Fuldstændig til grin efterskole, ingen fokus på danske elever. Lærere der kalder ens forældre klamme og fortæller dig du ingen fremtid har som var det en normal ting. Stoppede på efterskolen og fik... Se mere
Super gode og engagerede lærere, der har medvirket til at vores datter fagligt rykkede sig helt ENORMT og kom i trivsel. Pludselig fik vi en datter, der glad tog afsted mod efterskolen hver søndag o... Se mere
En rigtig dejlig efterskole, fantastiske lærer og et godt kammeratskab mellem alle elever... Da mine forældre og jeg besøgte skolen første gang fik den mest positive indtryk, pæn og ren, alle var im... Se mere
Galtrup Efterskole er en nutidig efterskole på Mors i Nordjylland på baggrund af det Grundtvig-Koldske menneske-, skole- og livssyn. Til hverdag betyder det, at vi favner hinanden og lærer at være glade for den, vi er. Vi har gjort det i rigtig mange år, ja faktisk er vi Danmarks ældste eksisterende efterskole. Vi synes også selv, vi er ret gode til det - gode til ikke nødvendigvis at være ret gode. På Galtrup Efterskole har vi fokus på sammenhold og mangfoldighed, så der er plads til alle. Du lærer at tage ansvar for dit eget liv og træffe valg, så du er klar til fremtiden. Vores eneste krav til dig er, at det er en rejse du gerne selv vil med på.
Poulsen Dalsvej 17, 7950, Erslev, Danmark
Galtrup har virkelig ændret mit liv til det bedre. De har har gjort alt hvad de kunne for at hjælpe mig med at blive et bedre menneske. har gået på Galtrup i cirka halvandet år da det kom til en ende pga. jeg gjorde noget dumt.
Virkelig fede to år!
Jeg kom jeg fra en skole hvor jeg var konstant stresset, og presset var alt for højt. Da jeg kom til Galtrup efterskole var det helt anderledes.
Lærerene er rigtig gode til at hjælpe hvis man har brug for det, både fagligt men også hvis man har andre problemer.
I løbet af de to år jeg gik på skolen, har jeg udviklet mig rigtig meget. Jeg gik fra at være meget stille og gemt væk, til at turde at være mig selv, og give mig selv chancen for at finde ud af hvem jeg er som person. Dette er takket være lærerne. De er åbne og venlige og altid der til at hjælpe.
Selvfølgelig har jeg også skabt en masse venskaber. Jeg har fået en kæmpe vennegruppe på denne skole.
Maden på skolen er fantastisk. Køkkenholdet laver en helt masse god mad, og jeg kommer til at savne maden rigtig meget.
De her to år har været de bedste og jeg vil aldrig glemme dem.
Mike (2023-2025)
Denne efterskole har ingen respekt overfor eleverne eller deres forældre, lærerne ringer hjem til forældrene & skælder dem ud. De siger "vi vil gøre unge mennesker kaptajner i deres eget liv" men ingen af eleverne lære en skid oppe på skolen, halvdelen af eleverne kommer enten fra voldsomt belastede familier eller så har kommunen sendt dem på Galtrup. Folk ryger hash, suger mdma, smøger og tager snus. Nogle solgte hash på efterskolen og snus, og de blev ikke smidt ud, andre skid i håndvasken, folk kastede med sten efter biler, røg på toiletterne, en hel masse støj og uro om natten fordi folk ikke var på deres eget værelse og drukket alkohol. Personligt fik jeg nakket en hel masse tøj jeg aldrig fik af se igen.
(Deres mad smagte ikke særlig godt, der var mange som gik sulten i seng) - Der var rotter og mus i køkkenet og på gangene.
Denne efterskole burde blive lukket omgående
Vil 100 % ikke Anbefale denne efterskole
hvis man ikke ryger når man starter gør man det helt sikkert efter man bliver gruppepresset til at ryge og holdt udenfor hvis hun ikke gør skolen lyver også om at det er en røgfri skole selvom man godt må ryge
Personlig lærte jeg ikke en skid i den klasse jeg gik i lærerne stod bare og diskuterede med hinanden i stedet for at lære os ting
da jeg gik der var maden ret klam og jeg fandt tit hår i maden
hvis man bare en smule anderledes bliver man mobbet
jeg oplevede selv at lærerne snakkede ret flabet jeg oplevede også mange gange folk der blev svinet til af lærerne fordi de røg
der er også virkelig mange der ryger hash men ikke alle der er blevet opdaget i det blev smidt ud
men det er ikke kun lærerne og sådan noget det er også eleverne der var en der satte ild til toilettet og brændte ting udenfor det sted hvor man måtte ryge men det er bare min personlige oplevelse gik der fra 2022 til 2024
Galtrup er en fantastisk efterskole. Det er en efterskole, hvor der plads til alle og, hvor det også er nemt at få venner. Lærerne er også fantastiske og de tager også godt hånd om elever.
Jeg startede som lærer på skolen for år tilbage efter mange år på andre skoler. Jeg blev tiltrukket af skolens elevklientel og det pædagogiske arbejde. Jeg måtte stoppe efter en kort periode, da det pædagogiske arbejde reelt var en by i Rusland.
Skolen udnytter uvidende kommuner, forældre og elever med købmandssnak, og tilkøb af ligegyldige mentorordninger, mens den reelle holdning er “dur ikke, smid væk” i stedet for længervarende pædagogisk arbejde. Man udnytter en målgruppe af elever og forældre, som i forvejen har svært ved at svare igen, svært ved at vurdere relationer, og har meget få midler.
Jeg kan ikke anbefale denne efterskole.
Svar på efterfølgende besked fra Galtrup Efterskole:
Jeg vælger at være anonym, da jeg frygter repressalier, og opringninger fra ledelsen. Skoleledere snakker sammen, og jeg arbejder stadig i branchen. Jeg står dog ved min anmeldelse. Galtrup Efterskole har svaret flere af de nyeste anmeldelser her på siden med direkte løgnagtigheder. Jeg har et utal af gange set lærere udlevere medicin som slik, og alle lærere er også blevet opfordret af ledelsen til at indkøbe smertestillende medicin privat, da skolen ikke selv kunne købe et større parti pga. strammere regler på området. Det bør de fleste nuværende lærere kunne nikke genkendende til, omend ledelsen ikke selv kan se noget problem.
I skriver som besvarelse, at “På Galtrup efterskole investerer vi i vores elever” og “Vores mål er at skabe udvikling og trivsel”. Dette passer heller ikke, men er netop salgsnak til udsatte kommuner og handlingslammede forældre. Hvis I virkelig investerede, ville I ansætte personale med passende uddannelse ift. jeres elevgruppe. Nærmest intet personale på Galtrup har forudsætning for at arbejde med stressede, deprimerede, og selvmordstruede unge. Hvis dette virkelig var et mål for efterskolen, ville man gøre meget mere for at nå sin målsætning.

Hold jer væk!!!!!
Hold jer væk jeg har gået der i 1,5 år og det eneste godt var elverne eller en timelære og nattevagten der er det gode ved skolen. Hvis du er en elev der ikke er bange for at sige din mening så kan lærerne ikke lide dig og nægter at hjælpe dig når du har brug for det.
Skolen er næsten kun fyldt med kommune børn og grønlændere.
Jeg syndes helt ærligt at skolen er ude fra pædagogisk rækkevidde.
Der er mus/rotter i køkkenet og på gangene
Hår eller mug i maden
Skimmelsvamp på værelser og toiletter og i badene
Lære og forstander der råber af eleverne
Der er hash og alkohols på skolen
Hvis man er en stille og genert barn er man hurtigt lærernes yngling
De servere mad der er over dato
Hvis du vil lade dit barn gå på en efterskole hvor der bliver sat ild på et toilet hvor heldigvis der var en elev der skulle på toilet ville det have været livs farligt eller der bliver sat ild til en sofa og det sjette om natten
Bare lad vær med at sæt jeres barn på Galtrup efterskole!!!!!!

DÅRLIG EFTERSKOLE
Hvis man starter på Galtrupefterskole vil man enten starte med at ryge hash eller bare puff og vapes, man vil sikkert blive afhængig. Der er mange elever som sælger hash eller andre stoffer. Det er svært at falde til fordi lærene ændre sig når de først kender dig, i starten virker de søde og omsorgfulde, men det er de ikke. De vil begynde at råbe og være sure på dig. Der er også meget særbehandling ved hver elev. Skolen er fyldt med rotter mus og klamme skadedyr, der er myg, rotter, mus og fluer på gangene, værelserne, toiletterne og i køkkenet. Man kan ikke få søvn fordi mange elever larmer om natten. Man bliver smidt hjem på tænker eller bortvist over små ting, kun nogle får chancer til at blive. Der er en masse hærværk på skolen fx en satte ild til sofaen på skolen, der er huller i væggene, der er tegnet på gangene og skidt eller tisset i håndvaskerne og badene. Forstanderen Jens er ikke et godt menneske, han burde fyres, det samme med viseforstanderen Mathias. De ved ikke hvordan man arbejder på en efterskole! Har gået der og det eneste der er godt ved skolen er fællesskabet mellem eleverne! Hvis man kan passe ind.

Besvarelse fra Galtrup Efterskole
Mange elever, der ikke har røget puff/cigaretter eller hash før, begynder at gøre det på Galtrup. Hvis ikke afhængige. Der bliver også solgt hash og mange andre stoffer på skolen. Elever tisser og skider i håndvaskene og badet, og lærerne giver ikke smertestillende medicin, selvom man har ondt i hovedet. Det er svært at sove om natten på grund af støj fra andre elever. Der er konstant fluer og myg på værelserne og toiletterne, og der er mus/rotter i køkkenet og kælderen. Der er også en del hærværk på skolen, som f.eks. tegninger på væggene og huller. Selv for små overtrædelser bliver elever sendt hjem eller bortvist.

Besvarelse fra Galtrup Efterskole
Har gået der i 2 år og det har virkelig været de mest dårlige år i mit liv…
Vis man har ekstra støtte i timer eller har en mentor hjælper det ikke en dyt de manipulere dig til at vælge noget som de selv syntes er “godt” for en i fremtiden og de ender altid med at sige “fra dengang jeg var ung ”
Den sidste uge på skolen var mega god og hyggeligt undtagen den dag vi sku pakke vores ting og gøre rent inden vi skulle på afslutningsturen.. mig og 2 andre blev kaldt op til læreværelset for ikke ha være nok med til rengørring og jeg fortæller ærligt om hvorfor og de ender stadig med at blive sure hvor de så fortælle løgne fra nord, syd, øst og vest. Jeg havde en ven med på læreværelset fordi vi ikke vidste hvorfor men det ender så også at gå ud over hende…
Nok de mest dårlige ting ved efterskolen:
Hår/mug i maden
Rotter/mus i køkken og andre steder på skolen
Hul i lofted så når det regnede blev ens seng våd
Skimmelsvamp på værelser og toileter
Grønlænderne får mere opmærksomhed
De tager fat på elever og råber grimme ting
Ikke altid man må få piller vis man har ondt et sted
Når man brokker sig eller har et problem løser de voksne det ikke da de altid “har ret” sp det hjælper ikke at klage eller brokke sig
Og vis man er en person som er lidt rapkæftet og kan sige sin mening og se ret og uret så er det dig der bliver uretfærdigt behandlet og jagtet resten af tiden på skolen
Vis man er stille og generet kan man hurtigt blive lærenes ynglings vis man bare retter ind efter deres tone og væremåde
Og vis man ikke er så god til et bestemt fag og du ikke er lærens ynglings vil de prøve så meget at få dig til at stresse eller generalt dumpe dine eksamner
Så det nytter ikke at tage på galtrup efterskole vis du forventer at blive til et bedre dig
HOLD JER VÆK
(Det der er mest godt ved skolen er nattevagten Samuel)
Pludselig fik vi en datter, der glad tog afsted mod efterskolen hver søndag og kom smilende hjem om fredagen. De har gjort en verden til forskel, vil være dem for evigt taknemmelig
Kære alle der skal starte på galtrup jeg syntes 100% du skal gøre det det, det kan godt være der står mange steder det er en dårlig skole og “hvis min ikke ryger inden man starter gør man det når man er færdig på efterskolen” det vil jeg ikke sige for det handler om vilje! Hvis du selv ser postivt på tingene er skolen faktisk rigtig god! Jo der er drama og mange andre ting men det vil der være alle steder, og hvis det var så slemt kunne der heller ikke gøres noget ved det!
Jeg syntes galtrup er en god skole måske ikke så meget miljøet men sammenholdet er fantastisk, lærerne gør også et godt arbejde, ren fagligt fokusere de også på dig og hjælper… der har været op og ned ture men det er blevet løst hver eneste gang! Jeg har været glad for mit år på galtrup jeg startede 2 måneder inde i året jeg gik fra at være en fkn idiot med sygeste facade til at blive 110% mig selv så er det jo fordi der har været et eller andet godt over den her skole.. jeg har faktisk aldrig rigtig følt mig set og lyttet til men det gjorde jeg på galtrup.. jo grønlænder for lidt mere opmærksomhed men det jo klart du skal tænke på os dansker har jo en tryghed i hinanden og der hjemme hvor de fleste grønlændere har deres familie i grønland og kan ikke få samme tryghed over tlf så det klart lærerne fokusere meget på dem også! De vil kun elever det bedste…
Så det skal nok blive et godt år bar du behandler lærere og elever som du selv vil behandles
Mvh tidligere elev på ge
Jeg gik på galtrup i lige under 2 måneder og det var af min mening ikke en god oplevelse.
Mig og mange andre har fået stjålet ting, der er en del mobning osv
Der var meget drama fra første uge og siger ik jeg ik selv var en del af det men der fortsatte da jeg stoppet så det var jo ik min skyld.
Der var også gode ting men der var dsv også mange dårlige, men det er min mening af at gå der.
En fantastisk efterskole der formår at skabe gode oplevelser for de unge, styrke deres selvtillid og udvikle deres kompetencer.
Synes det er trist at jeg skal skrive denne anmeldelse men føler at jeg er nødt til det for og bakke op om de unge mennesker.
Min datter har gået på skolen sidste år og har lavet en anmeldelse. Den faldt ikke i så god jord ved skolen, så jeg blev ringet op af skolen at det var injurier , det min datter havde skrevet.
Meningen med den opringning var at jeg skulle bede min datter fjerne hendes anmeldelse.
Det går i mod alt hvad jeg har lært min datter, det er okay at man siger hvad man føler og mener ,så længe man gør det på en ordentlig måde og siger sandheden. Det havde min datter gjort.
Hun fortæller at hun har fået stjålet en masse tøj, hvilket er sandheden, skolen blev kontaktet men gjorde intet ved det. Hun skriver om rotter på gangen , hvilket vi har billeder og videoer af.
Hun skriver der bliver røget hash, hvilket er sandt.
Hun skriver at maden ikke smager godt, det er jo en vurdering sag.
Kunne skrive en masse men tænker ikke jeg gider og bruge min tid på det, for skolen går nok ind og anmelder det som skadeligt eller ulovlig som de har gjort ved min datters opslag (hun er ikke den eneste)
Kan dog blive noget overrasket over den måde skolen vælger og tackle de her anmeldelser på.
Elever der går på skolen , der ikke skriver det skolen vil have får en tidsramme til og fjerne det ellers bliver de smidt ud.
Vi er forældre ,der bliver ringet op og “truet” måden de vælger og svare på nogle af anmeldelserne på siden er i MIN optil direkte nedladende overfor de unge mennesker og tænker, hvor er de voksne henne i det her foretagende ?
Kan på ingen måde anbefale denne skole og slet ikke hvis man allerede har et ungt menneske, der har nogle problematikker med sig, de vokser sig kun større dernede !!!!!!

Besvarelse fra Galtrup Efterskole
Inden I sender jeres børn på denne efterskole, undersøg gerne målgruppen og lærernes kompetencer! Vi har ikke gjort dette, og har fortrudt det virkelig meget, dette er ikke et sted for normalt begavede og raske børn! Galtrup efterskole er primært efterskole for udsatte unge mennesker med kæmpe sociale problemer, for børn som kommer fra voldsomt belastede og ressourcesvage familier i Danmark og på Grønland. Efterskolen fungerer mere som institution for udfordrede unger, og ikke som almen efterskole. Der er rigtig mange elever som mangler sociale færdigheder, har misbrug, psykiske lidelser, er grænsesøgende og udviser uhensigtsmæssig adfærd. Der bliver røget hash og cigaretter, snuset til aerosoler, drukket alkohol, uden at der kommer konsekvenser. Der er rigtig meget støj og uro på skolen, og lærere kan ikke løfte opgaverne på nogen måde. Der bliver skidt i håndvaskene, røget på toiletterne, tingene brændt i mikroovne, der er beskidt på gangene, og ingen tager ansvar for noget som helst. Der opleves også favorisering af nogle elever, mens andre bliver overset. Dem, der råbet højest og skaber sig mest, får mest opmærksomhed og hjælp. Læringsmiljøet er dårligt, fordi størstedelen af eleverne ikke gider at lære noget, og der er ingen samarbejde eller synergi i klasserne. Har I lidt mere stille, engageret, bogligt orienteret ungt menneske, som har klare ambitioner, mål og drømme om sin uddannelse, sin fremtid samt ønske om de gode inspirerende fælleskaber, LAD VÆRE med at sende barnet til denne efterskole! Bare lad være, please!

Besvarelse fra Galtrup Efterskole
Hvis du går med tanken om Galtrup efterskole er det rigtige for dig så vil jeg gerne komme med grunde til hvorfor!
1. Der er plads til alle uanset hvad og det står klart allerede fra dag 1
2. Lærerne er der for en til de sidste jeg kan snakke om erfaring. Da jeg startede for 2 år siden var jeg det man vil kalde svag. Nu er jeg stærkere end nogen sinde før og uden Galtrup var det ikke sket.
3. Mottoet er “vi er gode til ikke at være ret gode” og tilbage til nr 1 så er Galtrup ikke et sted hvor man skal være god til alt men et sted hvor man kan være sig selv.
Der er en grund til at jeg har gået her i 2 år. Det er fordi det er den bedste efterskole og denne efterskole kan hjælpe selv de svageste elever
Tusind tak for 2 gode år.
Virkelig god efterskole. Har mødt en masse nye typer og venner som jeg aldrig vil glemme. Efterskolen har en masse forskellig linjer som der er mulighed for at få at prøve igennem hele året. Alt i alt en god oplevelse og en god efterskole
galtrup er en meget god skole. der er meget gode linjefag og de forhold man får med lærerne er episk. galtrup har hjulpet mig og en masse andre med at blive en bedre person.
max (2022/2023) og sofus (2021/2023)