Ingen service overhovedet
I 2004 købte jeg en Bianchi ML3 Alloy Reparto Corse med Shimano Ultegra (Flight Deck?) bremse/gearskifte greb. Pga manglende vedligehold det sidste års tid (som jeg naturligvis helt og holdent tager på min egen kappe) er det højre greb blevet defekt. Her støder jeg så ind i problemer, for det som jeg i naivitet troede var en smal sag, nemlig at købe et nyt greb og skifte det gamle defekte, har vist sig at være meget op af bakke, fordi at det shimano ultegra greb er gået ud af produktion, og det ikke kan skaffes mere. Hvad pokker er det for noget? Shinamo koster i forvejen spidsen af en jetjager også har de en så komplet overlegen holdning og attitude at de ikke kan servicere med udstyr der er købt for år tilbage. Jeg gav 10.000 for den cykel dengang i 2004, og i min verden er det altså en høj pris, også forventede jeg også at jeg ville køre bare nogenlunde problemfrit i rigtigt mange år, og ikke støde ind i problemer som at der ikke kan skaffes reservedele til cyklen. Jeg har en gammel motorcykel som bliver 30 år i 2016, og der er ingen problemer i at skaffe reservedele til den, og det er immervæk en motorcykel, med nogle flere dele og komponenter end en trædecykel. Nej Shimano, kom nu ind i kampen, og vær knap så overlegen, hvad ville det betyde for jer at ligge inde med et parti af de dele som i har fremstillet feks. de sidste 20-25 år, så i kan servicere jeres kunder og dermed få meget tilfredse kunder. For mit vedkommende er det absolut sidste gang jeg køber en cykel med shimano udstyr, for det har man da kun ærgelser og problemer ud af, så hellere købe en bilka eller thansen cykel, til en brøkdel. Har jeg kunnet give Shimano 0 stjerner havde de fået det, for 1 stjerne er bare en stjerne for meget, kan det siges mere tydeligt.
16. december 2015