TransIP Anmeldelser

TrustScore 3.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Virksomheden har svaret

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Transip is iets duurder dan veel andere, maar de kwaliteit van hun producten, servers en vooral support is erg goed. Voor mij zeker de iets hogere kostte waard. Meerdere vps'en (gehad) bij transip... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Webhostingvirksomhed
  2. Cloud-lagringstjeneste
  3. DNS-udbyder

Skrevet af virksomheden

Hostingprovider TransIP telt meer dan 100 medewerkers en is er sinds haar oprichting in 2003 van overtuigd dat iedereen zich zelfstandig moet kunnen bewegen in de digitale wereld. Door middelen aan te reiken waarmee je naar eigen inzicht je online dromen kan realiseren, is TransIP uitgegroeid tot de grootste domein-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux. Met haar producten spreekt TransIP zowel de doorgewinterde techie aan die zijn infrastructuur zelf in de hand wil houden, als de internetgebruiker die een comfortabel digitaal leven wil leiden met veilige en krachtige online tools. Sinds 2019 is TransIP onderdeel van team.blue. Met ruim 600 medewerkers werkzaam in expertteams en meer dan 1,2 miljoen klanten is team.blue de leidende digital enabler voor bedrijven en ondernemers in Europa.

Kontaktoplysninger

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har besvaret 76 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 uge

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(2.012)

214 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik had een zakelijk domein…

Ik had een zakelijk domein geregistreerd inclusief uiteraard een e-mailadres. Nu heb ik mijn zakelijke account na zo'n 10 jaar opgezegd ivm opheffing bedrijf. Dit heb ik online gedaan. Helaas verdween hiermee ook al mijn data van mijn zakelijke e-mail adres!!! Ik heb een mail ontvangen dat deze data 7 dagen in bewaring zou blijven, maar deze mail kon je alleen online ingelogd zien en werd niet naar je toegezonden via de reguliere e-mail weg. Door familieomstandigheden is dit mij verder ontgaan met als gevolg dat ik werkelijk al mijn zakelijke data kwijt ben en ik zeer vervelende opmerkingen krijg van TransIP! Tussen deze data zat ook belasting en financiële data benodigd voor aangifte 2027!! Onwaarschijnlijke houding van TransIP naar een zakelijke, trouwe klant! Dus bedenk je voor je in zee gaat met deze club.

23. september 2026

Hoi Perry,

Een vervelende situatie kan ik me heel goed voorstellen!

Uiteraard verwijderen wij nooit zomaar gegevens en/of data van onze klanten. Bij ons kan je niet een los domein opzeggen als daar ook diensten zoals een e-mailpakket aan gekoppeld zijn. Dan worden altijd beide opgezegd. Dit hebben we ook aangegeven tijdens het opzegproces die je zelf hebt doorlopen en zelf akkoord op hebt gegeven.

Het klopt dat we verder een back-up van mail 7 dagen bewaren na opzegging voor gevallen zoals deze, om toch die data nog beschikbaar te stellen voor jou als klant. Omdat onze klanten zelf hun diensten opzeggen en hiermee akkoord gaan en wij hierbij ook een melding maken van wat dit betekend voor de gegevens, gaan we er vanuit dat je als klant de data bewust opzegt. Daarnaast is het een handmatig proces om die gegevens beschikbaar te stellen aan jou als klant. Hierom sturen we niet automatisch iedereen een back-up van zijn of haar mail na opzegging en vragen we je om een bevestiging dat je die back-up wilt ontvangen. Als deze bevestiging uitblijft dan zullen na 7 dagen de gegevens permanent verwijderd worden.

Ik snap dat het in jouw situatie extra vervelend is omdat je dit door privéomstandigheden ontschoten is. Helaas is het technisch niet mogelijk hier iets in te veranderen. De data is echt weg. Na meerdere meldingen tijdens het gehele proces komt er ook een moment dat we de data niet meer kunnen bewaren.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Terrible customer service, expensive and not at all helpful

Having owned & hosted several hundred sites in the last 20 years, I can honestly say, TransIP is bottom of the pile for customer and technical service & assistance. Pricing i steep too!
They would much rather write long emails with paths to follow in their overcomplicated control panel arther than just lend a hand...... Certficate issues, been 4 weeks, still ongoing, ask them to upgrade a hosting service, no poblems, it can be done online in stantly, ask them to downgrade that service, you have to copy all the files, buy a cheaper service and move everything across (crazy!!!) Email services, longwinded cancellation, a record issues, they dont help, they send long emails what to do!!
Extremely dissatisfied, worst hosts I have come across, There are far cheaper and better providers out there, choose wisely prior to engaging with these guys

1. september 2026

Hi Jacco,

I understand that it can be frustrating when your expectations differ from the service we provide. However, it is correct that we do not perform actions on behalf of our customers.

We only offer self managed products, which you can fully manage yourself through our control panel. We are always happy to help if you run into any issues, but our support will generally consist of instructions explaining how you can resolve or configure something yourself.

scam

SCAM

I bought a dedicated server - he was banned a day later and asked for a passport. I sent my passport and fulfilled all the conditions that I was asked for. As a result, just 2 weeks of silence in support and no money refund.

10. september 2026

Hi,

Unfortunately, there are always people who try to take advantage of certain situations, and we are affected by this as well. That is why we have a system in place that checks accounts for irregular or suspicious activity. If something is detected, the account may be flagged and we may ask for additional identification.

Although we do our best to make this system as accurate as possible, it is not 100% foolproof. In rare cases, a legitimate customer may be flagged incorrectly. That is what happened to you. I'm sorry for that.

I’m also sorry to hear that you haven’t heard back from us after sending the requested documents. I’d be happy to look into this for you. Please reply to your previous correspondence containing the documents, and I’ll investigate what happened.

Please also note that any charges incurred on an account that has been flagged will be refunded. This can sometimes take a few weeks, but rest assured that you will receive your money back.

Zeer teleurstellende ervaring

Zeer teleurstellende ervaring. Er worden kosten in rekening gebracht voor een Plesk-licentie die ik nooit bij hen heb afgesloten en daarnaast wordt een VPS gefactureerd die ik eerder telefonisch heb opgezegd.

Ik heb hier inmiddels meerdere keren contact over opgenomen, onder andere op 4 juni 2026 en eerder met Melvin Nabbe. Ik heb duidelijk aangegeven dat zowel de VPS als de Plesk-licentie niet gebruikt worden en opgezegd moeten worden. Toch blijven deze kosten terugkomen.

Nu is mijn account zelfs geblokkeerd en kan ik niet meer bij mijn domeinen, terwijl ik de overige, correcte facturen gewoon wil betalen. Ik ben normaal altijd op tijd met betalen, dus dit probleem ontstaat niet door een betalingsweigering, maar doordat er onterechte kosten op de factuur staan.

Ik hoop dat dit eindelijk serieus wordt opgepakt en snel wordt opgelost.

16. september 2026

Hoi Sem,

Ik snap dat je diensten hebt willen opzeggen via de telefoon of via mail of ticket. Dit is echter niet mogelijk bij ons. Klanten kunnen diensten alleen zelf opzeggen in het controlepaneel. Dit is je ook elke keer teruggegeven nadat je aan ons doorgaf iets te willen opzeggen. Dat is dan ook de reden waarom de diensten nog actief zijn en dus gefactureerd worden.

Mocht je problemen hebben met in je account komen dan kunnen we je daar uiteraard mee helpen.

Helaas heb ik niet je account of eerdere communicatie kunnen vinden op basis van je gegevens hier. Als je de diensten in kwestie hebt opgezegd stuur dan een bericht ter attentie van Beau, dan kan ik kijken wat we aan de facturen kunnen doen.

Een verademing

Prima prijzen voor domeinnamen en mail/webhosting. Maar het is vooral de support die er voor mij echt uit springt. Reageren supersnel, vriendelijk en helpen je echt verder. Mijn site was gecrasht volledig buiten hun schuld om, maar ze hebben me perfect weer op weg geholpen. Een verademing tegenover alle andere hostingpartijen in NL. Dikke aanrader dus!

16. september 2026

NEEM GEEN DIENSTEN VAN TRANSIP

Wat een ongelooflijk slechte klantenservice.
Ik ben inmiddels al vier maanden bezig om een simpele opzegging bij TransIP geregeld te krijgen. Vier maanden. Meerdere keren contact opgenomen, meerdere keren opnieuw uitgelegd wat er aan de hand is en telkens weer zelf achter de oplossing aan moeten gaan.
Toen ik eindelijk dacht dat het opgelost was, bleek de opzegging alsnog niet goed verwerkt. Vervolgens kwamen er ook nog incassokosten bij. Vrijdag werd mij telefonisch expliciet verteld dat deze kosten zouden worden kwijtgescholden. Vervolgens werd ik naar het incassobureau gestuurd, om daarna weer terugverwezen te worden naar TransIP.
Vandaag ben ik inmiddels twee uur bezig om hetzelfde probleem opnieuw uitgezocht te krijgen. En wat blijkt? De incassokosten zouden opeens tóch niet zijn kwijtgescholden. Blijkbaar had ik nog op een eerder bericht moeten reageren om dit definitief te maken. Een detail dat mij kennelijk niet duidelijk is gemaakt, terwijl mij telefonisch gewoon is verteld dat het geregeld was.
Dit is geen klantenservice meer. Dit is klanten eindeloos van het kastje naar de muur sturen en vervolgens verwachten dat zij zelf alle fouten en miscommunicatie oplossen.
Wat mij vooral enorm tegenvalt, is dat ik telkens opnieuw tijd en energie moet steken in een probleem dat allang opgelost had moeten zijn. Niemand lijkt verantwoordelijkheid te nemen. Iedereen verwijst door, maar uiteindelijk zit de klant met het probleem.
Ik ben hier inmiddels echt helemaal klaar mee. Een dienst opzeggen zou geen maandenlange strijd moeten worden waarbij je uren aan de telefoon en in contact met klantenservice en incassobureaus moet doorbrengen.
TransIP heeft mij op deze manier vooral tijd, frustratie en geld gekost. Als dit is hoe er met klanten wordt omgegaan zodra er iets misgaat, zou ik iedereen aanraden om zich heel goed af te vragen of je hier wel klant wilt zijn.

15. september 2026

Hoi Noa,

Dit klinkt als een hele nare ervaring. Mijn oprechte excuses hiervoor! Ik kan helaas de communicatie terugvinden op basis van je gegevens hier. Zou je een bericht kunnen sturen naar support@transip.nl, of een reactie op de eerdere communicatie die je hebt gehad? Als je dit ter attentie van Beau doet, dan kijk ik graag met je mee en zoek ik het tot op de bodem voor je uit.

Ik hoop iets van je te horen.

Niet klantvriendelijk

Ik krijg pas een dag na de contractverlenging een notificatie dat het contract voor een domeinregistratie weer met een jaar is verlengd. Dit is geen klantviendelijke praktijk. kost me weer 2 tientjes... In deze tijd zou je een week vooraf een bericht moeten ontvangen dat het contract binnenkort wordt verlegd...

Als ik opzeg ontvang ik geen bevestiging in de mail, waarom niet? Zeer onprofessioneel.

valt me zwaar tegen.

15. september 2026
Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Problemen met inloggen control panel

Problemen met inloggen control panel,

Mail naar support gestuurd , diezelfde avond na verificatie, binnen 10 minuten (RE:) reactie.
Ben goed geinformeert en kreeg de juiste instructies, inmiddels weer in mijn account.

+ Timing
+ Duidelijkheid
+ Process
+ vriendelijkheid
+ probleem opgelost

10. september 2026

Geweldige ervaringen met transip

Meerdere vps'en (gehad) bij transip. Op het moment loopt er nog 1 vps van me bij hun, meerdere andere diensten in gebruik en in gebruik gehad en altijd tevreden over de kwaliteit, de uptime. En de support reageert over het algemeen heel vlot en behulpzaam. Zeker aan te raden.

7. september 2026
Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Asociaal taalgebruik

de eigenaresse is niet beleefd naar de wonders ze zij pleur op

4. september 2026

Hoi Giovanni,

Kan het zijn dat deze review voor een ander bedrijf bedoeld is dan TransIP? TransIP heeft namelijk geen eigenaresse. Verder heeft de eigenaar, of iemand anders dan onze Supportafdeling, geen contact met onze klanten. Daarnaast zien we ook geen enkele communicatie terug in onze system met de gegevens die je hier hebt staan.

Mocht je ervaring wel over TransIP gaan dan is dat zeer kwalijk. Zou je dan middels een e-mail aan onze supportafdeling aangeven om welk bericht het gaat? En met welke collega van mij je deze ervaring hebt gehad? Dan ga ik hier gelijk achteraan.

Verdubbeling prijs zonder overleg

Vroeger hadden ze nog goeie service, sinds een jaar heel slecht. Daarnaast krijg je zonder enige melding een dubbele factuur. De prijzen worden zonder overleg verdubbeld of zelf nog er keer drie!

Het is leuk om mee te beginnen, maar daarna begint de ellende pas. Pas op met deze oplichters!

30. august 2026

Hoi Hans,

Je geeft aan dat je zonder enige melding dubbele facturen ontvangt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik zoek dit graag voor je uit. Mogelijk dat je voor verschillende diensten los bent gefactureerd, of dat er iets anders aan de hand is.

Zou je een bericht kunnen sturen vanuit je controlepaneel? Dan kan ik met je meekijken waar de facturen vandaan komen en herstellen als dat nodig is.

Daarnaast brengen we altijd al onze klanten minimaal een maand van te voren op de hoogte van eventuele prijswijzigingen die voor hen van toepassing zijn. Als je deze aankondiging gemist hebt dan is deze mogelijk in je spamfolder beland.

Ik kijk ook hier graag met je mee om te kijken naar een eventuele oplossing.

Ik hoop snel iets van je te vernemen.

9 jaar and going met STACK

Inmiddels heb ik STACK aangeraden aan mijn broer en een collega. Nederlands bedrijf met lokale opslag. Ze hebben goed werkende software voor in ieder geval Windows, Android, iOS, prima browsercliënt (en meer maar geen ervaring mee) Ook is er 2-FA en steeds meer features, zoals online samen werken aan documenten zonder dure pakketten bij bepaalde bedrijven. In de NEGEN jaar dat ik er een abonnement heb ben ik nog steeds tevreden en gebruik ik het inmiddels voor eigen administratie, werk en onderzoek om alles gesynchroniseerd met elkaar te houden en overal snel bij alles te kunnen of om makkelijk (veel) bestanden te verplaatsen tussen apparaten. De bandbreedte is ook goed. Ik kan altijd uploaden met mijn max upload snelheid thuis, i.e. 100 mbps en iets binnenhalen gaat ook rap (keertje +/- 25 MB/s gehaald). Ik heb niet vaak met de klantenservice gesproken maar het contact is dan direct persoonlijk, snel en naar mijn idee met technisch geschoold personeel. Geen chatbot of AI meuk.

25. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

TransIP is erg duur in vergelijking met…

TransIP is erg duur in vergelijking met alternatieven. Wat mij echter nog meer stoort, is dat mijn verzoek om volledig uit hun database te worden verwijderd volledig wordt genegeerd.

In plaats daarvan blijf ik lastiggevallen worden met spamachtige e-mails, omdat er blijkbaar herhaaldelijk wordt geprobeerd in te loggen op mijn account. Dit resulteert in irritante verificatiemails waar ik niet om gevraagd heb.

Klantenservice en privacy worden hier helaas niet serieus genomen. Totaal ontevreden.

24. august 2026

Hoi Leander,

Het klopt niet dat jouw verzoek tot verwijderen volledig wordt genegeerd. Je hebt contact gehad met mijn collega's van Support over deze kwestie.

Uiteraard willen we wel overgaan tot volledige verwijdering, maar we moeten hiervoor eerst je identiteit verifiëren. Anders zou je in theorie iedereen zomaar kunnen laten verwijderen. Ik heb een reactie op je laatste mail gestuurd met instructies over hoe we dit op kunnen lossen.

Ik hoop snel iets van je te vernemen via die weg.

steevast goed!

TransIP levert steevast goed, snelle en vriendelijke support. De dienstverlening is stabiel en probleemloos en het support team denkt altijd vrolijk en professioneel met je mee.

21. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Maandenlang betaal ik honderden euro's…

Maandenlang betaal ik honderden euro's per maand aan TransIP maar geen service te bekennen. 1 week geen gebruik kunnen maken van uitgaande mail door iets waar ik niks aan kan/kon doen en geen invloed op heb. TransIP wil slechts 1 IP-adresje vergoeden maar dan moet ik zelf maar 50 domeinnamen omzetten + de hele server.

Door slechte monitoring is hun hele IP blok op een black list gekomen. Geen telefonisch contact mogelijk en de gem. reactie tijd was 8+ uur... Kortom slechte service en slecht contact. Jammer

14. august 2026

Hoi Michael,

We begrijpen heel goed dat het ontzettend vervelend is als je gedurende langere tijd hinder ondervindt van een blokkade waar je zelf geen enkele invloed op hebt en die ook niet door jouw handelen is veroorzaakt. Zeker wanneer dit gevolgen heeft voor iets essentieels als uitgaande e-mail. Dat dit veel frustratie oplevert, kunnen we ons goed voorstellen.

De blokkade waar je tegenaan liep, werd opgelegd door een externe partij. Voordat het zover kwam, zijn wij al langere tijd actief bezig geweest om problemen binnen de betreffende IP-range aan te pakken. We hebben contact onderhouden met de betrokken externe partij, maatregelen genomen om nieuwe incidenten te beperken en klanten aangesproken van wie het gebruik aanleiding gaf tot problemen. Dat heeft gedurende langere tijd effect gehad, maar uiteindelijk heeft de externe partij alsnog besloten een bredere IP-range te blokkeren. Op dat besluit en de duur van zo'n blokkade hebben wij helaas geen directe invloed.

Dat neemt niet weg dat jij hier wel de gevolgen van ondervindt. We hebben gedurende het traject op verschillende manieren geprobeerd een werkbaar alternatief te bieden, waaronder een ander IP-adres en aanvullende compensatie. Deze oplossingen sloten helaas niet aan bij wat jij van ons verwachtte. Daarom herkennen we ons niet volledig in het beeld dat we geen service of oplossing hebben geboden.

Ook tijdens de huidige blokkade zijn we actief in contact gebleven met de betrokken partijen en hebben we aanvullende maatregelen genomen om nieuwe blokkades zoveel mogelijk te voorkomen. Tegelijkertijd blijven we voor het opheffen van de huidige blokkade afhankelijk van de externe partij.

Omdat dit om een technisch complex vraagstuk gaat, waarbij meerdere systemen en externe partijen een rol spelen, is dit helaas niet iets wat zich goed telefonisch laat oplossen. We bieden wel telefonische support, maar voor dit soort situaties is schriftelijke opvolging nodig om de technische details zorgvuldig te kunnen onderzoeken en correct terug te koppelen.

Ook herkennen we ons niet in de genoemde gemiddelde reactietijd van 8+ uur. We hebben gedurende dit traject steeds geprobeerd binnen een uur te reageren. Door de complexiteit van het onderzoek is dat niet in alle gevallen gelukt, maar een reactie heeft nooit langer dan ongeveer twee uur op zich laten wachten.

We vinden het jammer dat we uiteindelijk niet tot een oplossing zijn gekomen waar jij tevreden mee bent.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Ik werd mega snel geholpen

Ik werd mega snel geholpen. Had een achterstallige factuur. Deze was ondertussen overgedragen aan incassobureau. Netjes uitgelegd dat ik betaald had en binnen no time was alles geregeld in 1 telefoongesprekje van 4 minuten. Echt top!

19. august 2026