Over het algemeen tevreden qua tarief. App blijft ramp. Veel minder energie gebruikt dan ze helaas verkeerd ingeschat hebben met nieuwe app. Gebruikscijfers van???? Als ik mijn gebruik van vorig jaar... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Sinds anderhalf jaar nu bij ANWB. slimme meter zal wel de oplossing zijn want geen klachten. Alles netjes op tijd tegen hele nette prijzen als ik het vergelijk op de markt het heeft me afgelopen jaren... Se mere
Virksomheden har svaret
Het is echt een rampenplan. Facturatie is niet op orde, communicatie is ondermaats. Kennis en begrip idem dito. Groot fan van de wegenwacht, en juist daarom ook overgestapt naar ANWB Energie, dat is e... Se mere
Virksomheden har svaret
Ben nu 2 jaar bij de ANWB de nieuwe app was even een drama maar werkt nu goed.Ik ben met energiekosten wel omlaag gegaan wel moet je de dynamische tarieven goed in de gaten houden maar loont zeker de... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
ANWB Energie maakt groene stroom en elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen. We leveren energiecontracten, laadpassen, laadpalen en slimme laadoplossingen, met eerlijke tarieven en persoonlijke service. De winst die we maken, investeren we weer in onze leden en de maatschappij. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Op deze manier houden we energie en mobiliteit betaalbaar voor iedereen.
Kontaktoplysninger
Wassenaarseweg 220, 2596EC, Den Haag, Holland
- 088-2692266
- energie@anwb.nl
- anwb.nl/energie
Bed kunder om at skrive en anmeldelse
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
De zoveelste keer problemen …
De zoveelste keer problemen met deze laadpas … Je denkt dat er geladen wordt en gaat ff wat drinken. Dan blijkt dat het laden al na 32% is afgebroken !
Weer ruim 30 min wachten …
En dat hebben we vaker gehad met de ANWB laadpas. Onbetrouwbare laadstations.
En ANWB doet niets, dat hebben eerder ervaren. Je krijgt een automatisch antwoord. En ja, ze zijn nooit bereikbaar ... dat willen ze ook zo.
Die lage waardering voor ANWB komt er niet zomaar !

Besvarelse fra ANWB Energie
Voorschotnota's 2 maanden vooruit betalen!
Tot najaar 2025 was ik tevreden over ANWB. Vanaf oktober moest ik ineens 2 keer betalen. Hierdoor betaal ik nu 2 maanden vooruit! Heb daarom 1 factuur teruggedraaid. Ik heb gebeld, gemaild een klacht ingediend en een voorstel hoe op te lossen maar ANWB wijzigt dit niet. Er blijven aanmaningen komen over de teruggedraaide factuur en als je belt sta je 45min in de wacht. Krijg te horen dat er geen aanmaningen komen zolang klacht in behandeling is. Ik zou al 2 x worden teruggebeld maar niemand belt. Nu wordt er zelfs met incassokosten gedreigd. Rest mij niets anders dan de geschillencommissie of de rechter.
iedere maandontvang ik 1 factuur echter:
22 okt factuur over 22-10 t/m 22/11
23 okt factuur over 22/11 t/m 22/12 Zonder aankondiging of uitleg.
Daarom 1 incasso teruggedraaid. Na enkele maanden een herinnering. Toen gebeld, lag aan nieuw systeem en gehannes met leveringsdatum en factuurdatum. Klacht ingediend met voorstel voor aanpassing. Loste niets op men blijft herinneringen sturen. Op 23-3-26 gaat de factuur inmiddels over 22-4 t/m 22/5! In mijn contract staat maandelijks 1 factuur geen 2. Door die dubbel facturen in oktober betaal ik nu twee manden vooruit in plaats van 1 maand. Dit mag gewoon niet.
U geeft aan dat ik precies een maand vooruit betaal. Waarom staat er dan op mijn laatste factuur van 21-3-2026 (door die 2e factuur in okt 2025) dat dit het maandbedrag is voor de periode 22-4-2026 tot 22-5-2026? Door die dubbele factuur van oktober zijn mijn betalingen nu 2 maanden vooruit.

Anwb energie slecht!
Als je van het gas afgaat kunnen ze ineens in hun ict systeem de facturen en de jaarafrekening niet meer berekenen! Na meedere keren telefonisch en mail contact gehad te hebben, beloven ze een terugkoppeling maar daar moet je ook eindeloos op wachten. Kortom anwb energie hebben hun zaakjes niet op orde, helpen vervolgens hun klant niet goed en blijven wij achter met de problemen! Echt heel slecht! Ik zou anwb energie dan ook niemand meer aanraden!

Geen contact mogelijk
Geen contact mogelijk, wordt nergens oo gereageerd.
Wacht al bijna bijna 2 maanden op afrekening en terugbetaling.

Besvarelse fra ANWB Energie
Al 4,5 maand aan het wachten op…
Al 4,5 maand aan het wachten op eindafrekening. Ik ben 3 maanden deelnemer geweest van ANWB Energie sept, oktober en november en wacht nu al 4,5 maand op de eindafrekening. Al heel vaak klacht ingediend en steeds afgescheept. Ook al gemeld bij de ACM. Echt schandalig. Laatste keer dat ik iets hoorde werd gemaild dat het heel moeilijk was om alle gegevens te verzamelen door het 'nieuwe' computersysteem wat al lang niet nieuw meer is. Ik heb toen mijn eigen gegevens toegestuurd die ik bijhield vanuit de ANWB Energie app. Gebruik die dan maar. En weer doodse stilte. Ik voel inmiddels grote woede. Je bent gewoon machteloos. Ik snap niet dat ze er mee wegkomen.

Wachten op eindafrekening
Ik ben per 1 maart overgestapt naar Zonneplan en wacht nu al meer dan 6 weken op de eindafrekening van ANWB energie. Via de app krijg ik geen antwoord. De teruggave is € 405,-- Hoe moeilijk kan het zijn.

Besvarelse fra ANWB Energie
Geen reclame voor het merk ANWB
Totdat de klantenservice, administratie en ICT op orde zijn zou ik niet overstappen naar ANWB Energie. De ICT en de administratie van ANWB energie zijn niet op orde. Telefonische klantenservice is erg vriendelijk en behulpzaam, maar het kost je wel 45 minuten in de wachtrij. En dat is niet alleen iets van de laatste tijd ...
- Onderbouwing 1: Gascontract opgezegd op 17-9-2025: Maar app zegt (nog steeds): Contract voor stroom en gas.
- Onderbouwing 2: Eindafrekening zou binnen zes weken komen: Tot op de dag van vandaag (13-4-2026) niet ontvangen.
- Onderbouwing 3: Tussenstand in de app werkte niet tot ongeveer half maart. Toen heeft ie het twee weken goed gedaan, maar nu toont die weer een fout voorschotbedrag (is vandaag na mijn telefoontje met de helpdesk wel verholpen, maar zonder daarbij een root-cause aan te geven)
- Onderbouwing 4: Vandaag (wederom) 45 minuten in de telefonische wachtrij gestaan. Wel een plausibel antwoord, maar uit het antwoord kan ik niet anders dan afleidendat het administratief en ICT-technisch nog niet op orde is.
- Onderbouwing 5: Als ik mijn klantnummer opzoek in "mijn gegevens" staat dat er niet bij. Als ik in mijn contract kijk staat het ook dáár niet bij. Pas op de factuur kan ik dat klantnummer vinden.
Die laatste is overigens maar een klein ergernisje, maar het bevestigt voor mij een totaalpatroon.
Ik heb veel begrip voor opstartproblemen bij grote ICT trajecten, maar wat ik hier waarneem is niet OK. Nogmaals: Ik zou nog in deze fase niet overstappen.
Update 15-5-2026: op 6-5-2026 heb ik eindelijk de eindafrekening(en) ontvangen. Twee stuks: Eentje tot en met het moment van mijn gasafsluiting en eentje tot eind van het jaar. Maar één van de door mij gedane betalingen zat daar dubbel in. Je zou denken "geen slapende honden wakker maken", maar ik wil gewoon dat het klopt.
Ik heb op 13 mei een terugbetaling binnengekregen en op 11 mei een afschrijving gekregen die kleiner is dan het normale voorschotbedrag. Maar ik kan die bedragen op geen enkele wijze matchen met de bedragen die genoemd worden op de eindafrekening. Mijn advies blijft dus vooralsnog ongewijzigd: NIET met ANWB energie ion zee gaan tot men de zaken aantoonbaar onder controle heeft.
Update 20-5-2026: Vandaag contact gehad met klantenservice om tekst en uitleg te vragen. Wachttijd was dit keer 10 minuten en een beetje. Klantenservice is wederom zeer vriendelijk en begripvol, maar kon ook nog geen chocola maken van de verschillende bedragen. Dat wekt (wederom) niet veel vertrouwen, maar ik zal het eerst maar weer even afwachten. Wordt vervolgd.

Besvarelse fra ANWB Energie
Slechte service en maanden wachten op eindafrekening
Onderstaand mijn bericht van 13 april. Ondanks de reactie van ANWB Energie is er weer een maand verstreken en wacht ik nog steeds op de eindafrekening van een groot bedrag teveel betaalde kosten. Inmiddels wacht ik dus al ruim 4 maanden terwijl 6 weken de wettelijke termijn is.
Heb een paar jaar een dynamisch contract gehad maar ben op 13 januari 2026 overgestapt naar Zonneplan.
De reden is dat de bereikbaarheid en service van ANWB Energie wel heel slecht is en de app onvolledig en sinds overgang naar een nieuwe systeem gewoon slecht.
Inmiddels is het 13 april 2026 en heb ik nog steeds geen eindafrekening ontvangen terwijl ik teveel heb betaald.
Op mijn berichten via WhatsApp en email wordt niet gereageerd en de telefoon wordt niet beantwoord.

Besvarelse fra ANWB Energie
App werkt weer prima en jaarnota is snel opgemaakt
Nadat van de app een tijd niet alles werkte, is het inmiddels veel beter.
Op 2 april had ik weer een jaar van de lage energiekosten genoten. 5 dagen later (7 april) kreeg ik de melding dat de jaarnota was opgemaakt en was het teveel betaalde bedrag op mijn rekening geboekt, prima.
Ook het termijnbedrag aanpassen gaat nu zeer snel, binnen een minuut op de app tezien en bevestigd via een mail, ook prima.

Administratieve chaos
Irritane herinnering voorschot te betalen in de app, terwijl het voorschot reeds 2 weken eerder werd betaald.
Jaarafrekeningstermijn met WEKEN oveschreden. Correspondentie daarover wordt niet beantwoord, naar later bleek in een telefonisch contact, niet eens gelezen.
Alles wordt met marketingachtige praatjes 'plat gepraat'.
17-04-2026 Reactie gehad van ANWB. Helaas... achterstanden (was me al opgevallen). Geen concrete oplossingen. Problemen door mijn eigen handelen opgetreden (overigens nog nooit 1 cent 1 dag te laat aan ANWB betaald....)
ANWB heeft geen probleem, geen oplossing, geen toezegging. Ikzelf: ben de oorzaak van het probleem.
Wel ANWB: bij deze mijn excuses voor het probleem dat ik veroorzaak. Volgens mij hebben we gewoon een juridisch geldige overeenkomst waarin rechten en plichten beiderzijds duidelijk zijn vermeld.

Besvarelse fra ANWB Energie
Na half jaar nog geen jaarafrekening
In juni 2025 mijn contract opgezegd om naar Zonneplan (TIP!) over te stappen, nu in april 2026 nog steeds geen jaarafrekening ontvangen. Verwacht dat we wel wat terugkrijgen, maar geen idee wanneer dat mag gebeuren.

Besvarelse fra ANWB Energie
ANWB Energie is recentelijk over gegaan…
ANWB Energie is recentelijk over gegaan naar een nieuw systeem. De bijbehorende app is zeer slecht en de gegevens kloppen niet of zijn niet beschikbaar.Er worden maandfacturen als openstaand getoond die allang betaald zijn. Hierdoor is het in de app niet duidelijk wat wel/niet betaald is. Het is onduidelijk hoe de ingeschatte kosten worden berekend en waar deze op gebaseerd zijn. De klantenservice is onbereikbaar. Als je ze kunt bereiken na ongeveer 60 minuten in de wachtrij te hebben gestaan zijn ze wel aardig maar kunnen zelf niet duidelijkheid geven…behalve te melden dat het nieuwe systeem een drama is. Kortom het betrouwbare imago van de ANWB is voor ANWB Energie helaas niet van toepassing! Dit duurt al ongeveer een half jaar en nog steeds zijn de problemen niet opgelost.

Waardeloos
Wacht al vanaf 17 November op jaarrekening. Nooit een mail gehad over een voorschotbedrag. Ze houden je ook niet op de hoogte. Ze doen het ook niet op volgorde van de maanden dat je al wacht. Ze houden je gewoon aan het lijntje.

Besvarelse fra ANWB Energie
Onderstaande staat in de krant
Onderstaande staat in de krant! (Telegraaf) Nou anwb! Dit is een leugen. Ik heb een voorschot aangevraagd en ik krijg geen antwoord. Sterker nog jullie reageren helemaal niet meer ook niet via whatsapp.
Mijn melding bij de geschillen commissie energie doe ik vandaag!
Klanten met geld tegoed kunnen een voorschot aanvragen. Tot nu toe deden 621 klanten dat, na een mail aan 12.521 betrokkenen. ,,Wij laten kwetsbare klanten die geld tegoed hebben en dit niet kunnen missen, niet in de kou staan”, aldus het bedrijf.

Besvarelse fra ANWB Energie
Schoenmaker blijf bij je leest!
Ik ben aan mijn derde jaar begonnen als energieklant van de ANWB maar ben sinds begin dit jaar zwaar teleurgesteld. Inderdaad, vanwege de jaarrekening die maar niet komt. Wettelijk moet dat binnen 6 weken. Ik wacht nu al bijna 15 weken! Eerste excuusmail in februari dat er vertraging is ontstaan. Dan een ultimatum stellen van 15 maart wat ze niet waar kunnen maken. En het ware verhaal daarvan is dat ze geen datum hadden moeten noemen schrijven ze. Volgens mij is het ware verhaal dat ze er een ontiegelijk zooitje van hebben (gemaakt). Onvoorstelbaar dat dit mogelijk is bij een organisatie die als gedegen en betrouwbaar te boek staat.
Schoenmaker blijf bij je leest is hier meer dan ooit op zijn plaats. Ik ben binnenkort ook weg bij de ANWB.

Besvarelse fra ANWB Energie
Het is onmogelijk om contact te krijgen…
Het is onmogelijk om contact te krijgen met een medewerker.
Op mijn app wordt niet geantwoord, ook niet de volgende dag. Ik heb nu twee dagen na elkaar drie kwartier in de wacht gestaan. Vergeefs.
Zeg dan gewoon dat de service niet beschikbaar is dan weet ik waar ik aan toe ben,
Gerrie Jonkheijm

Helaas maar 1 ster...
Helaas maar 1 ster. Voordat de problemen begonnen zou ik ANWB Energie 5 sterren geven maar door de afgelopen maanden is dit niet mogelijk.
Ik wacht al sinds eind november op mijn jaarafrekening en na meerdere keren contact (proberen) op te nemen heb ik hem nog steeds niet binnen... Ook na meerdere keren aan te geven dat ik het bedrag, dat ik terug zou moeten krijgen, hard nodig heb, nog steeds geen progressie.
Heel jammer om te zien dat een bedrijf het in een paar maanden tijd echt kan verpesten terwijl ik er al 4 jaar met veel lof over sprak.
Dat is nu dus niet meer het geval.
Ik wacht al veel te lang...

Besvarelse fra ANWB Energie
Ben al 6 maanden bezig een automatische…
Ben al 6 maanden bezig een automatische incasso te regelen voor mijn opa van 86. Hij wordt helemaal gek van alle error meldingen en mailtjes. Heb al meer dan 10x contact gehad via mail app of bellen maatr niemand regelt iets. Worden steeds beloftes gedaan maar niemand belt terug en moet dan weer n uur in de wacht staan om iemand te spreken

Besvarelse fra ANWB Energie
Geen enkele reactie op vragen via…
Geen enkele reactie op vragen via wattsapp of klachten via de website. Ik wacht nu al bijna 2 maanden sinds de eerste vragen. Klantenservice is bijzonder slecht. App laat geen verwachte data meer zien in 2025 of onjuiste verwachte data vanaf 2026. Ik wacht nog op de eindafrekening maar ik zie niet in waarom ik zou blijven. Als er nu wel een reactie komt van de ANWB zou ik vriendelijk willen verzoeken dit te doen op mijn eerder gemelde klachten.
Reactie van ANWB energie op 17 april is heel bijzonder. Geen mail, geen telefoontje, geen appje maar wel een reactie hier dat het aan mij ligt omdat ik niet reageer? Zo kun je niet met klanten omgaan. Waarop kan ik reageren dan? Helaas voor de ANWB ben ik overgestapt naar Zonneplan. Goedkoper, betere app en vooral veel betere communicatie.

Besvarelse fra ANWB Energie
Eindafrekening laat erg lang op zich wachten
Helaas na 3 jaar gebruik te hebben gemaakt van ANWB energie en diverse kennissen en vrienden het hebben aanbevolen nu toch een 2 sterren
Ik zit al vanaf 5 december op de jaarafrekening te wachten en vanaf 1 januari op de eindafrekening.
Dus nu wel erg teleurgesteld in de ANWB !

Besvarelse fra ANWB Energie
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.