Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere
Virksomheden har svaret
Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere
Virksomheden har svaret
Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere
Virksomheden har svaret
Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere
Virksomheden har svaret
Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!
Valhallavägen 203, 115 53, Stockholm, Sverige
Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 24 timer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Såna här oseriösa företag måste bort från marknaden det går inte att få kontakt under ett elavbrott de tar inte ansvar för nånting.

Besvarelse fra Ellevio AB
Moderna tjuvar som skapar ett system för att suga ur musten ur allmogen!
De ska skämmas för sitt tjyvsystem med effekttoppar.

Besvarelse fra Ellevio AB
En effektavgift på 81 kr kWh är hutlöst. Var får ni den summan ifrån? Andra bolag har ingen effektavgift på helgerna men inte ni minsann. Ni ska suga ut så mycket pengar som möjligt.

Besvarelse fra Ellevio AB
Jag bytte mitt elmätarskåp på inrådan av Ellevio då de ansåg att mitt tidigare inte uppfyllde kraven. Sagt och gjort, elektriker anlitades som var i kontakt med Ellevio som då meddela att man behövde byta luftledningen som går till min stolpe då den ansågs för gammal, och för att göra detta fick jag signera ett elektroniskt dokument som de kallar "offert", vilket jag tyvärr inte läste tillräckligt noggrant då jag ville ha arbetet utfört snarast. När arbetet var utfört så damp det sedan ned en räkning från Ellevio på 4000kr med förfallodatum 3/12 - kul en månad innan Julafton...Har förgäves försökt få dem att förklara och motivera vad exakt det är jag ska betala som kostar 4000kr när jag inte äger en millimeter av ledningarna bortom mitt skåp. Har mailat och får svar som "Tack för din återkoppling", fick sedan tag i en person på telefon som förmodligen tyckte att jag var den jävligaste människan han pratat med på telefon och gav mig bara en massa konstiga bortförklaringar när jag ställde mina frågor. Han kunde som "plåster på såren" flytta fram förfallodatumet på fakturan till 30 december...Har nog aldrig fått ett sådant nonchalant bemötande som "kund" någon gång i mitt liv och hade det funnits alternativ så hade jag bytt utan att tveka. Här står jag nu med en total kostnad på 15000kr istället för 11000kr som jag måsta hämta igen på annat håll och därmed göra avkall på saker jag anser vara viktigare så här års. Nä men God Jul Ellevio och Grattis till ännu en mycket missnöjd "kund"!

Besvarelse fra Ellevio AB
Höjer och höjer och höjer elnätsavgiften. 100 procent okundvänligt. Synd att jag är påtvingad dem. Kanske får flytta och bygga mig ett offgrid-hus för att slippa elnäts företaget.

Besvarelse fra Ellevio AB
Har sparat alla avier om höjningar sedan 2019 från Ellevio. Höjningar varje år, ej för inflation utan mer. I år ska dem ha kalkonpriset för världens sämsta företag som man är tvingad att vara kund hos. Höjningar på alla kategorier men den "ful kapitalistiska" sinnet nöjer sig inte....NEJ de sänker även ersättningen för de som har sol-el. Ser fram emot när dessa företag får vettiga regler att följa.
Efter svar från Ellevio där de IDIOT förklarar alla kunder genom att svara jag material och tjänster har blivit dyrare. Det är mycket enkelt, Elnätsföretagen har fått ett skattefinansierat/skattesubventionerat el-nät mycket billigt från oss skattebetalare. Incitamentet man hänvisar till är alltid spar el och elnät har blivit dyrare. Rätt svar bör med tanke på hur mycket vi skattebetalare subventionerat Ellevios nät, mycket, mycket billigare el-nätskostnad, dyrare el som man förbrukar då kan man minska el-kostnaden genom att förbruka mindre. Då får man även en bra anledning att montera solcell, vindkraft mm då den investeringen kan göra något gott. Men detta ligger inte i Ellevios intresse då man vill ha mycket höga fasta kostnader för att kunna göra sina fina budgetar då man alltid vet hur mycket pengar som kommer in ett år innan och som "grädde på moset" vrider man ur lkite bonuspengar från oss som tvingas att ta dem genom att sälja el och få helt gratis el från solceller och vindkraft. Som jag startade detta är osmakligt fullt ut.

Besvarelse fra Ellevio AB
Sinnessjukt företag. Extremdyra, men enda valet som finns. Riktig maffia. Jag hoppas innerligt att de försvinner på sikt.

Vi är otroligt nöjda
Bra info vid strömavbrott samt snabb hjälp o ersättning när elstolpen välte mitt inatten vid -20
Det som är mindre bra är denna effektavgift

Besvarelse fra Ellevio AB
Det här företaget är hemskt. Kontakta dem; de har ingen respekt för kunden.

Besvarelse fra Ellevio AB
Vi har haft strömavbrott i drygt 24 timmar trots felanmälan och efter många samtal till kundtjänst sent på kvällen kopplas vi till någon som informerar oss om att en sms- och mailtjänst är nere vilket gör att elen inte automatiskt sätts på.
En liten backend-snurra som kan sänka hela servicen kopplat med fullkomlig inkompetens från Ellevios håll, gör att jag inte kan ta mig till jobbet idag och måste kassera allt i min kyl och frys.
Blir skadeståndsanmälan och en förhoppning att jag slipper dem i mitt nästa hushåll.

Besvarelse fra Ellevio AB
Giriga kräk, får inkasso efter endast 1 veckas sen inbetalning efter förfallodatumet. Ingen påminnelse eller annat utan direkt inkasso med avg. på 180 kr. Sen kan man inte väja bort dom heller. Era vidriga KRÄK, skäms.

Besvarelse fra Ellevio AB
Fruktansvärt dyr på en månadskostnad runt 670kr!! Sen tillkommer ju en kostnad till elhandelsbolaget. Orimlig summa på den dubbla nätavgiften än elleverantören ger.
Och fullkomligt omöjliga att ha o göra med, att de ska inge ”respektfull” arbetsplats är inget de kan uppnå till konsumenterna i varje fall! Kräver full betalda inkassoavgifter på pinsamt hög summa för orimligt pris för att ens kunna leverera el!

Besvarelse fra Ellevio AB
Att Ellevio inte kan flytta fram förfallodatum på en faktura för ett dödsbo är bara för dåligt. Enda företaget hittills som inte velat göra det.

Besvarelse fra Ellevio AB
Ständiga strömavbrott i Ekerö kommun som kan pågå i en kvart eller i flertalet timmar.
Det enda Ellevio kan leverera med säkerhet är saltade räkningar.

Besvarelse fra Ellevio AB
Väntat 6 månader på att få en handläggare för att koppla ut en elstolpe, nu står grävmaskin och sprängare stilla, jag har fortfarande inte fått en handläggare till mitt ärende. Fruktansvärt dåligt bemötande !!!!

Besvarelse fra Ellevio AB
Haft massor med längre avbrott i elnätet som Ellevio har här i en mindre ort i Södra Norrland, under flera års tid.
Till och med i juni 2025, ett längre avbrott som pågick ca 5 timmar i sträck.
Hade massa nyinköpta livsmedel i kyl och frys som började bli varma och fick kasta massor då inte gick att försöka kyla ner utomhus heller pga sommar då.
Klagade och sände in kvitton samt foton på allt i kyl samt frys och begärde åtminstone 500 kr för det förstörda köttet och övriga livsmedel.
Fick vänta ända till SEPTEMBER 2025 för att få svar/beslut på min anmälan.
Och fick då, NATURLIGTVIS, ett NEGATIVT svar, med mycket märkligt resonemang och helt orimliga bortförklaringar (som vanligt i Sverige...) där de menar att det inte är Ellevios fel att det var avbrott i elnätet, i ca 5 timmar...?!...och därför har jag ej rätt till ersättning?!
Deras motivering:
"Det är också den skadelidande som ska visa att vårdslöshet har förelegat vid en skada. Vi har inte mottagit något underlag från er som visar att Ellevio agerat vårdslöst i samband med avbrottet, ej heller något underlag som visar ett orsakssamband mellan er skada och avbrottet på Ellevios sida. Baserat på denna ansvarsutredning har det därmed inte visats att det varit vårdslöshet från Ellevios sida som orsakade strömavbrottet, ej heller att det finns ett orsakssamband mellan skadan och avbrottet. Mot bakgrund av det ovan anförda avslår Ellevio ert skadeståndskrav."
Detta säger de i samma beslut, där de tidigare skrev att de HAR mottagit mina bevis i form av foton+kvitton...
Ellevio är elnätsleverantör, och det blir avbrott, då är det ju deras ansvar att få igång det så snart som möjligt igen, inte kundernas.
Om de inte kan få igång det inom rimlig tid bör kunder få någon form av kompensation för det, tex reducerad faktura eller liknande!
Men nej, inte i Sverige. Här ska man betala, betala, betala och ta övrig sk*t från myndigheter etc, och se glad ut ändå/vara nöjd. Man får ABSOLUT INTE opponera sig.
Men de själva kan inte sköta saker och ting rätt eller stå till svars för någonting, alls, eh, och kommer undan med allt va?
Sadistland är vad Sverige blivit, på många olika sätt.
Oförskämda, ouppfostrade, oärliga och oempatiska.
Och inte skäms dom heller...

Besvarelse fra Ellevio AB
Flera gånger om året är det strömavbrott & det tar alltid flera timmar innan det åtgärdas. Det kan ta upp till 24 timmar ibland. Det tar också alltid minst en timme innan dom själva upptäcker att strömmen gått, fast man ringer & säger att man inte har någon ström hävdar dom att det inte syns några fel - & en timme senare kommer ett sms att man har strömavbrott... Jo tack!
Hade jag kunnat byta elnät hade jag gjort det!

Besvarelse fra Ellevio AB
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.