Byggesjusk der nåede uanede højder.
Byggesjusk der nåede uanede højder.
Morten Liisberg Tømrer og snedkermester ApS er bestemt ikke firmaet man skal bruge, hvis man ønsker et firma, der sætter den faglige viden og faglige stolthed i højsæde. Dette firma og undskyld sproget, "skider" på alle producenternes forskrifter for korrekt installering eller montering af deres produkter. Derudover skal det siges, at de heller ikke bygger efter deres eget tilbud, som man har fået fra dem. De genbruger ting, som iflg. tilbuddet skulle være skiftet og laver ikke den korrekte taghældning, som også stod udtrykkeligt i tilbuddet, hvilket medførte af vores garanti på vores helt nye eternit B7 tagplader og vores Veluxvinduer røg.
Vi skulle i 2016-2017 have skiftet vores tag, hvilket Morten Liisberg udførte. Udover en masse problemer både under udførelsen og også efter udførelsen, så kontaktede vi Morten Liisberg 2020, da vi havde vand løbende ned af vores skorstensvæg i stuen + et andet sted. Vi havde som start kontaktede vores forsikringsselskab, men da taksatoren besigtiget taget, kunne han konstatere flere fejl og mangler på taget, og bad os derfor kontakte Morten Liisberg. Dette skulle behandles som en reklamationssag. Morten Liisberg er i det hele taget ikke særlig god til reklamationssager, på trods af du stiller med dokumentation for at der er fejl og mangler
Morten Liisberg og den Tømrer fra deres firma, som havde bygget taget (Tom) mødte op til reklamationen med noget "irriteret" attetude. Vi gennemgår det hele, hvorefter jeg beder Morten Liisberg sende mig skriftligt, hvad vi har aftalt der skulle udbedres, så ikke der var nogen tvivl om, hvad der præcist skulle udbedres. Dette beder vi efterfølgende Morten Liiberg via mail om 2 gange, hvilket han aldrig stiller med. Han ignorer i det hele taget vores mails. Da vi efter et par uger ikke har hørt fra ham, må vi selv gå op på taget, for at finde ud af, om han har udbedret fejl og mangler. Her finder vi ud af at de har været der. De har ikke lavet halvdelen af, hvad der var aftalt. Derudover så var udbedringerne på det de havde lavet, udført på et så ringe niveau, så man skulle tro, at det ikke var udført af en fagudlært person (dette også udtalt af Syn og Skønsmanden som vi senere satte på sagen)
F.eks så sender vi Morten Liisberg mange billeder af et indækningsbånd som skulle vedhæftes på vores tagplader hvilket det langt fra gjorde. Grunden til at dette indeksbånd i første gang havde sluppet vores tagplader, var fordi at Morten Liisberg i første omgang ikke havde renset ordentlig af. Deres løsning på dette var, at tage et lille blåt (2 cm bredt) tapebånd, og lægge dette indover gamle blade og skidt og møg - uden at de rensede af. Resultatet var at, det selvfølgelig på ingen måde klæbede eller holdte noget. Morten Liisberg forholdte sig på ingen måde til de billeder han fik tilsendt, men skrev bare hans mand som havde lavet det sagde, at det var i orden. Man behøvede her ingen tømrer uddannelse, for at kunne se, at det var sjusket og på ingen måde i overensstemmelse med nogen producenters anvisninger for korrekt udførelse, at dette var lavet. Morten Liisberg skulle også have skiftet en del tagskruer ud, da de havde overspændt en stor del af tages tagskruer, hvilket gjorde af vores tagplader flækkede. Det kunne tydeligt ses på billeder vi sendte Morten Lisberg, at dette ikke var udført som lovet. Dette var han også ignorerende overfor.
For at gøre det kort, så kommer jeg her med hvad b.la. syn og skøn fandt af fejl og mangler.
1. Tagskruer overspændte
2. 30 % af tagpladerne skal skiftes grundet skader forårsaget af overspændte tagskruer - kan løbede ske at flere flækker.
3. Indækningsbånd skal skiftes på alle taget 4 flader hvor det er monteret. De er ikke monteret efter producentens monteringsvejledning.
4. Veluxvinduer ikke monteret efter producentens monteringsvejledning.
5. I forbindelse med montering af Veluxvinduerne, har man ikke monteret dampspærre på lyskasserne i loftet
6. Indækningsbånd ved alle Veluxvinduerne er ikke monteret efter producentens monteringsvejledning.
7. Tagplader ved gavle ikke monteret efter producentens monteringsvejledning.
8. Taghældning er ikke udført i overensstemmelse med tilbuddet der er givet
9. Metalskinner rundt om skorstenen ikke skiftet som de skulle være iflg. tilbuddet.
Morten Liisberg bryster sig af, at han kun bruger faglærte person, hvilket er decideret løgn. Vi fandt ud af sidste i byggeriets face, at den ene af de to som gik og byggede vores tag var en "arbejdsmand". Han havde forud for ansættelsen hos Morten Liisberg været natportier på Hotel Island i København. Han gik ofte alene og byggede på vores tag uden opsyn af en en faglært. Hvad hans kvalifikationer var for at bygge tag må guderne vide. men resultatet taler vist for sig selv.
Hold jer væk.
9. april 2022