Se, hvad kunderne siger
Nja inte något förtroende då tillkommer räntehöjning som man inte blir informerad om.Då enligt avtalet ska vara en summa per månad.Sen lägs ränta på visserligen inte nån större summa men.Bätte info ön... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Kontaktoplysninger
Tog kontakt med Wasa har ett lån där…
Tog kontakt med Wasa har ett lån där har alltid skött mina betalningar men så kom en månad då jag inte lösta det pga vissa anledningar men fick blankt nej . Så ta aldrig ett lån på den banken för dom är bara otrevliga och man blir illa bemött
//Tony
Missat med 10 kronor och har så här långt betalat 4700.-
Missade med 10 kronor på en avbetalningen och den räntefria kampanjen via Anticimex bröts direkt och ingen påminnelse eller upplysning från Wasa ( har annars betalat mera för att bli av med lånet) har fram tills idag betalat 4700.- i ränta på ett räntefritt lån. Och kundtjänst säger att det är systemet som är så EXTREMT dåligt bemötande gentemot kundtjänst.
De ändrar räntan efterhand…
Vi tog ett billån för 3 år sedan med ganska rimlig ränta. Nu efter 3 av 5 år så ligger räntan på nästan det dubbla, vilket inte motsvarar marknadsräntorna eller vad som vore rimligt. Jag har inte läst allt finstilt så det kan vara i sin ordning, men passa er verkligen för att ta ett lån hos wasakredit för du har ingen aning om vilken ränta de sätter…
Lättlurat
Skrev ett fel belopp på en betalning och då började en ränta tas på hela skulden. Ingen information utan jag fick betala ränta under ett år innan jag kunde se eländet på mina sidor hos företaget. Också ett sätt att tjäna pengar!!! Skulle vara ett räntefritt lån för solcellsinstallation. Håll ögonen öppna!!!
Vi missade en faktura
Vi missade en faktura, då sades hela vårt avtal upp och räntan höjdes med 6% rakt av. Nu har det gått två månader och vi har fortfarande inte fått tillbaka det avtal som vi kom överens om. Otroligt seg dialog med olika handläggare och man bollas tillbaka igen, det går inte att se sina fakturor på hemsidan. Kass, jag förstår varför folk hamnar hos kronofogden när det är så svårt att korrigera ett misstag.
Om jag hade kunnat ge”noll” stjärnor…
Om jag hade kunnat ge”noll” stjärnor hade jag gjort det, de diskriminerar pensionärer som inte tar ut sin pension men är bättre betalare o mindre risk än de de beviljar lån
Är du bosatt i Sverige men arbetar och får utbetalt lön i annat land är du inte kreditvärdig enligt Wasa..
Är du bosatt i Sverige men arbetar och får lön i något grannland är du inte kreditvärdig enligt Wasa som enbart förlitar sig på deklarerad löneinkomst i Sverige. Erbjöd att redovisa: lönespecar, månatliga löneöverföringar via bank transfer, inkomst deklarationer och etc, men detta blidkade inte Wasa. Har t.o.m. pensionsförsäkring i LF/Wasa som 10 fallt täcker lånebeloppet, men njet från Wasa!
Det finns anledningar till att de har 1…
Det finns anledningar till att de har 1 stjärna överallt. Undvik så gott som du kan! Det kostar 2500 kr exk moms att överlåta avtal.
Extremt omständiga och otydliga
Extremt omständiga och otydliga. Tappade bort koden till mitt Agria-kort som är kopplat till Wasa, ringer för att få en ny, först skulle det ta drygt 2 veckor?! Varför kan dom inte skicka koden via KIVRA direkt när man ändå identifierar sig med bankID? Sen hade jag tydligen missat att svara på några frågor så mitt kort va tillfälligt spärrat. Blev då ombedd att besvara frågorna och sen höra av mig. Gjorde det samma dag och ringde sedan dagen därpå. Nej då tar det minst 1 vecka innan svaren på frågorna gås igenom så kortet kan bli uppspärrat och sen ska jag ringa igen för att dom ska skicka koden. Allt som allt så tar detta alltså minst 1 månad...? EXTREMT OMSTÄNDIGT. Rekommenderar ingen denna trötta bank.
Rakt upp och ner falsk marknadsföring…
Rakt upp och ner falsk marknadsföring tycker jag. Vi ville låna till en beg bruksbil (inget tjusigt på ngt vis) och vår kontantinsats var 50% av priset. Vi hade inget högt bolån och inga andra lån. Fick nej pga att vi valt att jobba lite mindre men pga detta anpassat vårt ekonomiska liv därefter. Otrevligt och nedvärderande bemötande ovanpå det (där skulle de haft 0 stjärnor). Då undrar man verkligen om Länsförsäkringar och deras Wasa Kredit verkligen är "En bank för hela livet" verkar mer som en bank för hela livet om ditt liv är oföränderligt och du i alla skeden jobbar heltid, sen spelar det mindre roll hur du sköter din ekonomi. Då är ändå deras marknadsföring enl nedan:
För företag och privatpersoner — Vi gör det möjligt för företag och människor att växa. För dig som vill framåt. Välkommen! Klara och snabba besked. Anpassat efter dina behov och förutsättningar!
Riktigt, riktigt usel upplevelse hos en bank som jag vanligtvis tycker har vettiga värderingar men det kanske bara är reklam :(
Kolla noga och be att få papper på att de tänker vara "en bank för hela livet" även när det ändrar sig!
Detta måste vara bland de sämsta…
Detta måste vara bland de sämsta bankerna som jag har stött på !!..
De lovar att pengarna skall sättas in upp till 3dar .
Men de har tagit 2år ..!!.
Sen när man skickar ett meddellande så får man inge svar av dem. Utan man måste ringa ,och de sitter på en annan avd får jag som svar , hur skall jag kunna veta de ?.
De är ett mycket oseriöst företag och de ljuger precis om allt ..
Jag kommer göra en polis anmälan mot wasakredit ..
Hade hag gett sämre betyg så hade de fått de ..
Rek till ingen
Wasa är kopplat till bedrägeri!
Wasa ringde upp och ville ha uppgifter Ang ett lån agansökt om. Hade INTE ansökt om lån!! Mannen lovade att riva ansökan +ringa polisen. Frågade efter min bank och kopplade mig till deras spärrsevice - trodde jag ja. Istället kom jag till ett bedrägeri nummer vilket jag fattade när det var ölför sent. Då hade dom lurat mig att swisha så de kunde stoppa utbetalningen. Lite konstigt tyckte jag, men jag trodde ju att jag talade med banken.
Jag kommer INTE att rekommendera
Jag kommer INTE att rekommendera, Wasa Kredit till någon, inkompetenta människor som, som kopplar fel, Kors och tvärs. Med en helt obefintlig service.
Köpte en hoj på kampanj...
Köpte en hoj på kampanj med "räntefritt" plus 55 kr avgift 36 månader. Allt det är bra fram till första betalningen kommer.
Då visar det sig att:
1. Det finns inget autogiro eller e-faktura alternativ. Endast manuell betalning som gäller. Så då kan det lätt bli fel. Föreställ dig 2024 när man gjort sig av med alla manuella fakturor att du ska göra detta manuellt, 36 gånger. Problemet uppstår under punkt 2.
2. Om man råkar missa eller göra fel vid betalningen sägs "kampanjen" upp och då trillar man automatiskt in på 19,95% ränta. Ockerränta!
3. Fakturorna är utformade så att man lätt kan tro att eller missförstå dom, så att man automatiskt råkar "säga upp" kampanjen.
T.ex. så erbjuds två olika belopp, ett enligt kampanj, men formuleringen är otydlig som fasen. Sen presenteras även ett lägre belopp att betala, och då är det lätt att tro att det är det beloppet som är "kampanjen", men icke. Råkar du välja det beloppet så sägs avtalet upp och 19,95% gäller tills krediten är avbetalad och då kommer nästa faktura vara så klart mycket högre.
Dom har gjort allt dom kan för att man ska hamna i 19,95% ränta. Rena bedrägerier. Aldrig mer Wasa kredit någonsin.
Awful experience
Awful experience, I strongly advice everyone to never use this bank if you have other options.
Kundtjänsten är ett skämt
Kundtjänsten är ett skämt. Två samtal med någon "Frida" som insesterar att uppgiften inte ligger på deras bord att hantera. Total lögn! Tredje samtalet jag ringde Wasa svarade Frida åter och jag bad då att få bli kopplad till annan medarbetate och denna säger "jo de ska vi ordna".
Halv arbetsdag lagd på dennas okunskap och ovillighet att hjälpa mig som kund rätt.
Svårt att förstå kreditvikoren med…
Svårt att förstå kreditvikoren med kampanjränta, och väldigt krångligt att betala då avi kommer i appen bara. betalar man på fel sätt, med fel summa blir det en annan produkt med högre ränta automatiskt.
Företag som lurar kunder för att tjäna mer pengar…
Skulle ge betyg 0 om man kunde.
Jag hade haft ett kreditavtal som skulle vara räntefri i ett år och villkoren till det varit att jag skulle betala det belopp som Wasa krävde varje månad.
Wasa skickade månadsavi med den lägsta beloppet och jag betalade mycket mer för att kunna betala lånet under det första året.
Efter två inbetalning som gjordes i tid med ett högre belopp tog Wasa bort räntefri avtalet och började debitera en hög ränta. Betalning hade jag hanterat via Kivra och på det lägsta beloppet hade jag lagt extra men enligt Wasa betalningen inte gjordes enligt avtal. Oseriös företag som man måste akta sig för.
"Tack för din ansökan om finansiering…
"Tack för din ansökan om finansiering hos Wasa Kredit."
Jag skulle lätt kunnat göra en koll mot min inkomst om Wasa Kredit var ärliga med vad dom verkligen vill att man ska tjäna på deras hemsida och vilken ocker ränta dom vill sätta. Bortkastad kreditupplysning. Finansinspektionens fel? Trodde aldrig i mina vildaste drömmar att 2 inkomster på 30000 skulle vara för lite för ett lån på 200000. Vidrigt om man ska behöva bli kriminell för att bo kvar i Sverige.
Anlita inte Wasa totalt oseriösa
Sökte lån via Lendo och fick erbjudande från 10 banker. Valde Wasa då dom hade bäst ränta Skrev under skuldebrev och fick tillbaka ett mail om att jag var välkommen som kund.
Dagen efter så får jag mail om att dom dragit tillbaka anmälan utan som helst förklaring.
Har fast jobb sen 11 år tillbaka. Bra lön och inga betalningsanmärkningar.
Jag råder ingen att anlita Wasa. Så oseriösa.
Jag skulle ha kollat omdömen innan jag valde.
Skulle ge betyg 0 om man kunde.
Dette er Trustpilot
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.