Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Konstruktion og produktion

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 24 timer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Arrogant kundtjänst: vi skickar inte påminnelser

I samband med flytt fick jag flera sluträkningar för den gamla adressen, vilket jag inte förväntat mig, så jag missade att betala en. Jag fick en påminnelse via Kivra (efter att jag bett att få räkningarna på mail, och även fått det i ett par månader). I Kivra fanns bara gamla, betalda räkningar. Jag betalade dem igen för säkerhets skull. Vid fråga till kundtjänst varför de inte skickat någon påminnelse där jag kunde se vilken räkning det gällde -- i detta fall då jag inte kunde förutse att jag skulle få 2 fakturor för nätavgiften samma månad, trots att jag redan betalat en sluträkning -- blev svaret först: 'det gjorde vi'. När det visade sig vara fel ändrades svaret till: 'vi är inte skyldiga enligt lag att skicka påminnelser.' Hela konversationen visade att 'kundtjänsten' anser inte att de är till för kunderna, utan kunderna för dem. Jag har aldrig mött en sådan arrogans. Personen skrev flera tusen ord, när ett enkelt ursäkta hade räckt.

25. marts 2025

Hej Anna,
Vid uppsägning av avtal med oss skickas endast en slutfaktura. Om du har missat att betala den första fakturan är det viktigt att du kontaktar oss.
Den information du fått från vår kundservice stämmer – vi är inte skyldiga att skicka en påminnelse. Vi beklagar om din upplevelse av kundservice inte var bra och att du upplevde att dina frågor förblev obesvarade.
Du är välkommen att ringa vår kundservice på 0771-53 53 00 för att reda ut ditt ärende.
// Niklas

Riktigt dåliga!!

Riktigt dåliga!!! Tyvärr kunde man inte välja att inte vara kund hos dem , dyra och dåliga!! Vanliga elen var billig mem på grund av dessa fuskare blev den svindyr. Inte nog med det får jag ett inkassokrav på obetald faktura som kommer flera månader efter att jag flyttat ut??? Trots att jag betalat den! Men då har de tydligen hunnit skicka ut en ny faktura med påminnelseavgift och denn avgift skickar de sedan inkasso på!!! Då skickar man väl isåfall ut en ny faktura!!!??? Inte skickar till inkasso men antar att de tjänar pengar den vägen. Bara att betala för jag vill verkligen inte ha en betalningsanmärkning för en skitsumma men jag orkar inte ta fighten. UNDVIK DESSA LURENDREJERARE I DEN MÅN NI KAN!!!

Hej Anna,
När det kommer till kostnaderna som man betalar till Ellevio så innehåller våra fakturor olika delar. En fast del samt den rörliga som styrs av hur mycket el du använder och den statliga energiskatten. Gällande fakturor som går till inkasso så har vi en process hos oss först innan fakturan går vidare. För just ditt ärende hade jag behövt hänvisa dig till vår kundservice för att få hjälp och se vad som skett gällande din faktura. Du kan nå dom på 0771 53 53 00 eller via e-post kundservice@ellevio.se.

Kul med monopol Ellevio?

Ja, var ska man börja med dessa jubelåsnor....ville flytta en kabel. Fick svar att det var sex månaders leveranstid.Det kommer en superskum kille, oanmäld (ren slump att jag var hemma) ber mig beställa nått rör och säger att det ska vara klart på en vecka och kosta 5000KR. Hör aldrig av honom igen, får ett mail med en "offert" på 12584SEK (Varför får jag en offert, det är ju bara Ellevio som får göra jobbet, helt meningslöst att skicka en offert. ) Detta är svaret varför monopol inte funkar, dessa människor skulle vara arbetslösa om dom utsattes för konkurrens.....tomtar!

11. marts 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Jag beklagar att vår entreprenör har gett missvisande information kring vad som gäller vid en ledningsflytt. Jag råder dig att kontakta vår avdelning som hanterar dessa typer av frågor. Du kan nå dom på 020 46 00 26.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Har inte detta bolag men ändå skickar…

Har inte detta bolag men ändå skickar de flertal sms om att jag ska flytta och gjort flyttanmälan till adresser jag aldrig ens hört talas om.

5. marts 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Jag beklagar att du fått sms som du inte skulle fått från oss. Kontakta gärna vår kundservice så kan vi hjälpa dig och se till så att det upphör. Du kan nå oss på 0771-53 5300 eller via email på kundservice@ellevio.se

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Åter vill jag uttrycka min upprördhet…

Åter vill jag uttrycka min upprördhet över dessa ockerpriser. Det påverkar t.o.m ens livskvalitet. Är pensionär med låg inkomst. Har fått ge avkall på sådant som gett livskvalitet. T.ex. ett varmt bad eller en bastu. Det kostar för mycket! Har en inomhus temperatur på ca 16 gr. Tvättar på natten. Diskar på natten. Får tända braskaminen för att torka tvätten. Ändå får jag en skyhög faktura. VAD ÄR DETTA FÖR SYSTEM? Vi är som marionetter och kan inte påverka något.
Känner mig verkligen som en LITEN människa i ett samhälle med STORA profitörer.

Hej Tina,

Vi förstår att det är en stor omställning i hur man använder elen nu mot för hur man har kunnat använda den tidigare.
Vi byter prismodell av flera anledningar, den främsta är att vi behöver använda elnätet mer effektivt, annars kommer vi behöva förstärka elnätet i förtid vilket i sin tur kommer leda till dyrare elnätspriser.
Då vi inte vet hur dina fakturor har sett ut tidigare är det svårt att säga något om den, jag ber dig därför om att ta kontakt med vår kundservice på telefon 0771-53 53 00 så kan de hjälpa dig att kontrollera din faktura.//Marie

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Fick just den nya fakturan med den nya effekt

Fick just den nya fakturan med effektavgiften. Precis som alla skriver här fyfasiken 700 kr nästan exakt extra. Har tre små barn hemma, samt är föräldraledig. Usch ni borde verkligen skämmas! Ska man laga mat bara barn, diska,tvätta på natten. Samt bara värma huset på natten. Helt orimligt när ni redan har en sådan sjukt hög marginal. Hade jag kunnat byta elditributör hade ni rykt med en gång ush! Hoppas verkligen det biter er i svansen väldigt snart.

Hej Patrik,
Vi råder er inte till att använda elen endast på nätterna. Däremot om det finns produkter som man kan styra till att användas mellan 22-06 då det är halva effekttoppen kan man spara pengar. Kanske har till exempel tvättmaskinen en timer så man kan ställa den så den är klar före kl 6. Det är en nytt sätt att förhålla sig till hur man använder sin el och när. Om ni inte redan har kikat på vår hemsida råder jag er att gå in på https://www.ellevio.se/abonnemang/ny-prismodell-baserad-pa-effekt/ Här finns tips och webbinarium man kan lyssna på.
Det finns ett tak för elnätbolagens tillåtna intäkter (intäktsram) eftersom elnätsverksamheten är ett reglerat monopol. Det betyder att om nätbolaget tar in för höga intäkter måste priserna sänkas. Elnätsbolagens intäkter kontrolleras av Elmarknadsinspektionen (EI).//Marie

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Den nya effektprismodellen för el driver upp kostnaderna rejält

Med den nya effektprismodellen så sticker kostnaderna iväg rejält.

När Ellevio presenterar den nya effektprismodellen så dra man öronen åt sig, det brukar innebära fördyringar även om leverantören lindar in det i fina ord.

Vi fick den nya effektmodellen f.o.m februari 2025

Jag jämför den rörliga nätkostnaderna för den gamla och nya prismodellen på följande sätt.

Använder förbrukningsdata för 2024
Tillämpar priserna i januari 2025 för den gamla prismodellen
Tillämpar priserna för februari för den nya effektmodellen

På årsbasis blir det 37% höjning av de rörliga nätavgifterna med den nya effektmodellen.

De varmare perioderna när effekt och förbrukning är lägre ger de högsta kostnadsökningarna.
För maj - september då förbrukning och effekt är lägre blir kostnadsökningen per månad 50% - 100% dyrare jämfört med den gamla modellen.
Att hålla nere effekt och förbrukning ger högre kostnad i förhållande till den gamla modellen, precis tvärtom mot vad man förväntar sig och vad leverantören säger sig vilja vill åstadkomma.

Vi blir lurade av Ellevio !!

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Gunnar, Tack för din återkoppling och för att du delar med dig av din jämförelse.
Den nya prismodellen för elnätstariffer syftar till att skapa en mer rättvis fördelning av kostnaderna och att uppmuntra till en jämnare elanvändning över dygnet. För en enskild elanvändare innebär den nya prismodellen att kostnaderna kan öka eller minska beroende på när och i vilken omfattning man nyttjar elnätet. Tidigare så debiterade vi hela din elanvändning i kWh, dvs hela mängden energi som du använde. Nu debiterar vi dig utifrån de tre timmar på en månad när du har belastat elnätet som mest oavsett om elanvändning sker på sommaren eller vintern.
Vi har utformat effektabonnemanget till att vi endast räknar halva effekttoppen kl 22-06. Under den tiden på dygnet används det inte lika mycket el och elnätet är inte lika hårt belastat. Om du inte redan har tittat på vår hemsida råder jag till det. Här finns många bra tips. https://www.ellevio.se/abonnemang/ny-prismodell-baserad-pa-effekt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Nya effekt baserade modellen är bland…

Nya effekt baserade modellen är bland det värsta jag upplevt. Om jag vill ta en bastu i månaden, använder den 1 timme. Kostnad 6-700 kr. Ska vi behöva basta mitt i natten också? Laddade hybrid 2 ggr några timmar. Kostnad 640:-. Hur många bränder och innebrända ska vi få när inte minst barnfamiljer tvingas köra tvättmaskiner diskmaskiner på nätterna. Ska vi dammsuga på nätterna också. Och sen en modell som inte tar hänsyn till hur ofta (hur många timmar eller kWh timmar utan det räcker med några timmars förbrukning för ökad räkning 6-700 kr. Bedrövligt! Tänk om det fanns valfrihet här. Ellevio skulle gå i konkurs direkt.
Den nya effektavgiften har ett enda syfte, att höja priset med gissningvis ca 700kr /månad och abonnent (drygt 1 miljon kunder). Om avsikten var att undvika toppar så skulle man inte räkna 3 dygns högsta Tim värden Om jag har toppar säg 8+8+8 kWh 3 skilda dygn så får jag betala genomsnittet 8x ca 80 kr. Då kan jag utan att öka effektkostnaden i övriga 27 dygn (en 30 dagars månad ) köra upp till 8kwh toppar utan att det kostar effektavgift. Det är alltså inte topparna som är avsikten att undvika. Har du råkat köra spis bastu och vattenkokaren samtidigt som bergvärmen går 3 gånger en månad. Då är det kört och du kan strunta i hur effekten fördelar sig övriga 27 dagar. Smart system…..om det bara är pengarna man är ute efter som elbolag!

14. februar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej, Vi råder er inte till att använda elen på endast på nätterna. Däremot om det finns produkter som man kan styra till att användas mellan 22-06 då det är halva effekttoppen kan man spara pengar. Kanske har till exempel tvättmaskinen en timer så man kan ställa den så den är klar före kl 6. Det är en nytt sätt att förhålla sig till hur man använder sin el och när. Om ni inte redan har kikat på vår hemsida råder jag er att gå in på https://www.ellevio.se/abonnemang/ny-prismodell-baserad-pa-effekt/ Här finns tips och webbinarium man kan lyssna på. //Helena

Skamlöst monopolföretag.

Deras incitament att sprida sin elförbrukning likar stasi. Att komma ner på en rimlig månadskostnad innebär att stänga av värmen och tända levande ljus samt köpa pizza istället för att laga mat. Tvätta kan man göra i en tvättautomat.

Och att välja en annan leverantör, nej det kan man inte.

Katastrof.

7. februar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Lotta, Reformens syfte är att skapa incitament för beteendeförändring. Om man fortsätter som tidigare riskerar man ökade kostnader. Våra tidigare beräkningar baseras på ett genomsnittligt hushåll i Ellevios elnät, vilket innebär att vissa hushåll har högre förbrukning och effekttoppar än andra, och därmed högre kostnader. Andra hushåll har lägre kostnader.

På detta sätt blir nätkostnaden rättvisare – om du använder nätet på ett sätt som orsakar höga toppar betalar du för det. Om du använder elen mer jämnt minskar dina toppar och därmed kostnaden.
/Lars

Bedrövlig inställning mot kunder

Bedrövlig inställning mot kunder. Tar inget ansvar när det uppstår problem som Ellevio själva orsakar.

7. februar 2025

Hej Peter,
Det låter inte bra. Vänligen kontakta vår Kundvårdsgrupp på kundvardsgrupp@ellevio.se så att vi kan undersöka vad som har hänt.
/Linda

Laddade min elbil på ”halvfart” 5 kW

Laddade min elbil på ”halvfart” 5 kW , kom då upp på 6,8 kW och får då en avgift på 400kr. Tog kontakt med Ellevio och frågade om det det stämmer. Ellevio svarade” ja, så är det”. Frågan blir då om jag kan ladda min elbil hemma?

6. januar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Gerard, troligen så har du haft något annat igång samtidigt som du laddade elbilen som resulterade i 6,8 kW. Om möjligt så kan du ladda elbilen på låg effekt mellan 22-06 när effekttopparna halveras. /Caroline

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Har försökt att aktivera e-faktura hos…

Har försökt att aktivera e-faktura hos Ellevio sedan mitten utav 2024. Detta fungerar inte!
Fungerar smidigt och problemfritt hos alla andra företag förutom Ellevio! Har blivit utlovad flertal gånger att de skall lösa detta. Inget resultat förutom att jag får krav ifrån Intrum på obetalda fakturor.

28. januar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej, Vi beklagar att ditt upplägg av e-faktura inte har fungerat. Då vi här inte kan veta varför din ansökan inte har gått igenom ber jag dig att kontakta vår kundservice igen. Om du inte redan har provat så kan man ansöka om e-faktura när man är inloggad på sin bank sida. //Helena

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Tjänar grova pengar på dem som betalar…

Tjänar grova pengar på dem som betalar försent tillsammans med intrum inlasso
De utnyttjar människorna
Omoraliskt och fult och ska prövas politiskt

15. august 2024

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Harri, Vid en utebliven betalning skickar vi en betalningspåminnelse innan fakturan går vidare till inkasso. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice helgfri vardag 8-17 på 0771-53 53 00// Helena

Expensive monopoly

The company holds a monopoly so you cannot get around it. It is already expensive as it is, and they additionally push their prices up whenever possible. This year is no exception. Shameless.

20. januar 2025

Hi Aleksandar,
Ellevio's electricity grid prices are somewhat below average in Sweden. You will find more information about it and much more at www.ellevio.se
//Marie

Hamnade hos Kronofogden efter IVA-vård pga Ellevio

Jag var utomlands och låg på sjukhus i 3 veckor, när jag kommer hem får jag en fakturapåminnelse som betalas in snabbt. Dock har jag en fördröjning av posten pga skyddad ID och räkningen hinner gå till inkasso trots att jag betalt in den. Intrum skickar sedan vidare in inkasso kostnaden till Kronofogden. Så härligt att vara kund hos Ellevio....

29. november 2024

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Matthew, jag beklagar det inträffade.
Vid mottagande av påminnelse så är det alltid bra att kontakta de bolag som skickade påminnelsen så hade det kanske kunnat undvikits att fakturan skickades vidare till inkasso. //Caroline

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Tyvärr kan man ju inte välja sin…

Tyvärr kan man ju inte välja sin nätägare, det är ju var det är..
Dyr nätavgift och en hel del strömavbrott är det åtminstone där vi bor..

6. januar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Mange, Ellevios elnätspriser ligger under genomsnittet i Sverige.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Ellevios App har blivit totalt…

Ellevios App har blivit totalt värdelöst. Jag som kund är intresserad av att som tidigare kunna se min elanvändning per dygn o timma. Nu endast ett stort "plotter". Även att hitta dygnsförbrukningen på Hemsidan är värdelöst. Tillägg efter Ellevios svar: Det ska vara LÄTT att hitta! Nu enbart "plottrigt" och svårhanterligt! Användarvänligt? Nej!

10. januar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Thomas, tråkigt att du tycker det! För att se per dygn och timme i appen klickar du på Analys och sedan rutan för Energianvändning. Välj sedan Dag på Välj kalendervy. Då kommer timvärden upp för aktuell dag. Längst ner kan du sedan välja en annan dag. För att se dygnsförbrukningen på vår hemsida klickar du på Elanvändning och sedan Dag under Periodsöversikt. /Caroline

Så dåligt av nätbolaget

Så dåligt bolag , att införa effekt abonnemang först av alla , fast kravet är först 2027 , ett påhittat krav av en regering som är helt inkompetenta, men nätägarna ser bara vilken förtjänst dom kan göra på privatmarknaden Har man Elbil så blir det än värre
Problemet är att det är monopol på nätet , man kan inte byta nätägare
Så sjuk system , borde vara kriminell Sverige system är helt sjuk, ser till att andra länder får billigare elavgift men vi får dyrare å dyrare…

1. januar 2025

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej, Den nya prismodellen ökar inte Ellevios totala intäkter. Med den nya prismodellen vill vi bidra till att elnätet används mer effektivt.

Eftersom energiomställningen pågår nu och många kunder t.ex. skaffar elbilsladdning eller batterier så tycker vi det är viktigt att man redan nu börjar anpassa sina beteenden mot en effektavgift. Om vi väntar så blir det bara fler och fler som kan vänja sig vid en energianvändning som blir besvärlig efter en omställning till effektabonnemang. Det är en av anledningarna till att vi inte väntar till 2027 att införa effektavgift.
//Lars

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Jag är tyvärr mycket missnöjd med…

Jag är tyvärr mycket missnöjd med Ellevio och deras elnät i Onsala. Strömavbrott inträffar alldeles för ofta, och det känns som att det saknas både förebyggande underhåll och snabba åtgärder när avbrott väl sker. Detta påverkar inte bara vardagen utan också mina elapparater och min elektronik, som tar stryk varje gång det är ett avbrott.

Särskilt mikroavbrotten är ett stort problem, eftersom de förstör känslig elektronik. Jag har till exempel fått byta ut "datorn" i min värmepanna, vilket kostade mig en väsentlig summa. Trots att det är uppenbart att det är de ständiga avbrotten som orsakar dessa problem är det nästintill omöjligt som konsument att få ersättning från Ellevio. Man lämnas i princip utan hjälp trots höga nätavgifter.

Det är svårt att förstå varför ett så viktigt och grundläggande behov som en stabil elförsörjning inte prioriteras högre. Kommunikation kring problemen och uppdateringar under avbrott lämnar också mycket att önska. Onsala behöver ett mer robust elnät, och det är dags att Ellevio börjar leverera den kvalitet vi betalar för.

26. december 2024

Besvarelse fra Ellevio AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse och dina synpunkter. Vi förstår att återkommande strömavbrott och mikroavbrott kan vara mycket frustrerande och orsaka stora problem, både i vardagen och för känslig elektronik.
Vi beklagar verkligen de besvär och kostnader som detta har medfört för dig, inklusive skador på din värmepanna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vårt elnät och våra rutiner för att minimera avbrott och deras påverkan. Du kan alltid kontakta vår felanmälan för att få reda på vad vi gör för åtgärder i ditt område. //Linda

Hej Elevio ab

Jag skriver angående faktura från er och vill uttrycka min besvikelse över hur hög den är. Jag tycker att det här är en av de mest orimliga avgifterna jag har sett. Det är svårt att förstå varför kostnaden är så hög, och det känns inte rättvist som kund.
Jag förstår att det finns underhåll och driftkostnader för elnätet, men jag undrar om ni verkligen gör allt ni kan för att hålla avgifterna nere. Det är många hushåll som kämpar med höga elpriser just nu, och en sådan faktura gör situationen ännu svårare.
Jag tycker att det här fakturan är väldigt dumt.

Jag känner att du drar en speciell elkabel åt mig varje månad från Kanada.

10 till 30 kr per månad för bostäder och max 300 kr för företag vore helt normalt.

Endast elevio AB har en årlig omsättning på 8,5 miljarder

Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde förklara varför avgiften är så hög och vad ni gör för att förbättra situationen för era kunder.

1. november 2024

Hej Mustafa,
Elnätsavgifterna som vi tar ut består av flera delar, bland annat kostnader för drift och underhåll av elnätet, investeringar i infrastruktur, samt regleringar och avgifter som styrs av myndigheter. Dessa faktorer påverkar hur avgifterna sätts och kan variera beroende på var i landet du bor. Vi arbetar dagligen för att förstärka och modernisera elnätet, det kräver tid och investeringar för att vi ska kunna ha ett sånt starkt elnät som möjligt. //Niklas

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.