Unionen Anmeldelser

TrustScore 1.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Har problem på min arbetsplats och sökte hjälp samt rådgivning från Unionen. Ringde in och blev besvarad av en person vid namn Aura. Super servicemedveten och kundvänlig person. Kändes verkligen... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

totalt bedrägeri alltså, de ringde mig och sa att eftersom jag är ny examinerad student så kan jag vara medlem för en årligt avgift av 140 kr för ett helt år. vad händer sen ju jag fick en faktura på... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jag har betalt medlemsavgift(30 år), inkomstförsäkring samt tilläggsförsäkring(snart 20 år). Efter drygt 4 månader av arbetslöshet har 0 kronor betalats ut från Unionen. Detta trots att jag uppfyller... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Undrar om det är 3:e gången i mitt liv jag försöker få ett svar på en fråga från unionen. Efter över 1 timmes telefonkö så svarar en människa som lika väl kunde jobbat på ica, eller nummerupplysning... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Fagforening

Skrevet af virksomheden

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Vi tror på att samla alla krafter på arbetsplatsen i samma fackförbund.

Kontaktoplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

21 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Idiot företag som bara suger pengar men…

Idiot företag som bara suger pengar men när det väl kommer till kritan har de världens längsta handläggningstid och sen glömmer dem en. Helt sinnessjuk. De är vääääldigt duktiga på att ta pengar men när det gäller att betala ut till folk som är i behov då är det som att deras farsa ska betala ut pengarna. Smuts bolag!!!

15. november 2024

Inkompetent

Var medlem i 2 minuter sen ringde jag och sa upp det efter att jag såg recensioner. Han i luren sa att allt var fixat.

Nu 2 månader senare skickar dom en faktura. Verkar som deras personal inte ens vet hur man gör sitt egna jobb.

6. november 2024

Totalt oduglig representation

Totalt oduglig representation. Unionens ”förhandlare” kan ingenting, lägger sig bara platt. Vill inte ta en fight med arbetsgivaren, vill bara ta mina pengar. Välj annat fack, eller inget alls!

10. april 2024

Disappointing Lack of Support – Not Worth the Membership

Despite reaching out multiple times for help regarding a toxic work environment, unfair treatment, and salary issues, and employer breaking the law, I received no support. My employer continued to maintain a hostile atmosphere, and Unionen failed to intervene or offer any meaningful assistance.

For a service that is meant to protect and support workers, I felt completely let down. In the end, it felt like a waste of money, as Unionen seemed indifferent to the issues I was facing. I would not recommend their services.

10. april 2024

Hjälper inte ett dugg

Hjälper inte ett dugg, fick kontaktinfo om förtroendevald, de gör inget allt. Pengarna som du betalar till Unionen kan du göra vettigare saker med. Jag har gått ur o kommer inte tillbaka.

13. september 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Som arbetslös så kan du lika gärna…

Som arbetslös så kan du lika gärna klara dig själv. Fruktansvärt dålig stöd och hjälp i två olika uppsägningar från två olika jobb. Förstår inte vad jag betalar pengar för, ska byta fack när jag fått nytt jobb. Fackförbunden har tappat all makt och inflytande samt är bara intresserad av pengar.

12. august 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Inte ditt bästa alternativ... hitta ett annat fack

Unionen är ett kommersiellt företag, inte ett fack. Gick med dem för att dem har gjort ett bra jobb med deras marknadsföring, men så snart jag blev arbetslös så visade det sig hur inkompetenta dem är.

Jag får skylla mig själv som inte gjorde ordentlig research innan jag valde dem, men gör inte samma misstag som jag. Om du är medlem med dem, byt innan du hamnar i en position där du behöver dem, för då är dem inte där.

Anledningar till att du bör välja ett annat fack:

1. Dem är mycket dyrare än andra fack (inkomst försäkring 285kr med dem, andra fack är runt 65kr)
2. Deras tjänster är fokuserade på vinst, inte medlemsbehov. Vilket betyder kort: Om dem har en tjänst som är intressant för dig, så finns det ett bättre alternativ därute.
3. Dem är mindre kompetenta, dem har inte experter i ditt område. Du betalar mer för mindre. Hitta ditt specialist fack istället som förstår dig och vad du gör.

Unionen är inte en bluff, bara ett dåligt alternativ med bra marknadsföring. Så snart jag får ett jobb igen, så byter jag fack.

9. august 2024

Inte långt från en scam

Öser uppgifter att göra på en för att slippa betala då jag för första gången är arbetslös. Så fort jag hittar nytt jobb byter jag :( Trist att bolag får fortsätta å bete sig såhär mot privatpersoner 2024 :(

31. juli 2024

Se upp för Unionen!

Se upp för Unionen! Ett fackförbund som står på arbetsgivarens sida, men gärna tar dina sista pengar. Fackförbundet förvärrar din situation gentemot arbetsgivaren då de börjar "förhandla" åt dig, men egentligen ger arbetsgivaren tips på deras rättigheter hur de kan gå runt LAS etc. I ditt medlemskap ingår mailutskick om "inkludering i fikarummet, hbqt-rättigheter". I medlemsskapet ingår också en gruppförsäkring från Bliwa som sedan övergår till en faktura efter tre månader. Du behöver inte betala den om du redan har skydd, men ändå äckligt att det bara kommer en faktura in till någon som blivit uppsagd. Att man sedan får reda på att de har en anställd som blivit uthängd på Dumpen och fått Pride-utmärkelse, får en att bara tappa hakan. Vad är det här för förbund egentligen?

30. maj 2024

Unionen är ett skämt

Unionen är ett skämt. De har utvecklat ett system där man just systematiskt blir uttröttad. De nekade mig felaktigt ersättning för endast 5 Månader trots att jag aldrig varit arbetslös varken före eller efter dessa 5 månader under mitt 30 åriga yrkesliv. Jag fick ut ersättningen till slut, men det var en mardröm att få tag i sin handledare som man kunde nå telefontid 1 timmer per arbetsdag osv. Ingenting behandlades professionellt. Det här var 2020 så det har gått några år, men jag var oerhört förvånade att det ens får pågå verksamhet som är byggd på det här sättet.

Mitt råd, skaffa privat skydd istället. Behöver jag hjälp igen betalar jag hellre svindyra pengar direkt till en advokat som har någon form av servicenivå.

26. juli 2023

Riktigt dåligt fackförbund

Riktigt dåligt fackförbund. När jag blev uppsagd på jobbet pga "omorganisering" fick jag själv tänka ut och förbereda mig i hur jag skulle förhandla med mina tidigare chefer. Den juridiska hjälp jag skulle få var fullständigt meningslös då jag verkade kunna mer än personen från Unionen som skulle hjälpa mig. De har också gett mig felaktig information så att min inkomstförsäkring inte har höjts i takt med min lön. Gå inte med! Välj annat fackförbund.

12. januar 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jag har varit medlem sedan ett år sen…

Jag har varit medlem sedan ett år sen när jag behövde hjälp från facket fick jag ingen hjälp.Och samtidigt tar facket arbetsgivarns sida,de sa är ok att jobba med Asbest utan tillstånd och skyddskläder.
Okunnig personal

10. maj 2024

Undvik detta företag

Undvik detta företag. Dom går aldrig att komma i kontakt med utan hänvisar till sin sida och förhalar alla ärenden. Dom har bett mig om samma dokument flera gånger- att det ska skrivas under fast det tydligt redan är underskrivet. När jag ber att dom ska ringa för att klara upp ärendet- så ringer dom aldrig. Dom vill bara ha pengar. Jag kommer att omgående byta förbud. Lurendrejeri!!

13. juni 2024

Vart ska man börja...

Vart ska man börja.... Det strular alltid med utbetalningar.
Hade ansökt om inkomstförsäkring som de bara tagit bort i systemet trots att jag har rätt till det och låtit bli att betala ut pengar.

27. maj 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Sämsta fackförbund jag varit med i och…

Sämsta fackförbund jag varit med i och då har jag bara varit med i några månader hos unionen. Har nu bytt jobb och de är inget de företräder men man brukar ändå kunna vara med i vilket förbund man vill. Men inte unionen, här vill de bara bli av med en. Väldigt märkligt i min värld. Ska definitivt byta snart och aldrig mer gå med!!!

24. april 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

No help.. if you are English speaker

I will request international IT workers to stay away from Unionen. They are smart and have english speaking agent to trap you into believing that they will help when you need it.. ask for a monthly payment of between 250-350 SEK.
After paying for 16 years, for the first time I requested help for just 3 months of gap in my work, they refused me.

I work with my own company and had verified if my insurance will cover, they had said yes.

The Unionakassan is a bigger fraud. If they realise you dont speak good Swedish, they assign non-Swedish case workers who will request documents after documents. I wasted 4 months chasing, translating and supporting them for zero outcome.

Then Unionen will offer a lawyer saying that you need to keep your membership. You oay for a few more month, they lawyer will return saying he cannot help.
16 years of investment for no help!

16. februar 2024
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

"Undvik denna fackförening till varje…

"Undvik denna fackförening till varje pris! Under ett års arbetslöshet fick jag bara en utbetalning på 10 000 kr, och nu kräver de tillbaka den. Deras service är en mardröm; de bad upprepade gånger om samma dokument, och när ett problem löstes uppstod ett annat. Värst av allt, de stämplade en enda dags förberedande test (för att komma in på en yh utbildning) som 'förberedelse för studier', vilket diskvalificerade mig från mycket behövligt stöd. Denna fackförening är en komplett bluff!"

4. januar 2024

Dette er Trustpilot

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.