LjusochLampor.se Anmeldelser

TrustScore 3.5 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Svarar inte på konkreta frågor om utförande av Philips UltraEfficient 75/5,2W 3000K Klar. Skickar efter beställning sen 12st lampor med 4st korta filament i form av en kon, i stället för den m... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Fina funktionella lampor och väldigt snabb service. Jag har många bra lampor köpta här, men när glödlampan och botten i min lavalampa hade gått sönder efter 1 års användning fick jag en helt ny lavala... Se mere

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Fick ljus som tyvärr var trasiga, men det var inga konstigheter alls. Jag skickade bilder och de postade nya ljus till mig direkt. Ljusen är väldigt fina och fjärrkontrollen som passar till funkar jät... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Lampeforretning

Skrevet af virksomheden

LjusochLampor.se är en svensk webbutik med fokus på kvalitetslampor och designbelysning för hela hemmet. Vårt mål är att göra det enkelt, inspirerande och tryggt att hitta rätt belysning – oavsett om du söker funktionell arbetsbelysning, mysig stämningsbelysning eller ikonisk skandinavisk design. Vi erbjuder ett brett sortiment av lampor och belysningsprodukter inom bland annat taklampor, vägglampor, bordslampor, golvlampor, utomhusbelysning och LED-lampor. Hos oss hittar du både moderna lösningar och tidlösa designklassiker från välkända varumärken och designers. Hos LjusochLampor.se står kundupplevelsen i centrum. Vi lägger stor vikt vid personlig service, snabba leveranser och professionell rådgivning, så att våra kunder känner sig trygga genom hela köpprocessen. Vi vet att rätt belysning kan göra stor skillnad i vardagen, och därför finns vår kundservice redo att hjälpa till med både inspiration och vägledning – före, under och efter köpet. Vi samarbetar med välkända leverantörer och varumärken för att säkerställa hög kvalitet och moderna lösningar som kombinerar funktion och estetik. Samtidigt följer vi utvecklingen inom belysning och design för att alltid kunna erbjuda produkter som matchar kundernas behov och de senaste inredningstrenderna. Hos LjusochLampor.se handlar det inte bara om lampor – det handlar om att skapa rätt känsla, funktionalitet och atmosfär i hemmet. Vi vill göra vardagen lite ljusare med produkter, service och inspiration som våra kunder kan lita på.

Kontaktoplysninger

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Har besvaret 83 % af deres negative anmeldelser

Svarer typisk inden for 1 måned

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

74 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Har forfarande inte fått leverans

Har forfarande inte fått leverans

18. september 2026

Hej Lawrence,
nej, precis som min kollega har skrivit till dig hade paketet tyvärr försvunnit under transporten. Därför har vi självklart sett till att skicka ett nytt paket till dig.

Lampan lyser väldigt

Lampan lyser väldigt! svagt.

16. september 2026

Hej Kjerstin,
okej, sååå... vad då? Har du beställt en produkt med för svag ljusstyrka? Har vi skickat något annat än det som framgår av informationen på vår hemsida? Är produkten felaktigt monterad? Har du gjort en reklamation via vår hemsida? Eller vad är egentligen syftet med den här recensionen? :-)

Snabbt och enkelt.

1. september 2026

Hej Jennie,
stort tack för den fina recensionen du har lämnat till oss :-) Tack så mycket för de fina orden och för de 5 fantastiska stjärnorna :-)

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Svarar inte på konkreta frågor om…

Skickar efter beställning sen 12st lampor med 4st korta filament i form av en kon, i stället för den med 6st långa parallella filaments som är avbildad på hemsidan.
Den med 4st korta filament i konform har ett annat cirkulärt spridningsmönster på ljuset i form av en uppåtriktad ”fyrklöver” med svaga partier mellan ”klöverbladen”.

Dålig ersättare för den med 6st filament, som sprider jämt 360˚ rakt ut från sidorna.

Samma artikelnummer anges som den med 6st filaments på hemsidan, vilket förvillar ytterligare!

9. september 2026

Hej Johan,
ibland kan det hända att en produktbild inte har uppdaterats korrekt, eller att tillverkaren har förbättrat eller uppgraderat en viss produkt. Men när ljusflödet är detsamma och effekten i watt är densamma, bör det inte ha någon större betydelse.
När det gäller hur de enskilda lamporna är utförda, om det är det du också frågar om, så känner vi tyvärr inte till detta. Där får du i så fall kontakta Philips.
Men jag tänker att det hela egentligen handlar om att du har fått en nyare och bättre modell av en ursprunglig Philips-lampa :-)

Lurad?

Jag fick besked att paketet skickats den 10/8. Idag är det den 17/8 och fortfarande finns ingen information hos PostNord om att det ens lämnats in. Har mailat företaget ang detta utan svar. Så nu undrar man ju..

17. august 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Beställde fel färgtemperatur en de…

Beställde fel färgtemperatur en de ville inte hjälpa till att rätta till det eller komma med förslag.
Kommer inte handla här igen.

14. juli 2026

Hej Joakim,
ska vi inte nämna vad som faktiskt är kärnan i ärendet, så att de som läser detta är informerade? :-)
Du har själv köpt varorna i fel färgtemperatur och har dessutom monterat dem och tagit dem i bruk. Då är de inte längre säljbara och det är inte längre möjligt att returnera dem till oss. Det är en helt vanlig hantering och fungerar på samma sätt hos andra seriösa företag som följer konsumentköplagen.
Vi kan självklart ge ett bra förslag om du önskar det: köp de rätta i 2700 K och byt ut dem mot de nuvarande.
Men varför ett misstag från din sida ska leda till en så hård recension av oss är svårt att förstå.

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Snabb leverans, bra förpackat. Mycket nöjd med lamporna

7. august 2026

Hej Katarina,
vad roligt att det inte finns något att klaga på. Tack för att du har handlat hos oss och för den fina recensionen du har lämnat till oss :-)

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Smidigt köp. Vacker lampa.

Smidigt köp.vacker lampq

7. august 2026

Hej Marie,
stort tack för den fina 5-stjärniga recensionen och för de fina kommentarerna :-)

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Lampan funkar utmärkt och levererades…

Lampan funkar utmärkt och levererades snabbt.

3. august 2026

Hej Konstantinos,
vad roligt att du är nöjd med lampan du köpte och att hela upplevelsen var värd 5 stjärnor :-)
Stort tack för den fina recensionen :-)

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Order returnerades utan jag fått en…

Order returnerades utan jag fått en notifikation, och när att jag påtalat detta för PostNord och Ljus och lampor får jag ingen hjälp med att skicka beställningen igen. Istället blir jag krediterad 195 kr. Oseriöst bemötande och företag.

30. juli 2026

Hej Sofia,
du har tyvärr inte angett något ordernummer, så jag kan inte gå in och se ärendet. Men du är självklart varmt välkommen att återkomma med lite orderinformation.
Självklart får du trackinguppgifter när paketet är på väg till dig. Om beställningen sedan inte hämtas ut skickas den tillbaka till oss och behandlas som en retur. Då krediteras du naturligtvis för beloppet.
Om du önskar få varorna skickade igen behöver du självklart lägga en ny beställning och betala för varorna. Det tycker jag inte är särskilt oseriöst eller konstigt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Tyvärr en mycket dålig upplevelse.

Tyvärr en mycket dålig upplevelse.

Vid beställningen angavs en leveranstid på 2–3 arbetsdagar, men leveransen blev kraftigt försenad utan någon information från företaget. Vi hade bokat en elektriker utifrån den angivna leveranstiden och tvingades avboka besöket när varan inte kom, vilket medförde en extra kostnad.

När jag kontaktade kundservice fick jag endast hänvisningar till PostNord och upplevde att företaget inte tog något ansvar för kundupplevelsen eller visade någon förståelse för situationen.

Jag kommer tyvärr inte att handla här igen.

30. juli 2026

Hej Henna,
vi beklagar att du inte har varit nöjd med att handla hos oss och att det resulterade i en så negativ recension av oss.
De leveranstider vi anger är alltid beräknade leveranstider, och när varorna väl har lämnat vårt lager ligger en stor del tyvärr utanför vår kontroll. I det här fallet är vi beroende av PostNord. Det handlar inte om att vi inte tar ansvar, utan vi kan helt enkelt inte göra så mycket när det uppstår förseningar hos transportören.
När det gäller att boka elektriker eller montör är det alltid en god idé att vänta med detta tills man faktiskt har varorna fysiskt i handen, just för att undvika sådana här situationer.
Så det är självklart tråkigt att du har tappat förtroendet för oss, men i den här situationen hade vi nog inte kunnat göra så mycket annorlunda.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Kommer ej att återkomma som kund.

Kommer ej att återkomma som kund. Ett stort minus är betalningssystemet. Vem använder Walley? Sämsta tänkbara ****

28. juli 2026

Hej Charlotte,
du kände helt enkelt att du behövde uttrycka din åsikt om Walley? :-) Ja, men det är väl också helt okej. Då hoppas vi att du blir nöjdare med att handla någon annanstans med andra betalningslösningar :-)

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Snabb leverans, fin lampa.

8. juli 2026

Besvarelse fra LjusochLampor.se

stort tack för den fina 5-stjärniga recensionen från dig :-) Det gläder oss att du har varit nöjd och glad med att handla hos oss :-)

Varning

Varning! Köp inte härifrån, har nu väntat på en lampa som skulle vara en present i över två månader, de bara flyttar fram datumet hela tiden. Tröttande till slut och anmälde returärende, det var två veckor sen och fortfarande inte sett några pengar. Går in på hemsidan och ser att lampan finns i lager, ber dem skicka den snabbt innan den tar slut igen. Då vill de att jag ska köpa den en gång till! Sjukaste jag varit med om, handla aldrig härifrån.

19. juli 2026

Hej Viola,
det verkar vara något här som inte riktigt stämmer :-)
Om vi skjuter fram leveransdatumet beror det självklart på att varan är restnoterad och att vi väntar på att den ska komma in från tillverkaren. Varför skulle du då ha skapat ett returärende om du inte har fått varan?
Om du aldrig har fått varan och vi aldrig har skickat den eftersom den inte finns i lager, har vi inte heller dragit några pengar från dig. Därför finns det inte heller några pengar som vi ska återbetala till dig.
Så allt det du nämner här verkar inte riktigt stämma. Det är tråkigt att du inte har varit nöjd och att du har känt att det varit nödvändigt att lämna den här recensionen.

Otroligt snabb leverans

Otroligt snabb leverans. Så jättefin produkt.

10. juli 2026

Hej Vivi-Anne,
stort tack för den fina recension du har lämnat till oss, samt för de fina och uppskattande kommentarerna du skickade med på vägen :-)

Bedømt til 3 ud af 5 stjerner

Bra butik och snabb leverans men usel produkt

Bra butik och snabb leverans. Dessvärre är produkten otroligt svår att montera med fästanordning som är alldeles för liten och saknar anpassning för takdosa. Hål för att fästa i gipstak är alldeles för nära inpå dosans kant vilket gör den väldigt svårmonterad när gipskanten inte håller för gipsankare.

6. juli 2026

Hej Martin,
tack för din feedback. Om du anser att det är något fel på produkten, eller att något inte stämmer överens med den information vi lämnar, är du varmt välkommen att göra en reklamation via vår hemsida. Då kommer vår kundserviceavdelning att ta hand om ärendet.

Paketeringen en katastrof

Tio små glödlampskartonger inslagna i ett lager tunn plast, inuti en mycket större kartong. Ingen stötdämpning, ingen utfyllnad.
De har åkt runt i kartongen under transporten som kulorna i en maracas.
Det är ett under om någon av glödlamporna faktiskt klarade sej utan skador. Detta får inte ske.

25. maj 2026

Hej Hedvig,
vi beklagar om packningen och emballeringen av varorna inte har varit ändamålsenlig. Det är alltid en bedömning från lagrets sida hur mycket eller lite emballage som ska användas, både för att skydda varorna och för att ta hänsyn till miljön.
Om någon av varorna skulle skadas under transporten täcker vi det naturligtvis. Det verkar dock inte vara fallet här, eftersom du förmodligen annars hade nämnt det i recensionen. Skulle det mot förmodan vara någon glödlampa som är trasig, behöver du bara registrera en reklamation via vår hemsida.

Dette er Trustpilot

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.