Apoteket.dkAnmeldelser

1,8

Personale mega uprofessionelt. Følelse af træde ind af døren hos dem, man kan mærke deres blink, at de ikke gider deres arbejde, hvis man spørger dem om et produkt eller om et produkt så kan hvilket... Se mere

Bankager Apotek, Horsens. Ønskede min mands medicin "forebyggelse af blodprop" udleveret. Havde skiftet fra "Lixiana" til "Xarelto", og jeg kunne ikke huske det nye navn. Ekspedienten påstod, at der... Se mere

Benytter mest Vollsmose Apotek, Kongensgade Apotek, samt natapoteket i Vestergade, Odense C. Altid god kundeservice og vejledning. Har næsten alt til hud, hår, negle, kosttilskud, tandhygiejne, øre-... Se mere

Apotekerne er ikke klædt på til at behandle ordre fra deres egen webshop. Lad gå med at siderne er meget langsomme, men ordrene annulleres i en lind strøm uden fyldestgørende forklaring. Advisering... Se mere

1. Apotek
  2. Graviditetsrådgivningscenter

Information om medicin og sundhed. Online rådgivning. Oversigt over landets apoteker.

Under middel

Svarer typisk inden for 1 uge

23 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Fortjener ikke engang 1 stjerne

Apoteket på Vallensbæk station.
Fortjener ikke engang 1 stjerne.
Bestil piller på nettet istedet, for dette apotek snyder og iver ingen vejledning omkring at piller er billigere såfremt man har en recept på 10 istedet for 5 stk.
Købte piller til 200 kr. på nettet koster de 74 kr. Dårlig service og ingen forståelse, men istedet for en lang forklaring, som man ikke kan bruge til noget. Under al kritik.

17. juli 2023

Super dårlig

Super dårlig støtte, dårlige forklaringer og beskrivelser

16. juli 2023

Kære Martin

Det er trist at høre, at du har haft en dårlig oplevelse. Vi vil rigtig gerne forbedre os, hvor det er muligt, så derfor vil det være en stor hjælp, hvis du kan uddybe nærmere.

Absurde priser på håndkøbsmedicin

Absurde priser på håndkøbsmedicin.
Jeg havde tillid til at apoteket var nogenlunde konkurrencedygtig på håndkøbsmedicin, men det viste sig at jeg var naiv. Eksempelvis var deres pris på Benaliv øjendråber ca. 60% dyrere sammenlignet med Matas.

6. juni 2023

Kære Michael
Benaliv er et håndkøbslægemiddel, som det enkelte salgssted selv kan sætte en pris på. Der kan derfor være forskel mellem detailhandlen og apotekerne. Men der kan også være forskel mellem de enkelte apoteker, som har forskellige ejere og også er i konkurrence med hinanden. Du vil derfor kunne finde apoteker, der matcher prisen i Matas, nogen der er dyrere og nogen, der er billigere. Der er dermed ikke generelt højere priser på håndkøbsmedicin på apotekerne i forhold til detailhandlen.

Brøndby Strand Apotek - Virkelig meget dårlig kundeservice

Virkelig meget dårlig kundeservice og betjening. - Selv om man spørger efter den billigste medicin, forsørger de at udlevere den dyreste, og ovenikøbet påstår de, at det er den billigste. De er åbenbart ikke klar over, at deres kunder kan se priserne på medicinpriser.dk
Jeg vil derfor anbefale alle at køre til Vallensbæk apotek og handle der.

25. april 2023

Skal man have recept på god service?

Jeg var på apoteket som ligger i Føtex i Fredericia. Jeg blev mødt af det sureste ansigt jeg længe har set...kvinden sagde ikke engang hej, da jeg smilte og hilste pænt på hende. Hun var arrogant og og afvisende. Jeg skulle have en pakke Cofi-tabs og kvinden vrissede afvisende ad mig, og sagde højlydt, at dem kunne jeg da ikke få, dem skulle jeg have på recept. Jeg endte i en ubehagelig og faktisk pinlig diskussion med kvinden. Jeg forsøgte at forklare, at jeg havde købt dem før hos dem, og måtte finde et billede på nettet af dem. Kvinden slog dem op i systemet og sagde at de ikke havde flere. Ikke noget med at undskylde, at hun havde taget fejl...uforskammet opførsel! Jeg var målløs og gik i Matas hvor jeg fik god service, og uden problemer købte jeg tabletternehos dem, hvilket jeg foretrækker fremadrettet. Jeres personale kunne have god gavn af et "salg & service" kursus, specielt med fokus på service og opførsel overfor kunderne i butikken. Man når langt bare med et lille smil...

8. maj 2023

Ventetiden er så lang

Ventetiden er så lang, det er helt ufatteligt hvor lang tid man skal vente for at få en simpel ting

29. april 2023

Kære kunde

Vi er kede af at høre, at du har følt ventetiden lang.

Apotekerne har gennem mange år arbejdet med at nedbringe ventetiden. Ventetiden kan selvfølgelig variere mellem apotekerne, og ventetiden på det enkelte apotek kan også variere hen over ugen og dagen. Men den gennemsnitlige ventetid for alle kunder er omkring 2,5 minutter, og kun 2 procent venter mere end 10 minutter. Alle apoteker måler deres ventetid, og mange viser resultatet på Apoteket.dk.

Horsens svane apotek

Jeg begik den store fejl at ringe fra sygehuset. Bad om at få leveret - jeg fik straks et flabet svar om de kunne en person gående at lede efter mig - jeg mente ellers at lå stille med et brækket ben og at der er numre på alt. Så fik jeg at vide at så måtte hente det oå vej hjem - da havde de nok åben. Det blev skærtorsdag dag aften da jeg blev sendt hjem med Falck. Her var mit normale astmamedicin der var sluppet op - hvilket otopæiske afdeling ikke lå inde med.

Det reelle er måske er en konkurrence aftale. Men den spidse og arrogante måde svarende blev givet på.

Jeg ringede Kløver apotek bagefter - de kunne levere men var søde og konstruktive og sammen fandt vi en løsning

Jeg ved godt hvor jeg vil anbefale folk at handle og selv vil handle frem over

Niels Henriken

6. april 2023

Kære Niels Henriksen

Tak for din henvendelse – jeg sætter virkelig pris på, at du giver dig tid til at skrive, for vi vil naturligvis bruge din henvendelse til at forbedre vores kundeservice.

Jeg har talt med den medarbejder, du talte med i telefonen – og det har bestemt ikke været hensigten ikke at hjælpe dig. Det er fuldstændig korrekt, at vi ikke bringer medicin ud til sygehuset, og den medarbejder du talte med mener bestemt at have oplyst dig om, at et andet apotek har medicinudleveringssted i sygehusets kiosk. Du skal selvfølgelig have dette at vide på en ordentlig måde, og vi har en aftale om, at vi altid prøver at hjælpe vores kunder – det lyder desværre ikke som om, du har oplevet dette, og det vil jeg virkelig gerne beklage.

Hvis du har mod på det og mulighed for det, må du meget gerne kontakte mig direkte, så jeg kan følge yderligere op på din henvendelse.

Lisbeth Roslund, Apoteker Horsens Svane Apotek

Jeg er ligget på "hold" på et…

Jeg er ligget på "hold" på et telefonopkald, da jeg skulle købe noget, der har været i restordre og som jeg ville høre, om de havde på hylden nu.
Jeg har nu ventet i 35 min. uden at tale med en medarbejder. Det er virkelig virkelig dårlig kundeservice.
Jeg handler der normalt aldrig pga flere årsager, herunder altid dårlig service, når man er i butikken, men mit "eget" apotek var også i restordre med præparatet, derfor min henvendelse i dag, som ikke blev ekspederet.

5. april 2023

Kære Jeanne

Vi beklager meget den oplevelse, du har haft, og vil meget gerne sende dine kommentarer videre til det pågældende apotek. Derfor må du meget gerne oplyse, hvilket apotek, det drejer sig om.

apoteket.dk

Horsens Svane apoteket - tager slet ikke tlf

Jeg ringer til Horsens Svaneapotek, hvor jeg plejer få varer leveret hjem. Efter de fået vagt ordning så synes jeg der er for meget med trykke det og da, hvor mistanke om samme personer som står med tingene fordi de skal altid trods tastet ens cpr nummer ind hent først til maskine og bedre om det igen.
Jeg ringer ude fra lungeafdelingen, da jeg skal vente noget tid til på blive hentet. Jeg sidder i over 30 minutter, hvor starter med være nr 2 og sidste 26 minutter får at vide jeg er nr 1. Jeg kan høre bliver videre stik i tryk, som på pause tilbage i køen. Jeg giver op, og bliver lidt irritere. De burde hvis de ikke kan komme til tlf evt sætte et svar på til folk, der ringer " Vi har ekstra travl - så prøv lidt senere ".
Senere da jeg kommer hjem, kommer jeg igennem og kommenter de har vist travlt. Hun siger ikke engang undskyld men ja der er jo påske. Jeg kommer en kommentar mht sat i tlf 26 minutter som nr 1 ud af de mere 30 minutter- og ingen tog tlf. Ingen undskyldning - bare der er jo påske.
Jeg kommentere irriteret - hvis I ikke tager tlf i så lang tid - kan I så ikke sætte et auto svar på. ( Helt ærlig det tage p.. på folk og vise man har magt ).
Det viser sig en mine ting skal fornyet recept. ( En ting er de glemt nævne noget fx sidste om det var sidste ), men da jeg siger er du sikkert på det fordi der burde være en. Så får jeg halv flabet & overlegen at at vide " Det er der ikke, og det kan vi slet ikke hjælpe dig med. Det er ikke vores problem ". Jeg kommentere det er jo smart fordi det er så sent og ikek sikkert kan få fat i lægen, men hvis I nu havde taget tlf eller give mig muligheden tidligere så kunne jo være det ikke være store problem. ". Hun næsten fniser overlegen arrogant i tlf istedet for evt sige " Jeg er virkelig ked af du ikke kunne komme igennem eller undskyld " - så kommer bare Nå men er det så bare det du skal havde. Jeg må indrømme blev småsur fordi jeg betaler ikke 2 x levering - så sagde ved du hvad du dropper bare den levering mv. Jeg må rnge til lægen og så finder jeg ud af noget af andet. For dette er ikke okay.
Det er ikke min ene recept er udløbet, men en overlegen halv flabet kvinde, der opføre sig som om hun ejer det heel fordi de nu har fået vagtordning. Istedet for fx sige " Ja vi er klar over det, og ked af du ikke kunne komme igenne. Men vi har så mange her op til påske. Men måske skulle vi lige få sat auto svar på, fordi det er da ikke mening du alene i 26 minutter skal sidde som nr 1 i køen. Kan godt være i fået vagtordning, men pas på det ikke går jer til hovedet mv. Tænk hvis I gik ud eller ringede til nogle og fik samme behandling - det er ikke okay. Husk uden kunderne ( der er altså andre apoteker ) kan eksister I ikke på det plan I nu gør osv.

4. april 2023

Besvarelse fra Apoteket.dk

Jeg er virkelig glad for henvendelsen, for vi kan kun blive bedre, når vi ved, hvad vi gør forkert. Hvis du har mulighed for det, vil jeg gerne kontaktes direkte, da jeg gerne vil have mulighed for at følge op på din henvendelse.

Vi har lidt besvær med telefonsystemet, efter vi har fået nyt telefonsystem. Henvendelsen er en anledning til igen at tage fat i leverandøren af telefonsystemet og få rettet op på de fejl, der er i systemet, for det ser ud som om, der er kunder, der ind imellem bliver placeret i en uendelig kø.

Vi vil også bruge din henvendelse internt i forhold til personalets adfærd. Du skal bestemt ikke have på fornemmelsen, at vi ikke vil yde god service, og jeg er helt enig i, at en undskyldning havde været på sin plads her. Både mit personale og jeg bestræber os på at yde god kundeservice, og jeg beklager meget, at du har haft en dårlig oplevelse.

Lisbeth Roslund, Apoteker
Horsens Svane Apotek

Frederiksberg Centeret apotek

Køb ikke derfra.
Kommer først ind og spørger om creme til forkølelsessår, bliver vist en der koster 80kr og spørger derefter om der findes en billigere, dette får jeg at vide at der ikke gør. Efter jeg har forladt butikken og stadig har opholdt mig i centret, googler jeg lidt og finder frem til at der findes en billigere model, da jeg kommer tilbage til butikken får jeg at vide at den ikke må returneres da den har forladt butikken. Føj for fande n, beskidte medarbejdere

17. januar 2023

Kære kunde

Vi er rigtig kede af, at du har haft en dårlig oplevelse, da vi altid bestræber os på at give vores kunder den bedst mulige vejledning. Vi håber, du vil lægge vejen forbi vores apotek igen og spørge efter apotekeren, så vi kan få lejlighed til at forholde os til din uheldige købsoplevelse og eventuelt rette op på misforståelsen.

Apoteket Frederiksberg Centret

Apoteket H.C.Ørstedvej

Apoteket H.C.Ørstedvej
Helt uacceptabelt betjening de to ansatte tillod sig over for undertegnede og en anden kunde. Hun blev talt ned til i en arrogant og utålmodig attitude - nedladende og vrissent. Og det fordi hun bare bad om at se beregningen af medicinen ift hendes vægt. Noget de to ekspedienter indbyrdes brugte tid på at drøfte og være aldeles usikre på. Ikke underligt at kunden blev nervøs for, om hun fik den rette dosis.
Jeg spurgte venligt om vacciner. Om personalet har samme oplæring som i vaccinationscentrene. Ekspedienten tog det spørgsmål meget ilde op og nærmest hvæsede af mig.
Jeg valgte at gå, inden jeg lagde krop til de to hidsige herrer. Al tillid til dem og deres kompetencer var væk. Og de havde tydeligt på ingen måder hverken lyst og evne til at gøre mig tryg som kunde.
Den stakkels dame ved næste kasse kæmpede stadig med dem, da jeg gik. Ved ikke med hende, men jeg kommer aldrig igen.

12. december 2022

Kære Annmoe1996

Vi er meget kede af at høre om din oplevelse på vores apotek.

Det er vores kerneopgave, og til hver en tid vigtigt for os, at tilsikre, at medicinen, som lægen ordinerer, er i den rette dosis og til det rette formål. Vores personale er alle sundhedsfaglige med farmakonom- eller farmaceutbaggrund og dermed uddannet til at rådgive om korrekt brug af medicin. Og vi bestræber os altid på at skabe trygge rammer og give korrekt vejledning.

Hvad der helt konkret udspillede sig i den givne situation, vil vi rigtig gerne tale videre med dig om og håber derfor, og vil sætte stor pris på, om du vil tage dig tiden til at komme forbi apoteket og tale med os om hændelsen / alternativt kontakte os på telefonnummer 35 39 83 82.

Som svar på dit spørgsmål omkring vaccination, så kan vi forsikre om, at alle vores vaccinatører er uddannet under APOVAC, som du kan læse mere om her: https://apovac.dk/, lægegodkendte samt under løbende tilsyn på linje med andre vaccinatører i Danmark.

Vi beklager endnu engang din oplevelse og håber meget at se dig igen på vores apotek.

Apotek Ørsted

Rådhusapotek Viborg

Rådhusapotek Viborg
Jeg har brug for mine antidepressiv medicin, som jeg er vand til, at betale ca. 100,-- for. For tre uge siden ville jeg hente min medicin og prisen, selvom jeg ønskede de billigst medicin, blev mig tilbud en pris på ca. 500,-- DKK. Da jeg ikke havde råd til denne beløb, kunne jeg ikke købe medicinen. Nu, efter 3 uge er jeg fælled i den dybt depression og var nød til at kontaktede psykiatrien i Viborg, hvor jeg blev oplyst om, at den billigste pris er stadig ca. 90,-- DKK. Måske skal man ikke være udladning når man handler i RÅDHUSAPOTEK i VIBORG,

14. november 2022

Hej Klaus

Vi er kede af, at du har haft en dårlig oplevelse hos os.

Jeg har undersøgt forløbet og kan se, at der må være sket en misforståelse. Hvis du vil have uddybet det, er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 86 62 00 22.

Hos os er god kundeservice vores førsteprioritet.

Rami Zeidan, apoteker
Viborg Rådhus Apotek & Viborg Svane Apotek

Helsinge Apotek nul stjerner

Helsinge Apotek på Østergade
10 kodimagnyl pris 37kr
20 kodimagnyl pris 33kr
Bad om 20 stk, kom hjem med 10 stk, da pakken er ens, bortset fra der står 10 eller 20.
Jeg reklamerede over ekspeditionsfejl og horribel pris på 10 stk.
Fik en imponerende opvisning i Rygsvømning med flg forklaringer:
A. Jeg havde i virkeligheden fået 20 stk. og jeg tog fejl. Heldigvis havde jeg 10 stk pakken med hvor varenr svarede til kvitteringen.
B. De solgte slet ikke 10 stk !!! På trods af min kvittering beviste at det havde de gjort.
C. Sådan er prisen bare !!!
Hold da k…, hvilken frækhed og arrogance !!!
Apoteket eksisterer kun fordi vi kunder kommer hos jer; men vi kommer ikke for at blive mødt med løgne, søforklaringer og magtarrogance.
Jeg nævnte noget om rådgivning til kunder og ikke undervurdere kundernes intelligens, og at jeg aldrig havde bedt om 10 stk
Det var som en Kafkaroman, og
efter en ophedet debat med lyttende ører og min besked om at jeg gik på nettet fik jeg de 37kr.
Grunden til at jeg vælger at skrive her selv om jeg fik pengene retur, er at det jo ikke handler om 10 kodimagnyl til 37kr( selv om det er en hårrejsende pris), men om løgne og benægtelser og arrogant behandling af kunderne.
Det andet præparat, hvor der blev bedt om det billigste alternativ, fik jeg det dyreste til en pris ca 30kr dyrere end billigste.
Endvidere blev jeg også beklikket på om hvorvidt det hele var min egen fejl !
Jeg er helt familiær med begrebet fri prissætning, så ingen grund til at belære mig her.
Hvorfor ikke bare lægge sig fladt ned og beklage en dårlig vejledning og do. ekspedition samt have røde ører over en pris på 37kr for 10-ti- kodimagnyl - så var sagen løst på en pæn måde i stedet for at jeg skriver denne anmeldelse.

Føj !! Hold jer langt væk !!

17. oktober 2022

Kære Susanne
Jeg beklager, at du har haft en oplevelse af at blive mødt af misledende vejledning på apoteket.
For en god ordens skyld vil jeg lige starte med at påpege, at du fejlagtigt skriver, at der er tale om 30 kr. prisforskel på det billigste og dyreste produkt, som din mand kom hjem med. Der var kun tale om 2 kr. Du videregiver dermed forkerte prisforskelle på apotekets produkter. Du nævner til gengæld ikke, at du fik pengene retur for de 10 stk. Kodimagnyl, men at den pakke du returnerede, var tom.
Jeg må dog også erkende, at jeg er lidt forundret over din tilbagemelding på Trustpilot, da vi jo netop har haft en samtale om situationen. Ved denne samtale kom det frem, at du ikke selv var til stede ved ekspeditionen, men i stedet din mand, og da hverken din mand eller min medarbejder var til stede, kunne de ikke fortælle os, hvad der egentligt var sket i den aktuelle ekspedition, der gav anledning til din klage.
Det er vigtigt for mig at sige, at jeg gerne vil undersøge sagen nærmere, men har som sagt brug for flere oplysninger om dialogen mellem din mand og min medarbejder, før jeg kan være dig yderligere behjælpelig.
Ane Børsting, Apoteker

Åbningstider passer ikke!

Man desværre ikke regne med det der står på deres hjemmeside om åbningstider. Jeg skulle bruge medicin akut søndag aften. Jeg klikkede boksen “åbent nu” af, Slagelse Løve Apotek kom frem på kortet, da jeg var kørt hele vejen derned, lukket. Jeg kunne så bruge yderligere 50min til Roskilde og så hjem, med en grædende og syg baby på bagsædet. Så tak for det. Det var en oplevelse jeg og mit barn bestemt kunne være foruden. Total amatøragtig hjemmeside.

29. august 2022

Kære Cecilie Jørgensen

Vi beklager meget, at du kørte forgæves til Slagelse. Af tekniske årsager fremgik åbningstiden forkert. Fejlen er nu rettet.

Apoteket.dk

På Vanløse Apotek bliver man sat på…

På Vanløse Apotek bliver man sat på plads. Jeg har været der 2 gange. Første gang blev mit kønummer sprunget over, og jeg blev bedt om at trække nyt nummer. Der var 15 i kø før mig, og jeg havde holdt øje, da deres kønummer system er totalt uoverskueligt.
Anden gang skulle jeg købe en bandage. Jeg linder på æskens låg, for at se materialet - se, ikke røre. En ansat kommer farende, og siger at det må man ikke og "jeg håber virkelig at du køber den!"
Hvad er det for en opførsel? Apotekerne lukrerer på, at de har monopol, og derfor kan de tillade sig mimikløs, ligegyldig betjening med automatisk afliret såkaldt rådgivning.
Jeg er farmakonom og har været apoteksansat i 30 år. Såsnart apoteket kun var interesseret i at sælge dyre mærkevarer, og i øvrigt målte deres ansatte på, hvor meget de solgte, var jeg færdig på privat apotek. Det var ikke derfor, jeg tog en faglig uddannelse.
Apotekernes rolle er udspillet forlængst. Ingen har interesse i at blive irettesat, når man handler på et apotek.

17. august 2022

Kære Suzette Strunch

Vi er kede af at høre, at du har haft et par dårlige oplevelser på apoteket. Vi bestræber os på at betjene og vejlede vores kunder med fornøden tid og høj faglighed, så alle, der handler på apoteket, kan føle sig trygge og godt vejledt. Sådan har du tydeligvis ikke oplevet det, og det beklager vi.

Aslan Asghari, apoteker
Vanløse Løve Apotek

Skovlunde Apotek

Altid ekstrem langsom betjening og lang kø af kunder, og så har jeg endda flere gange ventet forgæves på vare der ikke er på lager. Fremover anvender jeg web apoteket, -ingen ventetid, og levering lige til døren, og man kan med det samme se om varen er på lager, samt prisen. Er lidt ked af at svigte en lokal butik, men så må i simpelthen tage jer sammen og ansætte et antal ekspedienter der nedsætter ventetiden, eller stoppe med at tale stolpe og og stolpe ned med hver kunde, og istedet få langet varerne over disken hurtigt, når der står 15 kunder og venter bagved. Håber i kan bruge det til noget.

26. juli 2022

Hej Kaj

Tak fordi du har taget dig tid til at bedømme os; det værdsætter vi. Vi tager din kritik til os og vil vende det ved næste personalemøde. Det er altid vores mål, at kunderne modtager den rådgivning, der får dem til at føle sig trygge ved at tage den medicin, de skal tage - og der kan opstå situationer, hvor der er ventetid. Der er desværre stærk mangel på farmakonomer i hele apotekssektoren, og kunne jeg, så ansatte jeg gerne endnu flere.

Du er meget velkommen til at anvende webløsningen på dinapoteker.dk, som vi netop har for at kunne servicere dem, der har behovet for det.

Jacob Lenau
Apoteker, Skovlunde Apotek

Ishøj apoteket sætter aldrig mine ben…

Ishøj apoteket sætter aldrig mine ben der igen… jeg får medicin for kronisk sygdom. Jeg plejer at bede om 2 pakker. Men nej det kunne jeg ikke få,.. jeg spurgte hvorfor. Så forklarede hun, at det var pågrund af misbrug😂 okay så ville jeg gerne købe håndkøbsmedicin, så begyndte damen at belære mig om den og misbrug🤷🏼‍♀️
Hold da op den værste behandling at blive behandlet som et barn og belært på en klam måde. Jeg har fået 2 pakker på Glostrup og Kbh. Og på Ishøj apotek sidste gang….sorry mit “franske” men hun var en ælling

22. juni 2022

Kære Anette

Vi har orienteret Ishøj Apotek om din anmeldelse her på Trustpilot.

Apotekets souschef Baris Atalay beklager, at du har haft en dårlig oplevelse. Det er ikke sådan, at apoteket ønsker at fremstå, og han vil gerne i dialog med dig for at råde bod på oplevelsen.

Han kan kontaktes på 365ba@apoteket.dk og vil gerne ringe til dig, hvis du vender tilbage til ham.

Esbjerg City afdelingen

Esbjerg City afdelingen: Efter 10 minutter i kø, fortæller den ligeglade ekspedient, at nettet er nede, det var det så også sidst. Ærgerligt ærgerligt, så sæt dig en seddel op, så man i det mindste ikke spilder din tid.

24. maj 2022

Kære Anne Mette Jensen

På apoteket har vi fuld forståelse for de frustrationer, det giver, når fx databaser i sundhedsvæsenet – og dermed adgang til vigtig information – svigter. Det var netop det, der skete tirsdag d. 24. maj 2022, hvor databasen Det Fælles Medicinkort (FMK) havde store driftsproblemer. FMK er en central database hos Sundhedsdatastyrelsen, som indeholder oplysninger om alle danske borgeres elektroniske recepter, og sundhedsvæsenet, herunder apotekerne, kunne således det meste af eftermiddagen ikke tilgå databasen. Der var enkelte ”huller igennem”, men først sidst på dagen blev der meldt normal drift. Da apotekerne åbnede onsdag d. 25. maj var der dog fortsat driftsproblemer fra morgenstunden, hvor der derfor stadig ikke kunne ekspederes recepter. Driften blev dog herefter hurtigt normal.

Når der opstår sådanne udfald i fx databaser, kan det være utroligt vanskeligt at forudsige, hvornår driften igen er normal. Da der samtidig indimellem var mulighed for ekspedition, og da Lægemiddelstyrelsen i det pågældende tilfælde gav dispensation til andre receptformer, valgte apoteket at møde alle kunder, så vi bedst muligt kunne træde til, der hvor der måtte være akut behov. Derfor satte vi ikke en seddel op.

Apoteket beklager det besvær, databasens nedbrud måtte have forårsaget.

Anne Kahns, apoteker
Esbjerg City Nord Apotek