Kølig stemning og uinspirerende undervisning
Jeg var på Testrup i juli 2025 til "Tag og Skriv" (ugekursus). Jeg var der for at få arbejdet intensivt med min romanskrivning, men jeg opdagede hurtigt, at jeg nok havde haft lidt for høje forventninger til undervisningen. Fire ud af de i alt fem dage havde vi kun 3 timers undervisning. Den første dag brugte underviseren 3 timer uden at sige noget som helst om hvad vi skulle og hvorfor, altså uden noget undervisningsmål. Vi skulle blandt andet læse et langt digt op i kor (15 mennesker) uden at ane hvorfor. Det kan sikkert fungere for nogle, men hvis du gerne vil vide hvad du skal lære og hvad opgaverne har af formål, så er det en frustrerende undervisningstilgang. Det virkede meget uplanlagt.
Derudover havde jeg valgt "fiktionslinjen" hvor jeg forventede at vi skulle arbejde en del med skønlitterær skrivning. Hele første dag brugte vi primært på digte, selvom der var en dedikeret "poesi-linje" som jeg naturligvis ville have valgt, hvis jeg ønskede at arbejde med digte.
Stemningen på testrup var (efter min mening) ikke særlig hyggelig og varm. Hos både undervisere og en nogle af de elever, der havde gået på Testrup samme forår, sansede jeg en "wannabe intellectual" vibe, hvilket føltes som om folk konstant var lidt bange for bare at være dem de er, men til gengæld havde brug for at signalere, at de var oplyste og intellektuelle. Det gjorde at stemningen på mit første hold (jeg skiftede efter første dag), men også til morgensamling og under måltider i spisesalen ikke virkede super hjertelig eller åben, hvilket jeg egentlig troede var en integreret del af at tage på højskole.
Det sidste jeg lige vil nævne er maden. Den var absolut ikke noget særligt (dog heller ikke dårlig), men der var næsten altid for lidt af den (de frivillige kom ofte over til bordene under aftensmaden, og spurgte om de måtte tage noget af vores mad, fordi køkkenet ikke havde lavet nok mad til at de også kunne få). De fleste dage var der kød til både frokost og aftensmad, men flere gange var der ingen reelle vegetariske alternativer, selvom jeg havde krydset af ved "vegetarisk" da jeg tilmeldte mig. Så flere gange blev det bare til at jeg spiste lidt ekstra kartofler, da jeg ikke kunne få proteinholdige vegetariske retter af fx bønner, linser, quinoa osv.
Jeg endte med at tage hjem (et par dage før ugen var slut) da jeg blev klar over, at de ting jeg nævner ovenfor ikke ville ændre sig. Det var dyre lærepenge.