Se, hvad kunderne siger
Har väntat i snart 1år på att få mina pengar. Då handlar det inte om något längre handlingstid som de själva skriver. Det är rent bedrägeri som detta företag sysslar med. Betala era kunder i skälig ti... Se mere
Fantastiskt! 👍🏼 Kollade runt bland aktörer i Sverige, Svenska Guld erbjöd överlägset bäst. Mailade och pratade med Max från kundsupporten och frågade om det var någon hake eller dolda avgifter men... Se mere
Virksomheden har svaret
Det tog 5 arbetsdagar att få värderingen och 8 dagar efter det så var pengarna på kontot. Jag har varit lite orolig när jag läst dåliga recensioner och väntat på xxxxx kr Men har blivit meddelad... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Kontaktoplysninger
Har ikke besvaret negative anmeldelser
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Bedrägeri företag!
Varför händer inget? Inte ett ljud om mina pengar som dom är skyldig mig, nästan 1 år snart! Bedrövligt..
Skickade in mitt guld
Skickade in mitt guld i början på maj 2025, Den 20/5 fick jag besked på att de mottagit mitt guldkuvert.
Fick efter några månader och många mail( ej telefon för den har de stängt ner) fick jag besked på att godkänna en avbetalningsplan pga dåligt med pengar och för att undvika konkurs i väntan på ny affärspartner!! Mailar fortfarande till dem och åter igen svar med en massa bortförklaringar!! Idag 10/11-2025 har jag fortfarande inte fått några pengar och kan inte heller få tillbaka det guld jag skickade in, har flera ggr skrivit och önskat få tillbaka mitt guld!! Men utan svar!!
Så detta jäkla företag är en stor bluff och absolut inget man kan ska ha att göra med!! Så varken pengar eller guld kommer jag någonsin att se!!! BLÅST
Efter jag skrivit här fick jag mail från Adam med ännu fler ursäkter!! Sen ytterligare mail om ev konkurs eller ny finansiering! Så jäkla lurad har man blivit!!
Ett riktig bluff är det!!
Katastrof
Katastrof! Inget fungerat och har förlorat mycket pengar. Polisanmälan gjorts men nerlagt av åklagare.
Skamligt... och i min värld brottsligt...
Nu ska inte Trustpilot vara ett forum för att smutskasta utan för att ge sin åsikt om ett bolag tjänst eller dylikt - men jag känner i detta fall att jag vill varna andra. Min Pappa (92 år) mår inte bra av hela denna affär.
Jag har skrivit här tidigare och företräder min far i detta ärende genom en fullt laglig fullmakt. Från det att vi verkligen började ifrågasätta hela denna härva, för det är vad det är så har SG genom sin VD hävdat att jag beter mig skamligt - han skriver detta till min far - så som att jag har gjort något fel. I och med att alla som har fått Kronofogdens utredningar kan läsa innantill så kan ni även se att det är till oss de är skyldiga mest pengar. Jag anser att min Pappa blev lurad - faktiskt rent av bestulen på sitt guld. Vi har mail och bevis på att vi, inom den så fint kallade ångerrätten, kontaktade SG såväl via mail som via telefon - det skickades dock aldrig tillbaka något guld - det är i min värld och i många juristers en fråga om stöld eller olovligt förfogande. Min Pappa var senare tvungen att låna pengar till en operation som han behövde göra - och vi får då ett mail att det är vi som beter oss skamligt - ska man skratta eller gråta. Jag har flera mail från SG att vi ska få betalning (imorgon, allra senast nästa vecka osv) - så klart lögner hela vägen. Det har snart gått ett år och inga pengar i sikte. När man ser på TV eller läser om företag som lurar andra på pengar så tänker man att det inte ska behöva hända - men i detta fall är det exakt det som har hänt.
Utmätningar och utredningar kring SG pågår och vi är många som vill ha pengar tillbaka. 100 kr i månaden - jag ser det som ett direkt skämt samt att de i detta brev även skriver så som att det är synd om dem... SKAMLIGT! Enligt bokslutet för 2024 har man ju i alla fall lyckats få ut egna löner/personalkostnader till ett belopp på totalt 1 253 136 kr - företaget gjorde ett resultat på ca -1,7 mkr med en omsättning på 4,4 mkr.
‼️ UPDATE ‼️
‼️ UPDATE ‼️
Jag har fått ett brev från Kronofogden. De har tagit företagets egendom i beslag för att täcka skulden, men tillgångarna räckte inte för att betala hela skulden (1,900,000++)
Kronofogden bedömer detta som en civil skuld, inte som ett brott. Om jag vill att det ska behandlas som ett brott (t.ex. bedrägeri) måste jag göra en polisanmälan så att Polisen kan pröva om företaget hade en avsikt att lura mig redan från början. Jag anser att de hade en sådan avsikt och att det handlar om ett bedrägeri.
Jag vill att ni tar med alla bevis på vår kommunikation och köptransaktionen till Polisen, så att ärendet kan omklassificeras från ett civilrättsligt mål till ett brottmål.
Det är inte rättvist, och det är vad de förtjänar, i stället för att jag ska få ett brev om en avbetalning på 100 kr i månaden. Det är löjligt.
De hade en avsikt att lura mig och oss samt utnyttjade ett juridiskt kryphål för att begå bedrägeri. ❗️
Mejl!
Brev!!
Hur många har fått mejl från Svenska Guld? Undertecknat av bolagets ägare.
Med tanke på historiken med undanflykter och rena lögner, hur kan de tro att man ska lita på dem nu?
Jag känner med er som ska ha såå mycket mer pengar från det företaget, än vad jag ska ha! Mycket beklagligt!!
Jag vill varna andra för Svenska Guld
Jag vill varna andra för Svenska Guld. Jag har lämnat in mitt guld men varken fått tillbaka det eller blivit utbetald. Företaget skickar ursäktsmejl om ”betalningsplaner” och ”likviditetsproblem”, men i praktiken händer inget.
Min erfarenhet är att de inte uppfyller sina avtal och att jag inte har fått tillbaka mina tillgångar trots upprepade löften.
Jag rekommenderar ingen att göra affärer med dem.
Efter 5 månaders väntan på en…
Efter 5 månaders väntan på en utbetalning som skulle gå fort fick jag i dag ett mail där de erbjuder mig 100 kronor i månaden. !!!!!!!!!!!
Så om 53 år har de betalt skulden till mig. Då är jag död och begraven för länge sedan.
Litar inte ett skvatt på den här firman längre.
Har fått meij från dom idag
Har fått meij från dom idag. Vill att jag ska fylla i mina uppgifter och gå med på en avbetalningspla. 100 kr i månaden. Så tolkade jag det iallafall. Hur tänker ni andra som fått samma mejl,?
Ett lurendrejeriföretag
Ett lurendrejeriföretag, tycker inte de ska få fortsätta att lura och öppet kunna stjäla guld från godtrogna kunder, önskar att alla som blivit lurade kunde gå ihop i en gemensam polisanmälan. Har nu väntat sedan mars -25 på mina pengar och de ändrar utbetalningsdag varje månad.🤬😡🤬😡🤬
WARNING ⚠️
ที่แล้ว
⚠️ WARNING!!!! ⚠️ Det här företaget har varit i nyheterna på SVT , angående problemet med kunder som säljer sina guld men inte får betalt. Jag är en av dem. Nu är den 8 månader som jag fortfarande inte har fått pengarna.
‼️ SVT har varit i kontakt med Kronofogden, som säger att det finns 21 liknande indrivningsärenden kopplade till företaget, som dessutom i skrivande stund har över 800 000 kronor i skatteskulder !!!!
Jag fick ett meddelande den 17/7-2025 från de att
”Vi vill informera dig om att utbetalningen, som skulle ha skett idag, tyvärr har blivit framflyttad med en månad. Anledningen är att vi ännu inte har kunnat lösa de problem vi har haft med finansieringen. Vi hade förhoppningen att detta skulle vara löst vid det här laget, men tyvärr har processen dragit ut på tiden mer än vi räknat med”
‼️ nu är mer än en månad ‼️
Jag såld min guld den 18 december 2024 ,
De fick min guld den 3/1 -2025 , jag hade väntat en vecka fick ej pengar då frågade de att jag ville få min guld tillbaka.. ”de sa tyvärr, det kan vi inte” …
Jag vill samla alla som inte fått pengar och anmäla oss till polisen eftersom de skriver på webbsidan en annan sak and gör en annan sak … riktigt bedrägerier…
Ni alla verkar ha skickat in guld och…
Ni alla verkar ha skickat in guld och inte fått något jag köpte guld ifrån dem efter jag såg en TikTok där dem gav rabatt sluta med att jag hade köpte krypto och skickat till en plånbok rena rånet kommer definitivt anmäla detta
SVENSKA GULD LURAR SINA KUNDER!!!
SVENSKA GULD LURAR SINA KUNDER!!!
Här är det frågan om rent bedrägeri. I november 2023 skickade jag in guld och lovades betalning inom 24 timmar. Jag har fortfarande inte fått betalt. Ständiga ursäkter och tomma löften. Jag fick ett telefonsamtal från Svenska Gulds högst ansvarige den 28 maj 2025 (förvånande nog) då han sade sig vilja ge en uppdatering av läget och "vill stå för vad som har hänt". Han sa då att jag skulle få betalt och att jag stod på plats 16 i hans lista för utbetalningar. Han underströk att utbetalningen skulle ske i dagens guldpris. Han lovade att återkomma nästkommande dag, den 29 maj 2025, med en uppdaterad värdering. Någon sådan värdering kom aldrig och jag har inte fått betalt. Jag frågade när de kommer att betala mig och han svarade "inom två månader". Återigen tomma löften. Jag kommer att polisanmäla och kontakta Kronofogden för beslut om betalningsföreläggande. Skicka INTE in guld till dem.
Totalt oseriöst företag!
Skickade in mitt guld i mitten av januari 2024. Skulle ta 24 timmar att få pengarna! Värderingen kom först i Juli 2024 efter påstötning och jag har fortfarande ett år senare inte sett skymten av några pengar!
VARNING, BLUFF!!!!
Skickade in en liten guldring i april och har inte sett röken av några pengar. Trots flera försök att prata med dom, skicka meddelande så händer inget. Nu svarar dom inte ens längre.
Skall anmäla dom.
Skicka för guds skull inte in några pengar till detta fejkföretag!!!!
Utan tvekan rent bedrägeri
Utan tvekan rent bedrägeri. Snart två år sedan jag skickade in mitt guld och har fortfarande inte fått betalt. Ständiga ursäkter om uppskjutna betalningsdatum. Har polisanmält och kommer att fortsätta driva processen. Skatteverket har begärt dem i konkurs. Skicka inte in guld till dem.
Jag har läst en del av deras svar här på negativa kommentarer. Det är rena lögner. De skriver nu att man ska förvänta sig längre utbetalningstider men bra betalt. Det utlovades 24 timmar när jag skickade in mitt guld till dem... Det de skriver om att handläggningen i ärendet är helt i sin ordning, se info på Minasidor osv, är ju också bara nonsens. Det finns ingen handläggning som kan ta mer än nåt dygn. Värderingen är gjord, sen ska pengarna betalas ut. Det är ju inte direkt något storföretag vi pratar om. Deras affärsidé bygger på 24 timmars utbetalning, vilket jag lovades i oktober 2023.
BEDRAGARE – HÅLL ER BORTA FRÅN SVENSKA GULD!
Svenska Guld är det absolut värsta företag jag någonsin haft att göra med. Jag skickade in ett armband i februari efter deras löfte om “snabb betalning” – men här sitter jag, flera månader senare, utan att ha fått en enda krona!
Varje gång jag mejlar får jag exakt samma jäkla automatiska svar, som om det är en bot och inte ens en riktig människa bakom. Inget ansvar, ingen förklaring – bara tomma ord. På mina sidor på deras hemsida ser man hur de bara skjuter upp betalningen gång på gång, månad efter månad. Det är ett rent skämt!
När jag sa att jag skulle polisanmäla dem (vilket jag också har gjort!) fick jag ett otroligt otrevligt och aggressivt svar. Inte nog med att de stjäl mina pengar – de försöker också skrämmas när man kräver det man har rätt till.
Det här är inget annat än ett BEDRÄGERI. VARNING till alla – skicka inte in ett enda gram guld till dem! De lurar folk, drar ut på tiden och beter sig som rena kriminella. Jag ångrar djupt att jag någonsin litade på dem.
Känns som en stor bluff
Jag fick guld av min mor för att betala ett tandläkarbesök.
Värderingen skedde 2024-07-05 och fortfarande har ingenting hänt.
Nu har datumet på "mina sidor" flyttats fram varje månad.
Jag kommer polisanmäla och anmäla dem till kronofogden om ingenting händer.
Beställde hem ett guldbrev i början av…
Beställde hem ett guldbrev i början av maj, det tog flera veckor innan det värderades och nu i slutet av juni har jag fortfarande inte fått pengarna in på kontot. Tar alldeles för lång tid. Rekommenderar ej!
Dette er Trustpilot
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.