VriendenLoterij Anmeldelser

1.134
TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ondertussen een jaar geleden via de telefoon opgezegt ( wat al met veel moeite ging) en krijg nu alsnog bijna wekelijks mailtjes en post om weer mee te spelen. Vaker al gebeld dat dit gewoon verwvelnd... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gisteren 27-07 naar de Apenheul geweest. Staat een jongen namens de Vriendenloterij bij de ingang. Erg opdringerig, duwt ons onder een een constant geratel van wat we allemaal kunnen krijgen etc. twee... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb mij voor 1 lot opgegeven tijdens een gesprek met een medewerker van de vriendenloterij. Ik kreeg na afloop nog een folder mee om aan iemand anders te geven. Bij thuiskomst krijg ik via email de... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Echt alles doen zij fout; verkeerd afschrijven van je bankrekening (4 loten ipv 1, dus 64,- ipv 16,-); Als je vervolgens belt wordt je 10 minuten in de wacht gezet en daarna gooien zij de hoorn erop;... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Danske Spil-forhandler

Om VriendenLoterij

Skrevet af virksomheden

De VriendenLoterij steunt organisaties die de wereld mooier, leuker of plezieriger maken door zich in te zetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welk goed doel zij meespelen en maken ieder uur kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de inleg gaat naar 64 culturele partners en meer dan 4.400 andere goede doelen, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1998 in totaal al ruim € 2,5 miljard.

Met de VIP-KAART is door heel Nederland elke dag plezier te beleven. De kaart geeft gratis toegang tot ruim 180 musea én tot 50% korting op meer dan 200 uitjes door heel Nederland. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

De VriendenLoterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen met behulp van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld en heeft over 2025 een recordbedrag van 1 miljard euro aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.134)

209 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

de vriendenloterij is misleidend

De VriendenLoterij hanteert misleidende verkoop- en opzegconstructies. Deze organisatie beschikt over een vergunning van de overheid, verleend onder het uitgangspunt van consumentenbescherming en het tegengaan van gokverslaving. De feitelijke werkwijze lijkt hier echter haaks op te staan, aangezien deelnemers juist via onduidelijke voorwaarden structureel aan betalingen worden gebonden.

Ik ben zelf benaderd met een aanbieding die als “gratis” werd gepresenteerd (uitje + meespelen met de loterij). Daarbij werd gezegd dat ik de loten eerst zelf moest betalen, maar dit volledig via cashback zou terugkrijgen, mits ik pas na 2 januari zou opzeggen. Dit heb ik gedaan en de klantenservice bevestigde expliciet dat de deelname daarmee was beëindigd en dat er geen verdere kosten zouden volgen.

Desondanks is er later opnieuw geld afgeschreven. De klantenservice gaf toen aan dat ik al in december had moeten opzeggen, maar dan had ik juist geen cashback ontvangen. Hierdoor betaal je altijd minimaal één keer zelf, terwijl het als “gratis” wordt verkocht. Dit is misleidend en onduidelijk gecommuniceerd. Niet intrappen dus!

9. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het spijt mij dat u zich misleid voelt door de informatie die u hebt gekregen en dat u ondanks duidelijke afspraken toch met kosten bent geconfronteerd. Dat is niet de ervaring die wij onze deelnemers willen geven.

Wat u beschrijft, een aanbod dat als “gratis” werd gepresenteerd, voorwaarden die achteraf anders blijken te zijn, en een opzegging die volgens afspraak was gedaan maar toch niet volledig werd verwerkt – hoort niet voor te komen. Uw uitleg maakt duidelijk dat de communicatie in uw situatie onvoldoende helder is geweest.

Uw deelname had na uw opzegging niet meer actief mogen zijn, en er hadden geen nieuwe bedragen mogen worden afgeschreven wanneer u volgens de klantenservice al correct had opgezegd.

Ik wil u daarom vragen om contact op te nemen met onze Ledenservice, zodat zij:
• uw aanmelding en opzegdatum kunnen controleren
• kunnen herstellen wat onterecht is afgeschreven
• kunnen zorgen dat uw deelname definitief wordt beëindigd

📞 088 – 020 1020
🌐 www.vriendenloterij.nl/klantenservice

Wij helpen u graag om dit netjes op te lossen.

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Goede contact met klantenservice omdat…

Goede contact met klantenservice omdat ik gratis lot had maar toch werd afgeschreven omdat ik link te ver had aangeklikt.goed opgelost klantenservice.
Geld terug en ondanks dat ik niet gek ben van deze bedrijven zal ik zeker een keer weer hier terug komen.super

7. januar 2026

Hi,

Wat fijn om te horen dat je zo goed bent geholpen door de Ledenservice en bedankt voor je mooie review. Je bent uiteraard altijd wel om weer in te stappen. Kijk dan meteen even of er een leuke welkomstactie is!

Ik wens je nog een mooie dag toe!

VriendenLoterij

Smerige Oplichters!

Oplichters!! Ooit ingeschreven als abonnee, na een maand op willen zeggen maar dat accepteren zij niet, het zijn echt oplichters ze zeggen gewoon dat je je na de trekking van de volgende maand mezelf pas mag uitschrijven, ik zeg dat ik er nu meteen vanaf wil en dat ik recht heb om mezelf nu uit te schrijven en dat zij dat niet mogen weigeren, maar je raad het al ze gaan er niet mee akkoord, TRAP ER NIET IN MENSEN HET ZIJN GEWOON VUILE OPLICHTERS

3. januar 2026

Beste Clio,

Het spijt mij dat u deze ervaring hebt gehad. Ik begrijp dat u erg teleurgesteld en boos bent, zeker als u het gevoel heeft dat uw opzegging niet wordt gerespecteerd. Dat is niet hoe het hoort te gaan.

Wanneer u aangeeft te willen stoppen, dan moet dit duidelijk worden vastgelegd en moet uw deelname per de afgesproken datum worden beëindigd. U hoort niet verplicht te worden om nog een extra maand mee te spelen als u meteen wilt opzeggen. Het is vervelend dat dit in uw geval niet goed is verlopen.

Ik adviseer u om contact op te nemen met onze Ledenservice. Zij kunnen uw gegevens nakijken, uw opzegging direct correct verwerken en controleren of er onterechte afschrijvingen zijn gedaan.

📞 088 – 020 1020
🌐 www.vriendenloterij.nl/klantenservice

Wij helpen u graag om dit netjes af te handelen.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De Vriendenloterij discrimineerd en sluit deelnemers buiten.

Ik speel al jaren mee met de Vriendenloterij en schreef me ook regelmatig in voor evenementen waar iedereen aan deel kon nemen op basis van op=op. Nu zijn ze ineens selectief deelnemers gaan uitnodigen op basis van provincie en woonplaats. Zover ik weet op = op open dagen in 2025 2 x in Noord Holland, 2 x in Zuid Holland, 1 x in Drenthe. Dit is georganiseerd met de inleg van alle deelnemers uit alle provincies waar voorheen iedereen aan kon deelnemen en was bedoeld om je te bedanken voor je deelname. Deze discriminatie en buitensluiting is ergens in 2024 al begonnen. Ook zijn ze voor evenementen die bedoeld zijn om je juist te bedanken voor je deelname een bijdrage voor twee personen gaan vragen, ook als je alleen komt. Nou dankjewel Vriendenloterij.

6. januar 2026

Beste Jan,

Dank u wel voor uw duidelijke en uitgebreide bericht.
Ik begrijp goed dat u zich tekortgedaan voelt door de recente open dagen en evenementen. Wanneer u jarenlang meespeelt en gewend bent dat iedereen gelijke kansen heeft om zich in te schrijven, kan het teleurstellend zijn als er niets in uw omgeving is.

Bij de VriendenLoterij worden sommige evenementen inderdaad per regio georganiseerd. Dit gebeurt om de spreiding van locaties beter te verdelen en om zo veel mogelijk deelnemers binnen redelijke reisafstand te kunnen bereiken. Ik begrijp echter dat dit voor u kan voelen als uitsluiting, zeker als u gewend was dat iedereen toegang had, ongeacht woonplaats.

Maar we zijn ook afhankelijk of musea mee willen doen met dit soort acties. Helaas willen niet alle musea die aangesloten zijn bij de VIP-KAART medewerking geven aan evenementen. U zult begrijpen dat we hen dit niet kunnen verplichten.

Ook de bijdragen die soms worden gevraagd voor bepaalde evenementen kunnen vragen of frustratie oproepen. Deze bijdragen zijn afhankelijk van het soort evenement en de afspraken met de betreffende locatie. Dat neemt niet weg dat het begrijpelijk is dat u dit anders ervaart dan vroeger.

Ik vind het jammer om te horen dat dit alles tot onvrede heeft geleid. Als u wilt, kijkt onze Ledenservice graag met u mee naar uw persoonlijke situatie en naar de mogelijkheden.

Zij kunnen uw opmerkingen ook doorgeven aan de juiste afdeling, zodat uw ervaring wordt meegenomen in toekomstige evaluaties.
U kunt de Ledenservice bereiken via:
– Telefoon: 088 – 020 1020
– Of via het contactformulier op onze website.
Dank u wel dat u de moeite neemt dit met ons te delen.

VriendenLoterij oplichters!!!

Ik heb rond 10 november ingeschreven voor 3 MAANDEN gratis meespelen bij VriendenLoterij, op 28 December opgezegd want ik wilde kosten vermijden. 30 December heeft VriendenLoterij sowieso 16 euro van mijn bankrekening afgeschreven. Als ik klaantenservice heb gebeld, ik was verteld dat het 3 trekkingen gratis was. Maar op brief was duidelijk 3 MAANDEN niet 3 trekkingen! VriendenLoterij zijn gewoon oplichters!!!

6. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het spijt mij te horen dat u deze ervaring heeft gehad. Ik begrijp dat dit zeer frustrerend voor u is, zeker als de informatie op de brief voor u duidelijk anders was dan wat u later te horen kreeg.

Bij de VriendenLoterij betekent “drie maanden gratis” in de praktijk drie gratis trekkingen. Dit komt doordat de VriendenLoterij 15 trekkingen per jaar heeft. Hierdoor vallen drie trekkingen binnen een periode van ongeveer drie maanden, maar het gaat dus altijd om trekkingen, niet om kalendermaanden. Bovendien is dit een welkomstactie, we gaan er van uit dat u na de welkomstactie als vaste speler blijft meespelen, vandaar dat we u ook meteen de VIP-KAART toesturen, waarbij u gratis naar musea kunt gaan en gebruik kunt maken van kortingen voor theater, en bioscoop.

Dat u toch een bedrag van 16 euro heeft zien afschrijving op 30 december, terwijl u op 28 december heeft opgezegd, is begrijpelijk vervelend. Deze afschrijving hoort meestal bij de eerstvolgende betaalronde na uw deelname, maar de Ledenservice kan specifiek voor u nakijken of dit correct is verlopen en of er nog mogelijkheden zijn.

Ik raad u aan om telefonisch contact op te nemen met onze Ledenservice, zodat zij uw situatie direct kunnen inzien en toelichten:
088 – 020 1020
Dank u wel dat u uw ervaring met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Mailadres klantenservice werkt niet.

Mailadres klantenservice werkt niet.
088 nr vanuit buitenland niet bereikbaar, alternatief nr niet te vinden.
Wachtwoord aanvragen werkt niet.
Gewoon een slechte organisatie.

4. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Dat is inderdaad niet zo handig. Maar als een wachtwoord aanvragen niet werkt, dan heb je waarschijnlijk nog nooit een "Mijn omgeving" aangemaakt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De zogenaamde prijzen is allemaal…

De zogenaamde prijzen is allemaal rotzooi.

5. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het is jammer om te lezen dat u de prijzen zo ervaart. Wij begrijpen dat het teleurstellend kan zijn wanneer een gewonnen prijs niet voldoet aan uw verwachtingen.

De VriendenLoterij werkt samen met verschillende partners om een gevarieerd aanbod aan prijzen samen te stellen. Het is de bedoeling dat deelnemers hier plezier van hebben, maar wij realiseren ons dat dit niet altijd zo wordt ervaren.

Uw feedback is belangrijk en wordt doorgegeven aan de juiste afdeling, zodat hier aandacht aan besteed kan worden. Als u specifieke vragen heeft over een prijs die u heeft ontvangen, kijkt onze Ledenservice dit graag voor u na.
U kunt hen bereiken via 088 – 020 1020.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Krijg steeds post ondanks herhaaldelijk…

Krijg steeds post ondanks herhaaldelijk uitschrijven

3. januar 2026

Beste Rob,

Het is vervelend om te horen dat u nog steeds post ontvangt, terwijl u zich meerdere keren heeft uitgeschreven. Dat zou uiteraard niet moeten gebeuren.

Wij willen dit graag voor u oplossen. De Ledenservice kan precies nakijken waar het misgaat en ervoor zorgen dat uw gegevens correct worden afgemeld, zodat u geen ongewenste post meer ontvangt.

088 – 020 1020

Dank u wel dat u dit bij ons aangeeft.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik opzeggen Vrienloterijin Dec.en Januari geprobeerd…

Ik heb in Dec.en Januari geprobeerd mijn deelname op te zeggen,je raad het al ,NIET GELUKT.Wat een ROT ORGANISATIE hier draait alles om geld, ik heb zelfs heel lelijke worden gebruikt,en de incasso laten blokkeren. Ik heb het netjes geprobeerd, niet gelukt. G v Suijlekom Rotterdam

2. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het spijt mij zeer om te lezen dat u zo veel moeite heeft moeten doen om uw deelname op te zeggen. Dat is uiteraard niet de bedoeling. U hoort op een nette manier geholpen te worden, en het is zorgelijk dat u zich genoodzaakt voelde om uw incasso te blokkeren.

Wij willen dit graag zo snel mogelijk voor u oplossen. De Ledenservice kan uw deelnamegegevens direct bekijken en ervoor zorgen dat uw opzegging correct wordt verwerkt. Zij kunnen ook controleren waarom uw eerdere pogingen niet zijn gelukt.

088 – 020 1020

Dank u wel dat u dit met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb nog nooit een prijs gewonnen!

Ik heb nog nooit een prijs gewonnen!
Ik kan niet eens op de site mijn eventueel gewonnen prijs opvragen, zo is totaal niet duidelijk waar je bijvoorbeeld de uitslag kunt opvragen van de extra december trekking.
Als je belt om op te zeggen zeuren ze alleen maar aan je hoofd of je nog een maand gratis wilt meespelen.
Mails komen niet aan, kortom dit is een loterij om niet aan te beginnen!!!

1. januar 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Het spijt mij om te lezen dat u zulke negatieve ervaringen heeft met de VriendenLoterij. Ik begrijp dat het frustrerend is wanneer u geen prijzen wint, wanneer de website voor u onduidelijk is en wanneer het contact rondom opzeggen niet prettig verloopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De uitslagen, waaronder die van de Extra Decembertrekking, zijn altijd terug te vinden op onze website. Toch kan het gebeuren dat dit lastig te vinden is of dat er iets misgaat met uw account. De Ledenservice kan dit direct voor u nakijken en u stap voor stap helpen om duidelijkheid te krijgen over uw deelname en eventuele prijzen.

Ook voor het verwerken van een opzegging helpt onze Ledenservice u graag verder. Het is niet de bedoeling dat u zich onder druk gezet voelt wanneer u belt.

088 – 020 1020

Dank u wel dat u uw ervaring met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Misleidende reclame en lot niet opzegbaar

Misleidende reclame op de informatie van de kinderpostzegel actie.
Reageren betekent meteen een BLIJVEND lotnummer.
Dan probeer je op te zeggen.
Vandaag voor de DERDE keer gebeld met het verzoek het lotnummer te stoppen.
We nemen het op, het komt in orde. Ik heb er geen enkel vertrouwen in. :(

31. december 2025
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Opdringerig en je komt er niet vanaf!

Ik kreeg altijd stapels post van de vriendenloterij en dat heb ik uiteindelijk stop weten te zetten. Ook werd ik continu gebeld. Het leek bijna op stalken en ik weet niet waarom, want ik ben nooit lid geweest en heb ook nooit aanleiding gegeven dat ik er enigszins voor open stond om lid te worden. Uiteindelijk is het ook gelukt van de telefoontjes af te komen, maar tot mijn grote schrik werd ik laatst weer gebeld. Geen idee hoe ze nu weer aan mijn nummer komen, maar hoop niet dat het stalken opnieuw begint.. Ik zeg ook altijd bespraar je de moeite, want ik word gek van jullie en word geen lid, maar ze blijven aandringen en irritant doen. Vriendenloterij laat mensen met rust!

11. december 2025

Agressief en incompetent.

Agressief & slordig. Wat een rot bedrijf zeg. Telefonisch moeten opzeggen. Dat dan doen. Dag erop wordt er doodleuk weer geld afgeschreven. Terug bellen: nee er is niet opgezegd. Misschien is er iets fout gegaan zeggen ze. Geen excuses, geen empathie, een of andere super chagrijnige en agressieve medewerker aan de telefoon. Hele zware afrader. Jammer genoeg doen ze niets aan eigen beoordelingen of evalauties. Als bedrijven je de mogelijkheid geven om medewerkers de beoordelen dan werken ze wel goed ineens. Nu word je gewoon aan de goodwill (bad) overgeleverd van de medewerkers die je spreekt. En die zijn sowieso allemaal chagrijnig omdat ze werken voor een rotdienst. Aanstotend gevend, agressief bedrijf. 1 keer nooit meer.

24. december 2025

"Gratis" lot via Mediamarkt

Gratis lot gekregen bij een aankoop bij mediamarkt. Lot aangemeld, dan blijkt aan het einde van het proces dat je vast zit aan een abonnement. Er is geen optie om alleen het "kado" te accepteren. Je krijgt onmiddelijk een mail met bevestiging van abonnement terwijl ik niet wil meespelen. Begrijp ook niet dat Mediamarkt hieraan mee werkt. Btw er staat op het lot stopt vanzelf, dit is dus niet waar.

Al enkele jaren lid

Al enkele jaren lid. Nog nooit een euro gewonnen. Ken div. mensen die ook lid zijn. Eveneens nooit wat gewonnen. Wel om de drie maanden een flauwekulprijsje waar ik niet op zit te wachten. In de november trekking een HEMA cadeaukaart twv 5 euro gewonnen. Hiermee kan ik "lekker shoppen" staat er in de begeleidende brief. Wat een bedrog allemaal.

Grote flop

Prijs gewonnen mocht iets uit,
Zoeken dacht twee mooie houten lepels. Nou een grote flop de lepels ware.n kleiner dan thee lepeltjes. Vriendenlotrij schaam jullie om zulke "prijzen" uit te keren

Vriendenloterij LOZE BELOFTE

Vanaf begin en herhaaldelijk gepoogd een BIOSCOOP kortingvoucher te bemachtigen. Vermelding dat ze op zijn maar aangevuld worden.....NIET DUS.
Ook telefonisch bleef het bij een belofte.
BEDROG
Ik hoop dat er (weer) een onderzoek wordt gestart (RADAR) naar de werkelijke uitkering van beloofde prijzen waaronder de uurprijs van €1000....

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

De gemeenheid van de vriendenloterij

Heb in november /december geprobeerde lid te worden van vriendenloterij omdat ik een kaartje kreeg waarop stond dat ik altijd 20 euro zou krijgen heb het geprobeerd en het is niet gelukt. Heb toen ook aangegeven dat ik verder zoveel vragen moest beantwoorden dat ik gezegd heb op hun website dat ik op deze manier niet mee wilde doen. Iedere keer weer proberen ze toch geld af te schrijven. Heb bij ING gezegd of ze Vriendenloterij willen blokkeren en tot mijn verbazing staat er weer dat ze 16 euro willen afschrijven. Heb nu met ze gebeld en ik zal voor januari moeten betalen en dat wil ik niet. Wat een smerige praktijken houd de vriendenloterij erop na. Dit is echt te gek. Terwijl het volgens contact via de website niet goed was gegaan. Ik word hier heel boos van en het is ook gemeen.

Ook ik ben er ingetrapt

Ook ik ben er ingetrapt, bv voor n jaar getekend blijken het er geen twaalf maar 15 x € 15,50 p. mnd geïncasseerd, en nu ook plotseling tussentijds wordt de incasso verhoogd naar € 16,00 ben er helemaal klaar mee, oplichters