Het is inderdaad nogal geldklopperij. Exames die verlopen (terwijl in corona niet afgereden kon worden en er lange wachttijden waren...). Hoge kosten voor gezondheidsverklaring... terwijl je standaa... Se mere
Se, hvad kunderne siger
1. No Accountability, you can't challenge their decisions. They behave like God. 2.Examiners find mistakes no matter how well you drive. CAMERAS MUST BE INSTALLED WITHIN THE CAR ! like VR in the... Se mere
Examen bromfiets nu 2 keer uitgesteld. Eerste keer door sneeuw (begrijpelijk, maar vandaag de tweede keer zonder enkele slechte weersomstandigheden. Gebeld en kon wel weer een maand wachten zeggen ze.... Se mere
Foarte buna experiență cu centru de daune, am dus actele (constatarea amiabila, ci, permis, talon, asigurare) m-au programat pentru reparație aripa spate stânga și bara spate în câteva zile, am dus ma... Se mere
Examens
Theorie in 3 keer gehaald, praktijk in een keer, heb wat fouten gemaakt vind ik zelf (2 keer vergeten om wijzer aan te zetten tijdens stop maneuver) maar examintor was super aardig en chill, wij hadden snelle en goede rit.
Tijd Voor DASHCAMS!!!
Examinator heeft mij laten zakken op een kleine reden, maar vertelde dat de rest van de rit erg goed was. Niemand van de rijschool was het er mee eens. dus ik telefonisch gemeld dat er ook geen examen onderdeel is afgenomen welke verplicht zou moeten zijn. Het is allemaal niet waar en ze verzinnen naar mijn idee een reden om onder de verantwoordelijkheid uit te komen. Nu moet ik maar weer een klacht in dienen, want examen manager had maar 10 minuten de tijd en ik moest maar alles aanleveren. Statistieken, nummer van mijn instructeur die mee is geweest. Het is echt een zooi bij het CBR want had ook al een eerder examinator die blijkbaar zijn dag niet had en niet netjes met mij en andere examen kandidaten omging. Tijd voor cameras in de autos. CBR KEURT ZIJN EIGEN VLEES. wij kandidaten zijn altijd de pineut want kunnen nooit op een second opinion vragen
Cbr is in een democratisch land een van…
Het CBR is in mijn ogen een van de grootste dwalingen binnen onze democratische rechtsstaat. Natuurlijk moeten er regels zijn voor veiligheid in het verkeer – daar is niets mis mee. Maar de manier waarop het CBR die regels handhaaft, slaat volledig door.
Cursussen zoals EMG of LEMA lijken nauwelijks gericht op inzicht of gedragsverbetering. Het draait vooral om discipline en geld. Geen persoonlijke benadering, geen ruimte voor uitleg of context – alleen betalen, volgen, en mond houden. En dan hebben we het nog niet eens over de wachttijden, onduidelijke communicatie en starre houding van het systeem zelf.
Wat ooit bedoeld was om de verkeersveiligheid te verbeteren, is verworden tot een koud, onpersoonlijk controleapparaat. Burgers voelen zich eerder behandeld als overtreders dan als mensen die fouten mogen maken en daarvan kunnen leren.
Zeker in een democratisch land verwacht je een rechtvaardige, transparante en mensgerichte aanpak. Bij het CBR lijkt dat helaas ver te zoeken.
Gezondheidsverklaring
Ik had de door mij digitaal ingevulde gezondheidsverklaring verkeerd ingevuld, dus ik belde het CBR om dat te corrigeren. Ik werd meteen keurig geholpen en het probleem werd direct opgelost.
Als ik maar geen ster kon geven!
Als ik maar geen ster kon geven!
Ik hoorde al jaren verhalen maar dacht altijd "zo erg kan het toch niet zijn", nou dus wel!
3 keer gezakt inmiddels. Eerste keer absoluut terecht, nooit verwacht of geweten dat ik zo'n ongelooflijke stress zou krijgen van een examen, maar dus wel en ik heb echt bijna alle fouten gemaakt die ik maar kon maken. Tweede examen heb ik Valeriaan aangeschaft, Bach rescue pray en twee bananen naar binnen gewerkt en had de stress redelijk goed onder de knie. Had een uitstekend examen (rijinstructrice zat achterin en beaamde dat achteraf) maar volgens de examinator gezakt omdat ik "helemaal niet om me heen heb gekeken" pardon?! Hoe kan ik van baan verwisselen of invoegen zonder te kijken?! Maar goed op naar het derde examen... Voor de zekerheid maar een faalangst examen aangevraagd en dik voor betaald en daar gingen we met volle moed.
Echter was dat één grote grap. Ik werd 5 minuten eerder opgezocht om maar snel te beginnen voor de andere binnen kwamen. Volgens mij horen ze hier toch meer tijd voor te nemen? Vervolgens maar snel naar de auto want het gaat zo flink regenen. In de auto na wat vragen die ik uiteraard wist te beantwoorden mocht ik gaan rijden. Nog geen eens de parkeerplaats af hoorde ik de examinator al met de voet bij het rempedaal bezig, wat uiteraard meteen de stress aanzienlijk verhoogde! Rit gereden, alles goed gegaan min een klein schoonheidsfoutje maar goed terug op het CBR. HEB IK NU TEVEEL GEKEKEN?! Even serieus gewoon zijn jullie nu echt oprecht bezig?! Ik stond nog geen 40 min na aanvang alweer buiten met het gevoel zo keihard genaaid te zijn, en niet eens om het feit dat ze je maar laten zakken om wat dan ook en hoe hun dag is vandaag maar om het feit dat ik een faalangst examen heb betaald en niets anders heb gekregen dan een normaal examen met een gefrustreerde examinator! Ik kan niet anders dan het met de rest eens zijn dat dit echt hele grote criminelen zijn die geld aftroggelen en je maar laten zakken alsof het niets is. Ik hoop oprecht dat er nog eens serieus word gekeken naar deze criminele organisatie.
gezondheids verklaring als melk koe
ik heb in 2024 mijn vaarbewijs 1 gehaald.
gezien ik vaarbewijs 2 ook wil halen had ik geduurende de procedure van aanvraag afgezien van een pasje maar wel al betaald voor gezondheids verklaring. In 2025 besluit ik toch vaarbewijs 1 aan te vragen wat blijkt gezondheid verklaring verlopen.
wederom betalen. Binnen 2 seconde bericht goedkeurd door het systeem lekker makkelijk verdienen zo. Maar goed dat er geen concurrentie is lang leven de bureaucratie!! oplichters
Zwaar schandalig
Zwaar schandalig , psychiaterse onderzoek voor bloedonderzoek thc.
Vorig jaar ook gehad , na een jaar weer , vandaag geweest en met ruzie weg gegaan .
Voor 3 simpele vragen , hoe gaat het blow je nog , hoe voel je je daarbij even 295 moeten voor betalen ??? Eerst dat en dan direct erna 100 euro voor de bloedonderzoek
Zwaar schandalig dit 295 kosten rekenen voor een gesprek van niet eens 2 minuten .
Het moet via cbr aangesloten zijn , maar dit is zware oplichterij zulke kosten rekenen voor gesprek van 2 minuten en dan bloed afgeven nog eens apart betalen kom je totaal op 395
Door cbr komen mensen gewoon in de schulden dit zijn toch geen bedragen meer voor nep onderzoekjes .
Nu te laat dus voor deze hele onderzoek want ze moeten het over 2 weken binnen hebben.
Er zijn mensen die dit niet kunnen betalen , en dan voor zo achterlijke 2 domme vragen 295 rekenen want dat zijn vaste tarieven van deze oplichter artsen wat aangesloten staan bij het cbr
Zwaar schandalig dit , en dit word doorgezet door na mij reclassering en advocaat en hier laat ik het niet bij zitten !!!
Dit is pure oplichting van mensen die goed proberen te doen en julie regeltjes te volgen om vervolgens een keiharde poot laten uitdraaien door julie
Bedankt voor niks
Buitenlanders aan de telefoon
Even wat anders. Dat ze een buitenlander aan de telefoon zetten is 1. 2. Zorg dan dat ze Nederlands kunnen verstaan en ook praten. Dit is niet meer normaal. Waar gaat Nederland naar toe. Dit is de zoveelste keer dat mij dit overkomt. Wtf.
Telefonisch contac CBR
Heden telefonisch contact gehad m.b.t. verlenging rijbewijs 75+ . Medisch alles in orde, bij het inloggen was de status, wacht op uitslag keuring o.i.d. Daar de medische keuring reeds 2 maanden geleden is gebeurd, CBR gebeld. Wat een onvriendelijke vrouw ik aan de lijn kreeg, is gewoonweg verschrikkelijk. op de eerste plaats aangegeven dat het telefoonnummer 088 227 77 00 gaat gewoon de bel toon niet over. systeem geeft aan dat het nr. niet klopt (duw wel). Na verschillende keren geprobeerd te hebben, toch maar geprobeerd het +31 88 227 77 00 dat lukte wel.?!?! Dit gemeld bij de persoon zodat men dit ook bij het CBR weten. De burgers die een vraag hebben in dit geval hoe het komt dat mijn status nog steeds wachtende is, bleek, volgens die mevrouw, dat hun e-mail die het CBR reeds in mei had verstuur niet door mij is ontvangen en waarschijnlijk in de spam terecht is gekomen!!! Waarom men het bericht niet gewoon onder de status vermelden bij het inloggen, is een raadsel. Men houdt bij het CBR geen rekening mee dat er ook bejaarde mensen hiervan afhankelijk zijn. En tenminste hiermee rekening kunnen houden..!
Wat een organisatie....er wordt gemeld dat het telefoongesprek wordt opgenomen, moge hopen dat de verantwoordelijken dit gesprek ook horen en hiermee iets gaan ondernemen. Die vrouw die klanten te woord moet staan moest direct ontslagen worden of op zijn minst worden geschorst. TIP voor het CBR:
Indien een klant inlogt op mijn CBR, krijgt men in één oogopslag ook de status te zien, indien men bemerkt dat een klant de E-mail niet heeft ontvangen, zou men dit ook hier erbij kunnen zetten. Niet iedere burger, laat staan bejaarden, heeft een IT kennis om bij de vervolgstatus te komen, etc. etc. waar de desbetreffende verstuurde e-mail staat te vinden is.
Een klant/burger op een dergelijke manier te woord staan is gewoon onwaardig!
Hopende verder dat het CBR m.b.t. de overal de opgegeven telefoonnummer gaat aanpassen, daar slechts het nummer met +31 88 227 77 00.
te bereiken is.
Ik heb recent examen gedaan met tolk
Ik heb examen gedaan met ondersteuning van een tolk, maar helaas was de ervaring zeer teleurstellend. De examinator was onvriendelijk, kortaf en gaf geen ruimte voor overleg of verduidelijking, alsof we geen mensen maar machines waren. De houding was ronduit respectloos, wat voor veel spanning en frustratie zorgde tijdens het examen.
Als kandidaat verwacht je een eerlijke, professionele en menswaardige behandeling – zeker in een stressvolle situatie als een examen. Deze ervaring voldeed daar absoluut niet aan.
CBR is corrupt and biased
There seems to be extreme amount of bias in CBR practical exams this has resulted in the rate of accident to increase by 4% year on year. The examiners are very subjective and biased generally. This organization is becoming corrupt and needs to be audited by an independent organization. There should be dashcams during the practical exams so that the examiners can not apply bias and subjective judgment. I am very dissatisfied with CBR.
Wat een super onduidelijk taalgebruik…
Wat een super onduidelijk taalgebruik als je een gezondheidsverklaring op mijncbr wilt invullen. Je moet er voor doorgestudeerd hebben. Makkelijker kunnen ze wel maken. Moeilijker niet.
Ruim 25 jaar de hoogste gunfactor.
Toch 1 ster verdiend omdat wij geen 34,2 procent kansspelbelasting hoeven te betalen voor deze loterij. Felicitaties aan de directeur die naast dit bijbaantje van een half miljoen per jaar ook burgemeester is geworden.
Cbr criminele organisatie
Cbr nog nooit zo criminele onderneming mee gemaakt als het cbr. In bezwaar gegaan, gesprek met advocaat werken nergens aan mee, geld, nemen ze heel makkelijk aan, sturen 100 brieven voor een zaak maar als je belt dan moeten ze een bsn nummer hebben anders kunnen ze niks, nog nooit zo vieze oplichters mee gemaakt dan het cbr. Op de brieven staat veiligheid voorop ze kunnen er beter op zet geld voorop
Gezakt voor theorie
3 maanden lang boek gestudeerd oefen exams gedaan
kent verkeers regels heel goed en voorang uit mijn hoofd, weet wat ik moet doen in vekeers omstandigheden kent my verkeers borden ook uit mijn hood waren heel zeker ik zou slaagen want ik had bij theorie.nl uitleg videos meerdere maalen door gekijken
had een 98% slagings kaans maar toch gezakt door het CBR zo moet je deze oplichters zie als je in een keer slaagt dan verdienen ze heel weijnig geld zo 7500 vragen en sommige van het vragen woord ze so misleidend dat je gaat twijfelen ik ga het so zeggen het is gewoon een oplichters bedrijf die je alleen maar gaat oplichten om zo veel geld mogelijk van je af te maken er zijn een meid die all 21 keer is gezakt door het CBR 48 euro voor een theorie examen bij deze meid hebben ze lekker 1029 euro verdient mooi niet echt scandalige bedrijf.
Der Service ist effizient
Der Service ist effizient, aber die Wartezeiten können lang sein.
Gezakt voor theorie
Gezakt voor theorie, terwijl al mijn proefexamens vet geslaagd. Nu zogenaamd 2 fout te veel, dus 8 in totaal, maar zij laten je niet zien welke fout was, dus kunnen zij dit ook gewoon verzinnen, er is dus geen controle op het cbr. Slecht voor je zelfvertrouwen en je portemonnee, oplichters.
4-ogen principe
Waar o waar is het 4-ogen principe CBR? Rijbewijs halen is pure willekeur en natte vingerwerk op deze manier!
Schandalig hoe het CBR te werk gaat
Schandalig hoe het CBR te werk gaat. Het zogenaamde 'Je moet alleen laten zien dat je veilig kunt rijden' is één grote leugen. Bereid je voor als je op examen gaat, dat je PERFECT moet kunnen rijden. Gezakt omdat je een fietser niet inhaalt bij een kruispunt (??!!) en je daarom te langzaam rijdt, gezakt omdat de examinator beweert dat hij een ingreep moest doen terwijl jij duidelijk kon voelen dat je de rem zélf al had ingetrapt, enzovoorts... Ze verzinnen echt van alles om je te laten zakken, terwijl je verder goed rijdt (nota bene ook volgens je instructeur die achterin zit en ook niet begrijpt waarom je zojuist gezakt bent) en dan mag je 4 maanden wachten en nogmaals lesgeld en examengeld betalen. Ik heb het opgegeven, begrijp niet hoe mensen hier ooit voor slagen. Ze hebben ook geen enkel respect voor het feit dat je hier keihard voor gewerkt hebt en je uiterste best doet, geen enkele sympathie als je zenuwachtig bent, en het interesseert ze niets dat jij misschien het herexamen niet kan betalen en je dus nog steeds zonder rijbewijs zit. Wat een oplichters, schandalig hoe zij met mensen omgaan. Het systeem moet echt veranderen want ze hebben alle macht en maken hier zeker misbruik van. Camera's mee, op afstand beoordelen, en niet zomaar op een meningsverschil, twijfelgeval of omdat de examinator een kutdag heeft laten zakken.
Afgereden voor CE eerste keer aandokken…
Afgereden voor CE eerste keer aandokken ging niet heel lekker 2e keer ging uitstekend complimenten gekregen voor de rit zelf was alsnog niet voldoende nu weer 4 maanden wachten en paar honderd euro lichter vreselijke praktijk ik blijf maar nachtmerries erover houden sinds ik begon met autolessen
Læs mere om andre typer anmeldelser.