Alleen als je zelf van klussen houd
Edit: matras ook vervangen. Hadden het 14cm matras gekocht, troep. Voelt alle veren er doorheen.
Edit: nieuwe lattenbodem gekocht gezien de meegeleverde echt slecht was en enorm het bed doet laten kraken.
Bedhuisje Laura gekocht met opening 2/3 aan de linker zijde, afneembaar en 2 lades.
Levering was ruim binnen de gestelde termijn en verliep prima. Alles uitgepakt en het enige dat opviel is dat ik een handleiding had ontvangen van een bed met enkele ipv dubbele lade en opening in midden ipv links maar goed, ik dacht misschien is dit standaard want 2 lade of 1 maakt technisch verder niet uit.
Het bed in de blanke lak gezet. Ze geven zelf aan dat dit niet hoeft, maar niet doen lijkt me bijzonder onverstandig met grenen hout waar allemaal vette kinderhanden aankomen.
Kwaliteit hout: weinig op aan te merken maar het is ook gewoon regulier gecertificeerd 1e klas grenen. Ik vind diverse foto's op social media wel erg misleidend qua kleur.
Toen de montage, en hier begint de ellende. Gaten zaten niet juist gepositioneerd geboord (2-3 mm verschil maakt al dat iets niet past) of gewoon scheef. Sommige gaten waren niet ver genoeg ingeboord waardoor het materiaal elkaar niet kon pakken (schroef/ rond moer ding) en er ontbraken zelfs gewoon 2 gaten in een artikel. Direct contact opgenomen via social media, en kreeg excuses excuses verkeerde afstelling boor door vakantie van een collega (en dus bevestiging dat het echt niet goed was), ze zouden direct nieuwe onderdelen sturen + korting.
Fijn dat ze zo snel reageerde! Maar: dat is gewoon geen oplossing bij dit soort dingen. Oude kinderbed was al uit elkaar en komt iemand ophalen + ze leveren het niet blank gelakt.
Ik ben zelf niet helemaal links, dus zelf de boormachine gepakt en behoorlijk wat bij moeten stellen en ontbrekende gaten geboord. De kwaliteitscontrole is gewoon 0,0 bij dit bedrijf.
Dan de handleiding en het schroefmateriaal. De handleiding zelf is 'ok' qua duidelijke weergave, maar er ontbreken gewoon delen. Er staat nergens in hoe/ of je de lattenbodem moet vastschroeven. Er zitten wel kleine gaatjes in(in sommige van de latten, lang niet in allemaal,...) en er zijn schroeven meegeleverd, dus ik heb het maar vast gezet... Verder zit er enorm veel te veel materiaal (reserve??) in waardoor ik diverse keren alles gecontroleerd heb, omdat ik dacht iets vergeten te zijn. Slaat echt nergens op, en gaat nu zo het afval in.
De bedbodem, is overigens van bijzonder matige kwaliteit.
Dan de lades. Ook hier scheven gaten en niet ver genoeg uitgeboord. Ook zelf moeten doen. De laden zijn prima, op de bodems na, dat is echt flut spul en de handleiding hier laat ook te wensen over. Er zit een partij spijkers bij maar er staat nergens wat er mee te doen, het systeem waarmee de bodem vast gemaakt moet worden, is ook niet al te best en ronduit onpraktisch en niet stevig. Ik ga hier zelf later een fatsoenlijke bodem inzetten.
Kortom: verwacht geen zweedse interieur gigant montage eenvoud. Ik was echt een dag bezig met de nodige frustratie.
23. august 2026
Uopfordret anmeldelse