VriendenLoterij Anmeldelser

1.129
TrustScore 1 ud af 5

Se, hvad kunderne siger

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Gisteren 27-07 naar de Apenheul geweest. Staat een jongen namens de Vriendenloterij bij de ingang. Erg opdringerig, duwt ons onder een een constant geratel van wat we allemaal kunnen krijgen etc. twee... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik heb mij voor 1 lot opgegeven tijdens een gesprek met een medewerker van de vriendenloterij. Ik kreeg na afloop nog een folder mee om aan iemand anders te geven. Bij thuiskomst krijg ik via email de... Se mere

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Echt alles doen zij fout; verkeerd afschrijven van je bankrekening (4 loten ipv 1, dus 64,- ipv 16,-); Als je vervolgens belt wordt je 10 minuten in de wacht gezet en daarna gooien zij de hoorn erop;... Se mere

Virksomheden har svaret

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

In mei 2026 een eerste poging gedaan om het op te zeggen. Me laten verleiden met een verlenging van 1 maand. Op 8 juni 2026 een tweede poging gedaan, duidelijk gemaakt dat ik wil stoppen, maar de gram... Se mere

Virksomhedsoplysninger

1. Danske Spil-forhandler

Om VriendenLoterij

Skrevet af virksomheden

De VriendenLoterij steunt organisaties die de wereld mooier, leuker of plezieriger maken door zich in te zetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten in de buurt of de plaatselijke sportvereniging. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welk goed doel zij meespelen en maken ieder uur kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de inleg gaat naar 64 culturele partners en meer dan 4.400 andere goede doelen, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1998 in totaal al ruim € 2,5 miljard.

Met de VIP-KAART is door heel Nederland elke dag plezier te beleven. De kaart geeft gratis toegang tot ruim 180 musea én tot 50% korting op meer dan 200 uitjes door heel Nederland. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

De VriendenLoterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen met behulp van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld en heeft over 2025 een recordbedrag van 1 miljard euro aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen nylige anmeldelsesinvitationer

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

(1.129)

226 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

dit bedrijf blijft reclame sturen, niet om gevraagd

Altijd die mailtjes krijgt van hen: houd daar eens mee op: Mijn man heeft zich niet opgegeven en ook niet om gevraagd. Ophouden!!

En: waarom moet ik me afmelden waarvoor ik me niet opgegeven heb: ophouden!!!

26. juni 2026

Hoi Avion,

Wat vervelend om te horen dat u ongewenst e-mails van ons ontvangt. Dank u wel dat u dit aangeeft. We begrijpen dat dit als storend wordt ervaren, zeker als u zich hier niet voor heeft aangemeld.

Het kan voorkomen dat e-mailadressen via eerdere deelname, acties of partners in ons bestand terechtkomen. Uiteraard hoort u alleen berichten te ontvangen als u dat wenst.

U kunt zich eenvoudig afmelden via de afmeldlink onderaan de e-mails die u ontvangt. Werkt dit niet of blijft u berichten krijgen, dan helpen wij u graag om dit direct voor u stop te zetten.

In dat geval kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice, zodat wij het direct kunnen nakijken en oplossen.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Opzeggen bij de vriendenloterij lijkt…

Opzeggen bij de vriendenloterij lijkt wel rocket science - opzeggen is geen optie!!

Ik heb mijn lidmaatschap telefonisch opgezegd. In plaats van mijn opzegging netjes te verwerken, werd ik gepaaid met een gratis lot. Vervolgens ontvang ik een e-mail dat ik daarna gewoon weer door blijf spelen. Je wordt met een 'gratis' aanbod weer vastgezet, terwijl je juist wilt opzeggen. Dit voelt misleidend en is een uiterst klantonvriendelijke schandalige werkwijze.

26. juni 2026

Hoi Honesta,

Dank u wel voor uw review. Wat vervelend om te horen dat uw opzegging niet duidelijk is verwerkt en dat u het gevoel heeft dat u onbedoeld bent blijven meespelen na het accepteren van een aanbod.

We begrijpen dat dit frustrerend is, zeker wanneer u juist had aangegeven te willen stoppen. Soms kan een tijdelijke actie, zoals een gratis lot, invloed hebben op de looptijd van de deelname. Dit hoort natuurlijk altijd duidelijk gecommuniceerd te worden.

We helpen u graag om dit netjes voor u op te lossen. Wilt u alstublieft contact opnemen met onze klantenservice, zodat we samen kunnen kijken naar uw situatie en uw deelname direct kunnen stopzetten? U kunt dit ook zelf regelen via uw Mijn Omgeving.

Nogmaals dank voor het delen van uw ervaring. Dit helpt ons om onze werkwijze te verbeteren.

Trap er niet in

Trap er niet in!
Iets aangesmeerd gekregen bij het Rijksmuseum, zonder dat ze zeiden dat het een maand opzegtermijn had. Indirect zit je er dus al meteen 2 maanden aan vast! De eerste maand is een cashback die we overigens nog niet terug hebben gehad. De tweede maand moet je gewoon betalen.

Echt ontzettend onaardig geholpen aan de telefoon. Doe het niet!

25. juni 2026

Hi Zonne,

Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. We vinden het erg vervelend om te lezen dat u zich overvallen voelt door de aanmelding en dat de voorwaarden voor u niet duidelijk zijn geweest. Het is juist belangrijk dat u vooraf goed en volledig geïnformeerd wordt, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Het spijt ons dat dit in uw geval anders is gegaan.

Ook begrijpen wij dat het voor u extra frustrerend is dat de cashback nog niet is ontvangen, terwijl u daar wel op rekende. Dit hoort zorgvuldig en volgens afspraak afgehandeld te worden. De cashback wordt meestal binnen 6 weken na de eerste geslaagde incasso teruggestort. Mocht u na deze periode nog niks binnen hebben, horen wij dat graag!

Daarnaast vinden wij het jammer om te horen dat u het contact met onze klantenservice als onaardig heeft ervaren. Wij streven ernaar om iedere deelnemer vriendelijk en respectvol te helpen, en het is duidelijk dat dit bij u niet zo is overgekomen.

Wij nemen uw feedback serieus en gebruiken dit soort signalen om onze werkwijze en communicatie te verbeteren. Dank u wel dat u dit bij ons onder de aandacht heeft gebracht.

Wat een oplichterij

Wat een oplichterij, kreeg op straat van zo'n fl!kkertje een gratis lot aangeboden, er zat verder niks aan vast. Nou krijg ik een hele brievenbus vol troep dat lekker de barbecue in kan. Wil ik mijn loten opzeggen, zei dat mokkel achter de telefoon dat kunnen we voor u regelen. Hangt ze op ***wijf, bel ik weer opnieuw, sta ik voor 2 uur in de wacht!!! Dit soort is geen mens meer, schenden ook nog eens de wet omdat ze mijn gegevens niet willen verwijderen! Denk toch eens aan de AVG. Bij dit soort zit ook echt veel los in het hoofd

23. juni 2026

Hoi,
Bedankt voor uw review. We lezen dat u zich misleid voelt door het gratis lot en vervolgens veel post ontvangt en dat het opzeggen niet soepel verliep. We begrijpen goed dat dit frustrerend is.

Het is altijd mogelijk om uw deelname stop te zetten en ook een verzoek tot gegevensverwijdering (AVG) in te dienen via onze ledenservice. We helpen u daar graag netjes bij.

Neemt u gerust contact met ons op, dan zorgen we dat dit goed voor u wordt opgelost.

Joris van de Postcode Loterij

Ongelofelijk rot bedrijf

Ongelofelijk K**bedrijf, ik heb me nooit aangemeld, nor sta ik bij ingeschreven. Ik krijg CONSTANT brieven en marketing post van hun. Ik heb me al 3x uitgeschreven op hun site maar vandaag lag er weer “AANGETEKENDE” marketing post op mijn deurmat. Sodemieter op!

18. juni 2026

Hoi Diederik,
Bedankt voor uw review. U geeft aan dat u ongewenst reclamepost ontvangt en dat uitschrijven tot nu toe niet werkt. We begrijpen dat dit erg frustrerend is.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u post blijft ontvangen nadat u zich heeft uitgeschreven. We nemen dit serieus en willen dit graag voor u oplossen. Het kan zijn dat u nog in de overgangsperiode van zes weken zit of het niet goed is verwerkt in onze systemen.

U kunt het volgende doen:
Laat ons uw adres controleren en definitief blokkeren voor post.
Meld u aan bij Postfilter (postfilter.nl) om ongeadresseerde en/of geadresseerde reclame te stoppen.
Stuur ons een privébericht via Facebook of Instagram, zodat we dit direct voor u kunnen nakijken en regelen.

Dank u wel voor uw feedback. Dit helpt ons om onze processen te verbeteren.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Bij mediamarkt kocht ik een tv en bij…

Bij mediamarkt kocht ik een tv en bij kassa kreeg ik een kraslot, de krasloten werden gratis gedeeld, ik heb de lot gekrast en en werd gevraagd vul je rekeningnummer in voor het geval je iets wint, heb gedaan denken dat dit eenmalig iets is via Mediamarkt, volgende maand werd er geld van mijn bankrekening afgeschreven, niet willens ik ben lid geworden.
Ik vind het oplichterij op hoog niveau
Ik neem Mediamarkt kwalijk voor ons op de verkeerde been zetten, en vriendenloterij mij een abonnement afsluiten zonder mijn akkoord

15. juni 2026

Hoi,
Bedankt voor uw review. Vervelend om te lezen dat u zich onverwacht heeft ingeschreven via een kraslotactie en dat er daarna geld is afgeschreven. We begrijpen dat dit als misleidend en frustrerend kan voelen.

Bij acties zoals een kraslot wordt deelname alleen gestart wanneer gegevens worden ingevuld én er akkoord wordt gegeven op de voorwaarden. We vinden het belangrijk dat dit duidelijk is, dus we nemen uw feedback hierover serieus.

We kijken dit graag voor u na en helpen u met het stopzetten van uw deelname en eventuele vragen over de afschrijving. U kunt uw deelname ook zelf beëindigen via uw Mijn Omgeving of contact opnemen met onze klantenservice, zodat we dit direct voor u kunnen oplossen.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wat een ellende om een lot op te zeggen

Wat een ellende om een lot op te zeggen. Ik speel al jaren mee met een lot, maar vanwegen een actie 2e lot gekocht en die wilde ik na een paar maanden weer opzeggen pas na een kwartier ging ze ermee accoord om dat eindelijk te doen. Eerst allemaal onzin vragen en pushen wat ik wel niet met dat 2e lot kon. Er stond op de site opzeggen snel geregeld nou volgende keer doe ik het niet meer telefonisch maar online dan weet ik zeker dat het snel gaat.

17. juni 2026

Besvarelse fra VriendenLoterij

Bedankt voor uw review, Yvonne. Het spijt ons te horen dat het opzeggen van uw extra lot zo moeizaam en als vervelend is ervaren. Dit is niet de service die wij willen bieden. Het is niet de bedoeling dat u zich onder druk gezet voelt of onnodig lang moet wachten.

Uw feedback nemen wij serieus en gebruiken wij om onze dienstverlening en werkwijze te verbeteren.

Mocht u nog hulp nodig hebben, dan staat onze klantenservice voor u klaar.

Met vriendelijke groet, Malik van de VriendenLoterij.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Opdringerige lui in de dierentuinen

Opdringerige lui in de dierentuinen. Nu meerdere ervaringen gehad waarbij je passief agressief wordt benaderd met dingen in je handen duwen en eromheen praten. Je op zon manier aanspreken dat doorlopen niet gaat. Jullie verzieken een dag dierentuin al voordat ie überhaupt begonnen is. Vandaag was het de Apenheul. Ga lekker op een andere manier klanten werven dit gaat nergens over.

9. juni 2026

Hoi Nathalie,

Wat vervelend om te horen dat u in de dierentuin zo bent benaderd en dat dit als opdringerig en passief agressief overkwam. Dank u wel dat u dit met ons deelt.

We begrijpen goed dat dit uw dag heeft beïnvloed. Werving hoort altijd respectvol en vrijblijvend te zijn. Wat u beschrijft, past daar niet bij.

We nemen dit graag serieus op. Kunt u hierover contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram? Dan kunnen we dit verder onderzoeken. We kunnen ook voor u regelen dat u niet meer door ons wordt benaderd, aan de deur of telefonisch.

Joëlle van de VriendenLoterij

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Mensen schelden je uit aan de telefoon…

Mensen schelden je uit aan de telefoon en beginnen je prive situatie in twijfel te trekken en je een leugennaar te noemen, alleen omdat je iets niet wist…. Ik hoef niks meer met dit bedrijf iets te maken te hebben en gooi ook zeker de deur dicht de volgende keer dat er een knaapje voor mijn deur staat 🖕🏻

9. juni 2026

Hoi Damien,

Wat vervelend om te lezen dat u zo bent benaderd aan de telefoon en dat u zich niet respectvol behandeld voelt. Dank u wel dat u dit met ons deelt.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen netjes en professioneel wordt behandeld. Wat u beschrijft, past daar absoluut niet bij. We begrijpen goed dat dit voor u een nare ervaring is.

We kijken dit graag voor u na, zodat we hier intern actie op kunnen nemen. Ook kunnen we ervoor zorgen dat u niet meer telefonisch of aan de deur wordt benaderd.

Wilt u hiervoor contact opnemen met onze klantenservice of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram? Dan helpen wij u verder.

Joëlle van de VriendenLoterij

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Zou als welkomstcadeau een psv shirt…

Zou als welkomstcadeau een psv shirt ontvangen. Nooit ontvangen. Zit inmiddels al bijna een half jaar te wachten op het shirtje. Al honderd keren gebeld. Telkens veel beloven, maar er komt helemaal niets. Wat een teleurstelling.

4. juni 2026

Hoi Theo,

Dank u wel voor uw review. U geeft aan dat u als welkomstcadeau een PSV-shirt zou ontvangen, maar dit na een half jaar wachten en meerdere contactmomenten nog steeds niet heeft gekregen. Dat is natuurlijk erg teleurstellend en we begrijpen goed dat dit frustratie oplevert.

Welkomstcadeaus worden doorgaans binnen een bepaalde termijn verstuurd, maar het kan soms voorkomen dat er vertraging ontstaat, bijvoorbeeld door voorraad of administratieve verwerking.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat u hier zo lang op moet wachten.
We kijken dit graag voor u na en zoeken dit tot op de bodem uit, zodat u duidelijkheid krijgt en we dit netjes kunnen oplossen.

Wilt u hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, zodat we uw gegevens erbij kunnen pakken en direct actie kunnen ondernemen?

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

opzeggen is bijna geen optie

Ik had in december loten cadeau gekregen. Toen werd er gezegd dat ik einde maand moest bellen om het op te zeggen... vervolgens heb ik gebeld en hebben ze de opzegging niet doorgezet. Toen heb ik in januari, februari, maart, april weer gebeld en elke keer voerde ze de opzegging niet door dus werd er elke maand 48 euro afgeschreven. Nu is het mei en is het eindelijk gelukt. 5 maanden... geduurd pfff.. Wat een slechte organisatie!

Hoi Jaap,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons dat het opzeggen van uw deelname zo moeizaam is verlopen en dat u meerdere keren heeft moeten bellen voordat dit goed werd verwerkt. Wij begrijpen dat dit erg frustrerend voor u is, zeker omdat er in de tussentijd wel bedragen zijn afgeschreven.

Dit is niet de ervaring die wij u willen geven. Een opzegging hoort in één keer goed en duidelijk verwerkt te worden. Wij nemen uw feedback mee om dit te verbeteren.

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Verbeteren ik denk gewoon dat het een…

Verbeteren ik denk gewoon dat het een spel is voor mensen met geld,die winnen altijd geld.Een normaal werkend mens krijgt een boekje of om iets ste smeren.En je moet boven de rivier wonen.Maastricht hoort er gewoon niet bij.

Hoi Philip,

Dank u wel voor uw review. Wij begrijpen dat u teleurgesteld bent dat u nog geen geldprijs heeft gewonnen. De prijzen van de VriendenLoterij worden willekeurig op lotnummer getrokken, uw woonplaats heeft dus geen invloed op uw winkans.

Naast het winnen van de prijzen kunt u ook met de VIP-KAART gratis of met korting naar musea, theaters, dierentuinen en andere leuke uitjes. Hopelijk kunt u hier nog gebruik van maken.

Mocht u vragen hebben of wilt u dat we met u meekijken, dan helpt onze klantenservice u graag verder.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Inschrijven gaat eenvoudig, uitschrijfproces is vreselijk frustrerend

Online is vrij lastig. Je kunt alleen telefonisch of per brief uitschrijven en niet via de moderne website van hun. Vervolgens ben je kwartier aan de lijn voordat zaken geregeld zijn en moet je stuk van 10 vragen beantwoorden. Het zorgt voor een frustreerde drempel totdat je eindelijk bent uitgeschreven.

Ik ben erin getrapt om de deur voor vriendenloterij open te doen. Kon voor 1 euro een maand meespelen, wilde me daarna uitschrijven. Echter kreeg ik toen al een halfuur verhaal naar me toe en had ik spijt dat ik de deur had geopend. Vervolgens kunnen zij ter plekke wel super snel inschrijven, maar als je wilt afmelden heeft het systeem er moeite mee.

Nadat de trekking voorbij was zou ik een cashback krijgen van de restwaarde van het lot, maar de medewerker die ik sprak zei dat hij me aanraadde om over 2 weken terug te bellen omdat hij het dan niet kon garanderen dat ik me geld zou terugkrijgen... Ik heb gezegd dat ik het risico dan maar neem en me per direct wil uitschrijven.

Fijne service hoor! Nooit meer doen.

Hoi Martijn,

Dank u wel voor uw uitgebreide review. U geeft aan dat het inschrijven eenvoudig ging, maar dat het opzeggen juist lastig en tijdrovend was, met wachttijden, veel vragen en onduidelijkheid over de cashback. We begrijpen goed dat dit voor u erg frustrerend is.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u zo’n drempel ervaart bij het beëindigen van uw deelname. U kunt uw deelname ook zelf stopzetten via uw Mijn Omgeving op onze website. Daar kunt u uw gegevens bekijken en uw deelname direct aanpassen of opzeggen, zonder te hoeven bellen.
Wat betreft de cashback: deze wordt normaal gesproken verwerkt volgens de actievoorwaarden.

Het is vervelend om te horen dat u hierover geen duidelijk antwoord heeft gekregen.
We nemen uw feedback serieus en gebruiken dit om onze dienstverlening te verbeteren. Als u wilt, kijken we graag met u mee om te controleren of alles correct is afgehandeld.

Ik voel me gediscrimineerd

Ik werd gebeld dat ze een hele leuke verrassing voor mij hadden als oud deelnemer waar ze een aantal van in het zonnetje willen zetten. Je mag gratis met een aantal loten mee doen met meer winkans en alle vip dingen. Maar...je mag niet gelijk je abonnement opzeggen, dan mag je gewoon niet mee doen. Dus geen geld om abonnement te betalen? Jammer voor je. Geld genoeg over? Misschien wordt je nog rijker.
Ik voel me gediscrimineerd!

27. maj 2026

Hoi Snijders,

Dank u wel dat u uw ervaring met ons deelt. We begrijpen dat deze actie bij u het gevoel van ongelijkheid heeft opgeroepen, en dat vinden we vervelend om te horen.

Bij dit soort aanbiedingen gelden specifieke actievoorwaarden. In dit geval houdt dat in dat deelname gekoppeld is aan een actief abonnement op het moment van deelname. Deze voorwaarden zijn voor iedereen gelijk en maken onderdeel uit van de actieopzet.
Het is zeker niet de bedoeling om iemand uit te sluiten of een vervelend gevoel te geven.

We begrijpen dat dit anders kan overkomen, zeker als u graag had willen meedoen zonder verplichtingen.

Mocht u hierover nog vragen hebben of uw situatie willen bespreken, dan helpen we u graag verder via onze klantenservice.

Michella van de Postcode Loterij

LOTEN OPGEZEGD

Ik heb vandaag me loten opgezegd en ook van me vriend alles eruit
Doe al zolang mee bijna vanaf het begin uiteraard gaat het me echt niet om grote prijzen maar ik kan je vertellen heb nog nooit iets gewonnen de loten blijven maar stijgen kan het wel betalen maar waar het mijn om gaat ik heb nog NOOIT iemand gehoord en ken heeeeel veel mensen die ooit iets gewonnen hebben dus eruit met die loten vandaag maar eens een einde aan gemaakt ik zou ondanks de opzegging nog gratis mee mogen spelen voor juli ook dat heb ik geweigerd en toch door blijven pratem aan de telefoon dat moet zegt ze dat zijn ze verplicht dus ga mensen niet DWINGEN smoesjes ken ik nu wel zeer slechte lotterij mensen zullen denken van ja gaat zeker wel om winnen geloof me echt niet maar keer iets dat had zeker leuk geweest alles wat ik hier lees om te winnen is het maar troep maar ja nogmaals weet niet eens hoeveel jaar we meespelen mey meerdere loten NOOIT IETS WINNEN blij dat ik hier vanaf ben heb nog meer loten bij andere ook die gaan eruit

27. maj 2026

Hoi,

Dank u wel dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring te delen. We begrijpen dat het erg teleurstellend is als u al lange tijd meespeelt en nog nooit een prijs heeft gewonnen. Dat kan frustrerend voelen.

Bij onze loterij worden de winnende postcodes volledig willekeurig getrokken. Daardoor kan het voorkomen dat sommige deelnemers vaker prijs hebben dan anderen en dat u zelf langere tijd niets wint. Veel prijzen zijn bovendien kleiner van aard, waardoor deze minder opvallen.

Het spijt ons te horen dat u het contact over het opzeggen vervelend heeft ervaren. Ons team is verplicht om u te informeren over de mogelijkheden en voordelen, maar het is uiteraard nooit de bedoeling dat u zich onder druk gezet voelt. Uw feedback hierover nemen we serieus.

Fijn om te horen dat het opzeggen inmiddels gelukt is. U kunt dit in de toekomst ook eenvoudig zelf regelen via uw Mijn Omgeving. Mocht u nog vragen hebben of ergens tegenaan lopen, dan helpen wij u graag via onze klantenservice.

Michella van de Postcode Loterij

Oplichting

Belde mij om te vertellen dat ik gratis loten had gewonnen, maar eigenlijk gewoon “opgelicht” om maandelijks loten te kopen. En als je het wilt opzeggen word je eerst 6x doorverbonden en dan krijg je 4x een onverstaanbaar iemand aan de lijn.

19. maj 2026

Hoi Job,

Dank u wel dat u de moeite heeft genomen om dit te delen. Het spijt ons om te lezen dat u het telefoongesprek en het opzeggen van uw deelname als vervelend en verwarrend heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Bij de VriendenLoterij proberen wij altijd duidelijk te zijn over onze acties en deelname. Het is vervelend als dit voor u anders is overgekomen. Ook begrijpen we hoe frustrerend het is wanneer contact of opzeggen niet soepel verloopt.

U kunt uw deelname eenvoudig zelf stopzetten via uw Mijn Omgeving. Lukt dat niet, dan helpt onze klantenservice u graag verder via de contactgegevens op onze website, zodat we dit samen netjes kunnen afronden.

Weer een "waardeloze" prijs gewonnen

Alweer een "prijs" gewonnen waaruit ik zelf een keuze moet maken wat ik wil. Armbandjes, mascara, boeken, snijplanken. Ik hoef het allemaal niet! Onder de noemer van "wij zijn zo lekker duurzaam bezig" worden er alleen maar prijzen weggegeven die ik al heb, waar ik niks aan heb of waar ik zelf nog de verzendkosten moet betalen. Om deze reden vandaag gebeld om te stoppen met de Vriendenloterij. Hoop toch ooit eens dat er een verbod komt op het winnen van waardeloze prijzen en er alleen maar geldprijzen uitgekeerd mogen worden. Wellicht mooie actie voor het ministerie die de goedkeuring verleent.

13. maj 2026

Hoi Eric,

Dank u wel dat u uw ervaring over de prijzen en het meespelen heeft gedeeld. We begrijpen uit uw review dat u teleurgesteld bent over het soort prijzen dat u heeft gewonnen en dat dit voor u geen waarde heeft.

Bij de VriendenLoterij bieden we regelmatig keuzeprijzen aan, zodat deelnemers zelf kunnen bepalen wat het beste bij hen past. Deze prijzen zijn vaak gericht op duurzaamheid en samenwerking met goede doelen en partners. Tegelijk snappen we heel goed dat dit niet voor iedereen aantrekkelijk is en dat u liever geldprijzen ziet.

U geeft aan dat u inmiddels heeft gebeld om te stoppen met uw deelname. Dat kan altijd en zonder reden. U kunt uw deelname ook zelf opzeggen via uw Mijn Omgeving of door contact op te nemen met onze klantenservice, zodat dit direct goed wordt verwerkt.

Dank u wel voor uw open feedback. We nemen dit soort signalen mee om ons aanbod en onze communicatie te blijven verbeteren.

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Nepadvertentie om leden te werven

O.g.v. een leuke aanbieding, te weten 'kans maken op een hoog geldbedrag' en daarnaast sowieso 25 euro, waarbij meteen duidelijk zou worden of ik de prijs had gewonnen, kreeg ik alleen de bevestiging vanaf heden deel te nemen aan de loterij. Ook krijg ik 25 euro. Maar of ik gewonnen heb, weet ik niet, want daarover hoor of zie ik niets. Na via de chatfunctie contact te hebben gezocht met de vriendenloterij, kreeg ik te horen dat ik niets heb gewonnen. Maar dat blijkt dus nergens uit.... Dat hier geen eerlijke loting plaatsvindt, lijkt mij niet oké. Ik vraag me dan ook af of dit alleen een lokkertje is geweest. Beter had ik kunnen kiezen voor 4 kaarten voor een dierentuin, dan had ik zeker geweten of het een echte advertentie zou zijn geweest.

11. maj 2026

Hoi Jolanda,

Dank u wel dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring te delen. U geeft aan dat u de actie als misleidend heeft ervaren, omdat u na aanmelding wel €25 ontving, maar geen duidelijke bevestiging kreeg over het winnen van het geldbedrag.

We begrijpen goed dat dit verwarrend en teleurstellend voor u is. Bij deze actie maakt u kans op een geldprijs. De €25 ontvangt iedere nieuwe deelnemer. Als u een geldprijs wint, krijgt u daar altijd bericht over. Wanneer u geen bericht ontvangt, betekent dit dat u in deze trekking geen prijs heeft gewonnen. We vinden het vervelend om te horen dat dit voor u niet duidelijk genoeg was.

Het is uiteraard niet onze bedoeling om onduidelijkheid te laten ontstaan. Uw feedback helpt ons om onze communicatie hierover te verbeteren. Als u wilt, kijken we graag met u mee naar uw specifieke deelname en de actievoorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice via telefoon of chat, of ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram.

Met uw deelname steunt u bovendien culturele partners en goede doelen, en kunt u gebruikmaken van voordelen zoals korting met de VIPKAART. Neemt niet weg dat transparantie voor ons heel belangrijk is.

Sanne van de VriendenLoterij

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Hoe moeilijk is het om op te zeggen grrrrr

De manier waarop ik te woord ben gestaan door iemand van de opzeg lijn, is ronduit slecht. Dit is de tweede keer, dat ik bel om op te zeggen eerst was het in april maar omdat ik gratis mee speelde in de maand juni. Werd mij verzocht om in mei terug te bellen. Nu bel ik in mei terug krijg ik te horen dat ik in juni op moet zeggen, omdat ik in juli gratis mee speel... ik wil niet gratis meespelen ik wil opzeggen en wel nu.. nou moet in vanaf 20 mei weer gaan bellen. Meespelen is zo gepiept maar wil je ervan af pfffffff.

11. maj 2026

Hoi,

Dank u wel dat u uw ervaring met het opzeggen met ons deelt. Wat vervelend om te lezen dat dit voor u zo lastig en frustrerend is verlopen en dat u zich niet goed geholpen voelde door onze opzeglijn.

We begrijpen heel goed dat u gewoon direct wilt opzeggen en niet telkens opnieuw wilt moeten bellen vanwege een gratis speelmaand. Het is niet de bedoeling dat dit zo omslachtig aanvoelt of dat u het gevoel krijgt dat u wordt tegengehouden. Dat u hierover verschillende antwoorden heeft gekregen, vinden we oprecht niet prettig om te horen.

Uw deelname kan altijd worden stopgezet. Dat kan telefonisch, maar ook eenvoudig via uw Mijn Omgeving. Daar ziet u direct per wanneer uw deelname eindigt, zonder dat u opnieuw hoeft te bellen. Lukt dat niet of wilt u dat wij met u meekijken, dan helpen onze deelnemersspecialisten u graag verder. U kunt ons ook een privébericht sturen via Facebook of Instagram, zodat we dit netjes voor u kunnen oplossen.

Dank u wel dat u dit signaal afgeeft. Uw feedback nemen we serieus en gebruiken we om onze service rondom opzeggen te verbeteren.

Sanne van de VriendenLoterij

Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

vreselijk moeilijk om op te zeggen!!!

Zucht, ik word hier erg moe van, ik heb me laten ompraten bij een museum om mee te doen met de vriendenloterij voor 1 Euro per lot, dat zou dan eerst automatisch geincasseerd worden.
Daarna zou het heel makkelijk zijn om op te zeggen gaf die jongen aan.
Ik ben net ontzettend lang op de website aan het zoeken geweest om het online te doen, dat vond ik een erg lastige procedure.
Toen heb ik besloten om te bellen. En de reden waarom ik dat in eerste instantie niet wilde doen, kwam uiteraard gelijk naar boven.
Gelijk een hele uitleg dat het toch slimmer is om de komende trekking nog mee te spelen anders liep ik zoveel kansen mis.
Op de achtergrond hoorde ik zoveel stemmen dat die jongen moeilijk te verstaan was.
Toen deed hij de uitleg zo snel dat ik niet begreep waar ik ja op zou moeten antwoorden (dat wordt dan door een bandje opgenomen). Ik heb toen nogmaals gezegd: ik wil enkel die 2 loten die ik voor 1 euro kan kopen en hierna wil ik NIETS meer betalen.
Toen kwamen de vragen (die opgenomen werden) iets korter en duidelijker.
Uiteindelijk heb ik me uitgeschreven in ongeveer 30 minuten.
Dit was de laatste keer dat ik me liet strikken, de eerste keer was een jaar of 20 geleden.
Een goede les weer.

9. maj 2026

Hoi Ilse,

Dank u wel dat u de moeite heeft genomen om uw ervaring te delen. U geeft aan dat het opzeggen voor u erg moeilijk was, dat u lang heeft moeten zoeken op de website en dat het telefoongesprek voor u vervelend en onduidelijk voelde.

Het spijt ons om te lezen dat dit u zoveel tijd en energie heeft gekost. Opzeggen moet duidelijk en eenvoudig zijn, en het is niet de bedoeling dat u zich onder druk gezet voelt of dat uitleg te snel gaat. Ook de rumoerige achtergrond die u beschrijft, is uiteraard niet prettig.

Ter informatie: uw deelname kunt u op elk moment stopzetten via uw Mijn Omgeving op onze website. Lukt dat niet, dan kan dit ook telefonisch of door ons een privébericht te sturen via Facebook of Instagram. Daarbij hoort altijd helder te zijn wat er wordt gevraagd en bevestigd.

Uw feedback nemen wij serieus en gebruiken wij om onze werkwijze te verbeteren, zodat andere deelnemers dit niet zo hoeven te ervaren.