VriendenLoterij Anmeldelser

1.132
TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ondertussen een jaar geleden via de telefoon opgezegt ( wat al met veel moeite ging) en krijg nu alsnog bijna wekelijks mailtjes en post om weer mee te spelen. Vaker al gebeld dat dit gewoon verwvelnd... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gisteren 27-07 naar de Apenheul geweest. Staat een jongen namens de Vriendenloterij bij de ingang. Erg opdringerig, duwt ons onder een een constant geratel van wat we allemaal kunnen krijgen etc. twee... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb mij voor 1 lot opgegeven tijdens een gesprek met een medewerker van de vriendenloterij. Ik kreeg na afloop nog een folder mee om aan iemand anders te geven. Bij thuiskomst krijg ik via email de... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Echt alles doen zij fout; verkeerd afschrijven van je bankrekening (4 loten ipv 1, dus 64,- ipv 16,-); Als je vervolgens belt wordt je 10 minuten in de wacht gezet en daarna gooien zij de hoorn erop;... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Danske Spil-forhandler

Om VriendenLoterij

Skrevet af virksomheden

De VriendenLoterij steunt organisaties die de wereld mooier, leuker of plezieriger maken door zich in te zetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welk goed doel zij meespelen en maken ieder uur kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de inleg gaat naar 64 culturele partners en meer dan 4.400 andere goede doelen, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1998 in totaal al ruim € 2,5 miljard.

Met de VIP-KAART is door heel Nederland elke dag plezier te beleven. De kaart geeft gratis toegang tot ruim 180 musea én tot 50% korting op meer dan 200 uitjes door heel Nederland. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

De VriendenLoterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen met behulp van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld en heeft over 2025 een recordbedrag van 1 miljard euro aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.132)

207 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Het zijn smerige zielige mensen die je…

Het zijn smerige zielige mensen die je hele dagen stalken. Raar bedrijf 🤨

26. marts 2026

Hoi Marcel,

Dank u wel voor het plaatsen van uw review. Ik lees dat u onze organisatie als opdringerig ervaart en dat dit veel ergernis bij u oproept. Dat begrijp ik, want niemand wil zich lastiggevallen of gestalkt voelen.

Het is absoluut niet onze bedoeling om mensen een onprettig gevoel te geven. Wij nemen dit soort signalen serieus op. Als u benaderd bent op een manier die u niet wenst, dan spijt ons dat oprecht.

Als u wilt dat wij dit verder onderzoeken of ervoor zorgen dat u niet meer benaderd wordt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram. Dan kunnen wij dit gericht oppakken.

Dank u wel voor uw feedback.

Ga weg bij mijn deur

Ga weg bij mijn deur! Er staat duidelijk op de deursticker dat ik hier niet van gediend ben en ze blijven kloppen! Wegwezen!

Hoi Fee,

Dank u wel voor uw review en het delen van uw ervaring. Ik begrijp uw frustratie heel goed. Als u duidelijk met een deursticker aangeeft dat u geen verkopers aan de deur wenst, dan hoort dat uiteraard gerespecteerd te worden.

Het spijt ons dat dit bij u toch is gebeurd. Dit is niet de bedoeling. Wij spreken onze wervers hierop aan en nemen dit soort meldingen serieus, zodat dit in de toekomst wordt voorkomen.

Als u wilt, kunt u hierover contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram, eventueel met uw postcode. Dan kunnen wij dit verder oppakken.

Hele slechte ervaring

Hele slechte ervaring. Ik ben met een museum VIP kaart actie 'gelokt' door 'één van de vriendenloterij medewerkers. Ik zou voor 2 euro met 2 personen naar het Spoorwegmuseum kunnen als ik lid zou worden, elk gewenst moment op kunnen zeggen. Ik heb nadrukkelijk gevraagd of ik echt elk moment op kon zeggen, er geen verborgen kosten waren. Wat meneer mij niet gemeld heeft, is dat er één maand opzegtermijn geldt. Ik betaal dus nu alsnog gewoon de entreeprijs van het museum. Ik heb per direct opgezegd en zal goed controleren of er niet toch nog van mijn rekening wordt afgeschreven, aan de reacties hieronder te lezen gaat dit ook niet goed.
Ik vind het heel erg dat er verborgen praatjes worden gehouden om mensen in de zeik te nemen om een duur VIP abonnement aan te smeren!

Hoi,

Dank u wel voor uw review en voor het delen van uw ervaring. Ik begrijp goed dat u zich misleid voelt door de manier waarop deze actie is gegaan en dat dit veel frustratie bij u heeft veroorzaakt.

Waarschijnlijk bent u aangesproken door een werver van de VriendenLoterij bij het Spoorwegmuseum. In dat geval wordt vaak een tijdelijke gratis VIP‑kaart aangeboden, zodat u direct gebruik kunt maken van een voordeel, zoals korting of een gratis bezoek. Tijdens dit gesprek wordt daarnaast een aanbod gedaan om mee te gaan spelen in de VriendenLoterij. Dat aanbod is bedoeld als keuze, maar daarbij geldt wel dat een deelname altijd loopt tot het moment van wederopzegging.

Het is belangrijk dat deze voorwaarden duidelijk en volledig worden uitgelegd. U geeft aan dat u nadrukkelijk heeft gevraagd of u elk moment kon opzeggen en dat de opzegtermijn daarbij niet is genoemd. Dat is niet hoe dit hoort te gaan. Onze excuses dat dit in uw situatie niet helder is geweest en dat u hierdoor kosten ervaart die u niet had verwacht.

Jammer, maar begrijpelijk dat u direct heeft opgezegd. Als u wilt dat wij met u meekijken of alles correct is stopgezet en er geen verdere afschrijvingen plaatsvinden, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram. Onze deelnemersspecialisten helpen u graag verder.

Dank u wel voor uw feedback. Die nemen wij serieus en gebruiken wij om onze werkwijze te verbeteren.

Oplichters: Pas op met de “gratis” MediaMarkt-actie

Ik waarschuw iedereen voor de manier waarop de VriendenLoterij nieuwe leden binnenhaalt via de MediaMarkt-actie. Ik kreeg een mail voor een gratis lot en heb expliciet nagekeken of ik nergens aan vastzat. Er stond letterlijk: “GRATIS LOT - STOPT AUTOMATISCH”.

Ondanks deze duidelijke belofte zijn ze zonder mijn toestemming begonnen met het afschrijven van €16,00 per maand voor een tweede lot. Wanneer je hierover klaagt, krijg je van de klantenservice te horen dat je “per ongeluk op een groene knop hebt gedrukt” tijdens het proces. Ik ben een heel secuur persoon en heb alles nadrukkelijk nagelezen, dus dit klopt niet. Dit is een bewuste methode om mensen ongewild in een abonnement te rommelen.

Ik heb de onterechte incasso’s gestorneerd, maar in plaats van een excuses krijg ik nu betalingsherinneringen en wordt er gedreigd met kosten.

Ik heb ook nog telefonisch contact gehad, waarbij ik duidelijk aangaf dat ik per direct mijn (nooit voor ingeschreven) lidmaatschap op wilde zeggen. De medewerker aan de lijn zei doodleuk dat dit NIET mogelijk was en dat ik volgende week terug moest bellen, omdat er nog een trekking kwam. Ik heb hem toen op mijn rechten gewezen en dat dat nergens op slaat en toen, na heel veel moeite, kon het INEENS wel. Heel bijzonder.

Ik heb inmiddels officieel melding gemaakt bij de ACM ConsuWijzer, Consumentenbond en meldpunt kansspelautoriteit en raad anderen aan dit ook te doen. Wees gewaarschuwd: “gratis en vrijblijvend” betekent bij deze partij blijkbaar dat ze je alsnog proberen te bestelen via een onduidelijke interface.

Hoi Jorn,

Dank u wel voor het delen van uw review en het beschrijven van uw ervaring met de MediaMarkt‑actie. Ik begrijp goed dat dit voor u voelt als misleiding en dat de situatie rondom het zogenoemde gratis lot en de daaropvolgende incasso’s veel frustratie heeft veroorzaakt.

Graag licht ik toe hoe deze actie is ingericht. Via de MediaMarkt‑actie kan een gratis stoplot worden aangemeld, dat automatisch stopt. Na het activeren van dit stoplot wordt er een vrijblijvend aanbod gedaan om betaald mee te blijven spelen in de VriendenLoterij. Daarbij kan gekozen worden uit bijvoorbeeld een gratis maand, cashback van €15,- of een MediaMarkt‑cadeaukaart van €15,-. Betaald meespelen is geen verplichting voor deelname aan het stoplot. In uw geval lijkt dat er tijdens het proces één van deze opties is aangeklikt. Dat kan uiteraard ook per ongeluk zijn gebeurd.

Dat neemt niet weg dat u duidelijk aangeeft dat dit niet uw bedoeling was en dat u zich niet herkent in hoe dit is gegaan. Ook uw ervaring met de klantenservice en het gevoel dat opzeggen niet direct mogelijk zou zijn, vinden wij niet passend. Opzeggen moet altijd kunnen, ongeacht een trekking. Onze excuses dat u dit anders heeft ervaren.

Wij kijken dit graag zorgvuldig voor u na, inclusief de aanmelding, de incasso’s en de communicatie die u heeft ontvangen, zodat we dit netjes met u kunnen oplossen. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram. Een deelnemersspecialist helpt u dan graag verder.

Dank u wel voor uw feedback.

Wat een Oplichters!!!!

Wat een Oplichters!!!!
Met heel.ons gezin 3jaar lid geweest.ik alleen wilde het opzeggen.1 groot drama en dan nog 30euro betalen voor afwikkeling/administratie. Ik zeg stort heel de boel maar in elkaar vriendenloterij !
Ik raad iedereen het af om in deze oplichting praktijken mee te doen.

21. marts 2026

Hoi Johan,

Dank u wel voor uw review en dat u uw ervaring deelt. We begrijpen goed hoe boos en teleurgesteld u bent over het opzegproces. Dat gevoel nemen we serieus.

We willen hierbij graag een belangrijk misverstand rechtzetten: het opzeggen van loten bij de VriendenLoterij is altijd kosteloos. Wij brengen zelf geen kosten in rekening voor het stopzetten van een deelname. De kosten die u noemt, lijken te komen van een externe stopzetservice. Deze partijen staan los van de VriendenLoterij en bepalen zelf of zij kosten rekenen voor hun dienstverlening. Wij doen ons best om met de link (https://www.vriendenloterij.nl/over-opzeggen) als eerste naar voren te komen op Google of andere zoekmachines.

Dat neemt niet weg dat het opzeggen voor u als een vervelende en stressvolle ervaring is verlopen. Dat spijt ons. We vinden het belangrijk dat deelnemers duidelijke en eerlijke informatie hebben over hoe opzeggen werkt.

Wilt u dat wij met u meekijken wat er precies is gebeurd? Dan kunt u contact opnemen met onze deelnemersservice via Facebook Messenger of een Instagram DM. Zij kunnen uw situatie rustig met u doornemen en uitleg geven.

Dank u wel dat u dit met ons deelt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb alle loten opgezegd

Ik heb alle loten opgezegd, maar 1 loopt gewoon door. Ik betaalde ook na opzegging nog voor de volgende maand op alle loten. Nooit een geldprijs gewonnen. Geen euro in 3 jaar tijd. Online niet op te zeggen, per se bellen. Hele vervelende langdurige communicatie. 1 prijs niet ontvangen. Speel hier niet, alleen maar rode vlaggen.

21. marts 2026

Hoi Jelle,

Dank u wel voor uw review en dat u uw ervaring zo duidelijk deelt. We begrijpen goed hoe frustrerend het is wanneer niet alle loten correct zijn stopgezet, er na opzegging nog bedragen worden afgeschreven en u dit proces als lang en vervelend heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Ook het niet ontvangen van een prijs en het uitblijven van een geldprijs kan teleurstellend zijn, zeker wanneer u al langere tijd meedoet. Dat u daarnaast het gevoel heeft dat online opzeggen niet mogelijk is en dat u verplicht moest bellen, maakt dit extra vervelend. Er is wel degelijk een online stopzetmogelijkheid via uw eigen Mijn VriendenLoterij account.

We nemen uw opmerkingen over opzeggen, bereikbaarheid en communicatie serieus. Dit zijn belangrijke signalen voor ons.

Wij willen dit graag zorgvuldig laten uitzoeken. U kunt hierover rechtstreeks contact opnemen met onze deelnemersservice via Facebook Messenger of een Instagram DM. Onze deelnemersspecialisten kunnen uw situatie erbij pakken en met u meekijken.

Dank u wel dat u de moeite heeft genomen dit te delen.

Schandalig

Optijd opgezegd, maar ze blijven elke maand het bedrag afschrijven van mn bankrekening. Je kan bellen wat je wilt, maar het wijzingen doen ze niet. Het zou veel makkelijker moeten kunnen om een klacht in te dienen. De verschillende omwegen die ze hanteren om bij "klachten" uit te komen, wekt nog meer irritatie op.

20. marts 2026

Hoi Maris,

Dank u wel voor uw review en dat u dit zo duidelijk onder de aandacht brengt. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het is wanneer u op tijd heeft opgezegd, maar er toch nog bedragen worden afgeschreven. Dat geeft terecht veel irritatie, zeker als u het gevoel heeft dat wijzigingen niet worden doorgevoerd.

Het indienen van een klacht en het stopzetten van een deelname moet duidelijk en zorgvuldig verlopen. Het spijt ons dat u dit anders heeft ervaren en dat de weg naar de juiste afdeling voor u onnodig ingewikkeld was. Dat is niet hoe wij met deelnemers willen omgaan.

Wij willen dit graag goed voor u laten uitzoeken. U kunt hierover rechtstreeks contact opnemen met onze deelnemersservice via Facebook Messenger of een Instagram DM. Zij kunnen uw situatie erbij pakken en samen met u kijken naar een passende oplossing.

Dank u wel dat u deze ervaring deelt. Uw feedback nemen wij serieus en gebruiken wij om onze service te verbeteren.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Geen geldprijzen maar domme cadeau prijsjes

In de afgelopen jaren nooit geen geldprijs gewonnen. Domme paraplu of kookboeken of keukengerei. Vroeger mooie rituals pakket. Telefonisch opgezegd, word je 2 keer doorverbonden en geen klantvriendelijke oplossing.

18. marts 2026

Hoi Liesbeth,

Dank u wel voor uw review en het delen van uw ervaring. We begrijpen goed dat het teleurstellend is wanneer u in de afgelopen jaren geen geldprijs heeft gewonnen en dat de prijzen die u ontving, zoals cadeaus, niet aansluiten bij uw verwachtingen. Dat kan het gevoel geven dat meedoen weinig oplevert.

Daarnaast is het vervelend om te lezen dat het telefonisch opzeggen voor u omslachtig verliep en dat u dit niet als klantvriendelijk heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Opzeggen en contact met onze klantenservice moeten duidelijk en soepel verlopen.

Uw feedback over zowel de prijzen als de service nemen wij serieus en gebruiken wij om onze dienstverlening te verbeteren. Als u uw ervaring rondom het contactmoment verder wilt toelichten, dan kunt u ook een privébericht sturen via Facebook Messenger of een Instagram DM. Onze deelnemersspecialisten kijken dan graag met u mee.

Dank u wel dat u dit zo eerlijk heeft gedeeld.

Pure misleiding

Helaas kwamen ze aan de deur bij mijn moeder die op hoge leeftijd is.
Ze zou twee keer gratis mee mogen doen. Vervolgens schrijven ze 32 euro af. Hoop gedoe om alles weer te stoppen en terug te krijgen.Pure misleiding.

18. marts 2026

Hallo,

Dank u voor uw bericht. Wat u beschrijft hoort niet te gebeuren. Als iemand aan de deur komt, moet altijd duidelijk zijn dat deelname aan de Postcode Loterij vrijwillig is en ze hadden even moeten uitleggen dat het gratis lot werkt als een cashback. Binnen zes weken zal het bedrag retour worden geboekt op de IBAN.

Het is vervelend dat uw moeder hierdoor kosten had en dat u veel moeite moest doen om dit stop te zetten. Wij helpen u hier graag verder mee. U kunt het beste contact opnemen met onze Ledenservice.

Zij kunnen precies nakijken wat er is gebeurd en zorgen dat alles correct wordt beëindigd en afgehandeld wordt.

De afdeling Ledenservice is bereikbaar via:
Telefoon: 088 – 020 10 20

Maria van de VriendenLoterij

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

En weer gaat er een prijs naar een…

En weer gaat er een prijs naar een rijtjeshuis. Raar eigenlijk dat ze nooit op flats komen, toch?. Net als de postcodeloterij. Ik woon hoog, zonder lift maar dat zie je nooit. Volgens mij gaat men net zo lang op zoek naar een rijtjeshuis bewoner zodat ze niet al die trappen hoeven oplopen😁.

15. marts 2026

Hallo,

Ik begrijp uw punt. Het kan soms lijken alsof prijzen vooral naar rijtjeshuizen gaan, maar adressen worden volledig willekeurig gekozen. Hoog of laag wonen, met of zonder lift, speelt geen enkele rol. Alle adressen in een winnende postcode doen evenveel mee.

Dat u dit anders ervaart, snap ik. Zeker als u zelf op een hoger woonadres woont en dat niet vaak terugziet in de uitzendingen. Vaak worden winnaars buiten gefilmd of in de huiskamer omdat we een flat niet zomaar in beeld mogen nemen, omdat niet iedereen zomaar zijn of haar appartement op de televisie wil zien.

Als u vragen heeft over uw deelname of uw gegevens, dan kijkt onze Ledenservice dit graag voor u na.

Maria van de Postcode Loterij

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Direct na mijn inschrijving bij de…

Direct na mijn inschrijving bij de VriendenLoterij wilde ik opzeggen, maar door een "verwerkingstijd" van 72 uur is er inmiddels wel € 32,- afgeschreven.

Contact krijgen is onmogelijk: na vier mislukte pogingen — waarbij ik minutenlang in de wacht stond of de verbinding simpelweg werd verbroken. Bij poging 5 is het gelukt.

Waardeloos.

11. marts 2026

Hallo Gijs,

Het is begrijpelijk dat u dit als zeer frustrerend ervaart. Als u direct na uw inschrijving wilde opzeggen, hoort het niet zo te zijn dat er toch een incasso plaatsvindt. Ook het slecht bereikbaar zijn van onze Ledenservice hoort niet voor te komen.

Wij willen dit graag voor u oplossen. De Ledenservice kan direct zien:

waarom er € 32,- is afgeschreven,
wat er precies is gebeurd bij uw opzegpoging,
en hoe dit bedrag eventueel kan worden teruggestort.

U kunt hen bereiken via:
Telefoon: 088 – 020 10 20

Maria van de VriendenLoterij

Echt waardeloos bedrijf

Echt waardeloos bedrijf. Je wordt erin geluld door een gratis HEMA kaartje en voor je het weet ben je €32 kwijt. Een schande voor de maatschappij dat dit soort dingen kunnen bestaan

10. marts 2026

Hoi Arjen,

Bedankt voor uw review. Wat jammer om te lezen dat u dit zo heeft ervaren.

Ik begrijp dat het vervelend is als u denkt dat u alleen voor een cadeaukaart meedoet en daarna de maandelijkse inleg afgeschreven ziet.

Ik leg het even uit. Bij acties met bijvoorbeeld een HEMA‑cadeaukaart geven wij altijd duidelijk aan dat het om een deelname aan de Postcode Loterij gaat en dat de maandelijkse kosten €16,– per lot zijn. Die informatie staat in de actievoorwaarden en wordt tijdens het aanmelden ook vermeld.

Als u er na mijn uitleg toch nog op terug wilt komen dan helpen wij u graag verder. Stuur ons gerust een privébericht via Facebook of Instagram, dan kijken onze deelnemersspecialisten dit graag voor u na.

Peter van de Postcode Loterij

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bedankt voor jullie gratis cadeaus

Bedankt voor jullie gratis cadeaus. Ik speel al jaren mee, maar heb nog nooit iets gewonnen. Daarom pak ik nu telkens de cadeaus en zeg ik daarna direct weer op als de afschrijving is geweest. Ik zal dit bij alle loterijen doen. Het maakt jullie waarschijnlijk toch niks uit want jullie verdienen toch genoeg. Jullie blijven me toch stalken met allerlei onzin brieven,
stuur ze niet meer zal ik me ook niet aanmelden.

10. marts 2026

Hoi ,

Bedankt voor uw review. Wat jammer om te lezen dat u dit zo ervaart.

Ik begrijp dat het teleurstellend is als u al langere tijd meespeelt zonder prijs te winnen. De Postcode Loterij werkt met willekeurige trekkingen onder toezicht van een notaris. Daardoor kan het gebeuren dat iemand langere tijd geen prijs heeft, terwijl anderen vaker winnen.

Over de brieven: we versturen informatie zodat deelnemers op de hoogte blijven van trekkingen, winacties en voordelen. Als u deze niet meer wilt ontvangen, kunnen we dit voor u aanpassen in uw voorkeuren.

Stuurt u ons gerust een privébericht via Facebook of Instagram? Dan kijken onze deelnemersspecialisten met u mee en kunnen we uw communicatievoorkeuren aanpassen.

Peter van de Postcode Loterij

gebeld om op te zeggen

gebeld om op te zeggen. aangegeven dat ik niet door wilde spelen en toen werd er zomaar opgehangen.
daarna belde ik om te checken of het gelukt was...

toen zij de volgende weer dat haar collega nog een maand gratis had gegeven en dat ik daarna pas weer kon opzeggen...

dit bedrijf is oplichting in top vorm. ga hier nooit voor aanmelden alsjeblieft.
Ook had ik al een brief gestuurd om op te zeggen die is totaal ge negeert. Schande dat dit bedrijf nog bestaat

3. marts 2026

Hoi Cyril,

Dank u wel voor uw review.
Wat vervelend om te lezen dat u meerdere keren heeft geprobeerd op te zeggen en dat u zich niet netjes geholpen voelde. Dat had uiteraard niet mogen gebeuren, en ik begrijp heel goed dat dit frustrerend voor u is.

Bij de VriendenLoterij mag u altijd direct opzeggen, ook als er een gratis maand is aangeboden. Ook horen brieven die u stuurt netjes verwerkt te worden.

U kunt uw deelname zelf beëindigen via uw Mijn Omgeving. Lukt dit niet of wilt u dat wij dit voor u controleren? Stuurt u ons dan gerust een privébericht via Facebook of Instagram met uw gegevens. Onze deelnemersspecialisten kijken dit graag voor u na en zorgen dat uw opzegging correct wordt verwerkt.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Kijk goed naar de reviews over deze loterij

Opgezegd, per mail een bevestiging gekregen, en jawel hoor, gewoon weer 16e afgeschreven, doodmoe word je ervan

3. marts 2026

Hoi Robbie,

Dank u wel voor uw review. Wat vervelend dat er na uw opzegging toch weer een afschrijving is gedaan. Ik begrijp heel goed dat dit erg frustrerend voor u is.

Normaal ontvangt u na een opzegging een bevestiging per e-mail en stopt de deelname vanaf de eerstvolgende incassodatum. Als er daarna toch een bedrag is afgeschreven, kijken wij dit graag direct voor u na.

Wilt u ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram met uw gegevens? Dan controleren onze deelnemersspecialisten wanneer uw opzegging precies is verwerkt en zorgen we dat dit goed wordt opgelost.

Vriendenclub? Not really...

Lang weten te weerstaan om mee te doen met de Vriendenloterij, maar toen ik de mogelijkheid kreeg een gratis shirt van mijn favoriete voetbalclub te krijgen bij een lidmaatschap, ben ik toch overstag gegaan. Wat volgde was een bevestiging van mijn weerzin om met deze club in zee te gaan. De code die ik zou krijgen om het shirt te bestellen is nooit verstuurd (al zeggen zij natuurlijk van wel). Daarna, na contact op te nemen, heb ik eindelijk de code alsnog kunnen krijgen, maar nu zijn de shirts niet meer beschikbaar in de webshop. De actie was een op=op actie, oftewel ik heb gewoon pech. Jammer dan, geen shirt. De vriendenloterij heeft in de eerste twee maanden wel 4 keer een bedrag afgeschreven, want 1 keer per maand een trekking is dus niet helemaal waar. Er zijn een aantal extra trekkingen en die zijn blijkbaar allemaal precies gepland in de twee maanden dat ik lid ben. Lidmaatschap dus maar weer opgezegd, 80 euro lichter en geen shirt. Had beter toen ik de actie zag zelf een shirt kunnen kopen, dan was ik ongeveer hetzelfde bedrag kwijt geweest en dan had ik dus WEL een shirt gehad. Mijn advies: nooit lid worden, kun je ook niet genaaid worden door deze 'vriendenclub'.

Edit na reactie:
Deze review heb ik geschreven na gesprekken met de klantenservice via de chat en telefonisch (2 afdelingen). Er is mij duidelijk gemaakt dat er geen oplossing mogelijk was. Ik moest maar een shirt kiezen in een andere maat en dat iemand anders blij mee maken. Dit heb ik maar gedaan. Nog een keer contact zoeken heeft dus geen enkele zin.

2. marts 2026

Hoi Martin,

Bedankt voor uw uitgebreide review. Wat jammer om te lezen dat u zo’n vervelende ervaring heeft gehad met de actie rondom het voetbalshirt en de afschrijvingen in de eerste maanden. Ik begrijp heel goed dat dit teleurstellend en frustrerend voor u is.

De shirts uit deze actie worden inderdaad aangeboden zolang de voorraad strekt, wat ook duideijk was vermeld in de voorwaarden van deze campagne waar je aan meegedan hebt. Wanneer een code niet direct wordt verzilverd, kan het helaas gebeuren dat bepaalde maten of shirts later niet meer beschikbaar zijn. Dat neemt niet weg dat het vervelend is dat u de code pas later heeft ontvangen.

Ook de extra trekkingen waar u aan deelnam kunnen invloed hebben op het totaalbedrag. Naast de reguliere maandtrekking zijn er soms extra kansspelen waarvoor een bijdrage wordt geïncasseerd. Deze informatie staat in de voorwaarden, maar we begrijpen dat dit toch onverwacht kan voelen.

We kijken uw situatie graag persoonlijk na, zodat we precies kunnen zien wat er is gebeurd met uw code, de voorraad van het shirt en de afschrijvingen. Stuurt u ons hiervoor een privébericht via Facebook of Instagram? Onze deelnemersspecialisten helpen u daar graag verder.

Shady, illegal procedures

As everyone else mentioned already, they find shady ways to enroll without your permission (advertisements that you won a gift through purchases from various stores), you enroll to get the gift and then they start charging you every month, without the option of canceling on the phone. On the website the ask 30€ fee for being able to cancel something that you never enrolled in. And then they threaten you with Incasso procedures.
Extremely shady behavior, very annoying communication.

2. marts 2026

Hi Evelina,

Thank you for your review. We're sorry to hear that you feel you were registered without your permission and that canceling was difficult. I understand that this is very unpleasant and frustrating for you.

I'd like to explain. When you receive a gift or offer through a partner promotion, you should always be clearly informed about participating in the VriendenLoterij. We never debit funds without a valid registration. You can always cancel your participation through your My Account or by contacting our customer service. There is no €30 cancellation fee; that's not how our procedures work.

It's certainly not our intention that you received direct debit notices and didn't experience proper support. We'd like to help you personally with this so we can see exactly what happened and resolve it as quickly as possible.

Would you like to send us a private message via Facebook or Instagram? Then one of our participant specialists will look into your situation for you immediately.

Kind regards,

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Niet fijn contact en kado

Beetje blij gemaakt met dooie mus .
Koffer gewonnen helass kapot geleverd ik zelf zit in een rolstoel maar toch moest ik het product eerst retouren en werd er gekeken voor een ander .
En dit is dus echt iets wat ik niet kan .
En mijn klein zoon was helemaal blin me t de koffer nu helaas een kapote koffer
. en de klantenservice was wel zo niet vriendelijk dit nog nooit eerder mee gemaakt hij kon me vertellen hoe mijn ziekte werkt en
begrijp me niet verkeerd voorbij alle partijen onmacht omdat het via verzenden kapot is gegaan. Maar om dit dan bij de klant te leggen op zoon manier daar ben ik een aantal dagen goed ziek van geweest .! .was echt heel hard .
Dus geen vriendelijke vrienden loterij helaas.
Doe ook ergens een keer aan mee 😅

27. februar 2026

Hoi Kim,

Bedankt voor uw review. Wat spijtig om te lezen dat uw gewonnen koffer beschadigd is geleverd en dat u zich niet prettig voelde tijdens het contact met onze klantenservice. Ik begrijp heel goed dat dit, zeker gezien uw situatie, extra moeilijk en frustrerend voor u is.

Wanneer een prijs beschadigd aankomt, hoort dit netjes en zonder extra belasting voor u opgelost te worden. Uw ervaring, zowel met het retourproces als met de toon van het gesprek, is absoluut niet zoals wij willen dat deelnemers worden behandeld. Dit had anders en vooral zorgvuldiger gemoeten.

We willen dit graag zo snel mogelijk voor u oplossen. Als u ons een privébericht stuurt via Facebook of Instagram met uw postcode en huisnummer, dan kijkt een van onze deelnemersspecialisten persoonlijk met u mee. We zoeken graag direct uit wat we voor u kunnen betekenen, zonder dat u extra handelingen hoeft te verrichten die voor u niet haalbaar zijn.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ben sinds 6 januari bezig om mijn loten…

Ben sinds 6 januari bezig om mijn loten op te zeggen. Twee keer een bandje met een medewerker gehad en acht verschillende medewerkers aan de lijn gehad. Ze beloven van alles en proberen nog meer loten te verkopen. Ze liegen over bevestigingen die keer op keer niet worden gestuurd! Hoe kan dit in Nederland!! Oplichters!!!
Niet intrappen mensen!
Ik speel al jaren mee en wil stoppen, maar het lukt niet! Nu moet ik het schriftelijk doen en hopen dat het goed komt.

26. februar 2026

Hallo Greisy,

Dank u wel voor uw bericht. Wat u beschrijft hoort absoluut niet zo te gaan. U moet uw deelname eenvoudig kunnen opzeggen, zonder herhaalde telefoontjes, zonder verkooppogingen en zonder loze beloftes over bevestigingen.

Dat u al sinds 6 januari bezig bent, is zeer vervelend en dat had niet mogen gebeuren.

We willen dit graag voor u rechtzetten. Kunt u hiervoor alstublieft contact opnemen met de Ledenservice, bereikbaar op 088-0201020?

Zij kunnen direct naar uw gegevens kijken en uw opzegging netjes afronden.
Nogmaals mijn excuses voor de ervaring die u heeft gehad. Dit is niet de service die wij willen bieden en ik zorg ervoor dat uw signaal intern wordt doorgegeven.

Maria I VriendenLoterij

Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Super tevreden! Top dag gehad door de vriendenloterij!

Super tevreden! TOP dag gehad door de vriendenloterij.
Ik had recent een 'prijs naar keuze' gewonnen en tot mijn verbazing kon ik twee wedstrijdkaartjes selecteren voor Ajax. Het was echt een topdag voor mijn zoon en man. Wij blijven meespelen!

21. februar 2026

Hoi Kelly,

Bedankt voor uw mooie review! Wat leuk om te lezen dat u zo’n topdag heeft gehad dankzij uw ‘prijs naar keuze’ 🎉. Wat een geweldige verrassing dat u twee wedstrijdkaartjes voor Ajax kon kiezen. Fijn dat uw zoon en man zo hebben genoten, daar doen we het voor!

We vinden het fantastisch dat u blijft meespelen. Met uw deelname steunt u bovendien samen met vele anderen goede doelen in Nederland 💙.

Peter van de VriendenLoterij

Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.

Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.