Vrije Universiteit Amsterdam Anmeldelser

1. Uddannelsesinstitution
  2. College
  3. Privat universitet
  4. Universitet

Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder

De VU is een maatschappelijk betrokken onderzoeksuniversiteit, in Amsterdam, in het hart van het internationale zakencentrum de Zuidas.

Kontaktoplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen anmeldelsesinvitationer registreret

Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot

Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

2 anmeldelser inden for de sidste 12 måneder

Skriv en anmeldelse

Vi udfører kontroller af anmeldelser

Bedømt til 2 ud af 5 stjerner

Useless service deck

Useless service deck. I have a very basic question and they keep sending automatic responses not helpful at all. I have been trying to get help 6 days now.

7. maj 2026
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Ik had het niet anders verwacht

Wat een teleurstelling om op nu.nl te lezen dat de Vrije Universiteit een lezing over Gaza annuleert. Een lezing die aandacht zou schenken aan onderdrukking, oorlogsmisdaden, genocide en de vrijheid van meningsuiting, en die de huidige situatie in Palestina zou belichten. Het is ontmoedigend te constateren dat de Vrije Universiteit ervoor kiest om de realiteit van het lijden van onschuldige mensen in Palestina te verbergen.

Wat is er aan de hand, Vrije Universiteit Amsterdam? Op uw eigen website lees ik een motto over het streven naar een ecologisch gezonde, sociaal rechtvaardige en economisch levensvatbare wereld, voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Begrijp ik dit correct?

Het lijkt erop dat de Vrije Universiteit Amsterdam haar studenten niet kan onderwijzen over deze idealen wanneer de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt en wanneer we met twee maten blijven meten, terwijl we genocide tolereren.

Het wordt tijd om wakker te worden, Vrije Universiteit Amsterdam. Op deze manier vervult u niet waar u voor staat!

18. november 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Wat een teleurstelling te lezen op…

Wat een teleurstelling te lezen op nu.nl, dat de vrije universiteit een lezing over Gaza annuleert.
Een lezing over bekendheid geven aan onderdrukking,  oorlogsmisdaden en genocide, vrijheid van meningsuiting, wat hier en nu gebeurt in palastina. Wat een teleurstelling te lezen dat de vrije universiteit de hel waar Palestijnse onschuldige mensen zijn beland ook verstopt.

Wat is er gebeurd vrije universiteit Amsterdam, ik lees op uw site, een motto voor, hoe creëren we een ecologisch gezonde, sociaal rechtvaardige en economische levensvatbare wereld, voor generaties nu en voor de toekomst.

Lees ik dit nou goed?

Dit kan de vrije universiteit Amsterdam haar studenten niet leren,  als de mening van vrijheidsuiting wordt ontnomen,  en als we met 2 maatstaven blijven meten en als we genocide accepteren.

Wordt wakker vrije universiteit Amsterdam, zo maak je niet waar waar je voor staat!

17. november 2023
Bedømt til 1 ud af 5 stjerner

Vu Vrije Universiteit Amsterdam Datalek november 2022 is vooral probleem voor de slachtoffers

De Vrije universiteit beschermt mijn persoonsgegevens niet conform de wet en niet conform haar eigen regels.

Leest u even met het bericht dat zij rondstuurden vandaag aan oud-studenten.
Beste (oud-)student,

Op de VU-campus is op 25 november dit jaar een computer gestolen met daarop persoonsgegevens. Omdat er onbedoelde of ongeoorloofde toegang mogelijk is tot deze gegevens en we niet precies kunnen herleiden wie hierdoor is geraakt, schrijven we een bredere groep alumni aan. We willen je graag via deze e-mail informeren over voor welke (oud) studenten mogelijk data is gelekt, en mocht je daaronder vallen welke mogelijke gevolgen dit voor jou kan hebben.

Wij betreuren het enorm dat dit heeft kunnen gebeuren. Privacy van onze studenten en medewerkers heeft voor ons als organisatie de hoogste prioriteit. Extra veiligheidsmaatregelen zijn inmiddels genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Ook is melding gemaakt van het incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Om welke gegevens gaat het?
Het gaat om documenten die benodigd zijn voor een inschrijving voor een doctoraal-, bachelor- of masteropleiding. Uit onderstaand overzicht kun je herleiden of en zo ja, welke situatie op jou van toepassing kan zijn en om welke mogelijk documenten het dan kan gaan.

Inschrijvingen studiejaar 2003-2004 t/m 2007-2008
1. Studenten die zich tussen 2003 en 2008 hebben ingeschreven voor een doctoraal-, bachelor -of masteropleiding of hebben geprobeerd zich in te schrijven voor een studie aan de VU. Zowel Nederlandse als internationale studenten.
Mogelijke documenten: kopie paspoort en/of verblijfsvergunning, kopie cijferlijst en/of diploma en eventuele gegevens van een betalingsachterstand of bezwaar.
Inschrijvingen studiejaar 2008-2009 t/m 2018-2019 1. Internationale studenten die in de periode 2008-2009 t/m 2014-2015 zich hebben ingeschreven voor een studie aan de VU.
Mogelijke documenten: kopie paspoort (t/m studiejaar 2012-2013), kopie verblijfsvergunning, kopie vooropleiding (diploma) en correspondentie (bezwaarschrift of bevestiging ambtshalve uitschrijving).
2. Studenten met een Nederlandse vooropleiding (vwo of hbo-p) met een of meer deficiënties:
Mogelijke documenten: certificaat behaald vak.
3. Bijvak studenten (studenten die een los vak aan de VU hebben gevolgd).

Welk risico loop ik en wat kan ik doen?
Val je in één van de genoemde categorieën dan kan het zijn dat jouw gegevens door derden worden ingezien of zijn vrijgekomen. Er wordt actief gemonitord of de gegevens op het internet worden aangeboden. Vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen dat dit gebeurt. Wij kunnen dit echter niet uitsluiten. Door het datalek bestaat een kans op misbruik van jouw gegevens door derden. De VU adviseert daarom om alert te zijn.

Meer informatie over (het voorkomen van) identiteitsfraude vind je op Identiteitsfraude (politie) en/of identiteitsfraude (Rijksoverheid).

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Apparaten die door de dienst IT worden uitgegeven en beheerd zijn standaard versleuteld. De ontvreemde computer was een unieke opstelling (stand alone). Deze opstelling was maatwerk en daarmee niet uitgerust met de voor de VU gebruikelijke IT-beveiligingsmaatregelen. Ook zijn de gegevens op de computer niet tijdig gewist volgens de VU bewaartermijnenlijst. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden die wij enorm betreuren.

Bij wie kan ik terecht als ik vragen heb?
Op de informatiepagina vu datalek vind je de laatste informatie en een overzicht van de antwoorden op veel gestelde vragen. Je kunt ook terecht bij onze helpdesk Gegevensverwerking waar je kunt informeren of en zo ja, welke gegevens van jou op de computer stonden. Je kunt de telefonische helpdesk t/m 23 december op werkdagen tussen 10.00uur en 16.30uur en vanaf 27 december t/m 31 januari op werkdagen tussen 10.00uur en 14.00uur bereiken op +31 20 5980900. Je kunt ook een bericht sturen naar: gegevensverwerking . Vermeld daarbij jouw (oud-) studentnummer.

Wij begrijpen dat deze situatie zorgen met zich meebrengt. We willen nogmaals onze welgemeende excuses aanbieden voor de situatie en iedereen verzekeren dat we er alles aan doen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Het College van Bestuur
Vrije Universiteit Amsterdam

20. december 2022

Science Café, VU Amsterdam

Bij Science Café muntthee met theezakje besteld. Er is muntthee en een gewone thee in rekening gebracht. Nou begrijp ik dat een theezakje niet gratis is en ook niet hoeft te zijn, maar om alleen daarvoor € 2,37 extra in rekening te brengen?!

Daarbij een broodje gezond genomen. Vooraf bij de medewerker geïnformeerd wat er in dat broodje zit. Zij beweerde dat daar sla, kaas, tomaat in zit maar wist niet zeker of er ook boter op zat. Ik dacht dat ik zoals vaker, het boter met een mes eraf kon schrabben. Ik vroeg nog; kan er ook iets anders in zitten? Nee, was haar antwoord, alleen misschien boter. Blijkt achteraf dat er ook een sandwich bread in zat, gemaakt van een geitenkaas oid. Ik eet dat nooit en informeer daarom altijd vooraf. Toen ik het terug bracht kreeg ik mijn geld niet terug. Ze had daar geen kassa en dus ook geen contant. Ik kon wel een extra gratis koffie krijgen. En als hun service mij tegen valt, dan moest ik niet meer terug komen, was haar reactie. Het was voor mij ook niet nodig verder te zoeken, want zij was de manager en zij besloot ook alles in het café. Wel een geweldig voorbeeld voor de overige medewerkers wat betreft klantenservice.

1. juli 2021

Er dette din virksomhed?