Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Easy money if you have a monopoly position here in Sweden. We cannot choose which company we want and Ellevio can therefore simply increase their prices! Scandalous!!! Healthy competition would be a... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Strömavbrottsbonanza! Den så kallade ”tjänsten” som de så kallat ”tillhandahåller” för en ohyggligt dyr tariff är ett löjeväckande exempel på inkompetens och låt gå-mentalitet. Det är fullkomligt omöj... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hej Caroline.Ni pratar ju imot er själva, ni kunde som dem flesta elbolag infört detta 2027 som regeringen bestämt.Ebba B är ju väldigt tydlig med att ni borde stoppa detta påfund som lurar oss abonne... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Helt sjukt hur ett bolag som Ellevio får bedriva verksamhet över huvud taget. Nyttjar direkt möjligheten med effekttoppar mot sina kunder å föreslår att man skall använda som mest el mellan 22-06!!!... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Konstruktion og produktion

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

Vi är ett elnätsbolag som ser till att närmare en miljon svenska hem och företag får el. Hos oss kan du få hjälp med frågor som rör strömavbrott, anslutningar till elnätet, sälja egenproducerad el, elanläggningar och andra frågor om el. Välkommen in!

Kontaktoplysninger

1 stjerne

Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 24 timer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Att ellevio inte tjänar mer pengar på…

Att ellevio inte tjänar mer pengar på effekt tariffer är ett skämt, hade jag kunnat byta hade jag gjort det dirrekt. bedrägeri så det skriker om det!

14. marts 2026

Hej Johan,

Alla prisändringar vi gör måste rymmas inom den intäktsram som Energimarknadsinspektionen (EI) beslutar om. Intäktsramen gäller för hela kundkollektivet och är offentlig – du kan alltid ta del av den via EI:s e‑diarium.
Vår skyldighet är att följa den ram EI sätter och informera dig när vi ändrar våra elnätsavgifter. EI sätter ett tak för avgifterna, men vi får själva fördela dem inom fyraårsperioden så länge vi håller oss inom ramen. Prisjusteringen 1 januari 2026 innebär inte att vi tjänar mer – intäktsramen är oförändrad.

Otroligt girigt företag

Otroligt girigt företag. Först ut med effektavgifterna och nu ska dom "vänta och se" till 2027. Oerhört fult spel när det gäller ett bolag som bedriver monopol.

14. marts 2026

Hej Annous,

Vi tackar för att du har tagit dig tid att ge oss feedback.

Att ta bort modellen direkt kan innebära att många kunder som i dag har fått lägre eller oförändrade kostnader återigen får höjda avgifter. Upprepade förändringar av prismodellen på kort tid riskerar därför att skapa nya kostnadsförändringar för stora kundgrupper och gör det svårare för kunder att anpassa sig.

Vi välkomnar därför att Energimarknadsinspektionen nu ser över regelverket så att det kan bli tydligare och mer enhetligt. När myndighetens utredning är klar kommer vi självklart att göra de förändringar som krävs.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Otroligt dåligt att ni vidhåller…

Otroligt dåligt att ni vidhåller effektavgiften trots att politikerna landat i att det är en dålig lösning som drabbar så många familjers ekonomi.

Hej Sebastian,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Återigen så visar Ellevio att det inte…

Återigen så visar Ellevio att det inte är ett företag som har någon som helst tanke på sina kunder. Effektavgifterna ger stora pengar för något utan att kunderna får något för det, inte en watt har gått ut till kund. Allt handlar om att kunna tjäna så mycket pengar som det bara går oavsett hur detta drabbar kunderna. Allt för aktieägarna och . Detta vidriga beteende visar på en hänsynslöshet av styrelsemedlemmarna i Ellevio. Hoppas dom en dag får känna av sina beslut.

Hej Magnus,

Vi tackar för att du har tagit dig tid att ge oss feedback.

Ellevio har inte gjort några utdelningar till ägarna, utan betalat ränta på lån och samtidigt investerat över 30 miljarder kronor i elnätet. All ekonomisk information finns öppet i vår års- och hållbarhetsredovisning.

Kundfientligt företag!

Införa en effektavgift för sina kunder 2 år innan den blir obligatorisk visar med all tydlighet att detta är ett företag som endast bryr sig om pengar. Är sådant här företag kan endast existera på en marknad med monopol.

12. marts 2026

Hej Frank,

Vi tackar för att du har tagit dig tid att ge oss feedback.

Alla prisjusteringar som görs ligger inom intäktsramen.

Enligt Energimarknadsinspektionen skulle alla elnätsföretag införa effektavgifter senast den 1 januari 2027. Det innebar att införandet skulle ske någon gång under perioden 2022–2027.

Ellevio och många andra elnätsföretag införde effektpriser följde vi den föreskrift som gällde då och nu inväntar vi nya föreskrifter från myndigheten för att se som vi ska göra några anpassningar.

Effektavgiften

Trots att regeringen väljer att skjuta på kravet för effektavgift så kommer ni fortsätta att tvinga era kunder att betala effektavgift. Tycker det är riktigt dåligt. Särskillt som man ju inte ens kan göra valet att byta elbolag, då ni äger nätet där jag bor.
Tummen ner för Ellevio.

Hej Annika,

Girigaste bolaget i Sverige

Antagligen det girigaste bolaget i Sverige... förutom att vara oskäligt dyra fick man även reda på följande idag efter att regeringen meddelat att kravet på införandet av effektavgift behöver skjutas upp -

"Beskedet innebär i nuläget ingen förändring för dig. Vi införde effektavgift utifrån den föreskrift som gällde när avgiften infördes. Vi kommer därför att avvakta myndighetens utredning innan vi tar ställning till eventuella förändringar av prismodellen."

Hej Joakim,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Beskedet innebär i nuläget ingen…

Ellevio är ett stort skämt!

Hej Jimmi,

Det sämsta elföretaget

Det sämsta elföretaget. Tar ut effekt avgift trots att man från myndighet tagit beslut om att skjuta upp införandet av effekt avgift.
Har debiterats högre kostnad i effekt avgift än överförings avgiften är.
Rena lurendrejeriet.

Hej Per,

Regeringens beslut innebär inte att effektavgifter förbjuds eller måste tas bort.

Regeringen har beslutat att Energimarknadsinspektionens föreskrift från 2022 ska upphävas och att myndigheten ska ta fram förslag på en ny reglering för hur elnätsavgifter ska utformas.

Ellevio har infört effektavgifter utifrån den föreskrift som gällde när modellen infördes. Den gäller fortfarande tills Energimarknadsinspektionen eventuellt beslutar om nya regler.

// Lars

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Tar inte bort effektavgifterna…

Tar bl a inte bort effektavgifterna trots att de "stoppats" av regeringen. från SVT "Om elnätsbolagen tyckte att signalen förra veckan var otydlig, låt mig vara övertydlig: Ta bort tarifferna, säger energiminister Ebba Busch."

Hej Magnus,

// Lars

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

När Ellevio är som bäst är de helt värdelösa

Beskrivning:

Ellevio har bestämt sig för att inte ta bort effektavgifterna.

Effekt avgifterna var det mest korkade någon har gjort.

Jag blir helt galen om Ni trotts all information om denna orättvisa destruktiva avgift inte tas bort.

Jag kommer att göra allt för få fram vilka jubelidioter ni är och göra allt för att slippa vara kund hos det mest galna monopolet.

Politiskt hoppas jag att ni blir av med alla avtal med myndigheter och kunder.

Hej Torgny,

Semimonopol utan ansvar

Hur kan man föra in en orimlig effektavgift flera år innan lagen kräver det??? Får jag tillbaka alla pengar nu när effektavgiften dras tillbaka??? Vem skulle välja Ellevio frivilligt??? Inför totalt monopol med en nätägare i Sverige

Hej Markus,

Det som kommit nu är att kravet på att införa effektavgifter senast den 1 januari 2027 tas bort.

Energimarknadsinspektionen får i uppdrag att se över utformningen av och regelverket kring effektavgifter. De ska redovisa sitt uppdrag senast den 12 april 2027.

Många av landets cirka 150 elnätsföretag har redan infört effektavgifter. Vissa har haft effektavgifter i fem år eller mer.

Beskedet innebär inte att de bolag som redan har infört effektavgifter tvingas dra tillbaka sina införanden.

Ellevio har tagit del av regeringens besked och inväntar nu förtydligande från Energimarknadsinspektionen om vad det innebär i praktiken till dess den nya modellen är på plats.// Henrik

Seit 2019 Kunde und nur Probleme

Wir sind hier im nördlichen Värmland und seit 12/2019 zwangsläufig Kunde bei Ellevio. Erst war es nicht möglich uns Rechnungen per E-Mail zu schicken, dann war es nicht möglich Rechnungen per autogiro abzubuchen. Unser Briefkasten ist 4 KM von unserem Haus entfernt und Post Nord stellt bei schlechten Witterungsverhältnissen oft wochenlang keine Post zu. Das ist bekannt und Post Nord gibt das auch offen zu. Zudem wurden die Rechnungen per Post an 7nsere alte Adresse in Deutschland gesendet. Versandzeitpunkt 2 bis 4 Wochen. Wir verfügen über ein schwedisches Konto, Bank ID und schwedischen Ausweis. Wir haben keine Schulden unser Konto istimmer in Ordnung. Nach mehreren Jahren (!) und sehr vielen Gesprächen mit dem sehr unfreundlichen Kundenservice stellte Ellevio dann plötzlich unsere Rechnungen per E-Mail zu. Nach 7 Jahren sagten sie auch zu die Beträge von unserem Konto per autogiro abzubuchen. Ich fragte dort zur Sicherheit zwei Mal nach und es wurde mir bestätigt, dass ab Oktober die Rechnungsbeträge abgebucht würden. Jedoch wurde bei Ellevio vergessen den Novemberbetrag abzubuchen. Dieses fiel mir nicht auf. Am 24.02. habe ich dann eine Mahnung von Ellivio erhalten. Auf telefonische Rückfrage wurde mir dann sehr unfreundlich geantwortet, dass es wohl interne IT Probleme gab und ich das manuell überweisen müsse. Zur Strafe sogar mit Mahnkosten (!). Meine Beschwerde wurde abgewiesen und ich habe den Betrag zähneknirschend am 25.02. überwiesen. Am 05.03. habe ich Post von der Inkassofirma Intrum erhalten. Nun soll ich einen noch höheren Betrag mit noch höheren Mahnkosten an sie überweisen, da Ellevio angeblich keine Zahlung erhalten habe. Bei Intrum ist niemand erreichbar, E-Mail wird nicht beantwortet und für einen Chat mit einem KI Robot sollte ich 410 SEK bezahlen. Wieder bei Ellevio angerufen. Wieder vom Kundendienst unfreundlich und herablassend behandelt worden. Dieser teilte mir mit, dass er nicht zuständig sei und ich irgendwann von einer anderen Abteilung eine Antwort in diesem Fall erhalte. Direkt sei in dieser Abteilung niemand erreichbar. Ich solle warten. Wieder mehrere Jahre ? Rechnungsbeträge mehrfach abkassieren und ungerechtfertigte zusätzlich erhobene Kosten eintreiben zu lassen ist unseriös und auch nach schwedischem Recht verboten. Der Fall läuft weiter und ich werde mich jetzt rechtlich, mit Hilfe der Presse und bei der Aufsichtsbehörde (EI) zur Wehr setzen. Mit welchem Nachbarn ich auch über Ellevio spreche, alle haben nur Probleme mit diesem Unternehmen.

6. marts 2026

Hej Martin,
Jag är verkligen ledsen att du fått fel information och inte blivit bemött på ett bra sätt — det är absolut inte så vi vill att du som kund ska uppleva vår service.
Vår kundvårdsgrupp kommer att kontakta dig under dagen för att hjälpa dig vidare.//Lars

Trubbig effekttaxa året runt

Effekttaxa dygnet runt även helgerna så även mitt i sommaren vilket inte alls speglar den verkliga effektlasten i Ellevios elnät. Deras effekttaxa är väldigt trubbig och konstruerat att krama ut maximal straffskatt. Dessutom extremt dyrt gällande alla andra kostnader 👎

19. februar 2026

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Lars, Innan vi införde effektabonnemanget har vi gjort analyser kring hur belastningen i våra elnätsområden ser ut och vi har konstaterat att några av årets högsta toppar är under helger, det är först efter klockan 22 som vi ser att nätet inte är högt belastat. Det är anledningen till att vi valt att ha vår tidsdifferentiering såsom den är utformad klockan 22-06 alla dagar i veckan. Under sommaren kan det finnas andra produkter än uppvärmning som belastar elnätet. Ellevios nätområde består av ett stort antal olika geografiska områden med olika förutsättningar, vi behöver se till helheten vid införandet av effektabonnemang.//Henrik

Höga effekttariffer..

Höga effekttariffer...
Tråkigt att laddstationer behövt stängas pga Ellevios väldigt höga effekttariffer. Känns som utvecklingen går åt fel håll :(

27. januar 2026

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Marcus, som förvaltare av ett naturligt monopol på marknaden är elnätsbolagen reglerade av staten. Energimarknadsinspektionen (EI) är den ansvariga tillsynsmyndigheten, och vår verksamhet är anpassad till att möta de krav och direktiv som myndigheten sätter upp. Genom detta kan vi inte ta ut intäkter i vilken storlek som helst, kundernas kostnad för användning av elnätet styrs av villkor satta av EI. Enligt myndigheten behöver alla nätbolag som inte redan gått över till någon form av effektabonnemang byta prismodell senast 1 januari 2027.// Erik

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ett av de största rövarbolagen i…

Ett av de största rövarbolagen i Sverige. Tar ut miljarder i vinst, men måste höja priset för att ha råd med ”investeringar”. Monopolet gör att enda sättet att slippa ha med det här möget att göra är att flytta till en annan del av landet. Nästan värt att göra faktiskt.

Update:
Benny från Ellevio. Bespara mig era lögner. Så fort någon försöker begränsa era prishöjningar drar ni direkt till domstol. Ni pressar stenhårt för att påverka hur mycket ni får höja.

26. januar 2026

Hej Tor,
Som förvaltare av ett naturligt monopol på marknaden är elnätsbolagen reglerade av staten. Energimarknadsinspektionen (EI) är den ansvariga tillsynsmyndigheten, och vår verksamhet är anpassad till att möta de krav och direktiv som myndigheten sätter upp. Genom detta kan vi inte ta ut intäkter i vilken storlek som helst, kundernas kostnad för användning av elnätet styrs av villkor satta av EI/Benny

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Effekttavgift på kvällar och helger är…

Effekttavgift på kvällar och helger är rent utnyttjande av monopolställning. Ellevio stoppar den svenska omställningen till elfordon och möjligheten att minska utsläppen i Sverige. Miljöbovar.
Att man ska få en effektavgift på över 1000kr utöver resten av kostnaderna för att man laddar sin elbil gör att hela kalkylen men att inte ha förbränningsmotor inte går ihop.

24. januar 2026

Besvarelse fra Ellevio AB

Ellevio har analyserat belastningen i vårt elnät inför införandet av effektabonnemang och sett att nätet generellt är mindre belastat mellan kl. 22–06. Därför räknas bara halva effekten under dessa timmar i prismodellen. Samtidigt måste nätet klara både sommarens överskottsproduktion från solceller och belastning från exempelvis klimatanläggningar och elbilsladdning, vilket gör att helhetsperspektivet är viktigt vid utformningen av modellen.
Elbilar kan laddas på ett sätt som avlastar elnätet genom att använda lägre effekt under längre tid. Genom att begränsa laddeffekten, använda funktioner som lastbalansering och planera laddningen till tider då hushållets elanvändning är låg – ofta nattetid – kan både effekttoppar och kostnader minskas.//Marie

Företag med monopol…

26. januar 2026

Besvarelse fra Ellevio AB

Hej Mattias, Som förvaltare av ett naturligt monopol på marknaden är elnätsbolagen reglerade av staten. Energimarknadsinspektionen (EI) är den ansvariga tillsynsmyndigheten, och vår verksamhet är anpassad till att möta de krav och direktiv som myndigheten sätter upp. Genom detta kan vi inte ta ut intäkter i vilken storlek som helst, kundernas kostnad för användning av elnätet styrs av villkor satta av EI//Marie

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Trevligt bemötande.

Etter lite strul med el levrantören som skyllde på Ellevio, tog jag själv kontakt med Ellevio. Där blev jag hyggligt mottagen och utan väntetid. Dvs det blev sagt 3 min. väntetid, men jag kom fram på en gång.
Efter lite konversation blev det klart att skuldingarna mot Ellevio var felaktiga.
Detta var et problemfritt o hyggligt samtal.

15. januar 2026

Besvarelse fra Ellevio AB

Vi tackar så mycket för ditt fina omdöme. //Helena

Aktiebolaget Ellevio är kriminella

Trots värmepanna och el varit avstängd under hela december månad 2025 så får jag från kriminella aktiebolaget ellevio samma förbrukning som december 2024.
Snart får ellevio veta ut.

9. januar 2026

Hej Ulf,
Vi fakturerar utifrån de kWh och den effekt som din elmätare har registrerat i bostaden. Tyvärr kan vi inte se vilka apparater som använts eller vad som orsakat förbrukningen. Om du vill prata igenom något eller har fler funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundservice på 0771-53 53 00, måndag–fredag kl. 8–17. De hjälper dig gärna vidare. //Helena

Dette er Trustpilot

Læs mere om andre typer anmeldelser.

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.