intercity.pl Anmeldelser

TrustScore 1.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Nigdy nie pisałam złych komentarzy, ale to masakra, pociąg zatrzymał się trzy razy za trzy godziny jazdy. Wszystkie te trzy przystanki były nieplanowane. Opóźnienie było więcej niż pół godziny. Gdy... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Nie da się nie dać żadnej gwiazdki. A szkoda. Pociąg relacji Warszawa Szczecin. Podlasiak. Wagon 11. Temperatura w wagonie 43'C. Konduktor i obsługa pociągu zbagatelizowała zgłoszenia.... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Czekam na sprzedaż biletów na suficie pociągu jak to robią w Indiach, może w tedy uda sie znaleźć jakieś miejsce "siedzące". Mimo pustych przedziałów klienci są wypraszani przez konduktorów i zaprasza... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Pierwsza klasa (1806, Gdańsk-Szczecin) niestety nie spełniła moich oczekiwań. W pierwszej klasie nie jest włączona klimatyzacja przy temperaturze 35 stopni, podczas gdy przy kabinie konduktorskiej kli... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Transportservice
  2. Turistbusselskab
  3. Togbilletbureau

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

200 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Pociąg opóźniony a przewoźnik ma…

Pociąg opóźniony a przewoźnik ma gdzieś, że matka z dzieckiem zostaje pozostawiona na dworcu w środku nocy, bez nawet słowa przepraszam. A na następny pociąg, który ma nas dowieźć do celu mamy czekać ponad 5 godzin! Brak jakiegokolwiek poszanowania dla pasażera. Pracownicy umywają ręce od wszystkiego i uważają, że to nie ich problem. Życzymy wszystkim z intercity, żeby wróciło do was z nawiązką to chamskie traktowanie!

3. juni 2026

1 klasa

1 klasa . Syf brudno i śmierdzi. śmieci rozlane piwo ulepione stoliki. W 1 klasie i tak masz oparcie wspólne z sąsiadem więc walczycie na łokcie kto kogo zepchnie. Opóźnienia 35 minut

30. maj 2026

Wstyd

Wstyd, komuna, monopol, wszystko opóźnione, o bilet trzeba walczyć, skandalicznie mała ilość połączeń. Do zaorania lub kompletnej prywatyzacji.

24. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

150 zl za bilet z Krk do Waw by stać…

150 zl za bilet z Krk do Waw by stać cala droge pod toaleta w nieklimatyzowanym przejsciu.
Sprzedaja bilety w wysokich cenach a brak miejsc w pociagu. Do tego niszcza konkurencje jak regio jet a sami nie maja mozliwosci by obsluzyc wszytskich klientow pasazerow. Nie polecam.

24. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wolę samochodem niż pkp ic :)

*Trasa: 9h Szczecin główny -> Kraków
*Opóźnienie: 80 min
*Klasa 1, a fotele popsute i brak nawet papieru toaletowego, mimo ze 2 razy przez trasę korzystałem z WC.
*bilet sprawdzany o 23 w nocy, po czym bilet sprawdzany o 3 w nocy? Osoby z mojego przedziału podają bilety normalne, które są pod ręką. Obudziła nas Pani i do tego musielismy grzebać w torbach by dokument tożsamości pokazać bo bilet normalny nie wystarczy. No błagam, to wybierzcie sobie inną godzinę na tak dokładną kontrolę przy długich i nocnych trasach. Jeszcze pozostawiła drzwi niezamknięte po sobie.

Podsumowanie:
Nie zdążę na swoją przesiadkę, nie mogłem się przespać przez perfekcyjnie dobrany czas kontroli + fotele. Polecam uzbroić się w cierpliwość :)

23. maj 2026

intercipy a nie intercity

intercipy a nie intercity wredna pani konduktor,intercipy mieli zablokowane kupno biletow przez dlugi czas nie tylko na koleo ale tez na jak dojade badz skycash przez co moj kolega plakal i nie moglismy wsiasc do 2 pociagow.torty i tortille

21. maj 2026

Bardzo niemiła kadra pracownicza

Bardzo niemiła kadra pracownicza, pani konduktora na mnie krzyczy że nie wiem co to bilet odpłatny, bo serio nie wiem i nie zamierzam wiedzieć. Nie pozdrawiam nigdy tu nie wsiądę. Spadł mi tort.

21. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Pociąg IC 8112 odcinek Poznań…

Pociąg IC 8112 odcinek Poznań -Warszawa. Proszę wytłumaczyć jak to się dzieje że skład do Poznania przyjeżdża z 10 min opóźnieniem a później KONSEKWENTNIE stacja po stacji opóźnienie powiększa. Do pewnie 30min… Później przeprosiny bo przecież nic zrobić nie można żeby nadrobić na 300km drogi.

18. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

PKP Intercity - przerażenie!!!!!!

PKP Intercity od dawna przestało być synonimem punktualności i profesjonalizmu. Kolejne opóźnienia stały się już codziennością, a pasażerowie są traktowani tak, jakby ich czas nie miał żadnej wartości. Dzisiejszy postój trwający 40 minut bez sensownej informacji to niestety nie wyjątek, tylko kolejny przykład kompletnego chaosu organizacyjnego.
Najbardziej irytujące jest to, że sytuacje tego typu powtarzają się regularnie, a komunikaty dla pasażerów są ogólnikowe i niczego nie wyjaśniają. Ludzie kupują bilety z wyprzedzeniem, planują przesiadki, pracę, spotkania czy powroty do domu, po czym okazuje się, że muszą po prostu cierpliwie czekać i liczyć na cud.
Przy obecnych cenach biletów taki poziom usług jest zwyczajnie niepoważny. Trudno zrozumieć, dlaczego przewoźnik, który stale podnosi ceny, nie potrafi zapewnić podstawowej rzeczy - punktualnego przejazdu i rzetelnej informacji dla pasażerów.

7. maj 2026

To jest niepoważne

To jest niepoważne. Rozumiem, a właściwie to przywykłam do dużych opóźnień w poniedziałek. Ale we wtorek to już jest przesada. Ponad półtorej h opóźnienia które cały czas trochę sie zwiększa. Ludzie spieszą się do pracy ale najwyraźniej intericty ma w poważaniu klientów. Wiele razy korzystałam z usług tego przewoźnika ale dziś robię to po raz ostatni

5. maj 2026

Kompletna PORAZKA

Witam, będzie krótko. Totalna PORAŻKA.Nie pamiętam kiedy którykolwiek z pociągów którym jechałem przyjechał na czas, a najgorsze jest późniejsze przesiadywanie na dworcu i kombinowanie jak dostać się do miejsca docelowego

4. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Szczerze poprostu jestem załamany…

Szczerze poprostu jestem załamany organizacją ich linii, po tak wielu pomyłkach firma ta (czego nie mozna nazwac powazna firmą) dawno powinna nie istniec i ktos powinen ja zastapic, jedna trasa (normalnie 3h) zajela 6h przez brak jakiejkolwiek organizacji (czekanie na inne pociagi dowozace ludzi) mam nadzieje ze ta firma poprostu zniknie

3. maj 2026
Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Mimo wszystko nadal na minus

Ogólnie fajnie, że są nowe wagony.
Ale mentalność personelu nie zmieniła się w wielu wypadkach.
Niestety ale pracownicy w pociągach potrafią być bardzo niemili, a ich zadaniem jest pomaganie pasażerom. To jest pierwsza linia kontaktu z klientem. Potem niesmak pozostawia.

2. maj 2026

Opóźnienie 13 minut

Opóźnienie 13 minut, pan konduktor na mnie nakrzyczał, gdy poprosiłam żeby pociąg, do którego miałam się przesiadać na mnie poczekał. Bardzo nie polecam, już nigdy więcej przejażdżek Intercity. Wystarczyło miło powiedzieć, że nie można, a nie od razu krzyczeć na drugą osobę. Przejazd Trzebinia-Kraków Główny planowo o godzinie 17:17 dane pociągu 8310 KOSSAK. Serdecznie nie polecam

30. april 2026

Er dette din virksomhed?

Få en gratis konto

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.