Diefstal Een booking gedaan en later geannuleerd. Ik wist dat ik 50% van het bedrag niet terug zou krijgen bij annulering na 24 uur. Bij annulering voor een bepaalde datum zou ik 50% van het rester... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Niet te geloven, boek je op maandag een vakantie voor de aanstaande vrijdag van 4 weken. Wordt het gewoon geannuleerd. Fraude detectie, niet te geloven, je probeert ze te bellen en de verbinding wordt... Se mere
Customer service is terrible! I was leaving early because of physical health and I have an insurance through Airbnb. I talked to several employees who were all speaking with an Indian accent I could h... Se mere
Helaas, een vakantie bestemming via airbnb blijkt al snel een luchtbalon. Schlechte communicatie mogelijkheden, een engels sprekende chinees, niet bereikbaar voor klachten, geen reactie op e-mails e... Se mere
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Har ikke besvaret negative anmeldelser
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Air bnb annuleert gewoon je vakantie
Air bnb annuleert gewoon je vakantie. 9 maanden geleden geboekt. Vakantie van 7 personen naar de filistijnen. Air bnb incasseert de vergoeding. Klant kan naar zijn vakantie fluiten.
Gevonden, geboekt, betaald, geannuleerd (?!)
Gistermiddag leuk huisje geboekt, betaald en bevestiging ontvangen. Alles voor elkaar? Nee dus, vanochtend blijkt de reservering (om 7:19 uur) geannuleerd. Ik had blijkbaar vannacht een kopie van ID moeten uploaden. #bizar
Hier NOOIT boeken
Hier NOOIT boeken ! Ben mijn boeking en geld kwijt. Ze weigeren mij te zeggen of mijn boeking die ik in dec 2021 heb gedaan en betaald voor komende september 2023 nog altijd in orde is.
Ben inmiddels al heel veel maanden met hun bezig, heb alle mogelijke gegevens die je je kan bedenken aan ze doorgegeven maar ze weigeren mij te laten weten of het OK is. Nu zit ik dus in grote onzekerheid of ik al dan niet naar mijn vakantiewoning moet / kan gaan. Drama die Airbnb !
ID problemen
ID problemen: steeds opnieuw accepteren ze de geuploade foto's niet. Slechte klantenservice met buitenlandse medewerkers die niet echt helpen, maar de stappen herhalen die toch al niet werken. Gevraagd om een ID-check door een 'echt' persoon i.p.v. een AI-check. Vervolgens is het telefoongesprek doodleuk afgebroken.
Wij zijn sinds drie jaar "host" en…
Wij zijn sinds drie jaar "host" en verhuren onze vakantiewoningen via airbnb.
In die tijd hebben we ruim duizend boekingen gehad, allemaal via airbnb.
De meeste van onze gasten waren tevreden over het verblijf.
Echter er is (gelukkig) een kleine minderheid die je liever niet als gast wil ontvangen.
Ofschoon airbnb de boekinghistorie, reviews, van iedere gast openbaar maakt kan het na onze ervaring soms toch mis gaan.
En voor airbnb blijft het lastig om na te gaan of bijvoorbeeld een gast die bijvoorbeeld iets beschadigd heeft, dit wel of niet op zijn geweten heeft. Mijn ervaring is dat ze het altijd in redelijkheid proberen op te lossen.
Dan is er ook nog een categorie gast die vindt dat het altijd aan de ander ligt. En grijpen alles aan om geld terug te krijgen of tussentijds extra korting te bedingen. Terwijl de oorzaak vaak is "slecht lezen van" of denken de host te kunnen chanteren met een slechte review, dus boze opzet hebben. Psychische problemen zijn ook niet uitgesloten.
Tot nu toe is dit 6 keer gebeurt op meer dan duizend boekingen. Dus valt wel mee.
Raad daarom collega's "hosts" aan om afwijkend gedrag, in brede zin, van uw gast direct te melden bij airbnb.
Dit is vaak een voorbode van naderende problemen.
En bescherm collega's "hosts" door een kritische review van uw gast te geven achteraf. Zodat we gasten met probleemgedrag bij airbnb kunnen weren.
Mijn indruk is dat een aantal negatieve reviews hier bij trustpilot afkomstig zijn van deze probleemgasten.
Ik ben een 'host'
Ik ben een 'host'. Ik verhuur dus via airbnb.
Ik krijg veel boekingen via AirBnb dus dat is prima. Als je echter ergens een probleem hebt is de helpdesk niet de beste. Nederlandse helpdesk is altijd onbereikbaar. Al onze medewerkers zijn in gesprek. Je kent het wel. Dus dan maar naar de Engelstalige. Dan krijg je onverstaanbaar 'Engels' sprekende pakistanen uit verwegistan aan de lijn.
Verder is de website voor hosts rommelig. Lastig om bijvoorbeeld te zien welke annuleringsvoorwaarden ik
hanteer. Gewoon niet te vinden.
Voordeel: goede inkomsten.
Nadeel: De Site is onoverzichtelijk en kan beter. Veel zoeken voor mij als host. Helpdesk: Het is maar net wie je aan de lijn krijgt hoe behulpzaam en verstaanbaar de medewerker is. En tenslotte: AirBnb berekent wel erg veel 'servicekosten' door aan de klant. Het is best een groot verschil tussen het bedrag dat ik krijg en het bedrag wat de gast aan AirBnb betaalt.
Daarom van mij 4 sterren.
ID-verificatie is naadje.
Een plek gevonden, creditcardbetaling gedaan, profielfoto gestuurd, oh, nog foto van ID nodig. Paspoort (9 jaar oud, tsja), BSN afdekken, foto, opgestuurd: ook de 7e foto wordt niet geaccepteerd. Steeds ook een webcam-selfie meesturen. Volgens het tamelijk standaard bericht is het ID het probleem (maar wat dan? het afgedekte BSN?) Na 12 uur verloopt reservering. Dit was de 2e poging dit jaar om Airbnb te gebruiken, maar meteen ook de laatste. Klantenservice bestaat eig. ook niet.
Slechts klantenservice
Door de moeizame verificatie van mijn identiteit werd mijn reservering geannuleerd. Moeizaam contact met klantenservice en zowel verhuurder als airbenb hebben geen moeite gedaan om alsnog mijn reservering weer te activeren. Oftewel waardeloze, hier boek ik nooit meer
Waardeloos
Waardeloos. Boeken gaat niet, betalen via omweg mislukt ook- airbnb haalde mij gelukte betaling TERUG😂😂! terwijl ideal en creditcard als omweg gegeven worden maar niet werken op telefoon. Callcenter medew. zitten in verweggistan en praten mooi maar doen niks( komen geen enkele belofte na)
Horror boeking - Slecht voor je nachtrust…
Heb geprobeerd een reservering/boeking te maken voor een leuk huisje in Nederland, Radio Kootwijk. Ben hier een hele avond mee bezig geweest (mijn opgegeven telefoonnummer werd geweigerd, inlogproblemen etc). De engelstalige klantenservice heeft mij uiteindelijk goed geholpen maar was bijna onmogelijk om te bereiken. Daarna begon de ellende pas goed: mijn legitimatie werd keer op keer geweigerd. Gegevens ontbraken, foto te onduidelijk, ik weet niet wat. Ik kwam er gisteravond niet uit en ben maar naar bed gegaan. ‚s Morgens een email van Airbnb dat mn boeking geannuleerd was. Voor deze service wordt 300€ aan kosten berekend, over een boeking van 1600€…. Doei Airbnb.
Als verhuurder slechte ervaringen
Als verhuurder slechte ervaringen met AirBnB. Via twee verschillende boekingssites op bijna hetzelfde moment twee boekingen. We moesten er dus 1 annuleren. Binnen 5 minuten na ontvangst van de boeking. Krijgen we 50 Eur boete van AirBnB.
Daarnaast onduidelijke en onoverzichtelijke website voor verhuurders. Veel te veel vage zaken.
Huurders vogelvrij verklaard door AirBnB resolutiecentrum
Ik had ook goede ervaringen met AirBnB als huurder, tot nu toe.. De incompetente rol van het resolutiecentrum in een geschil heeft mij doen besluiten mijn inschrijving te annuleren. Ik werd als huurder aansprakelijk gesteld voor gebreken die ik niet had veroorzaakt en AirBnB stelde eiser in gelijk: zo ben je als huurder vogelvrij. Hieronder de case.
Bij mijn laatste verblijf ontstond er een geschil met verhuurster over wie de nu eindverantwoordelijk was over de eindschoonmaak. Vervolgens komt zij met een declaratie van onderhoudskosten voor gebreken waarvan ik mij niet bewust was dat die er waren. Ik weiger deze te betalen en verhuurster roept de hulp in van AirBnB resolutiecentrum voor bemiddeling. De laatste geeft verhuurster "gelijk" op basis van foto's, de factuur en dat ze tijdig de claim had ingediend. Echter, verhuurster kon nergens aantonen dat er een direct causaal verband was tussen de gebreken en ons verblijf; het was achterstallig onderhoud wat op ons werd verhaald en tot mijn stomme verbazing ging AirBnB mee met haar claim.
Het adagium "wie stelt moet bewijzen" werd niet toegepast. Voor mij wordt huren via AirBnB een te groot risico, want als een verhuurder zijn gelijk krijgt door alleen foto's en een factuur van reparatiekosten in te zenden; daar kun je je als huurder moeilijk tegen weren.
Al 6 jaar lang goede ervaringen
Wij hebben de afgelopen 6 jaar met al onze vakanties en grote reizen gebruik gemaakt van AirBnB. De huizen waren altijd zoals beschreven en ook met de betaling ging het altijd goed. Wij hebben goede ervaringen met AirBnB.
Airbnb rekent om mijn €100 te stelen gewoon €11 Airbnb kosten.
Komt een klacht binnen van gast, deze dame verteld niet en verdraaide waarheden. Ze overdrijft en zoekt naar korting. Geen van voorgaande gasten delen haar mening. Airbnb Khaled, besluit eenzijdig zonder overleg dat er even 111 euro van MIJN nieuwe gasten hun betaling word afgeschreven naar De gast met de klacht. En het erge is nog dat die gast om 100 euro vroeg. dus Airbnb rekent om mijn GELD te stelen gewoon 11 euro airbnb kosten.
Prima manier van reizen
Ik heb nu 3 jaar achtereen een volledige rondreis geboekt via AirBnb met daarin accommodaties waar we 2, 3, 4 of hooguit 5 nachten hebben verbleven. Daarbij is het zaak om goed naar recensies te kijken en ook communiceren met de eigenaar, want uit reacties kan je ook al heel veel opmaken hoe iemand is. Tot nu toe geen nare ervaringen gehad en alle huizen waren prima in orde en precies zoals beschreven op AirBnb. Dit jaar gaan we weer 3,5 week rondreizen met huisjes van Airbnb. Hopelijk kan ik deze review dan nog positief aanvullen! Ik schrijf als huurder, maar ik heb geen ervaring met AirBnb als verhuurder.
Aanvulling d.d. augustus 2022: net weer terug van een heel fijne vakantie met alle geboekte huisjes van AirBnb. 9 verschillende verblijfsplekken gehad en zo een hele rondreis geboekt. Prima in orde alles, goede contacten met de verhuurders en alles tiptop! De app van AirBnb is zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk, zowel bij het boeken, de tussentijdse berichten met de verhuurder als bij het schrijven van de reviews over en weer. Top!
Wat een slecht bedrijf
Wat een slecht bedrijf! Wat een klantonvriendelijke medewerkers! Wat een slechte service. Ik heb gewoon geen woorden om dit bedrijf te beschrijven zonder te vervallen in een woordkeus die niet acceptabel is. Maar de lezer zal zeker begrijpen wat ik ermee bedoel.! Wij voelen ons als particuliere eigenaar van een vakantiewoning op Curaçao niet serieus - en juist in de maling te zijn genomen. Wij hebben nu helaas nog twee boekingen bij AirBnB openstaan maar daarna verwijderen wij onze advertentie van deze verschrikkelijk slechte en zeer klant onvriendelijke boeking site.
Toen wij in april 2022 onze woning op deze site ter verhuur hebben aangeboden hebben wij In onze advertentie o.a. gemeld Onder “Beleid en regels” – “Huisregels” – “aanvullende regels” dat de gast water en elektra naar verbruik achteraf zou moeten betalen. De gasten tekenen bij ons voor de meterstanden en wij geven vervolgens via AirBnB het bedrag door. Bij de eerste gasten is het perfect gegaan, de gast heeft het bedrag geaccepteerd en betaald. En toen kwam mevrouw KB uit Guyana met 2 vriendinnen uit New York. Onze host heeft haar het check-in formulier laten ondertekenen met de meterstanden en hetzelfde is gebeurd bij de check-out. De gast was dus op de hoogte van deze kosten. Na vertrek hebben wij het bedrag doorgegeven via AirBnB maar helaas, een week later nog geen betaling c.q. reactie van deze KB uit Guyana. We hadden bij aankomst twee mobiele nummers van deze dame gekregen maar op geen van beide reageerde zij. Vervolgens telefonisch contact opgenomen met AirBnB community support en gesproken met ene Andrej die beloofde ons te proberen in contact te komen met mevr. KB. Drie dagen later werd ons door Andrej verteld dat het ook hem niet gelukt was om in contact te komen met deze dame, zowel per telefoon als per e-mail. KB scheen van de aardbol verdwenen te zijn.
Andrei vertelde ons dat “I'm going to forward your case to a member of our team who's in a better position to resolve this for you.
En dan kom je bij de afdeling Resolution Center terecht met een bericht van Mihaela, ondersteuningsexpert. Deze dame beweerde dat ze wél in contact was gekomen met KB en dat de dame weigerde het bedrag te betalen omdat niet eerder in de advertentiegegevens werd vermeld. QUOTE AirBnB “We kunnen het door jou gevraagde bedrag niet in rekening brengen bij de gast. Toen de gast KB de reservering maakte, werden de gegevens voor water en elektriciteit niet vermeld in de advertentie.”. UNQUOTE AirBnB
En dit klopt dus niet. De gegevens stonden vanaf het begin wél in de advertentie, daarnaast heeft de gast voor akkoord getekend en het bewijs hebben wij naar AirBnB gestuurd.
Wat wij ook heel vreemd vinden is dat deze Mihaela (ondersteuningsexpert aan mijn hoela) beweert wél in contact te zijn geweest met de gast terwijl haar eerdere collega Andrej drie dagen achtereenvolgend niet gelukt is, onze host meerdere malen getracht heeft haar te contacten, wij dat ook hebben gedaan meerdere malen op allerlei manieren, allemaal en voor iedereen zonder resultaat en deze Mihaela lukt het wel gelijk? Vreemd. Maar hoe dan ook, CASE CLOSED voor AirBnB. We kunnen naar ons geld fluiten en AirBnB blijft stellig beweren dat het niet vermeld staat in de advertentie. Zijn ze soms blind of analfabeet?
Wij hebben onze ideeën hierover en dat is dat deze Mihaela helemaal geen contact heeft gehad met mevr. KB en om onder de betaling (door AirBnB via de AIR COVER) te komen heeft zij alles bij elkaar verzonnen. Helaas is het ons woord tegen de gigant AirBnB. Wij zijn zeer teleurgesteld, gelijk bij het begin van de samenwerking met deze club al op deze wijze behandeld te zijn. Maar goed, voor ons is dit een leerproces. Nooit meer ons mooie bungalow via AirBnB verhuren en zelf ook nooit meer een vakantiewoning via AirBnB huren. Bah!
The quality of host screening is very…
The quality of host screening is very poor.
When a bad person behaves badly they are still allowed to leave feedback and damage another persons reputation
Dramatisch bedrijf om contact te…
Dramatisch bedrijf om contact te krijgen in Nederland is NIET MOGELIJK... alles gaat online via mail via gsm. krijg constant een link om mijn verblijf te beoordelen maar de link werkt niet. bagger organisatie
Reken er maar niet op dat je je geld…
Reken er maar niet op dat je je geld terug kan krijgen! Als je een dispuut over een refund krijgt met Airbnb dan sta je met je rug tegen de muur. Wij moeten nu nog steeds 2500 euro terug krijgen van een boeking die wij ruim op tijd hadden geannulleerd. Zij geven aan dat het is terugbetaald en tonen een getypt briefje die mijn dochter van 12 ook kan maken als bewijs. Wij hebben al onze afschriften van onze bank getoond en ook heeft onze bank per email laten weten dat het geld nooit is gestort op onze rekening. Onze bank geeft ook aan dat een simpel briefje niet voldoende bewijs is dat er ook daadwerkelijk een storting is geweest. Dit hebben zij ons per email laten weten en dat hebben wij weer gedeeld met airbnb. Nu vragen ze weer aan ons dat onze bank een getekend document moet maken met daarop de mededeling dat het geld niet is gestort op onze rekening.
Ze geloven ons gewoon niet. Zijn wij dan leugenaars?
Het enige wat wij vragen aan Airbnb is een afschrift van hun bank met daarop de gegevens van de transactie, zoals wij onze afschriften hebben gedeeld met hun.
Maar dat kan niet, zij kunnen geen afschrift van hun bank overleggen, ze kunnen alleen een getypt briefje delen met daarop de opdracht om de betaling te gaan doen. We zijn hier nu al 5 maanden mee bezig. Bijna dagelijks en we komen geen stap verder. Het enige wat we nog kunnen doen is een rechtzaak aanspannen.
Zijn er nog meer mensen die hier (nare)ervaringen mee hebben?
Airbnb nooit meer
Jammer dat 0 niet kan. Via Airbnb-app woning gezocht op Lanzarote. Woning gevonden. Leek prachtig. Tot mijn grote schrik gisteren ontdekt dat er een fout zit in hun website: ze hebben me niet naar Lanzarote maar naar Gran Canaria geleid. Gisterenmorgen gebeld met hen. Zou opgelost worden, maar ondanks meerdere mails en telefoontjes na 1,5 dagen nog steeds niets opgelost. Klantenservice zeer slecht bereikbaar. Voortdurend wordt gesprek door hen verbroken. Uiteindelijk bericht in m’n inbox: het is druk. Absoluut mijn laatste boeking bij Airbnb
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.