Geweldig groen energiebedrijf. Goede klantenservice. Nemen direct de telefoon op en word altijd goed geholpen bv met maandbedrag verhogen en andere zaken. Ze hebben ook een overzichtelijke app, du... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Ik was aan het rondkijken voor een nieuw energiecontract en werd geholpen door Anja. Zij nam rustig de tijd om de tarieven en voorwaarden door te nemen en gaf duidelijk antwoord op mijn vragen,... Se mere
Scherpe prijs, direct persoonlijk te woord gestaan als toen ik wat vragen had, en mooi om zo bij te dragen aan de energietransitie door écht groen en écht lokaal op te wekken.
Ben sinds 2018 klant van Vrijopnaam. Nooit een reden tot klagen gehad, niet alleen omdat we elk jaar geld teruggestort krijgen. Ben lid geworden omdat Vrijopnaam maatschappelijk verantwoord bezig is!... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
Zonopnaam Energie (voorheen Vrijopnaam) maakt zelf zonnestroom bereikbaar voor iedereen in Nederland, ook zonder eigen dak. Met kleinschalige en ecologische zonneparken wekken we duurzame energie op én versterken we de natuur en biodiversiteit. Zo werken we samen aan een groener en minder afhankelijk Nederland. Sinds 2018 ontvangen we hiervoor het hoogste oordeel van Greenpeace.
Kontaktoplysninger
Holland
- zonopnaam.nl
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har besvaret 100 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 måned
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Prima bedrijf
Nooit problemen gehad met geleverde stroom, makkelijk op de website je verbruik en kosten kunnen inzien. Toen ik ging verhuizen en wilde opzeggen, geen problemen ervaren, kon allemaal makkelijk online. Kwam netjes een eindafrekening een tijdje later.
Ze hebben geen app
Ze hebben geen app, alleen een website die je kunt bezoeken. Dat vind ik wel echt een gemis anno 2025. Bovendien staan er flink wat onjuistheden op mijn accountspagina. Zo zou ik geen panelen kunnen komen omdat dat meer oplevert dan ik verbruik, maar ik verbruik 10x zoveel… sowieso valt de opbrengst van de panelen op naam tegen.

Enorm tevreden
Een aantal maanden geleden overgestapt op Vrijopnaam en ik ben enorm tevreden. Goede prijs/kwaliteitverhouding en ik ben super goed geholpen door Lieneke!
Energiecontract voor één maand
Ik moest voor een maand een energiecontract afsluiten omdat per abuis mijn contract een maand te vroeg was beëindigd. Waar mijn vorige energieleverancier niet erg behulpzaam was om deze vergissing ongedaan te maken ben ik bij Vrijopnaam heel fijn geholpen door Anja en is alles helemaal naar wens opgelost.
Vrijopnaam is een top bedrijf
Vrijopnaam is een top bedrijf
Als je geld tegoed hebt van de jaar nota dan krijg je het heel snel terug binnen paar uur naar bekend maken jaarnota in ieder geval bij mij is dit zo gegaan
Ik spreek dan ook voor mezelf
Ook het contact gaat heel snel bij Vrijopnaam
Ik blijf lid van Vrijopnaam ik kreeg zelfs meer terug dan ik berekend had
👌

Besvarelse fra Zonopnaam
Een energieleverancier die exorbitant verdienmodel heeft
Een energieleverancier die meer kosten (lees boete) in rekening brengt voor de Kwh's die worden teruggeleverd dan dat ze aan vergoeding berekenen.
Ik raad je aan om niet met deze energiecowboy in zee te gaan.
Dat er terugleveringskosten in rekening worden gebracht is begrijpelijk. Maar als er naast vaste terugleveringskosten ook nog variabele kosten in rekening worden gebracht waardoor per saldo de kosten altijd hoger zijn dan de opbrengsten dan profiteert alleen Vrijopnaam van de zonnepanelen terwijl de klant alle kosten voor zijn rekening heeft genomen.
Daarom ook het advies ga niet in zee met Vrijopnaam als u zonnepanelen heeft.

Misleidende variabele aanbieding
Erg misleidende tarieven bij variabele aanbieding. Binnen 3 weken van de goedkoopste zoals aangeboden naar de duurste op de markt..

Heel prettige ervaringen.
Heel prettige ervaringen.
Contact via mail of telefonisch verloopt soepel. Je wordt vlot en goed geholpen. App is ook heel duidelijk. Ben erg tevreden.

De menselijke maat
De menselijke maat. Een duidelijke en vriendelijke manier van communiceren. Zowel aan de telefoon als via email. Ik ben nieuwe klant. Had wat vragen. Kreeg duidelijk antwoord. En snel. Verder vind ik de website en de app. gewoon goed. No-nonsense en helder opgezet. Nogmaals, ik ben nieuw. Blij met de zonnepanelen-mogelijkheid die geboden wordt!

Besvarelse fra Zonopnaam
De klantenservice is altijd snel…
De klantenservice is altijd snel bereikbaar en zeer vriendelijk. Erg fijn.

Besvarelse fra Zonopnaam
Teleurgesteld in communicatie en prijstransparantie
In het begin leek Vrijopnaam een sympathieke leverancier met scherpe instaptarieven. Helaas bleek dat schijn.
Ik had een variabel contract en gaf bewust een ruime verbruiksschatting op om verrassingen te voorkomen. Toch bleek aan het einde van het jaar dat mijn kosten fors gestegen waren, door maandelijkse tariefverhogingen waar ik nooit actief over ben geïnformeerd.
De nieuwe tarieven stonden alleen in losse PDF’s onderin je klantomgeving. Geen e-mail, geen melding, geen overzicht. Mijn stroomprijs ging van ca. €0,215 naar ruim €0,32 per kWh — bijna 50% stijging. Gas steeg ook aanzienlijk.
Bij de afrekening bleek dat de uiteindelijke kosten fors hoger waren dan vooraf werd voorgespiegeld, ondanks lager verbruik dan verwacht. De welkomstpremie van €140 maskeert dat niet.
Deze werkwijze is naar mijn mening niet transparant en voelt onduidelijk. Inmiddels overgestapt en melding gedaan bij ConsuWijzer.

Besvarelse fra Zonopnaam
Wat een ongelooflijk goede service
Wat een ongelooflijk goede service. De nood aan de man (van Liander :)) en we werden direct geholpen. Echt top!

Besvarelse fra Zonopnaam
Het is een compliment waard
Het is een compliment waard! Altijd goed bereikbaar
en zeer deskundig in het gesprek.
Kortom erg de moeite waard om contact te hebben.

Eind goed al goed!
Na mijn aanmelding belandde het proces in een wat onprettig perspectief. Na een gesprek daarover is Vrijopnaam met een voorstel gekomen wat voor mij geheel naar tevredenheid is. Alle lof voor dit eindresultaat.
Vieze nep reviews aangemaakt op 2025.
Vieze nep reviews aangemaakt op 2025.
Alle andere slechte recensies zijn plots weg ra ra hoe kan dat.
Dit bedrijf heeft nieuwe trustpilot aangemaakt om slechte recensies te verwijderen!!!
Oplichters bah!!!
Ik moet met variabel contract ff doortikken tot wanneer mijn contact volgens hun afloop???En elk jaar was dat in jun/jul de eindafrekening. Mijn opzegtermijn is 30 dagen januari opgezeg en betaald en nu moet ik doorbetalen voor open maanden tot jun/jul??? Dit bedrijf is bezig met zware oplichtings praktijken heb claim ingediend via meldpunt consumentenbond!!!
PAS OP MENSEN!!!

Besvarelse fra Zonopnaam
Je krijgt precies wat je wilt
De juiste prijzen voor gas & licht, heldere info over alles, mogelijkheid extern zonnepaneel te nemen, snelle en vriendelijke klantenservice, geen gezeur over fantastische aanbiedingen e.d.
goede prijs en altijd levering van…
goede prijs en altijd levering van stroom
Proactief advies Vrijopnaam betaalt uit
Vrijopnaam adviseert proactief bijstelling van maandbedrag en dat bleek gunstig bij de jaarafrekening
Tevreden klant al 4 jaar op rij !
Na de meter standen al na 2 dagen de jaarnota. Kreeg echter ook forse verhoging van mijn termijn bedrag wat ik niet helemaal begreep. Vervolgens via de chat contact gehad en werd erg netjes en vlot geïnformeerd. Termijn bedrag is eveneens aangepast.
super tevreden, meedenkend bedrijf
Ik heb zelf al een aantal jaren zonnepanelen op naam van Vrij op Naam, ik ben hier heel tevreden over. Nu heb ik mijn dochter ook aangeraden om bij dit bedrijf een contract af te sluiten. Ik heb via de chat een vraag hierover gesteld, en deze werd netjes beantwoord en het antwoord op mijn vraag heeft ook nog positief uitgepakt voor mijn dochter. Ik heb er zelf verder weinig omkijken naar, alles staat duidelijk in de app en is ook makkelijk te regelen via de app. 5 sterren voor dit bedrijf
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.