Kaufland.pl Anmeldelser

TrustScore 2.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Udostępniają platformę firmom z Francji i Niemiec, ale sprzedają Chinczycy. Jak sami piszą w regulaminie nie podlegają regulacjom europejskim. Kupowałem mini pc. Pierwszy padł po 24h-oddali kasę, dr... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Bardzo dobra organizacja procesu zamówienie, sprzedaż i dostarczenie produktu. Wszystkie zakupy miałam udane, jestem zadowolona z nich. Szczęśliwie wszystkie realizacje były bezproblemowe.POLECAM!

Virksomhedsoplysninger

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 uge

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

79 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

niepolecam brak towaru brak kontaktu…

niepolecam brak towaru brak kontaktu chyba straciłem pieniądze,dosłownie oszuści

5. august 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo przepraszamy za brak dostawy oraz brak kontaktu ze strony sprzedawcy. Rozumiemy Pana zaniepokojenie w tej sytuacji.

Kaufland Marketplace nie toleruje takich standardów. Wszelkie płatności realizowane przez naszą platformę są bezpieczne, a klienci są chronieni w przypadku problemów z realizacją zamówienia przez sprzedawców zewnętrznych.

Prosimy o pilny kontakt z naszym działem obsługi klienta poprzez konto klienta i wybór odpowiedniego zamówienia. Nasz zespół niezwłocznie przeanalizuje sprawę i pomoże w odzyskaniu środków lub rozwiązaniu problemu.

Anulowali moje dwa zamówienia

Anulowali moje dwa zamówienia. Za pierwszym razem pomyślałem sobie ok zdarza się. Od razu zwrócili pieniądze. Za drugim razem też anulowali zamówienie po 3 dniach i dopiero wtedy zwrócili pieniądze. Zakup iPhone 17. Sprzedawca niegodny zaufania!

26. juli 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Przepraszamy za zaistniałą sytuację i niedogodności związane z anulowaniem Twoich zamówień. Rozumiemy Twoje rozczarowanie, zwłaszcza przy zakupie takiego sprzętu. Zależy nam na tym, aby na naszej platformie sprzedawali wyłącznie rzetelni partnerzy. Przejdź do swojego konta Kaufland do sekcji zamówień i skontaktuj się bezpośrednio z naszym działem obsługi klienta. Chcemy dokładniej przyjrzeć się tej sprawie i wyjaśnić zachowanie sprzedawcy.

nie polecam

nie polecam
nie otrzymałem przesyłki twierdzą ż otraymałem
250zł w pl

25. juni 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Przepraszamy za tę niezwykle frustrującą sytuację. Błędny status dostawy i brak zamówionego towaru to kwestie, które traktujemy bardzo poważnie. Chcemy jak najszybciej wyjaśnić sprawę z firmą kurierską oraz sprzedawcą i pomóc Ci w odzyskaniu środków. Prosimy o zalogowanie się na swoje konto Kaufland i wysłanie zgłoszenia do naszego działu obsługi klienta w zakładce z Twoimi zamówieniami. Nasz zespół przeanalizuje problem i udzieli Ci pełnego wsparcia.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

3 niewielkie kamienie w Stąd takie…

3 niewielkie kamienie w Stąd takie Dobre Fasolka po bretońsku 500g 2025/10/17B. Radzę jeść ostrożnie. Kamienie zachowałem na pamiątkę.

15. juli 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Panie Romanie, bardzo przepraszamy za tę niezwykle niebezpieczną sytuację. Jakość i bezpieczeństwo naszych produktów są dla nas absolutnym priorytetem, dlatego takie zdarzenie nigdy nie powinno mieć miejsca.

Bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta. Chcielibyśmy szczegółowo wyjaśnić tę sprawę i przekazać Pana zgłoszenie wraz z danymi partii (2025/10/17B) do naszego działu kontroli jakości oraz producenta, aby natychmiast zweryfikować ten proces produkcyjny.

Zamówienie złożone 10.07 i brak kontaktu w sprawie statusu zamówienia

Zamówienie złożone i opłacone wczesnym popołudniem w dniu 10.07. Przesyłka nadana 11.07. Tego samego dnia otrzymuję mailową informację, że trwa przeładunek w sortowni za granicą. Do tego momentu wygląda, że wszystko idzie sprawnie.
14.07 - brak jakiejkolwiek informacji co dalej z moją przesyłką. Nikt nie odpowiada na maile.

EDIT: Kompletna, nieuszkodzona przesyłka dotarła dzisiaj - 15.07 -więc zmieniam opinię na 4 gwiazdki.

10. juli 2026

Dzień dobry, pani Wiolo,

bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację i brak odpowiedzi na Pani wiadomości. Rozumiemy Pani irytację opóźnieniem i brakiem informacji o statusie przesyłki.

Zależy nam na szybkim wyjaśnieniu tej sprawy z firmą przewozową oraz sprzedawcą. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem obsługi klienta za pośrednictwem konta użytkownika na naszej stronie internetowej. Po otrzymaniu zgłoszenia natychmiast zajmiemy się sprawą, aby jak najszybciej udzielić Pani konkretnych informacji.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Proszenie o dowód zakupu - żenada

Od ponad 20 lat kupuję w internecie, głównie na Allegro i Amazonie, i po raz pierwszy spotkałem się z sytuacją, w której muszę sam upominać się o dowód zakupu.

Zamówienie złożone przez Kaufland.pl (sprzedawca zewnętrzny) dotarło bez żadnego dokumentu sprzedaży — ani w paczce, ani elektronicznie. Po interwencji dowiedziałem się, że faktura zostanie wystawiona dopiero w ciągu 3 dni od dostarczenia, ponieważ sprzedawca czeka na rozliczenie płatności przez platformę. Dodatkowo komunikacja ze sprzedawcą odbywa się przez automatyczny translator, co utrudnia załatwienie sprawy.

Na Allegro czy Amazonie dowód zakupu otrzymuję automatycznie z dostawą lub na e-mail — bez prośb i bez czekania. To powinien być standard, a na Kaufland.pl klient musi o to zabiegać. Jako platforma odpowiadająca za proces zakupowy Kaufland powinien wymagać od sprzedawców automatycznego udostępniania dokumentu zakupu.

Do czasu poprawy tego procesu nie polecam i wracam do sprawdzonych platform.

6. juli 2026

Dzień dobry Panie Grzegorzu,

Dziękujemy za podzielenie się tą opinią. Przepraszamy za niedogodności związane z oczekiwaniem na dokument zakupu oraz trudności w komunikacji ze sprzedawcą. Rozumiemy Pana rozczarowanie, zwłaszcza w porównaniu do innych platform.

Standardy obsługi oraz automatyzacja procesów są dla nas priorytetem, dlatego Pana uwagi dotyczące faktur i tłumacza są bardzo cenne i zostaną przekazane do odpowiedniego zespołu w celu usprawnienia systemu.

W razie dalszych problemów z uzyskaniem dokumentu prosimy o kontakt z naszym biurem obsługi klienta poprzez formularz na stronie Kaufland.pl.

Pozdrawiamy,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Udostępniają platformę firmom z Francji…

Pierwszy padł po 24h-oddali kasę, drugi miał wydajność przed 10 lat-oddali kasę, ale trzeci miał 80 błędów w RAM-ie i leży złom- odmówili reklamacji

4. maj 2026

Dzień dobry Panie Antoni,

Dziękujemy za opinię. Przykro nam z powodu opisanych problemów z zakupionymi urządzeniami. Chcielibyśmy wyjaśnić, że Kaufland Marketplace jest platformą handlową, na której swoje oferty prezentują różni sprzedawcy z całego świata. Wszyscy partnerzy handlowi są jednak zobowiązani do przestrzegania określonych standardów.

Opisana sytuacja z odmową reklamacji trzeciego produktu nie powinna mieć miejsca w ten sposób. Bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem obsługi klienta za pośrednictwem konta klienta na naszej stronie. Nasz zespół chętnie przyjrzy się tej sprawie i pomoże w znalezieniu rozwiązania.

Pozdrawiamy

Bezahlte Klimaanlagen-Bestellung während der Hitzewelle storniert

Ich habe über den Kaufland Marketplace ein Klimagerät bestellt und bereits vollständig bezahlt. Die Lieferung wurde für wenige Tage später angekündigt.

Während der aktuellen Hitzewelle habe ich bewusst auf die Lieferung gewartet und deshalb keine alternative Bestellung vorgenommen.

Nach mehreren Tagen wurde die Bestellung jedoch plötzlich storniert. Als Begründung wurden später technische und logistische Probleme genannt.

Das Problem ist vor allem die verspätete Stornierung: Inzwischen sind viele vergleichbare Klimageräte ausverkauft oder deutlich teurer geworden. Für ein ähnliches Gerät müsste ich aktuell mehrere hundert Euro mehr bezahlen.

Besonders enttäuschend finde ich, dass trotz der Situation keinerlei Kulanzlösung angeboten wurde.

Sehr frustrierende Erfahrung mit dem Marketplace.

24. juni 2026

Hallo,

vielen Dank für Ihr Feedback. Wir bedauern es sehr, dass Ihre Bestellung aufgrund technischer und logistischer Probleme storniert werden musste – besonders während einer Hitzewelle, in der das Klimagerät dringend benötigt wurde. Dass Sie nun mit Preiserhöhungen und Lieferengpässen konfrontiert sind, ist verständlicherweise sehr frustrierend.

Da die Verkäufe auf unserem Marketplace direkt über die jeweiligen Händler abgewickelt werden, haben wir leider keinen direkten Einfluss auf deren Lagerbestände. Dennoch möchten wir Ihren Fall prüfen. Bitte wenden Sie sich über Ihr Kaufland-Kundenkonto an unseren Kundenservice, damit wir uns die Situation gemeinsam ansehen können.

Mit freundlichen Grüßen
Ihr Kaufland Marketplace Team

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Kaufland wprowadza klientów w błąd

Kaufland wprowadza klientów w błąd. Daje promocje na 1 opakowanie bobu 500 gram a trzeba zapłacić za 1kg. Nie polecam tego sklepu. Za to jayfje za opakowania jak nie nabili na mięsnym to kasjerka pozabijała ale żeby wspomnieć jak wygląda promocja i poinformować klienta ze lepiej kupić 1 opakowanie to nie może.

18. juni 2026

Pani Gabrielo,

przepraszamy za negatywne doświadczenia i nieporozumienie związane z naliczeniem promocji oraz obsługą przy kasie. Klarowność ofert i profesjonalizm personelu są dla nas kluczowe, dlatego weźmiemy Pani uwagi pod uwagę, aby poprawić jakość obsługi.

W celu wyjaśnienia tej sytuacji i weryfikacji paragonu, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta za pośrednictwem panelu użytkownika. Chętnie pomożemy rozwiązać ten problem.

Zespół Marketplace

Tragedia

Tragedia. Pomylono towar, walka o zwrot to jakiś koszmar, nic tu dobrze nie działa. Nie polecam!

15. juni 2026

Dzień dobry,

Bardzo przepraszamy za tę sytuację. Rozumiemy Pani frustrację – otrzymanie błędnego towaru oraz problemy ze zwrotem nie powinny mieć miejsca. Naszym celem jest zapewnienie sprawnej obsługi, dlatego zależy nam na wyjaśnieniu tej sprawy.

Abyśmy mogli jak najszybciej pomóc w rozwiązaniu problemu i przyspieszyć proces zwrotu, prosimy o ponowny kontakt z naszym działem obsługi klienta za pośrednictwem konta użytkownika Kaufland. Dołożymy wszelkich starań, aby sprawa została natychmiast wyjaśniona.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Obsługa ma dużo do życzenia

Witam. Dzisiaj mocno się zawiodłam. Robię w tym sklepie zakupy od od lat i przyznam szczerze że jakość obsługi w ostatnim czasie mocno się pogorszyła. Kupowałam kwiaty które były zle oznaczone. Niby promocja a jednak nie. Kolejka długa i szybko kasują więc trudno zwracać uwagę na każdy produkt. Gdy wyszłam z kasy i nie naliczyła mi się promocja za kwiaty poszłam do informacji po zwrot. Jednak Pani obsługująca powiedziała że nie mogę zwrócić kwiatów ponieważ źle popatrzyłam. Poszłyśmy tam było jak byk napisane że kwiaty są na promocji jednak niby regulamin na ladzie informacji pisany drobnym drukiem określa że tego typu towar jest nie do zwrotu. Jestem oburzona. W tym sklepie robią zakupy starsi ludzie trudno czytać wszystko i wzaracac uwagę na drobnostki. Jesteśmy ludźmi. To sieciowka która ma olbrzymie obroty jak więc nie można oddać zle oznaczonego na półce towaru. Powiem tylko tyle więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie. Nigdzie tego nie doświadczyłam a zakupy w różnych marketach robię naprawdę często. Sklep w Bielsku Białej przy ul Kolistej na prawdę ma duze tyły w obsłudze w stosunku do innych sklepów.

5. juni 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że spotkała Panią taka sytuacja w naszym sklepie w Bielsku-Białej. Przepraszamy za niedogodności związane z oznaczeniem towaru oraz obsługą. Naszym celem jest zapewnienie jasnych informacji i wsparcia dla każdego klienta, dlatego Pani zgłoszenie jest dla nas bardzo ważne. Chcielibyśmy dokładnie wyjaśnić tę sprawę. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta za pośrednictwem formularza kontaktowego na stronie internetowej Kaufland. Mamy nadzieję, że mimo tego negatywnego doświadczenia da nam Pani szansę w przyszłości.

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Zamówiłem szczepki bananowca Musa basjo…

Szybko załatwiona sprawa sama firma wystąpiła z ofertą

31. maj 2026

Besvarelse fra Kaufland.pl

Dziękujemy za opinię. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Przesłanie produktu niezgodnego z opisem i zamówieniem jest całkowicie sprzeczne z naszymi standardami.

Chcielibyśmy jak najszybciej wyjaśnić tę sprawę i zrekompensować powstały problem. Prosimy o pilny kontakt z naszym działem obsługi klienta za pośrednictwem formularza kontaktowego na koncie klienta Kaufland Marketplace. Dołożymy wszelkich starań, aby szybko znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie, np. wymianę towaru lub zwrot środków.

Działania Kauflandu

Moja opinia o sklepie internetowym Kaufland jest skrajnie negatywna.

Zakupu dokonałem w dniu 3 maja 2026 r. Na stronie internetowej sklepu wskazano termin dostawy pomiędzy 27 a 29 maja 2026 r. Niestety przez ponad trzy tygodnie firma nie wykazywała żadnego zainteresowania realizacją zamówienia. Do dnia 25 maja nie otrzymałem żadnej informacji o statusie przesyłki, opóźnieniach ani problemach z realizacją. Dopiero po mojej własnej interwencji i wysłaniu zapytania sprawa została w ogóle ruszona.

Kulminacją całej sytuacji było jednostronne anulowanie zamówienia przez Kaufland, bez jakiejkolwiek konsultacji ze mną i bez uzyskania mojej zgody. Jest to zachowanie całkowicie nieprofesjonalne, lekceważące wobec klienta i pokazujące całkowity brak szacunku dla osób korzystających z usług tego sklepu.

Najbardziej oburzający jest fakt, że zakup był przeznaczony dla 5-letniego dziecka jako prezent, który miał zostać wręczony 30 maja. Przez niekompetencję sklepu dziecko zostało pozbawione prezentu przygotowywanego od wielu tygodni.

Firma nie zaproponowała również żadnej rekompensaty za swoją wyłączną winę — żadnego rabatu, kuponu, przeprosin czy innej formy zadośćuczynienia za niewywiązanie się z umowy. W praktyce cały ciężar problemu został przerzucony na klienta.

Takie działania mogą naruszać przepisy ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta, w szczególności art. 543¹ §1 Kodeksu cywilnego, zgodnie z którym:

„Jeżeli rzecz sprzedana ma być przesłana przez sprzedawcę kupującemu będącemu konsumentem, wydanie rzeczy następuje z chwilą jej dostarczenia do miejsca przeznaczenia.”

Ponadto zgodnie z art. 548 §3 Kodeksu cywilnego sprzedawca ponosi odpowiedzialność za wydanie towaru konsumentowi aż do momentu jego skutecznego dostarczenia.

Dodatkowo brak rzetelnej informacji o problemach z realizacją zamówienia może zostać uznany za naruszenie obowiązków informacyjnych wobec konsumenta oraz zasad należytego wykonywania zobowiązań wynikających z art. 354 Kodeksu cywilnego, który wskazuje, że:

„Dłużnik powinien wykonać zobowiązanie zgodnie z jego treścią i w sposób odpowiadający jego celowi społeczno-gospodarczemu oraz zasadom współżycia społecznego.”

Jeżeli realizacja prostej dostawy przerasta możliwości logistyczne firmy, to być może Kaufland powinien całkowicie zaprzestać działalności handlowej w internecie, zamiast wprowadzać klientów w błąd i składać obietnice, których nie jest w stanie dotrzymać.

Zdecydowanie odradzam zakupy w sklepie internetowym Kaufland. To przykład skrajnie niekompetentnej obsługi klienta, braku organizacji i całkowitego lekceważenia konsumenta.
Jacek Bor

Szanowny Panie Jacku,

Bardzo przepraszamy za tę sytuację. Rozumiemy Pana wzburzenie – opisany brak kontaktu, opóźnienie i anulowanie zamówienia, zwłaszcza w kontekście prezentu dla dziecka, nie powinny mieć miejsca. Jako Marketplace zrzeszamy różnych sprzedawców, jednak dbamy o standardy obsługi. Chcemy szczegółowo wyjaśnić tę sprawę i zweryfikować działania sprzedawcy. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym oficjalnym Biurem Obsługi Klienta Kaufland za pośrednictwem formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Okropna nie przyjemna obsługa czekasz 5…

Okropna nie przyjemna obsługa czekasz 5 minut w kolejce idziesz po zwrot 5zl patrzą na ciebie ja na debile o najchętniej by ci przyejbali dzisiaj obsługiwała mnie manager tego w cudzysłowiu pięknego sklepu nie przyjemna ani dzień dobry ani proszę dziękuję wczoraj było to sam z inną ekspedientka i środę było to sam bardzo blisko mieszkam więc jestem w Kauflandzie 3 czemu 4 razy dziennie i muszę przyznać okropne panie chodzą tak jak święte krowy powiem krótka i mają bardzo źle podejście do gejów a jestem jednym z nich w Biedronce chodź mam dalej o 100%lepsza obsługa i tolerancyjni dla LGBT

Szanowny Panie Martinie,

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Opisane zachowanie personelu oraz brak podstawowej kultury i profesjonalizmu są całkowicie niedopuszczalne. W Kaufland Marketplace szanujemy każdego klienta – dyskryminacja oraz brak tolerancji ze względu na orientację seksualną są sprzeczne z naszymi wartościami.

Chcielibyśmy szczegółowo wyjaśnić to zdarzenie i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje. Prosimy o zgłoszenie tej sprawy bezpośrednio do naszego Biura Obsługi Klienta za pośrednictwem formularza kontaktowego na stronie internetowej.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Kaufland Opoczno.

Polecam zakupy w Kaufland Opoczno.
Czystość i świeżość produktów na pierwszym miejscu.
Obsługa bardzo pomocna i miła .

Uopfordret anmeldelse

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.