SVIG / Virksomheden eksisterer ikke (længere)
Jeg bestilte en oplader fra Somfy via hjemmesiden.
1. Det tog ca. 2 uger, før jeg modtog en ordrebekræftelse, og samme dag blev beløbet trukket fra min MobilePay-konto (150 kr.).
2. Efter ca. yderligere 2-3 uger modtog jeg en forsendelsesbekræftelse med UPS Tracking Link – jeg tænkte »uff, heldigt«, da jeg allerede havde afskrevet pengene. Trackinglinket fungerede, og jeg kunne se på UPS' hjemmeside, at pakken var blevet afsendt i Holland (!).
3. Men et par dage senere – inden pakken blev leveret – meddelte UPS mig, at den »af tekniske årsager« måtte returneres til afsenderen (jeg har aldrig set en sådan meddelelse fra UPS før). Trackinglinket viste, at den var kommet til Danmark, men aldrig havde forladt UPS' logistikcenter.
4. Jeg ringede flere gange til hotlinen, var angiveligt »først i køen«, men ingen tog telefonen. Jeg skrev to e-mails til kundeservice – fik aldrig noget svar.
5. Det CVR-nummer, der er angivet på hjemmesiden, findes ikke på Virk.dk (og har sandsynligvis aldrig eksisteret). På Google Maps kan man se, at bygningen er forladt, og ejendommen er for nylig blevet udbudt til leje. For mig er det alt sammen tegn på, at dette firma ikke eksisterer i Danmark.
Men da bestillingsprocessen tydeligvis blev udløst manuelt, må der være nogen et eller andet sted i Holland, der kigger på det fra tid til anden. For mig er det derfor simpelthen svindel.