wilde meedoen en daarna toch bent ingeschreven voor een betaald lot van zestien euro per maand. Dit mag niet zonder dat u daarvoor bewust kiest.

Ook hoort het opzeggen eenvoudig te gaan en zonder druk of gedoe. Dat u dit als misleidend en moeilijk ervaart, is begrijpelijk.

Onze Ledenservice kan voor u controleren of uw deelname correct is beëindigd en ervoor zorgen dat er geen kosten meer worden afgeschreven. Zij kunnen dit direct inzien en oplossen.

Of via het contactformulier op onze website.
Wij helpen u graag verder.

Opgelicht via GRATIS lot van MediaMarkt

Bij het activeren van een gratis lot van de MediaMarkt in de fuik gelopen van de VriendenLoterij om lid te worden.
2 x € 16 van mijn rekening gehaald.
1 x € 16 kunnen storneren de tweede € 16 onmogelijk met alles en iedereen teruggestort te krijgen.
Na digitale doorverwijzing van de ING wel tot mijn schrik automatisch €1600 naar de VriendenLoterij over te maken.
VriendenLoterij gebeld die mij beloofde het stop te zetten.
Maar wel met de mededeling dat ik ondanks het gratis lot van de MediaMarkt toch nog verplicht ben 1 maand BETAALD mee te doen in verband met het opzeggen van mijn abonnement !!!.
Helaas OPGELICHT DOOR de MediaMarkt en de VriendenLoterij.

5. januar 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u zeer geschrokken en teleurgesteld bent na deze ervaring. Wanneer u een gratis lot activeert, hoort u duidelijk geïnformeerd te worden over eventuele kosten en over uw deelname.

Ook hoort het stopzetten van deelname eenvoudig te zijn, zonder onverwachte verplichtingen of extra betalingen.
Dat er tweemaal zestien euro is afgeschreven en dat u één bedrag niet meer kon storneren, is vervelend. Het automatisch overmaken van een groot bedrag zoals u beschrijft, is extra ingrijpend. Het is goed dat u direct contact heeft opgenomen. Onze medewerkers kunnen uw deelname stopzetten en nagaan wat er precies is gebeurd.

Een gratis lot via MediaMarkt kan soms leiden tot een betaald vervolg, maar dat gebeurt alleen als u hiermee instemt bij de activatie. U bent niet verplicht om langer mee te spelen dan u zelf wilt. Wij helpen u graag om dit netjes af te handelen en te controleren of alles nu correct stopgezet is.
Onze Ledenservice kan dit het snelst voor u oplossen. Zij kunnen:

Inzien welke deelname precies is geactiveerd.
Controleren welke bedragen zijn afgeschreven.
Bekijken of er recht op restitutie is.
Uw deelname direct beëindigen als dat nog niet is gebeurd.

Geen overzicht

Gratis meespelen en vervolgens zo'n onduidelijke trekkingsschema hebben dat je geen idee hebt of je nog een gratis trekking tegoed hebt of niet. Met als gevolg dat je te laat opzegt en alsnog weer moet betalen. Er is ook nergens te zien aan welke trekkingen je hebt meegedaan.

27. januar 2026

Beste Dave,

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u ontevreden bent als u geen duidelijk overzicht heeft van uw gratis trekkingen en niet kunt zien aan welke trekkingen u heeft meegedaan. Dat kan ertoe leiden dat u te laat opzegt en toch moet betalen. Dit hoort natuurlijk niet en wij willen dit graag verbeteren.

Onze Ledenservice kan voor u nakijken:

Of u nog gratis trekkingen tegoed heeft.
Aan welke trekkingen u heeft deelgenomen.
Of uw deelname correct is beëindigd of nog loopt.

Zij kunnen dit direct inzien en samen met u oplossen.
Of via het contactformulier op onze website.

Wij helpen u graag verder.

Oplichters

Aan deur aanbellen om abonnement af te sluiten..echter hadden we die al...dan heeft u recht op een gratis lot wordt er gezegd.als kado.
Daags erop mail krijgen dat we meespelen met extra lot..en dus automatisch wéér een abonnement..
Wat een oplichters!!
Meteen gebeld en dan maar beide loten opgezegd!! Wat een smerige manier om zo mensen op kosten te jagen!!
Een grote boevenbende

Beste Rene,

Dank u wel voor uw bericht. Wat u omschrijft hoort absoluut niet te gebeuren. Als u uw deelname heeft beëindigd, moet alle ongevraagde post, mail en telefoontjes stoppen. Ook mag er niet zonder duidelijke reden iemand aan uw deur komen. Dit is niet de ervaring die wij willen bieden.

Ik help u hier graag bij. Als u uw gegevens aan onze Ledenservice doorgeeft, zorgen zij ervoor dat alle vormen van contact direct worden stopgezet.

🌐 www.postcodeloterij.nl/klantenservice

Vermeld daarbij dat u geen enkele vorm van benadering meer wenst. Zij kunnen dit volledig voor u blokkeren.
Nogmaals excuses voor de overlast. U moet zich hier niet aan hoeven storen.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Zijn vol-ko-men onbereikbaar voor…

Zijn vol-ko-men onbereikbaar voor klachten. Een prijs is niet gearriveerd (ik heb het niet eens over een geldprijs), en zowel telefonisch als per chat hang je aan de lijn zonder ooitvte woord te worden gestaan. Heb in mijn tijd als lid een aantal zoethoudertjes gehad, maar komt er een cadeaukaart aan, is het meteen 'foute boel'. Na nog 3x proberen en lang wachten een niet bepaald vriendelijke jongeman aan de telefoon gekregen, die uiteindelijk zei me 'nog' een keer een kaart te zullen sturen. Nee, Vriendenloterij, niet nog een, alsnog één...Deze is inmiddels ook gearriveerd. Ik heb jaren in decwereld van de klantenservice gewerkt, dit is gewoon geen plek waar men je serieus neemt en je wordt ook niet als gewaardeerde klant behandeld en dat vind ik jammer. Ik geef 2 sterren, omdat ik het goed vind dat je naar veel musea kunt met hun kaart.

Beste Kiki,

Dank u wel voor uw bericht. Het is vervelend dat u uw prijs niet heeft ontvangen en dat u onze Ledenservice niet kunt bereiken. Dat hoort niet zo te gaan. U moet altijd iemand te woord worden gestaan en uw klacht moet worden opgelost.
Ik raad u aan om opnieuw contact op te nemen met onze Ledenservice. Zij kunnen uw gegevens controleren en ervoor zorgen dat u alsnog ontvangt waar u recht op heeft.

Telefonisch: 088 – 020 1020
Online: www.vriendenloterij.nl/klantenservice

Dank voor uw beoordeling. Wij nemen uw opmerkingen serieus en geven dit door, zodat wij onze service kunnen verbeteren.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Het blijft maar mailen het is net diarree

Hopeloze boevenbende die vriendenloterij, je krijgt ergens bij aankoop van iets anders een gratis lot. Je doet met dat gratis lot mee en geeft aan dat je niet vaker mee wilt doen. Je zou denken dat het dan klaar is maar nee hoor. Ik krijg al meer als een jaar lang minimaal 2 keer per week een mail dat ik vooral mee moet doen met die schijtloterij. Een mail terug sturen heeft geen zin het gaat gewoon vrolijk verder.

Besvarelse fra VriendenLoterij

Dank u wel voor uw bericht. Het is begrijpelijk dat u hier erg boos over bent. Als u duidelijk heeft aangegeven dat u niet verder wilt meedoen, dan hoort u niet steeds nieuwe mails te ontvangen. Dat is niet de bedoeling en dat moet worden stopgezet.
U kunt zich in elke e-mail afmelden via de afmeldlink onderaan het bericht. Als dit niet werkt, dan kan onze Ledenservice uw gegevens handmatig blokkeren voor alle toekomstige mails.

🌐 www.postcodeloterij.nl/klantenservice

Uw ervaring wordt doorgezet zodat dit verbeterd kan worden. Dank dat u dit meldt.

Zwaar overlastgevend

Hebben lak aan alle vormen van uitschrijving van reclame. Enorm overlastgevend bedrijf dat wekelijks contact zoekt via post. Negeren uitschrijvingen via Postfilter, bij Vriendenloterij zelf of briefpost.

Beste Geert,

Dank u wel voor uw bericht. Het is vervelend dat u ondanks meerdere uitschrijvingen toch reclame blijft ontvangen. U hoort dit niet te krijgen als u zich heeft afgemeld via Postfilter, rechtstreeks bij de VriendenLoterij of per brief.

Onze Ledenservice kan uw gegevens volledig blokkeren, zodat u geen post meer ontvangt. Ik raad u aan om via de klantenservice door te geven dat u helemaal geen reclame meer wenst te ontvangen. Zij kunnen dit voor u regelen en controleren of uw afmelding goed staat.

🌐 www.postcodeloterij.nl/klantenservice

Uw klacht wordt serieus genomen. Dank dat u dit meldt.

Bedømt til 3 ud af 5 stjerner

Geleuter van een kleuter , aan de deur .

Vandaag aan de deur geweest . Vriendelijke studenten vgls mij . Willen ook wat bijverdienen.
Wat me stoort is de verkoop aan de deur , ik dacht dat is verleden tijd .
Stop daar toch mee. .

22. januar 2026

Beste Gerard,

Dank u wel voor uw bericht. Ik begrijp goed wat u bedoelt. U wilt geen verkoop aan de deur, en u vindt dat wij duidelijker moeten zijn over het doel van de lotenverkoop. Dat is begrijpelijk.

Aan de deur werken wij met wervers die uitleggen dat de loten helpen om geld op te halen voor goede doelen. Zij moeten dit op een nette en heldere manier doen. Als u dit anders heeft ervaren, dan is dat jammer en geven wij dit door aan het team dat de werving begeleidt.

Dank dat u dit met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

STOP SENDING LETTERS! CANCEL ALL MY PERSONAL DETAILS IN YOUR DATABASE!!!

VRIENDENLOTERIJ you have a problem on TrustPilot. You know what is it? They don't have the option of ZERO stars. So here is another 1 Star-review, to add to your 94% negative ratings. I have replied to your letters twice, there won't be a third. CEASE & DESIST, or the next correspondence you will receive from my side will be from a law-firm, from a government-organization and/or a consumer-protection official. This is the reference on your letter: 60041939. You address the letters to me, and then in the letter ask me for my full name and address?????????? Take a moment to consider how absurd this is and then take another moment to go ahead and cancel whatever personal details you have for me in your database. I will not send you my IBAN and I will not reply to any letters you may still send in the future. This needs to end immediately!

Hi Hani,

Please call us on 088-0201020. So we can help you with your question.

Regards,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Naaien je waar je bij staat

Alles nettjes juridisch dicht timmeren maar het is precies zo ontworpen zodat je vergeet op te zeggen. Ik doe NOOIT meer mee.

Beste Levi,

Dank u wel voor uw bericht. Het spijt mij om te lezen dat u zich op deze manier voelt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Wij willen altijd duidelijk en transparant zijn over deelname, kosten en opzegmogelijkheden.

Als u het gevoel heeft dat er iets niet duidelijk is gecommuniceerd of dat er iets mis is gegaan bij uw opzegging, dan helpen wij u graag verder. Onze Ledenservice kan uw situatie direct nakijken en met u meedenken over een passende oplossing.

🌐 www.vriendenloterij.nl/klantenservice

Wij staan graag voor u klaar om dit netjes met u op te lossen.

Onbetrouwbaar

Onbetrouwbaar bedrijf. Ik werd op 28 december aangesproken bij het Museum van Oudheden in Leiden, of ik lid wilde worden van de Vriendenloterij. De eerste maand zou ik gratis meespelen, en ik zou meteen gratis naar binnen kunnen. Ik zei: `Nee dankjewel, ik heb geen geld over voor loterijen op dit moment.'
Maar dat was geen probleem volgens die jongen, de eerste maand zou ik gratis meespelen en je kan per maand opzeggen, dus als ik binnen de eerste maand opzeg, dan zou het me geen geld kosten. Dat klonk toch wel de moeite waard. Ik heb me aangemeld, een week later heb ik me ook meteen afgemeld. Ik heb daar ook een bevestiging van gekregen, maar er wordt toch geld van mijn rekening afgeschreven. Om te beginnen zou de eerste maand gratis zijn, dus dat klopt al niet, en verder heb ik al opgezegd, dus dat klopt al helemaal niet. Klantenservice gecontacteerd, volgens hun was de eerste maand gratis de laatste 3 dagen van december en moet ik januari gewoon betalen. Ik heb me daarop beroepen op de wettelijke bedenktijd onder de colportagewet. Toen verbrak ze gewoon het contact. Ik ga de vriendenloterij maar gewoon blokkeren voor automatische incasso en dan merken we het wel.

Besvarelse fra VriendenLoterij

Dank u wel voor uw uitgebreide bericht. Wat u heeft meegemaakt hoort absoluut niet te gebeuren. U kreeg een aanbod van een gratis maand, u heeft binnen die periode opgezegd en u heeft daarvan zelfs een bevestiging ontvangen. Dan mag er geen geld worden afgeschreven.

Ook het verbreken van het gesprek zodra u wijst op uw wettelijke bedenktijd is niet acceptabel. U hoort altijd netjes te worden geholpen en u hoort uitleg te krijgen over uw rechten.
Wat belangrijk is om te weten:

Als u aan de deur bent geworven, valt dit inderdaad onder de regels voor colportage.
U heeft dan wettelijke bedenktijd.
Bij tijdige opzegging mogen er geen kosten worden berekend.

Ik raad u aan om dit direct bij onze Ledenservice te melden zodat zij:

de incasso kunnen rechtzetten
uw deelname correct kunnen beëindigen
en kunnen nagaan wat er fout is gegaan in de werving

www.vriendenloterij.nl/klantenservice
Uw ervaring wordt doorgezet zodat dit intern besproken wordt. Dank dat u dit met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gratis maand meespelen, toch geld afschrijven

Aanbieding om gratis mee te spelen, geld wordt toch afgeschreven, dat is oplichting

18. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Dank u wel voor uw bericht. Ik begrijp uw punt. Bij een welkomstactie speelt u eerst gratis mee. Na deze gratis periode gaat de deelname automatisch over in een betaalde deelname. Dit staat in de voorwaarden van de actie.

Het is belangrijk dat wervers dit duidelijk uitleggen. Als dat bij u niet goed is gegaan, dan is dat vervelend en geven wij dit door. Als u vragen heeft over uw deelname of betaling, dan helpt onze Ledenservice u graag verder via:

Wat een irritant bedrijf

Wat een irritant bedrijf! Net onkruid, niet te verdelgen. Blijven maar post sturen, mails en bellen. Je wint helemaal niets, ondanks alle mooie beloftes. Pure verspilling van tijd en energie. Absoluut geen aanrader!

15. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Dank u wel voor uw bericht. Het is vervelend dat u zoveel post, mails en telefoontjes ontvangt. Dat hoort niet en dit mag zeker geen overlast worden. U moet zich kunnen afmelden en daarna met rust worden gelaten.
Onze Ledenservice kan uw gegevens volledig blokkeren zodat u geen post, mail of telefoontjes meer krijgt.

Ik raad u aan dit bij hen door te geven via:
www.vriendenloterij.nl/klantenservice
Uw ervaring nemen wij serieus en geven wij door zodat dit verbeterd kan worden.

Blijven afschrijven ondanks stopzetten

Ondanks 2x bellen om de vriendenloterij stop te zetten, waarvan de laatste keer op 14 november was, en de belofte dat de vriendenloterij per 1-12-25 werd stopgezet, bleven de bedragen van de rekening van mijn moeder afgeschreven worden (december en januari)
Ik heb de bedragen nu telkens handmatig teruggestort en vandaag de automatische incasso maar geblokkeerd omdat ik zag dat op 6 januari alweer bedragen waren afgeschreven door de vriendenloterij.
Zeer slecht opzegbaar! Niet aan beginnen ook niet als je een keer "gratis" mee kan spelen want voor je het weet, zit je eraan vast en kun je dus bijna niet opzeggen.

14. januar 2026

Beste Marjon,

Het spijt mij om te lezen dat het ondanks meerdere telefonische opzegverzoeken toch mis is gegaan. Ik begrijp dat dit zeer frustrerend is, zeker wanneer het om de rekening van uw moeder gaat.

Dit is niet hoe het hoort te verlopen.
Wanneer een opzegging is bevestigd, dan moet de deelname per de afgesproken datum worden stopgezet en mogen er daarna geen bedragen meer worden afgeschreven. Dat dit bij u toch is gebeurd, is uiteraard niet de bedoeling.
U geeft aan dat u de bedragen inmiddels hebt teruggestort en de automatische incasso hebt geblokkeerd. Dat is begrijpelijk. Ik wil u wel adviseren om nogmaals contact op te nemen met onze Ledenservice, zodat zij:
• kunnen controleren of de opzegging correct is verwerkt
• de onterechte afschrijvingen kunnen herstellen
• kunnen zorgen dat er geen verdere incasso’s meer plaatsvinden

🌐 www.vriendenloterij.nl/klantenservice

Wij helpen u graag om dit netjes af te ronden.

Hulp bij opzeggen

Ook wij zijn via de kinderpostzegels in het grote spinnenweb van deze loterij terecht gekomen, telefonisch opzeggen verliep moeizaam en stroef, toen maar een mail gestuurd naar de ledenservice, hieronder een gedeelte van de tekst die ik heb gebruikt, en dat werkte wel.

"Mocht blijken dat ik een betalingsverplichting bij u heb, dan verzoek ik u hierbij mij schriftelijk en volledig te voorzien van begrijpbare bewijsstukken waaruit zonder verwijzingen blijkt dat ik een betaald abonnement bij de vriendenloterij heb afgesloten en u heb gemachtigd om bedragen af te schrijven"

Onbegrijpelijk dat deze loterij nog steeds beschikt over een loterijvergunning en een bankmachtiging
om automatisch bedragen af te schrijven.

11. januar 2026

Beste Gerard,

Het spijt mij om te lezen dat u en uw gezin zo veel moeite hebben moeten doen om uw deelname te beëindigen. Dat is niet hoe het hoort te gaan. Een opzegging moet duidelijk, eenvoudig en zonder herhaling verwerkt worden.

Het is goed om te zien dat u in uw bericht aangeeft dat het via e-mail uiteindelijk wel is gelukt. Uw voorbeeldtekst kan anderen inderdaad helpen om duidelijkheid te krijgen over de afgesloten machtiging en de deelname.

Toch wil ik benadrukken dat dit niet de ervaring is die wij onze deelnemers willen bieden. Wanneer iemand wil opzeggen, dan hoort dat zonder extra drempels verwerkt te worden. Ik vind het vervelend dat dit bij u zo moeizaam ging.
Als er op dit moment alsnog vragen zijn over een lopende of beëindigde deelname, of wanneer u alsnog onterechte afschrijvingen ziet, dan raad ik u aan om direct contact op te nemen met onze Ledenservice. Zij kunnen dit voor u controleren en corrigeren.

Oplichting!!!!!

Oplichting!!!!!! Er worden dingen beloofd en opeens zit je vast aan één abbonement bah! En je kan nergens vinden hoe je ervan af komt…

9. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het spijt mij dat u deze ervaring hebt gehad. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u het gevoel krijgt dat u vastzit aan een abonnement of dat het onduidelijk is hoe u kunt opzeggen. De deelname hoort altijd duidelijk en eenvoudig te beëindigen te zijn.

U kunt uw deelname op de volgende manieren stopzetten:
• Via onze website:
www.vriendenloterij.nl/service
• Telefonisch via de Ledenservice:

Daar kunnen wij uw deelname direct voor u controleren en beëindigen.

Als u denkt dat er onjuiste informatie is gegeven bij het afsluiten van de deelname, dan kijken wij dit graag voor u na en zorgen wij dat het netjes wordt opgelost.