Hobroefterskole Anmeldelser 8

3,6

1. Kostskole
  2. Fagskole

Erhvervsrettet efterskole for unge med ordblindhed i 7. - 10. klasse. Eleverne kan prøve kræfter med linjefag indenfor metal, træ, mekaniker, landbrug & brolægger, gastronomi, pædagogik og Krop & stil.

3,6

Middel

Har ikke besvaret negative anmeldelser

Hobro Ordblinde Efterskole er et…

Hobro Ordblinde Efterskole er et fatalistisk sted for unge menneske der har svært med læsning og andre udfordringer.
En skole med så super og gode lærer, der altid er der for eleverne og super gode til at samle dem op når de “falde”
Har haft sendt min søn af sted i 2 år og har fået en super glad og stærk ungmand hjem.
Jeg kan kun varmt anbefale Hobro Ordblinde Efterskole og kan kun give dem 5 stjerner for der så gode og gennemført arbejde samt håndtering af de unge mennesker. Et sted som forældre, hvor man ved at skolen passer godt på de unge og altid er klar til at hjælpe ❤️
Tak for 2 skønne år og den fantastiske unge mand jeg fik hjem

30. juni 2025

TUSIND TAK HOBRO ORDBLINDEEFTERSKOLE…

Vi sendte for 2 år siden en skøn dreng til Hobro ordblindeefterskole som trængte til et skift i skolelivet.
Som med alle andre skift for unge mennesker der kan have forskellige udfordringer blev det første år også et år der skabte en masse ny læring for både vores søn, os som forældre og det samarbejde vi havde med skolen. Men på intet tidspunkt har vi fortrudt vores valg og det med gensidig respekt og åbenhed omkring samarbejdet omkring det unge menneske vi havde afleveret på skolen.
Vi har følt os trygge og har fået en ung mand med hjem i dag som har nydt to år på godt og ondt. Men to år som har udviklet ham og han har vidst hvor han kunne gå hen hele tiden for at få den hjælp han skulle bruge.
At skolen de sidste år har været udfordret på ledelse og lærerstab kan give udfordringer men vi har følt at de alle har “rykket sammen i bussen” for stadig at give de unge det de har brug for.

I sidste ende skal vi alle huske at det handler om gensidig respekt og samarbejde mellem skole og forældre for at give de unge mennesker et løft til deres videre vej i livet.

Tusind tak til alle på Hobro Ordblindeefterskole for at give vores søn 2 fantastiske og udviklende år han helt sikkert vil se tilbage på med stor glæde.

28. juni 2025

Et livsforandrende sted

Et livsforandrende sted – også set udefra
Jeg har fulgt min nieces søns rejse gennem to år på Hobro Efterskole – og det har været rørende og imponerende at se den udvikling, han har gennemgået.

Som hans mor også skriver startede han som en usikker dreng med faglige udfordringer og lavt selvværd. I dag står han som en ung mand med styrke, mod og tro på sig selv. Det er tydeligt, at Hobro Efterskole har givet ham både faglig ballast og – endnu vigtigere – menneskelig udvikling.

Lærere og pædagoger møder eleverne med nærvær, forståelse og ægte vilje til at hjælpe dem videre. Som udefrakommende har jeg ikke bare set en elev bestå sine eksamener – jeg har set et ungt menneske blomstre.

Dejligt at han fik muligheden for at gå på Hobro Efterskole – og jeg vil gerne anbefale skolen til andre, der ønsker et sted, hvor unge bliver set, løftet og troet på.

27. juni 2025

En skole der gør en forskel – både fagligt og menneskeligt!

Min søn startede på Hobro Efterskole i 9. klasse på et fagligt niveau svarende til 2. klasse og med et meget lavt selvværd. Efter to år på skolen har han ikke blot bestået sine eksamener – han er vokset til en stærk ung mand, der tror på sig selv og kender sit eget værd.

Denne udvikling skyldes uden tvivl den fantastiske støtte, han har fået på efterskolen – både i forhold til skolearbejde og personlige udfordringer. Lærerne og de tilknyttede pædagoger har en helt særlig tilgang til de unge, som er dybt beundringsværdig. De møder eleverne med forståelse, respekt og et oprigtigt ønske om at hjælpe dem videre – og det virker!

Jeg kan på det varmeste anbefale Hobro Efterskole til andre forældre, der søger et trygt og udviklende sted for deres barn.

26. juni 2025

Da jeg var på skitur med Hobro…

Da jeg var på skitur med Hobro Ordblinde Efterskole, oplevede jeg, at en lærer uden tilladelse gennemsøgte mit værelse. Dette skete som følge af et personligt problem læreren havde med mig, og vedkommende ønskede, at jeg skulle sendes hjem for egen regning.

Min samlede oplevelse med Hobro Ordblinde Efterskole har desværre været negativ. Jeg har ikke oplevet nogen form for pædagogisk logik i skolens tilgang, og det virker som om, at kun de elever, lærerne kan lide, får den nødvendige støtte og hjælp.

Desuden oplevede jeg en kønsdiskriminerende fordeling af opgaver i køkkenet. Som dreng fik man primært tildelt de mest kedelige og krævende opgaver, mens pigerne oftere fik de mere interessante og lettere opgaver.

Baseret på mine oplevelser kan jeg desværre ikke anbefale Hobro Ordblinde Efterskole.

1. maj 2025

En skuffende oplevelse på Hobro…

En skuffende oplevelse på Hobro ordblinds efterskole. Vi har desværre haft en meget skuffende oplevelse med denne skole. Skolens værdigrundlag fremstår som tomme ord uden reel forankring i dagligdagen. Det virker som om ledelsen har mistet både retning og forståelse for, hvad det vil sige at arbejde med unge mennesker i en sårbar og vigtig livsfase. Efter fyringen af skolens forstander virker det som om, at skolen famler i blinde. Der er ingen klar ledelse og beslutninger træffes tilfældig Og uden gennemtænkte pædagogiske overvejelser. Det skaber stor usikkerhed både for de unge og for deres forældre. Lærerteamet bærer desværre præg af manglende pædagogisk kompetence og engagement. Det virker som om man har ansat folk uden reel forståelse for unge trivsel udvikling og behov. Empati og forståelse er en mangelvare og konflikter håndteres klodset og uprofessionelt. Det mest bekymrende er måske, at bestyrelsen tilsyneladende tror at man kan markedsføre sig ud af problemerne i stedet for at investere i Ordentligt ledelse, personaleudvikling og pædagogisk kvalitet, bruger man ressourcerne på at forsøge at tiltrække nye elever med glitter kampagner - uden at tage fat i de reelle problemer Vi kan desværre ikke anbefale denne skole til nogen der ønsker et trygt og udviklende efterskole år For deres barn. Skolen har akut brug for selvransagelse og en ny retning, Før man igen kan kalde sig en skole med omtanke for de unge.

1. maj 2025

Skuffende oplevelse – dårlig ledelse, utroværdighed og manglende forståelse for unge.

Vi havde store forventninger til Hobro Ordblinde Efterskole, men vores oplevelse har desværre været præget af skuffelse. Det, der burde have været et trygt og udviklende miljø for unge, blev i stedet en erfaring med dårlig ledelse og manglende forståelse for de udfordringer, teenagere står overfor.

Ledelse og størstedelen af personalet, fremstod utroværdig i flere situationer og håndterede konflikter på en måde, der virkede mere fokuseret på at beskytte skolens eget omdømme end på reel opklaring eller støtte til de involverede elever. Der var flere tilfælde, hvor vi oplevede, at sandheden blev drejet, og hvor elevernes oplevelser ikke blev taget alvorligt – nærmest som om man ønskede at tie problemerne ihjel frem for at tage ansvar.

Vi savnede en ærlig og gennemsigtig kommunikation – både i forhold til eleverne og til os som forældre. I stedet blev bekymringer ofte mødt med en lukket og defensiv attitude, som gjorde det svært at finde fælles løsninger.

Det gør os oprigtigt ondt at tænke på de kommende elever og forældre, som med store forventninger vælger at investere både tid og penge i et efterskoleophold, der burde være en positiv og livsbekræftende oplevelse.
Når over halvdelen af en årgang enten forlader skolen frivilligt eller bliver bedt om at tage hjem før tid, bør det give anledning til alvorlig refleksion. Et efterskoleår bør være en tryg ramme for personlig udvikling og fællesskab – ikke en oplevelse, man helst vil lægge bag sig.

Vi forstår, at det er en udfordrende opgave at lede en efterskole, men det bør aldrig gå ud over de unges trivsel og retfærdige behandling. Vores håb er, at skolen vælger at tage kritikken alvorligt og arbejder hen imod en mere åben, ærlig og tillidsbaseret kultur – både blandt ledelse og medarbejdere.

30. april 2025