Virksomheden har svaret
Skeidar har siden 1912 hjulpet nordmenn med å få det fint hjemme. Vi tilbyr et bredt sortiment av moderne kvalitetsmøbler og stilsikre interiørløsninger, og er en kompetansebedrift som daglig bistår tusenvis av kunder gjennom å være Hjelpsom, Proff og På. Skeidar designer og utvikler en lang rekke egne produkter og merker, samtidig som vi samarbeider tett med flere av nordens fremste merkevarer på møbler og madrasser som bla. Stressless, Jensen, Svane, Brunstad, Conform, Hjellegjerde, Fagerheim, Wonderland, Hødnebø, HÅG, Flexlux, XOV, Kleppe, Furninova, Dynoform og Sacco. Skeidar skal alltid tilby mest verdi for pengene, uansett prisklasse, samtidig som vi jobber hardt for å gjøre handleopplevelsen til en sømløs og inspirerende reise. Vi tror vi har lært ett og annet siden 1912, men vi er stadig nysgjerrige på nye trender og ideer, hvordan vi kan bli flinkere og på hva kundene våre vil ha. Vi skal fortsette å lytte og å forbedre oss! I dag er vi Norges største familieeide selskap innen møbel og interiør, med 50 varehus fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Hovedkontoret ligger i Vestby. Det ble fort prat om den flinke møbelsnekkeren som hadde åpnet et eget verksted på Ski. Kundene kom langveisfra for å kjøpe moderne og solide møbler fra A. Andresen og hans lille familiebedrift. Dette var i 1912, og sakte men sikkert utvidet han verkstedet etter hvert som ordrene og kundene ble flere. Sønnen Erik overtok verkstedet etter å ha tatt svennebrevet i 1953, og i tråd med tidens produksjonsmuligheter, begynte familien Andresen å selge ferdiglagde møbler i verkstedet. Kona til Erik, Erna, skjønte tidlig hva som måtte gjøres, og som Norges første kvinnelige butikksjef fikk hun revet alle epletrærne i hagen for å utvide i 1964. Skeidar hadde gått fra være verksted, til å bli en profesjonell butikk. I 1984 tok Skeidar steget videre, fra å være en butikk til å bli et stort og moderne varehus - og det første stod klart på Ski samme året. Sønnesønnen Morten hadde tatt over, og ledet gjennom 1980-tallet en vekst gjennom å åpne nye varehus rundt om i landet. På den måten slapp folk å dra langveisfra for å handle moderne kvalitetsmøbler til gode priser. I dag er det fjerde generasjon Andresen som driver Skeidar, og selvom vi har blitt en stor familie, og er blant de største i bransjen, så er det fremdeles et personlig kall å hjelpe kundene med å få det fint hjemme. Alt begynner og slutter med denne enkle oppgaven. Vi designer for bedre hjem. Det betyr at vi setter høye krav til hele verdikjeden. Til vår egen design, til materialene, til farger og nyanser, til fremstilling og produksjon. Dessuten er vi nesten sykelig opptatt av hvordan møblene våre ser ut i en sammenheng - i norske hjem, på hytta, sammen med andre møbler og gjenstander. Hva passer sammen? Hvilke trender kommer, hva er blaff og hva er varige stilarter og verdier? Hva spennende kombinasjoner, og hva er smarte løsninger? Dette bruker vi hele arbeidsdagen vår på. Vi designer ganske enkelt for at du skal få et enda bedre liv der du lever det. Hjemme.
Norge
Ingen nylige anmeldelsesinvitationer
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
De reklamerer med superrask levering på nettsiden. 3-7 dager står det. Jeg bestilte to sofabord 4.juli og når jeg ringer 20.juli så kan de fortsatt ikke svare på når bordene kommer. Kundeservice finst ikke hos skeidar og det er lite støtte å få både på telefon og i butikken. Dette er nok den mest useriøse møbelforhandleren. Anbefaler ikke.

Besvarelse fra Skeidar
Vi bestilte en sofa av Skeidar og hadde ingen problemer med dette. Men Skeidar har knyttet seg til Collie Care som leverandør og de møter ikke opp selv når de sender sms om at man må være hjemme mellom 08 - 16 neste dag og at de kun sender beskjed 30 min før de kommer. Dermed ble vi sittende to stk og vente (på den fineste dagen i ferien) på en vare som aldri kom. De ga selvsagt heller ikke beskjed om at de ikke kom den dagen. Så styr unna Skeidar frem til de knytter seg til seriøse aktører og ikke bare den billigste aktøren på markedet.

Besvarelse fra Skeidar
Hadde jeg kunne gitt null stjerner, ville det stemt mer med virkeligheten. Varene jeg betalte for i butikken på Alna, er nå utsatt for fjerde gang, uten at jeg får en ny dato for leveransen. Service på telefon og oppfølging må være det verste jeg har møtt. Helt håpløst. Styr unna!

Besvarelse fra Skeidar
Jeg har handlet nye møbler hos Skeidar og har dessverre opplevd litt krøll med levering og forsinkelser. Ble enda mer bekymret når jeg leste alle tilbakemeldingene på denne siden. Imidlertid har min opplevelse med Skeidar Drammen vært svært god - her har en strukket seg langt for å finne løsninger og ivareta mine behov. Umar fortjener særlig ros - serviceminded, profesjonell og hyggelig.

Besvarelse fra Skeidar
Dårlig erfaring med reklamasjon. Har kjøpt en teakstol hvor en av spilene i setedelen knakk. Skeidar hevder det er brukerfeil, og godkjenner ikke reklamasjon. Ser i ettertid at Skeidar har klagestorm mot seg siden 2025. Styr unna!

Besvarelse fra Skeidar
Ja, hva gikk galt denne gang. Det skal jeg fortelle her. I dag, 8. juli, hentet og betalte jeg for en overmadrass 3810 kr. Da jeg etterpå handlet nede på Kiwi, fikk jeg en ubehagelig telefon fra Skeidar av en dame som påsto at jeg ikke hadde betalt og måtte omgående komme opp å betale, sagt i en voldsom brysk og befalende tone. Jeg sa at jeg hadde betalt men ble avfeid, tilslutt gikk det opå for dama at jeg hadde betalt. Ikke et ord til beklagelse. Jævla butikk, sa jeg.

Besvarelse fra Skeidar
Skulle handle litt på den nye butikken på Sortland, som var blitt veldig liten.. interiøravdelinga jeg likte godt tidligere, er borte vekk.. var bare lite og mørkt.. fant noe småbord og gulvtepper. I kassa fikk vi beskjed om at det tar 2 uker å få det. De sa de har bygget ned lager, og interiøravd... Da dro vi - kan like godt bestille på nett da.
I dag skulle vi se på utemøbler på Skeidar Harstad , da Sortland ikke blir en butikk vi kommer til å handle i. Kom inn og der var det og ganske lite. Spurte hvor avdeling for utemøbler er, da pekte hun på inngangspartiet.. det stod noen få møbler der vi kom inn. Thats it. Ingenting på lager. Da dro vi til annen møbelbutikk vi kan finne noe å ta med hjem.
Det vi lurte på - er skeidar blitt mer et showroom for et lite utvalg av møbler som selges via internett? Er det ikke slik at man kan dra dit å kjøpe noe og få det med seg hjem samme dag? Prøvd å se på utallige varer, finner ikke noe på lager på noen av butikkene. Er det bare en slags utstilling for nettbutikk?

Besvarelse fra Skeidar
Sofaen ble levert skadet. Dette er en BOB sofa og kommer i to deler. Ene delen kom levert skadet/knekt hele veien og kan derfor ikke brukes, i og med at den er knekt over der de to sofa delene skal festes sammen. Har prøvd å fått tak i kundeservice i OVER TO måneder. Har til og med sendt inn skadet/returskjema å INGENTING skjer. Ingen kontakter meg å de er helt umulig å få tak i!
Når jeg først endelig fikk tak i noen på kundeservice så la de på mens jeg forklarte hva som hadde skjedd. Når jeg endelig fikk tak i noen på chatten å hadde skrevet at sofaen ble levert ødelagt avsluttet di chatten uten i det hele tatt å få svar? Har prøvd å komme i kontakt med dem hundrevis av ganger i løpet av de siste månedene å når man endelig kommer gjennom blir man bare avvist på denne måten?
Nå har jeg sittet her med en ødelagt sofa i flere måneder som jeg allerede hadde ventet flere måneder på å få levert, mange tusen kroner fattigere å ingen svar. SKAMMELIG av skeidar å oppføre seg sånn ovenfor kunder!

Besvarelse fra Skeidar
‼️Skeidar er på grensen til en svindelbedrift.
Først var det vanvittig mye kluss med bestillingen og jeg fikk ikke de andre tingene jeg bestilte. Så måtte jeg vente i 3 mnd på en sofa som hadde 6-8 ukers leveringstid. Så ga Skeidar ut samme sofa i flere konkurranser.
Sofaen er Rossi Lux 2,5 seters.
Sofaen kom etter ekstremt mye purring fra meg. Bare utenlandske eller AI som svarte på epost og de svarte sjeldent på det jeg spurte om. På kundeservice telefon kunne jeg skimte noen oppgitte medarbeidere.
Jeg hadde dialog med andre oppgitte sofakjøpere som opplevde mye av den samme dårlige kundebehandlingen.
Den nye sofaen støvsugde jeg godt, gikk over med minrofiberklut og ristet alle putene godt på utsiden. Endelig hadde jeg sofa....etter over 3 måneder uten.... endelig...😮💨
"Ny sofa lukt" var veldig sterk. Jeg gjentok prosessen med støvsuging, vasking av trekk og risting. Men den ekstreme stanken av spon/tre ble ikke borte.
Så begynte jeg å klø på armene helt konsekvent etter jeg hadde sittet i sofaen. Øynene begynte også å svi.
Jeg søker råd på nettet. Kommer over at sofa er miljøversting og kan avgasse 1-2 ukers tid. Jeg lufter godt. Har sofaen ute fra veggen og setter opp luftrenseren i stuen, nært sofaen. Den viser 8 av 12 på kritiske forhold. Noen uker går. Lukten er like fremtredende. Og jeg har luftet godt.
Jeg kontakter Skeidar igjen og sier noe må være galt med stoffene/stammen.
Det tar lang tid før jeg får svar. Jeg må purre igjen....... 😡
Jeg får så beskjed om at det er viktig å lufte godt, dette har jeg allerede skrevet at jeg har gjort. Men det er en standard mail de skriver uten å ha lest det jeg har skrevet.
Jeg klager inn til forbrukerrådet. Hører ikke noe derfra, så her må jeg klage inn igjen
Så ber Skeidar meg ta bilde av sofaen i ulike vinkler sånn at de skal se at jeg snakker sant og har utluftingsmuligheter.
Jeg sender bilder og forklaring.
Må purre igjen 😒
Svaret ang lukt - og hva mener de med over tid? Nå har det gått 3 mnd:
"Hei,
Vi har mottatt tilbakemelding fra leverandøren vedrørende deres reklamasjon.
De opplyser at alle materialer og råvarer som brukes i produksjonen er godkjente, testet og i samsvar med gjeldende kvalitets- og sikkerhetsstandarder.
Leverandøren opplyser også at denne sofamodellen produseres i store mengder, og at de ikke tidligere har mottatt lignende klager knyttet til sterk lukt eller relaterte helseplager.
I tillegg kan nyproduserte polstrede møbler ha en merkbar «ny-produkt»-lukt i en periode som følge av produksjon, emballering eller transport. Ifølge leverandøren vil denne lukten normalt avta over tid ved god ventilasjon og vanlig bruk av produktet.
Med vennlig hilsen/Best regards
Teena
Telefon: +47 62 88 88 88"
Jeg prøver å få svar på det jeg lurer på.
❓️"Svar også på dette:
Hvilke nummer har stoffene på sofaen?
CAS-nummer
EC-nummer
Hvor og av hvem er sofaen produsert?
Hvem er importør?
Hvordan blir produktet fraktet?"
Det kommer ingen svar. Bare noe standard.
✏️"Hei,
God dag.
Det er bekreftet at nye stoppede møbler i en viss periode kan ha en særskilt «ny vare»-lukt. Dette anses som en normal egenskap og regnes ikke som en produksjonsfeil, ettersom alle råmaterialer som er brukt, er teknologisk godkjent og i samsvar med påkrevde spesifikasjoner.
Intensiteten på lukten kan avhenge av faktorer som romtemperatur, luftfuktighet, ventilasjon og egenskapene til materialene som er brukt. Vi anbefaler å fortsette å lufte rommet regelmessig, da lukten vanligvis avtar gradvis ved normal bruk.
Reklamasjonen ble derfor avvist.
✏️Vurderingen og beslutningen vedrørende reklamasjonen er gjort basert på dokumentasjonen og informasjonen som er gitt til oss, samt vurderingen vi har mottatt fra leverandør/produsent. På bakgrunn av dette er reklamasjonen dessverre avslått.
Vi forstår at dette er skuffende å høre, og vi setter pris på din tålmodighet i denne saken.
Med vennlig hilsen/Best regards
Bernie
Telefon: +47 62 88 88 88"
Vi snakker 28.juni, og sofaen STINKER enda av tre/spon. Må lufte mye ut, støvsuge sofaen, ristet puter. Ingen bedring.
😮💨helt elendig service. Mye tid brukt. Og ingen hjelp å få. Skeidar Forus overlater ansvaret til nettbutikken.
Man skal kunne forvente mer av et så stort konsern...
Vi kan potensielt ha en kreftfremkallende sofa i hus nå, ifølge forklaringer ang avgassing av sofa.
De fortjener ikke 1 stjerne engang.

Besvarelse fra Skeidar
Bestilte utesofa fra nettbutikken 1.mai. Fikk etter noe uker tilsendt en sofa som hadde feil fasong (3+2 i stedet for 2+3). Tok kontakt med kundeservice som sa at de hadde oppdaget en feil i beskrivelsen på nettsidene og at de skulle sende meg riktig sofa. Etter ytterligere et par uker ble feil sofa hentet og jeg fikk til slutt levert en ny sofa som i tillegg til feil fasong også hadde feil farge. Tok kontakt med kundeservice nok en gang og fikk da til slutt beskjed om at modellen som jeg hadde bestilt var utsolgt og at jeg enten kunne beholde sofaen som har feil fasong mot en kompensasjon (hvilket er meningsløst siden den ikke får plass på terrassen når hjørnet er på feil side) eller returnere sofaen og få pengene tilbake. Så nesten to måneder etter at jeg bestilte sofaen er jeg fortsatt uten sofa og må lete etter et nytt produkt et annet sted siden Skeidar åpenbart har null kontroll på lageret sitt.

Besvarelse fra Skeidar
Jeg reklamerte på et skoskap fordi flettene på fronten var skjeve. Det sto ingenting i varebeskrivelsen om at dette kunne variere, og etter min mening gjør det at skapet ikke ser ut som forventet. Kundeservice mente at dette var innenfor siden skapet er fullt funksjonelt, men for meg er også det estetiske viktig, spesielt når møbelet skal passe inn i et interiør. Jeg opplever derfor at produktet ikke holder den standarden jeg forventet ut fra beskrivelsen. Basert på denne opplevelsen kan jeg dessverre ikke anbefale å handle her, og jeg kommer ikke til å handle der igjen.

Besvarelse fra Skeidar
Kjøpte en stol på nett i 2025, hentet den selv og når jeg kom hjem så jeg at det var feil stol.
Måtte stå for tilbakelevering selv, fikk kvittering og info om at pengene skulle komme på konto etter tre dager, vi er nå i juni 2026 og de har enda ikke betalt meg tilbake de 3000,- for stolen. Dette var forresten en 10-årsdag gave til datteren min...., selv om jeg har vist kvittering og bilde med trekk fra min kontor. IKKE HANDLE HER - DETTE ER REN SVINDEL!

Besvarelse fra Skeidar
Hadde bestilt en vare på Skeidar Hunndalen. Veldig begrenset åpniningtid for lager og ringer å spør om jevnlig kan hente i butikk. Dette ble sjekket ut og var mulig men de viste ikke når de kunne hjelpe meg da de måtte prioritere kunder først. Blir tydeligvis ikke betegnet som kunde etter at varen er betalt. Veldig dårlige holdning overfor kunder. Ikke rart de må legge ned butikken !
Skeidar skal få god skår av meg.
Reklamerte på Wondeland madrasser med 25 års garanti på fjær/rammebrudd.
Etter litt om og men kom Skeidar meg godt i møte og erstattet de ødelagte madrassene med nye, de dekket også transporten og tok med seg de ødelagte.
Så er strålende fornøyd etter noen runder med mail som er blitt besvart hver gang jeg har kontaktet Skeidar.
Tommel opp 😊

Besvarelse fra Skeidar
Bestilte varer til nærmeste butikk. Skeidar leverte til hovedlager i Oslo og påførte oss mange mil ekstra i bil unødvendig. Ikke villig til å sende, ikke villig til å kompensere.
Alle kan gjøre feil, men det er evnen til å rette opp i feilen som sier noe om bedriften. Skeidar har ikke de egenskapene dessverre.
Jeg har reklamert på ALBA hagespisebord hvor lakken etter kun èn sesong begynte å skalle av, og bordet begynte å ruste. Det utvises null vilje til å imøtekomme reklamasjonen, kun tilbakemelding om at det min bruk av bordet som er årsaken. Lakken skaller av i alle overganger og "knekker" - helt åpenbart et grunnarbeid og lakkeringsarbeid av alt for dårlig kvalitet. I tillegg har fargen falmet og lakken er svært lite ripebestandig. Bordet var dyrt, jeg forventer en langt høyere kvalitet.
Kjøpte ny sofa i oktober, ble lovet den før jul. Fikk den i slutten på januar og en måned senere var den full av nupper. Har reklamert og fått svada svar tilbake i dag om at bruksslitasje må påregnes og at jeg bare kan bruke nuppefjerner for vedlikehold.. Sofa til 25k. Klages herved inn til Forbrukerrådet. Styr unna!!
Masse tilbud på varer de ikke kan skaffe, bare lureri hele butikken.
Kjøpte en Enjoy hjørnesofa i september 2024, og opplevelsen med Skeidars kundeservice har vært utrolig useriøs.
Sofaen har store mangler:
rammekonstruksjonen under har sprukket og knekt, stoffet har mengder med trådtrekk og dype bølger, og hele sofaen knirker voldsomt ved normal bruk. Dette er i tillegg andre gang rammene sprekker på denne sofaen, så her er det snakk om tvers igjennom dårlig kvalitet og billige materialer (spon- og papplater i bunnen).
Når man reklamerer, får man et standardisert
e-post-svar fra kundeservice som fraskriver seg alt ansvar. De skylder på "ytre påvirkning" og at knirkingen kommer av "endringer i luftfuktighet".
De har avvist saken utelukkende basert på bilder, uten i det hele tatt å ha inspisert møbelet fysisk.
Skeidar gjør det ekstremt vanskelig for kunden og håper nok at man bare skal gi opp. Saken blir nå sendt direkte videre til Forbrukertilsynet.
Styr unna hvis du ønsker møbler som faktisk varer, og en butikk som tar forbrukerkjøpsloven på alvor!
Jeg fikk en ødelagt sofa den 4.5. 26. Rammen under var knekt. Sendte bilder og mange mailer. Både til reklamasjonsavdelinga og Skeidar nettbutikk. Etter 2 uker sitter jeg fremdeles med en ødelagt sofa. Tok 1 uke før de begynte med og jobbe med og få noen til og hente sofaen. Helt elendig service når en vare er ødelagt. Vente i 2 uker på et ordentlig svar. Anbefaler ingen og kjøpe møbler der. Vant til god service i andre butikker. Aldri mer Skeidar!!!
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.