Supersonisch, slecht ziekenhuis waar je maar een nummer bent!
Mijn schoonzusje die afgelopen donderdag aan een hersentumor is overleden werd als een kleuter behandeld en betutteld in het UMCG.
Op de poli waren de medici klinisch, belerend en betuttelend t.o.v. mijn schoonzusje. Geen greintje menselijkheid, ze waren alleen maar stom klinisch aan het redeneren en ze stelden domme vragen! Wij als familie werden grotendeels genegeerd tijdens het gesprek of ze wel of geen radio/chemotherapie zou krijgen, terwijl mijn schoonzusje ons er graag erbij wilde ter ondersteuning!
Ze werd tijdens de radio/chemotherapie al gauw afgeschreven en het palliatieve traject ingestuurd. Terwijl er niet eens genoeg onderzoek was gedaan (o.a. MRI scan of bloedonderzoek naar tumormarkers) om te kijken of de bestraling/chemo effectief was. Was zeker te duur.....Ze baseerden hun beslissing op een incident waarbij mijn schoonzusje in de war was wat later weer geheel bijtrok. Gevraagd naar andere therapieen of trials maar daar kwam ook een negatief antwoord op.
Terwijl ze in de verpleegkliniek zat, niet eens belangstelling getoond hoe het met haar ging. Niet een telefoontje naar haar of naar ons! Geen afsluitend gesprek gehad als familie of een uitnodiging daarvoor gekregen kortom helemaal niks! Bij hun is het gewoon: 'volgende patient'.
Daarna kwamen tot overmaat van ramp nog een aantal poli afspraken per brief aan bij haar thuis terwijl de behandeling stop was gezet?! Toen ik belde naar de poli om navraag te doen hoe dit kon werd ik als een hond behandeld. Die vrouw die ik aan de telefoon had sprak geen fatsoenlijk Nederlands, ze had een zwaar buitenlands accent en was zeer onvriendelijk en ontiegelijk onbeschoft!! Ze bleef maar volhouden dat ik geen van de contactpersonen was terwijl dit tijdens dat poli gesprek was aangepast door de neuroloog in de computer. Over communicatie gesproken.....
En waarom neemt het UMCG mensen aan die de Nederlandse taal niet eens fatsoenlijk beheersen???
En na dit alles nog het gore lef hebben om een wetenschappelijke enquete te sturen naar mijn schoonzusje terwijl ze al op haar einde liep!
Om een lang verhaal kort te maken. Supersonisch slecht, kl*te ziekenhuis !!!! Ik raad het niemand aan!