Jeg har altid været glad for DANSK
Jeg har altid været glad for DANSK, og har købt mange varer gennem årene selv efter vi flyttede fra Vesterbro. Det stopper desværre nu. Jeg købte en julegave til min kone - en kalender. Den er købt d. 10 december og leveret d. 12. december. Den er købt i god tid grundet julen. Den skal så leveres retur da gaven, ikke er aktuel. Det har jeg 14 dage til dvs. d. 26 december. Af gode grunde kan jeg ikke levere varen retur d. 26 da butikken er lukket, men kommer i stedet mandag d. 30. Indehaveren ville ikke give mig pengene tilbage, da de 14 dage er overskredet. I og for sig fair nok, men taget julen i betragtning og de mange helligdage midt i ugen, gør at jeg savner en form for fleksibilitet fra DANSK, men den eksistere ikke. I stedet får jeg at vide at hun er en lille selvstændigbutik, som har det svært da hun tit oplever at blive udnyttet af kunderne, og derfor fastholder sin juridiske ret til ikke at betale pengene tilbage.
Hvis forudsætningen for at støtte en lokal forretning, er at man som forbruger skal planlægge sit julegaveindkøb så de 14 dage ikke kollidere med helligdage og butikkens åbningstider, så ønsker jeg ikke at handle der længere.
Og hvis indehaveren ikke har forståelse for forbrugeren (julegave, juletid og helligdage), men derimod bruger argumentet om den hårde konkurrence mod de store online virksomheder, ja så forstår jeg man har det svært, og så vil jeg nok også handle online med 30 dages fortrydelsesret.
30. december 2019