Ikke for små børn
Opdatering d. 14/6-23
Kære Dennis
Som mor reagere jeg. Det skal jeg med det jeg oplevede. Du misbrugte din magt, som voksen. Udstillede og udskammede et 6 årig barn. Ja, jeg blev retmæssig vred.
Dette er en beskrivelse af vores oplevelse, som jeg ønsker at gøre gennemsigtbar for andre at vurdere ud fra.
Det hjælper du mig ved med din respons her (og mail), hvor du, i min optik, fortsat forsøger at tryne og udøve magt, for at få “ro”.
Dur ikke!!
Oprindelige anmeldelse:
I efteråret kontaktede vi danceagency og talte i den forbindelse med Dennis.
Jeg er, efter en sæsons-tid ikke meget imponeret. Deres opvisninger planlægges langt fra Holbæk, er lange og undervisningen er ikke altid lige motiverende. Min datter har i hvert fald ofte brug for tryghed ved sin bamse.
Jeg sætter grænse ved generalprøven til årets forårsopvisning!!
For det første var forventningen, fra Dennis’ side, at vi forældre, til generalprøven, skulle sende vores børn ind i en kæmpe (og for mit barn, i hvert fald) meget ny og overvældende ramme, hvor der var samlet en MASSE hold og to voksne, hvis primære opgave kunne virke til at være at smide forældre ud, der forsøgte at skabe tryghed, for deres børn… Forinden er vi blevet oplyst, at der vil være MASSER af frivillige til at tage hånd om børnene.
Det var ikke min oplevelse, da jeg ankom…
Jeg står med min datter i hånden og en dame kommer hen. Hun peger på en stol og siger, henvendt til mig, at jeg kan sætte hende der og så skal jeg forlade salen. Min datter begynder at putte sig ind til mig og holde fast. Jeg spørger om damen kan vise mig i retning af nogen fra Novas hold, en voksen hun kender… Noget, som på en eller anden vis er genkendeligt, for hende. Damen fortæller mig, at hun ikke ved noget, men at hun har fået besked på, at børnene skal sættes på en bænk og forældrene vises ud…. Min datter begynder at græde og jeg sætter mig ned med hende. Jeg spørger igen til om der er en mulighed for, at hun kan finde nogen af dem, fra Novas hold eller pege os i retning af danselæreren, men det kan hun ikke. Hun snerre, virker sur og er på ingen måde tryghedsskabende. Hun siger irriteret afslutningsvis om jeg ville være tryg nok ved at aflevere til hende. Det må jeg jo indrømme - det er jeg faktisk ikke. Men når hun finder en løsning, så skal jeg nok gå.
Jeg sætter mig på bænken med min datter, jeg oplever børn ved siden af mig, der er utrygge og forældre, der prøver at skabe tryghed hos deres børn… Det bliver Novas hold + 30-40 andre, der skal gå op på en stor scene. Nova begynder at græde, hun er utryg ved den scene og situationen. Jeg ser hendes danselærer og spørger om hun kan hjælpe. Og her følger kommunikationen:
Danselærer (på 21 år, cirkus): Kom her Nova, du skal komme med her… det har vi talt om til træning - det der er der ikke tid til i dag.
Min datter græder og klamre sig til sine bamser, som ikke var særlig store, men giver hende ro i svære situationer. Danselærer tager fat i hende.
Danselærer: Og de der bamser skal du ikke have med herop.
Min datter græder endnu mere, da hendes bamse bliver taget fra hende.
Jeg fortæller min datter, at jeg er lige udenfor og står klar - og når hun er færdig står jeg, så hun kan finde mig.
Jeg forlader salen og kan hører min datter græde fortsat.
Dennis har en mikrofon i hånden og på min vej ud kan jeg hører, at han - i mikrofonen - mindre end 2-3 minutter efter jeg er gået, siger: Ja og så kan vi ikke koge mere suppe på det!!
Efterfølgende fortæller min datter mig, at det er børnene, der prøver at trøste hende. Og at hendes egen danselærer havde meddelt hende, at nu skulle hun altså stoppe med at græde, men at hun ikke gjorde noget, for at hjælpe hende. Samtidig havde min datter fået at vide, at hun måtte gå ud til mig efter første dans, men da det kom til stykket, så måtte hun ikke.
Vi skal lige huske på, at det her er et barn, der bliver overladt (åbenbart) til sig selv og samtidig bliver udskammet på usympatisk vis - af EJEREN af danseskolen, en voksen mand - foran ALLE på scenen og foran alle dansere, der venter i salen, hvoraf størstedelen af dem af meget større end min datter på 6 år. Hvis det er den eneste måde, ved nedgørelse og udstilling, at Dennis kan styrer showet, så burde han ikke arbejde med børn!!!
Jeg er DYBT chokeret over, at en danseskole, der udbyder dans, for små børn og gør det MEGET tydeligt, at de ikke ønsker tilstedeværelse af forældrene, ikke gør mere ud af deres ansvar ifht at være mere velorganiseret, sympatiske, imødekommende og empatiske i deres tilgang. Både til store og små.
Jeg sad med en datter, der knækkede efterfølgende. Hun ville ikke afsted til opvisningen og hun vil aldrig mere gå til dans… Hun er stadig tydeligt påvirket af oplevelsen.
Dennis har efterfølgende svaret på min mail og min kritik - og den respons har bestemt ikke gjort mig mere positiv overfor Danceagency.
Jeg kan på ingen måde anbefale denne danseskole
23. april 2023