2,0

Under middel

Jeg købte en MBT Tunturi E-290 Elcykel…

Jeg købte en MBT Tunturi E-290 Elcykel i Dec. 2020. Cyklen har overholdt alle serviceeftersyn, er blevet passet godt og har altid været opbevaret indendørs.
Efter blot 1.700 km´s kørsel gik motoren i stykker. Jeg indleverede cyklen hos forhandler, hvor den er købt og fik besked om, at motoren skulle udskiftes. Reparationen ville koste 7.250,- kr, hvilket jeg finder urimeligt højt - især taget i betragtning, at cyklen har kørt så få kilometer og er vedligeholdt korrekt.

Jeg kontaktede derefter Shimano Nordic direkte for at høre, om de ville dække hele eller dele af udgiften til motorudskiftningen. De meddelte, at de ikke vil yde nogen for kompensation eller garanti i sagen.

9. oktober 2025

Ingen service overhovedet

I 2004 købte jeg en Bianchi ML3 Alloy Reparto Corse med Shimano Ultegra (Flight Deck?) bremse/gearskifte greb. Pga manglende vedligehold det sidste års tid (som jeg naturligvis helt og holdent tager på min egen kappe) er det højre greb blevet defekt. Her støder jeg så ind i problemer, for det som jeg i naivitet troede var en smal sag, nemlig at købe et nyt greb og skifte det gamle defekte, har vist sig at være meget op af bakke, fordi at det shimano ultegra greb er gået ud af produktion, og det ikke kan skaffes mere. Hvad pokker er det for noget? Shinamo koster i forvejen spidsen af en jetjager også har de en så komplet overlegen holdning og attitude at de ikke kan servicere med udstyr der er købt for år tilbage. Jeg gav 10.000 for den cykel dengang i 2004, og i min verden er det altså en høj pris, også forventede jeg også at jeg ville køre bare nogenlunde problemfrit i rigtigt mange år, og ikke støde ind i problemer som at der ikke kan skaffes reservedele til cyklen. Jeg har en gammel motorcykel som bliver 30 år i 2016, og der er ingen problemer i at skaffe reservedele til den, og det er immervæk en motorcykel, med nogle flere dele og komponenter end en trædecykel. Nej Shimano, kom nu ind i kampen, og vær knap så overlegen, hvad ville det betyde for jer at ligge inde med et parti af de dele som i har fremstillet feks. de sidste 20-25 år, så i kan servicere jeres kunder og dermed få meget tilfredse kunder. For mit vedkommende er det absolut sidste gang jeg køber en cykel med shimano udstyr, for det har man da kun ærgelser og problemer ud af, så hellere købe en bilka eller thansen cykel, til en brøkdel. Har jeg kunnet give Shimano 0 stjerner havde de fået det, for 1 stjerne er bare en stjerne for meget, kan det siges mere tydeligt.

16. december 2015

Livsfarligt et gear friløb

Jeg købte i februar 2013 en et gear cykel hos Byman Cykler. Den 6. januar 2014 ophørte kassetten der giver kraftoverførsel og frihjulsfunktion pludseligt med at virke, således at der uden varsel ikke længere blev overført kraft til baghjulet. Jeg stod op i pedalerne og kørte heldigvis kun ganske langsomt da defekten opstod. Det pludselige tab af kraftoverførsel betød at den ene fod røg ned på jorden, og jeg undgik kun et hængende hår et styrt, og det kun fordi farten var ganske lav. Ved større fart vil en sådan pludselig defekt være livsfarlig. Den defekte kassette er en Shimano SF-MX30.
Det er min vurdering at kassetten ikke er tæt og er farlig at køre på i regnvejr. Kassetten burde efter min mening forbydes.

Hans Skou

10. januar 2014
Vis anmeldelser på alle sprog (10 anmeldelser)

Er dette din virksomhed?

Få en gratis konto