Vi har haft vår nya IVT värmepump från Sydpumpen i ett halvår. Det känns tryggt att äntligen ha en ny värmepump från ett företag som känns pålitligt och kunnigt. Den har som väntat fungerat utan probl... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Vi har haft problem med värmepumpen från start. Relativt snabb service men med lösningar som kostat oss extra. Olika medarbetare som kommit och de har då varit kritisk till förra kollegans arbete.... Se mere
Har anlitat Sydpumpen i Laholm för att byta en ickefungerande värmepump till en ny IVT Geo. Företaget är proffsiga i alla led när det gäller service, information, hålla tider, installation, produktkun... Se mere
Virksomheden har svaret
Redan första kontakten med Sydpumpens representant i Falkenberg var mycket positiv. Vi kom överens om hur och vad som skulle göras. Eftersom jag själv är okunnig på området kände jag att det var nö... Se mere
Virksomheden har svaret
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Proffs på Värmepumpar! Vi är verksamma i Båstad, Bjäre, Halmstad, Laholm, Falkenberg, Hylte, nordvästra Skåne och Halland.
Kontaktoplysninger
Ängelholmsvägen 58, 312 34, Laholm, Sverige
- www.sydpumpen.se
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har besvaret 50 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 måned
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
bra upplevelse
väldigt proffsiga hantverkare, som verkligen tog sig tiden att förklara vid alla frågor som dök upp vid installation av luft/vatten pump.
det ända som drar ner betyget från full pott är att säljaren gav oss fel mått till fundamentet som till följd av detta blev för smalt men när jag berättade detta så blev jag kompenserad för det vilket för mig visar att man bryr sig om sina kunder. kan helt klart rekomendera sydpumpen.

Mycket nöjda!
Vi är mycket nöjda från början till slut! Proffsigt, snabbt och trevligt bemötande både gällande försäljning och installation.
Kan varmt rekommendera Sydpumpen.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Ny luft/vatten-värmepump med bra känsla
Från första besöket för att ge oss en offert till sista genomgång när vår nya luft/vattenvärmepump var installerad fick vi väldigt trevligt bemötande. Vi upplevde att alla var kunniga, svarade begripligt på alla våra frågor och allt gick bara lätt! Och efteråt är det bara den nya pumpen som skvallrar om att de varit här. Inget glömt, inget stök. Också det att de hela tiden poängterade att vi kan höra av oss när som helst med frågor. Det tror vi verkligen på. De lämnade oss med en varm och trygg känsla i magen och huvudet. Och fungerande värmepanna!

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Från start till slutinstallation mycket…
Från start till slutinstallation mycket kunnig personal.Fint bemötande från första kontakt med Sydpumpen Laholm.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Vi skulle installera en luft värmepump…
Vi skulle installera en luft värmepump i sommarstugan. Tog kontakt med Sydpumpen, veckan efter var dom där och kollade och lämnade offert, två veckor senare var pumpen installerad och klar. Allt fungerade toppen.

Byte av jordvärmepump
Vår gamla jordvärmepump som var 18år slutade helt att fungera. Vi bestämde oss för att anlita Sydpumpen som erbjöd mycket konkurrenskraftigt pris på en exklusivare modell från IVT. Installationen gick snabbt eftersom vi var utan varmvatten. Hela tiden mycket god kontakt både med installatör och säljare. Vi kunde inte varit nöjdare och grädden på den höga servicegraden var när VD:n ringde personligen idag och checkade av att allting funkat och om vi hade några frågor eller funderingar. Gott kundservicearbete!

Nyinstallation luft-vattenvärmepump
Vår värmepump slutade fungera (gammal värmepump) mitt i den kallaste februari månaden. Vi var nyinflyttade i huset, det var inte så att vi visste att pumpen var i så dåligt skick att vi ville vänta tills den dör helt. Typiskt nyinflyttnings överraskning.
Det tog lite för långt tid innan vi kom i kontakt med kundtjänsten men förklarningen var att dem blev nedringda av kunder som hade problem med värmen( det var då när det var -15).
Nyinstallation av luft-vattenvärmepump gick väldigt smidigt, snabbt. Trevliga personal som svarade vänligt på våra frågor, funderingar. Ca. 2 månader efter installationen ringde en medarbetare från kundtjänsten som ville bara höra om allt funkar bra med nya värmepumpen. Vi hade bara en liten fundering om utegivaren, ett par dagar senare kom en tekniker som tittade på pumpen och allt var okej. För ca.2 månader sedan blev jag uppring av en annan tekniker för han erbjöd sig att komma på efterkontroll ( jag visste inte att det ingår i tjänsten) Blev positiv överraskad! Efter 4 månader är vi fortfarande fantastisk nöjda med servicen vi får från Sydpumpen och självklart med värmepumpen som fungerar utmärkt och halverar våra elkostnader :)
Jag tycker att företaget kan bli bättre på att:
-snabbare återkoppling på fakturafrågor
-bättre förberedd inför den kalla vintermånaderna så att alla kunder får hjälp i tid.
Vi kan varmt rekommendera Sydpumpen.

Montering av solceller
Montering av solceller, snabbt gjort tog bara 2 dagar
Benno Genevad

Besvarelse fra Sydpumpen AB
ar nu haft sydpumpen ett antal år
Jag har nu haft sydpumpen ett antal år, och är nöjd med deras service.
Alltid service vänliga och trevliga att prata med.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Monterade solceller av Sydpumpen förra…
Monterade solceller av Sydpumpen förra året.
Marcus var här och projekterade och sedan kom duktiga montörer och fick upp det på taket.
Det har producerat som utlovats och inga bekymmer.
Bra från start till slutprodukt.

Byte av bergvärmepump
Våran gamla bergvärmepump hade gjort sitt.Tog in offerter från några olika bolag.Blev kontaktad Av Micke på Sydpumpen.och pump beställdes.Allt skedde inom några veckor.Den gamla monterades ner,och en ny installerades.Bestämde oss även för solceller.Allt har gått snabbt och proffsigt.Efterkontroll utförd.Vill Tacka Micke för smidigt o proffsigt bemötande.Och proffsigt personal.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Installerade ny IVT luft/vatten system…
Installerade ny IVT luft/vatten system då den gamla anläggningen sett sina bästa dagar. Jag tog in offerter från fyra olika leverantörer i Halmstad/Laholmsområdet. Sydpumpen var inte billigast och inte dyrast, men upplevde deras säljare som besökte oss som mest seriös och kundfokuserad. Efter att jag bekräftat arbetet så tog det bara några dagar innan dom satte igång. Upplevde personalen som proffessionella och dom gjorde hela jobbet på ett par dagar.
Än så länge har jag inte sett något som verkar fel och jag är hittills nöjd.
Det enda jag reagerat över är att ett utlovat återbesök efter installationen inte har skett än.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Snabb och proffsig hjälp när…Bra service
Snabb och proffsig hjälp när värmepumpen krånglade. Byte kretskort snabbt och enkelt. Serviceinriktad personal.

Tråkigt besked från ARN
Tråkigt besked från ARN 2024-02-12 där myndigheten uppenbarligen gjort stora misstag och även angett direkt felaktiga uppgifter i sitt beslut. Trist att man som konsument inte kommer längre trots allt jobb med inlämning av bevis och dokument. Men vi har begärt omprövning hos ARN som dock fortfarande inte bekräftat att de fått vårt brev men det tar säkert lång tid det också 😮💨

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Oseriöst företag i alla led
Oseriöst företag. Ger otillräcklig information inför köp, kringgår regelverk, oskicklig montering, otillräcklig bruksanvisning och kundsupport, har upprepat försökt ta betalt för reparationer under garantitid genom att bokföra felåtgärdande som "service" som aldrig har beställt.

Vad ska man säga
Vad ska man säga, ångrar djupt att jag snålade in på budget.
De gav mig bäst offert men sämst utförande.
Anlita inte detta företag!
De håller inte vad de lovar och de gör inte installation enligt krav från ivt!
Orkar inte skriva allt som blev fel..hoppas de kan konkursa snart så fler slipper bli lurade.
Väldigt kända enligt Halmstad konsumentrådgivning och arn.

Besvarelse fra Sydpumpen AB
Uselt företag med usel kundservice
Uselt företag med usel kundservice. Och installationskunskapen brister även den. Köpte värmepump 202 i februari, den installerades och sedan lämnade de en mapp med dokument men ingen genomgång om hur man ställer in eller sköter pumpen. Användarmanual blev jag uppmanad att ladda ned från nätet.
Efter några månader noterar jag att elräkningen inte blir billigare utan dyrare och duschvattnet räcker knappt att duscha 2 min i.
Visar sig att tempmätaren sitter i toppen på tanken, inte i mitten som den ska.
Tekniker kommer och flyttar den och de skickar en faktura som jag får bestrida 2 ggr innan kreditering sker.
Elförbrukningen är fortfarande oroande hög så efter ett år utan förbättring så ringer jag min elleverantör som kan se att det ligger en 5 Kw konstant belastning på systemet. De ber mig kontrollera elpatronen som visar sig stå på 70 ° istället för 55 ° som systemet kräver (har genomströmningsvärmare så ingen fara för legionella). Jag drar ned temperaturen på elpatronen och på ett år har förbrukningen sjunkit från 32 000 Kwh till knappt 17 000 Kwh!!
Efter ett strömavbrott i oktober kommer tekniker och får igång pumpen med tvång och konstaterar att det saknas externt expansionskärl samt att cirkulationspumpen behöver bytas. Bekräftar att det är ett garantiärende. Efter några veckor kommer ändå en räkning på strax under 18 000 kr och trots påstötningar har jag ännu, efter snart 6 månader, inte fått kreditering.
I slutet på maj ringer företaget och ska boka i en garantibesiktning. Får ingen prisuppgift förrän jag frågar om det så jag väljer att kontakta annat företag då jag förlorat allt förtroende för Sydpumpen. Det andra företaget genomför service och konstaterar då att Sydpumpen installerat en annan enhet än de offererat, som är utan elpatron. De har alltså låtit min minst 10 år gamla elpatron sitta kvar, utan styrning (!) Och tagit betalt för en ny elpatron som aldrig levererats. Ärendet ligger nu hos ARN.
Dåligt utförd service och dåligt kundbemötande
Kundbemötandet från deras två medarbetare Päivi Aho och Eva Rosqvist är under all kritik. Otrevliga och tar inte ansvar för en synnerligen dåligt utförd service av vår värmepump. Stor varning för detta företag. Kan inte rekommenderas.
Bra service! Trevligt bemötande!
Pannan gick sönder i december, såklart när elen är som dyrast. Sa att de hade mycket att göra men kom så fort de kunde. Beställde delar och pannan går som en klocka efter det. Mycket nöjd! Trevligt bemötande!
Kund motagren på sydpump bör omg söka…
Kund motagren på sydpump bör omg söka sej ett annat jobb aldrig vart med om otrevligare bemötande när jag som kund ringer och har problem med min värme pump som är 11 månader såld och installerad av dom där hon
tyck att jag skälv skall felsöka ett garanti jobb.
Ha inte med detta företag att göra.
/ Thomas Meijer
Dette er Trustpilot
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.