Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere
Virksomheden har svaret
Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere
Virksomheden har svaret
Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere
Virksomheden har svaret
Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere
Virksomheden har svaret
Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!
Valhallavägen 203, 115 53, Stockholm, Sverige
Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Ellevio grävde av vår strömkabel till vår stuga när de jobbade i området med att gräva ner luftburen kabel. När jag får en notis från larmet att det är strömlöst så ringer till Ellevios kundtjänst. Då blir ifrågasatt om jag kan vara säker på att det inte är någon säkring som har gått, eller att jordfelsbrytaren har löst ut. Jag förklarar att jag bor 30 mil från stugan och inte har möjlighet att kontrollera detta. Men att en granne skickade mig bilder på en avgrävd kabel i närheten av Ellevios skåp och mellan skåpet och vår stuga, och att Ellevio idag har varit och grävt där den avgrävda kabeln ligger så säger Ellevio att jag eller någon måste finnas på plats och om det på något sätt är min utrustning det är fel på så kommer Ellevio fakturera oss 1800kr. Att man råkar gräva av en kabel, även fast man har fått information om var den går, kan jag ha överseende med, men inte att man inte tar ansvar. Obegripligt dålig kundservice hos Ellevio. De gjorde allt för att slippa ta ansvar och slippa behöva hjälpa en kund som de har ställt till det för.

Besvarelse fra Ellevio AB
Maffia av värsta sorten alla borde anmäla de till Eu domstol för korruption och landförräderi de är rjuvar som stjäl folkets pengar

Besvarelse fra Ellevio AB
Så ofta strömavbrott. Idag tar priset när ni skriver att ni inte ens vet vad som är / var fel när det kom igång igen.
Liksom genomsyrar hela bolaget att ni inte har nån koll alls. 😂
NI är verkligen sämst. Har flera fastigheter och lgh och ni är så dåliga. Tillomed i fjällstugan där det verkl finns mycket träd/skog och en hel del vind är det stabilare 😂
Skräpföretag

Besvarelse fra Ellevio AB
Strömavbrott hela tiden. Har aldrig varit med om något värre. Bott i många hus och lägenheter under mitt liv, men med ellevio har jag upplevt fler strömavbrott på ett par månader än vad jag tidigare gjort under min livstid. Blir riktigt trött på det.

Besvarelse fra Ellevio AB
Orkar inte skriva om hela recensionen, Trustpilot, men med några få ord;
Ellivio erbjuder (tvingar dig) att betala skyhöga priser för att ha strömavbrott en gång i månaden. Kommer från ett U-land och inte ens där var det så illa.

Besvarelse fra Ellevio AB
Ocker helt enkelt! Det är obegripligt att ett privat företag tillåts utnyttja sin monopolställning för att ta ut fullständigt bisarra överpriser.
Edit:
Uppenbarligen används delar av avgiften till löner till personer som sitter och svarar på recensioner på Trustpilot. Det går att ifrågasätta hur rimlig den prioriteringen är.
Monopolet är inte hårt reglerat. Elnätsföretag har rätt till ”rimlig avkastning och skälig täckning för sina kostnader” och det råder uppenbarligen delade meningar om vad som är rimligt.
Ellevio redovisar trots minskade elöverföringsvolymer både höjd omsättning och ett kraftigt vinstlyft. Höjda avgifter för kunderna är främsta anledningen till detta. Rörelseresultatet är högre än 30 procent som kan jämföras med snittet för svenska företag på 8 procent. Elnätsavgifterna har ökat dubbelt så mycket som den genomsnittliga prisökningen i samhället under de senaste 10 åren och det är inte rimligt att skylla på framtida investeringsbehov. Det rimliga är att finansiera investeringar genom lån eller tillskott från ägare som alla andra bolag. Det inte är kunderna som ska behöva stå för finansieringen i förskott.

Besvarelse fra Ellevio AB
Att över 200 personer tar sig tiden att ge dem 1/5 på den här sidan säger en hel del.
Det går ju inte att byta, så om man har Ellevio är man fast... Föregående företag som ägde elnätet tog markant lägre avgifter - och detta beror inte på endast på höjningen av elpriser. Överlag använder majoriteten på området allt lägre el p.g.a. nya vanor, investeringar solceller etc., men detta visar inte räkningarna från Ellevio. Fördelen med dem är ju lägre elförbrukning och investeringar i exempelvis solceller för att inte stödja dem mer än nödvändigt.
Baserar detta på tidigare räkningar med dess detaljer samt den senaste räkningen.

Besvarelse fra Ellevio AB
Elevio är bara ett av alla elleverantörer som lägger på så jävl mycket pålagor på elräkningarna .. tycker ni själv det är rimligt att om man gjort av med ström för 50 kronor så hamnar räkningen på 500 kronor och nu ska få tillåtelse att lägga till en utjämnings avgift som vi som bor i lägenhet måste betala trots att vi inte ens kan påverka det och tex tvätta på tider när elen är billig .. det är era pålagor som gör att folk får gå från hus å hem ! Det borde förbjudas

Besvarelse fra Ellevio AB
detta är nog sveriges absolut sämsta företag vad beträffar ta hand om sina kunder... själklart för att de har monopol, Men att de inte skärper sig är otroligt.

Besvarelse fra Ellevio AB
Jag ringde till dem och fick prata med en kvinna som bara nonchalerande allt jag sa och frågade om.
När jag väl börjar frågeställa henne så lägger hon på i mitt örat när det Ellevio som gjort fel.
Så outbildade personal man kan ha.
Samt monopol så dem styr priset hur dem vill och bara hittar på medans dem pratar...det ska inte vara dyrare att skicka elen än själva elen det är ju sjuk!!
Noll av noll i betyg!!!

Besvarelse fra Ellevio AB
ELLEVIO überzieht uns seit Monaten mit Schikanen und Mobbing!!! Wir hatten ein kleines Sommerhäuschen in Schweden und waren mit unserem Stromanschluss 35 Jahre guter und zuverlässiger Kunde von Ellevio und Fortum, die zusammen dafür zuständig waren! Aus Altersgründen mussten wir leider, leider das Häuschen verkaufen! Zum 1. November 2024 hatte es der neue Besitzer offiziell mit allen Rechten und Pflichten übernommen! Da wir von Ellevio keine E-Mailadresse hatten und online finden konnten, hatten wir FORTUM davon unterrichtet und auch alle Kontaktdaten des neuen Besitzers gegeben! Bei Fortum UND Ellevio hatten wir eine gmeinsame gleichlautende Kundenummer! So konnten wir davon ausgehen, dass Ellevio von Fortum auch informiert worden ist!!! Aber auch seit November werden wir von Ellevio - manchmal sogar mehrmale die Woche mit Rechnungen bombardiert!!! Im April hatte ich endlich im Internet deren E-Mailadresse gefunden und ihnen auch meine Kündigungsmail an Fortum zugesandt! Aber diese verdammte Ellevio sendet uns weiter viele Rechnungen FÜR NICHTS und wollen die Kündigung trotz meiner fristgerechten Kündigung bei Fortum erst seit April 2025 anerkennen, obgleich sie ja keinerlei Sevice mehr leisten KONNTEN!!! Ich habe denen mehrmals gesagt, sie sollen sich an den neuen Besitzer wenden! Aber alles vergeblich!!! Wir empfinden deren Verkalten als ungeheuerlich und üble Schikane und Mobbing!

Besvarelse fra Ellevio AB
Jag vill framföra en saklig men tydlig kritik mot Ellevios nya prismodell med effektbaserad elnätsavgift.
Modellen bygger på ett snitt av de tre högsta effekttopparna varje månad – oavsett tid på dygnet. Det innebär att även en topp som inträffar mitt i natten, när elnätet inte är särskilt belastat, kan leda till en hög avgift. Trots att ni kallar det för en “tidsdifferentierad” modell, saknas det i praktiken helt någon verklig koppling till tid och faktisk nätbelastning.
Priset grundas inte på hur mycket el man förbrukar totalt, utan på hur hög effekten är vid enstaka tillfällen. Det gör det väldigt svårt för ett vanligt hushåll att påverka sin kostnad på ett rimligt sätt. Att duscha, laga mat och kanske tvätta inom samma timme – något som sker naturligt i de flesta hem – kan räcka för att fakturan ska skjuta i höjden. Det här är inte något man enkelt kan planera bort.
Ni brukar hänvisa till att kunder kan “sprida ut sin elanvändning”, men ni tillhandahåller inga verktyg för att faktiskt kunna göra det på ett effektivt sätt. Visst, ni har en app – men den visar bara historisk förbrukning i kilowattimmar. Den visar inte aktuell effekt i realtid, och man får inte veta vilka timmar som räknas som ens effekttoppar. Som kund är det alltså i praktiken omöjligt att veta när man riskerar att överskrida en gräns.
Utöver detta är det djupt frustrerande att elnätsavgiften ofta är högre än själva elpriset på fakturan. Det är som att betala mer för vägen än för bensinen – och sen inte ens få välja vilken väg man får köra på.
Eftersom elnätsmarknaden är geografiskt låst har vi som kunder heller inget val. Vi är bundna till er som leverantör oavsett hur rimlig er prissättning är. I en verkligt konkurrensutsatt marknad hade en prismodell som denna inte överlevt.
Sammanfattningsvis:
• Modellen saknar faktisk tidsdifferentiering
• Den straffar normala och svårstyrda vardagsbeteenden
• Den är svår att förstå och nästan omöjlig att påverka
• Appen ger inte tillräckligt stöd för att kunna agera
• Och elnätskostnaden är ofta högre än elen i sig – vilket är svårt att försvara
Jag har förståelse för att ni behöver följa regelverk och hålla er inom intäktsramar. Men detta handlar inte om att följa lagen – det handlar om att använda sunt förnuft, visa respekt för era kunder och ta ansvar för en modell som i sin nuvarande form känns både orimlig och orättvis.
Jag hoppas innerligt att Energimarknadsinspektionen granskar modellen grundligt – och att ni är öppna för att lyssna på den växande kritik som kommer från era kunder.

Besvarelse fra Ellevio AB
Det är inte första gången jag har försökt komma in på Mina Sidor via hemsidan bara för att bli mött av ett "Det blev fel - vi jobbar på att lösa problemet", och försöker man komma in i appen får jag bara se att jag inte längre är kund (trots att jag betalar fakturor som påvisar motsatsen) och att jag ska logga in på Mina Sidor via hemsidan.
Rinse and repeat.
Jag kan inte längre se mina fakturor, elanvändning, eller avtal. Hade jag haft ett enda val i vilket företag som skulle förse mig med el hade Ellevio legat sist på listan.

Besvarelse fra Ellevio AB
De är förjävliga på att vränga till sin statistik på hitt om vad pris höjningen blir!
Fakta mindre förbrukning men 23 procent höjning på en 1:a hyres rätt för det skulle vara min antal lägenheter för att få ett annat avtal.
Stackars satar på kundtjänst på det bolaget skönt för dem att snart vara ersatta av ai

Besvarelse fra Ellevio AB
Trumpvarning! Ljuger som bortsbindare och har alltid rätt. Syns tydligt när man läser igenom deras svar. Kunden har aldrig rätt.

Besvarelse fra Ellevio AB
Jag ska betala en fast avgift varje månad sen måste jag betala en överförings avgift på hur mycket EL jag använder alltså jätte dyrt.
Det är inte konstigt att det finns inte en enda bra kommentar om Ellevio

Besvarelse fra Ellevio AB
Varför har man som kund inte möjlighet att välja olika avtal som passar en bäst?
Att ett företag som har monopol inte inte ger sin påtvingade kunder denna valfrihet är osmakligt!
Jag förväntar mig ett manus floskel till svar…ni förtjänade inte en stjärna

Besvarelse fra Ellevio AB
Effektavgiften är rent bedrägeri. Man kan inte använda mera el, när elen är prisvärd, då blir man saftigt straffad med denna avgift. Bolaget skördar in flera miljarder på en enda månad..undrar verkligen om effektavgiften är laglig.

Besvarelse fra Ellevio AB
Håller inte isär debitering för olika anläggningar som ägs av privatperson med ett kundnummer, trots att olika autogiron lagts upp i olika banker för de olika aläggningarna. Skapar sammanblandning och mycket merarbete när kunden behöver stringens för sin bokföring. Vägrar medge fel i hantering, och brister i sin information till kund i samband med uppläggning, och acceptans, av autogiron för debitering. Så kan man agera bara sålänge man är ett monopolföretag.

Besvarelse fra Ellevio AB
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.