Ogólnie to biuro sprawdziło sie wyśmienicie od samego poczatku. Rezydenci na lotnisku i na miejscu. Wszelką pomoc przez doradców rowniez na wysokim poziomie. Jedynie co mogę sie doczepić to dziwnie in... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Wycieczka z Rainbow objazdowa do Dominikany do hotelu Playa Bachata - najgorsze doświadczenie wyjazdowe. Hotel oceniany przez Rainbow na 4* to hotel, gdzie jest zimna woda w prysznicu, grzyb na... Se mere
Nie rezerwujcie wycieczek w Rainbow, zbyt wcześnie. Zbierają pieniądze, a 30 dni przed wyjazdem mówią, że wyjazdu nie będzie Oferują gorsze warunki, inne terminy. Jest to polityka biura na blokowanie... Se mere
Wybraliśmy rodzinne wakacje z biurem podróży Rainbow, hotel Aqua Club Plaza był reklamowany jako idealny dla rodzin z dziećmi. Na miejscu spotkało nas niemiłe zaskoczenie – w pokoju grzyb, wilgoć i... Se mere
Virksomhedsoplysninger
Oplysningerne kommer fra forskellige eksterne kilder
Biuro podróży Rainbow w swojej ofercie posiada wycieczki objazdowe samolotem i autokarem oraz wczasy za granicą. Skorzystaj z promocji na First oraz Last Minute.
Kontaktoplysninger
Piotrkowska 90, Łódź, Polen
- r.pl
Zdecydowanie odradzam jakikolwiek…
Zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z Rainbow. To, co przeżyłem przy próbie rezerwacji, to skandal i pokaz całkowitego lekceważenia klienta.
Najpierw otrzymałem od nich oficjalny komunikat, że rezerwacja nie została potwierdzona, wystąpił błąd systemu, a miejsca nie zostały zarezerwowane. Sprawa powinna być prosta, błąd po stronie biura, więc brak umowy i zwrot pieniędzy.
Tymczasem Rainbow zrobiło rzecz absolutnie absurdalną: mimo przyznania się do błędu zaczęli udawać, że rezerwacja jednak istnieje, i próbowali naliczyć mi 20%, a potem nawet 30% kosztów za rzekome „odstąpienie od umowy”.
Umowy, której według ich własnej pierwszej wiadomości w ogóle nie było.
To jest poziom naciągania i manipulacji, jakiego dawno nie widziałem. Kompletny chaos, sprzeczne informacje, brak odpowiedzialności za własne błędy i próba zrzucania kosztów na klienta.
Rainbow zachowuje się jak firma, która liczy na to, że klient się podda i zapłaci, mimo że nie powstała żadna ważna rezerwacja. To jest po prostu nieuczciwe i skrajnie nieprofesjonalne.
Jeśli ktoś ceni swój czas, pieniądze i nerwy trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Karol J
Wycieczka objazdowa- Turcja - sułtańskie rarytasy
W tym roku byłam na wycieczce objazdowej po Turcji- sułtańskie rarytasy. Po krótce- nieprofesjonalny pilot, pozostwiający turystów bez opieki,brak polskojęzycznego przewodnika, główny nacisk na zwiedzanie sklepów, a nie zabytków,zawyżone ceny biletów wstępu, w stosunku do tych kupowanych indywidualnie. Na koniec niezamieszczenie mojego negatywnego komentarza, pomimo prośby biura o jego wysłanie.Sama pilot Pani Anna, publicznie, przyznała,że uczestnicy wycieczki, zarzucali jej agresywne zachowania, które tłumaczyła zmęczeniem wynikającym z braku przewodników oraz nasłonecznieniem. W efekcie Pani , zamiast nas oprowadzać po antycznym, pełnym zabytków Hierapolis,(jak to robili inni przewodnicy/piloci) zostawiła nas samych na 2 godziny, w 40 stopniowym słońcu,w obcym miejscu, pokazując jedynie punkty warte odwiedzenia.Sama zaś oddaliła się do autobusu, informując jedynie kiedy mamy się w nim stawić.
Dalej,osoby, które nie korzystały z proponowanych przez Panią drogich restauracji, były pozostawiane same sobie w centrum Stambułu czy Konji, lub też czekały na rozgrzanym parkingu.
Autobus był luksusowy- na miarę wczesnych lat 90- tych( brak bluetooth, niedziałający telewizor, fotele ściśnięte tak, że przy lekkim odchyleniu, praktycznie leżało się na nogach osób, siedzących z tyłu.
W trakcie przejazdów Pani w większości zajmowała się czytaniem fragmentów książek, niezwiązanych z historią Turcji, lub ' pieprznych' historii o Osmanach , na poziomie pudełek.pl. Historii Turcji było w nich niewiele.
Poza tym mylenie dat, nieścisłości( nie jestem historykiem, ale jest to moja pasja, stąd śmiem oceniać kompetencje tej Pani).
Podczas pobytu w Troi pilot nawet się nie zająknęła, że na terenie wykopalisk jest unikatowe muzeum artefaktów z Troi. Pewnie nie było czasu, sklepy czekały. ( skóry, słodycze- wszystkie , z astronomicznymi cenami, znacznie przekraczającym ceny w normalnych sklepach.)Tu trzeba przyznać- zabytki oglądaliśmy biegiem, ale na sklepy zawsze było dużo czasu;)
Przewodnikiem był Turek, niepolskojęzyczny, którego funkcja nie jest mi znana.
Hotele przedstawiane jako 5-gwiazdkowe…
Hotele przedstawiane jako 5-gwiazdkowe są bardzo drogie, a na miejscu występuje wiele poważnych niedociągnięć: brud w pokojach, przerwy w dostawach prądu, niedziałające udogodnienia oraz brak sprzątania pokoju. Biuro Rainbow odmawia przyjęcia reklamacji, twierdząc, że odczucia są subiektywne, mimo że przesłałam zdjęcia dokumentujące wszystkie problemy.
Opinia o wycieczce “Chiny Cesarskie”
Opinia o wycieczce “Chiny Cesarskie” – Rainbow Tours
To była najgorsza wycieczka, na jakiej kiedykolwiek byłam. Około 70% grupy doznało zatrucia pokarmowego, a mimo to nie otrzymaliśmy żadnej realnej pomocy. Pilot bagatelizował sytuację i zostaliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie w obcym kraju.
Program był skrajnie źle ułożony. Zamiast zwiedzania i poznawania kultury Chin większość czasu poświęcono na zakupy w miejscach, z których biuro miało najwyraźniej korzyści. Oczekiwałam zupełnie czegoś innego niż ciągania po sklepach i hurtowniach.
Po powrocie złożyłam oficjalną reklamację opisując wszystkie problemy. Niestety nie otrzymałam żadnej odpowiedzi ani próby wyjaśnienia sytuacji. Brak jakiejkolwiek reakcji ze strony biura tylko potwierdza, jak nisko traktują swoich klientów.
Wycieczka absolutnie nie spełniła obietnic z oferty. Nie polecam Nikomu.
Nigdy więcej!
Piąty raz z Rainbow i ostatni!Wykupiony pobyt w hotelu na Korfu 4 gwiazdkowym z widokiem na morze !Okazało się, że hotel max 2 gwiazdki , pokój standardowy z odpadającymi kinkietami smrodem z kanalizacji i widokiem na krzaki!!!Zgłoszone do rezydentki która poleciła złożyć skargę po powrocie !Odpowiedź brzmiała….brak potwierdzenia od rezydentki , za smród odpowiadają służby greckie a na podstawie przesłanych zdjęć brak możliwości stwierdzenia czy na zdjęciach jest pokój w którym mieszkaliśmy!!!Nigdy więcej z biurem które tak lekceważy klientów!!!
Nie dałbym Rainbow nawet jednej…
Nie dałbym Rainbow nawet jednej gwiazdki Właściwie chodzi o Rainbow w Gdańsku Panie są bezszczelne Jak już zapłacisz to kombinują żebyś jeszcze za coś dopłacił Częste odwołania zmiany wycieczek Omijajcie Rainbow szerokim lukiem
Nie polecam usług Rainbow
Nie polecam usług Rainbow, wakacje zakupione rok wcześniej, miesiąc przed terminem dostaliśmy informacje, że wylotów nie ma 30.09 jest 28.09, zgodziliśmy się na tą zmianę, jednak po kilku dniach dostaliśmy informację, iż w tym terminie nie ma dla nas miejsca, zaproponowano nam dwie alternatywy drozsza o 500 zl i tansza o 200 zl ale duzo gorszy standard albo zwrot pieniedzy, niestety miesiąc przed urlopem za te pieniądze nie było już czego szukać. Oprocz tego kontakt z biurem to katastrofa
Booked with rainbow for holiday…Rainbow Tours Polish Cowboys
Booked with rainbow for holiday September 2025, chose hotel and roon, Rainbow explaining room not available for 3 people but bungalow is, said it was comparable so accepted it. When arrived at bungalow it was dreadful, dirty small, smell of sewage inside and out, 250 metres from main hotel. Hotel was Golden Tulip at Hammamat Tunisia. Went to reception saw a manager who explained rainbow block book all bungalows because cheap and don't offer rooms in the hotel so they were clearly being dishonest. rainbow not interested in solving the problem but the hotel were fantastic and gave us a large quiet room, clean, full amenities all without any extra charges, rainbow gave substandard bungalow at hotl room price. Steer well clear of rainbow, unscrupulous company.
Wycieczka objazdowa do Włoch
W dniach 20-26.09.2025 byłam na wycieczce objazdowej we Włoszech z głównymi celami - Florencja, Rzym, Padwa, Wenecja
1. Cele podróży nie zawiodły - miasta są niezwykłe i jest w nich mnóstwo interesujących miejsc do zwiedzania, co prawda w ciągu kilkudniowej wycieczki jest to zwiedzanie skrótowe, ale OK
2. Obsługa turystyczna - personel :
Pilotka -młodziutka ale kulturalna I starająca się dobrze wypełniać swoje obowiązki; brakło ogólnego komentarza dotyczącego celów wycieczki - np. opowieści o odwiedzanych regionach itp.
Kierowca o imieniu Kuba - obcesowy i niegrzeczny; predyspozycje raczej do przewozów towarowych a nie do pracy
w obsłudze turystycznej osob;
3. jedzenie -słabe I bardzo słabe - ilościowo 8 jakościowo; np. 2 z 4 tak zwanych "sniadań kontynentalnych" okazały się być kromką chleba, a w porywach 2, plasterkiem sera topionego w celofanie
i plasterkiem czegoś, co chyba miało być wędliną, ale nie jestem pewna ... plus malutki sztuczny rogalik i płaska filiżanka tak zwanej kawy śniadaniowej; jakość jedzenia niska;
3. w ramach dopłaty do ceny wycieczki , która była umieszczona w reklamie - czyli dodatkowych 250 euro, zmieściło się zwiedzanie muzeum kapitolińskiego i przejażdżka gondolą w Wenecji -wg cen internetowych obie atrakcje mogły kosztować około 100 euro; pozostałe obiekty zwiedzane "po wierzchu"; na zwiedzanie kościoła w Asyżu było przeznaczone 15 minut, a następnie po drodze do Padwy siedzenie na stacji benzynowej ok.40 minut -oczywiście z przeznaczeniem żeby się doźywić za własne pieniądze, co z resztą było właściwie zasadą; śniadanie wg zakresu wykupionej usługi o 7.00 a kolacja średnio o 20.00, oba posiłki mizerne
Ogólny odbiór usługi turystycznej - masówka, o wiele lepsze doświadczenia mam z podróżowania z mniejszymi i mniej reklamującymi się biurami podróży . Wyróżniłabym z tego panią pilotkę -miła dziewczyna i na poziomie
Zmiany warunków umowy juz po podpisaniu.
Od lat korzystam z tego biura, ale ostatnio zauważyłam coraz częściej powtarzające sie złe praktyki, polegające na zmianach warunków umowy juz podpisanej. I to warunków mających znaczenie dla komfortu podróży. Ostatni przypadek, wyjazd świąteczne sylwestrowy na Wyspy Zielonego Przylądka. Impreza kupiona zima, umowa podpisana, hotel wybrany. We wrześniu otrzymuje info, ze nie będzie wybranego hotelu a zamiennik poniżej krytyki. Nie muszę mówić, ze znalezienie świątecznego wyjazdu w październiku jest znacznie trudniejsze i droższe niż w lutym. Nawet nikt sie nie pokusił o podanie przyczyn zamiany. Podobnie było z wycieczką do Chin, Grecji i Kolumbii. Przestaję korzystać z tego operatora.
Mateusz Siuda - Animator - Rainbow - Serenity Queen Hotel
Miałam przyjemność poznać Mateusza Siudę podczas wakacji w Turcji w tym roku i muszę przyznać, że zrobił na mnie ogromne wrażenie. To niesamowicie sympatyczny, pomocny i mądry chłopak, który pełnił rolę animatora w hotelu – zajmował się głównie strzelectwem oraz zabawianiem gości przy basenie (i nie tylko)
Mateusz wyróżniał się nie tylko zaangażowaniem i pozytywną energią, ale też dojrzałością i sposobem myślenia, który naprawdę zaskakuje, biorąc pod uwagę, że dopiero w przyszłym roku zdaje maturę. Potrafił rozmawiać z ludźmi w sposób otwarty, z szacunkiem i humorem, a przy tym zawsze był gotów pomóc.
Wiem, że jego babcia często czyta opinie o wnuczku, więc chciałabym jej przekazać: ma Pani naprawdę wyjątkowego wnuka, z którego można być dumnym!
Mateusz – dziękujemy za Twoją obecność i serdeczność. Tacy ludzie sprawiają, że wakacje stają się niezapomniane.
Na razie mnie Rainbow mnie nie zawiodło ...
Z Rainbow byłam w lutym w Indiach i w na przełomie kwietnia i maja w Turcji, wybieram się jeszcze do Chin, Japonii oraz do Londynu i Turcji (zaliczki wpłacone) i jak na razie mnie to Biuro nie zawiodło ale co będzie dalej, zobaczymy?
Zdecydowaliśmy się w tym roku na wczasy…
Zdecydowaliśmy się w tym roku na wczasy w Albanii i jesteśmy b.zadowoleni. Hotel świetnie położony, znakomite jedzenie, wszystko zgodne z ofertą. Wycieczki proponowane przez R. zawsze są dobrze zorganizowane, nieprzeładowane, z ciekawym programem. Tak było i tym razem. Chcielibyśmy podziękować panu Piotrowi, z którym byliśmy w kanionie Holta oraz w 3 pięknych albańskich miastach. Miły, sympatyczny, pogodny, z dużą wiedzą, humorem, podczas wycieczek przekazał ciekawe informacje, doradzał, gdzie warto zajrzeć, co zobaczyć w czasie wolnym, gdzie zjeść itd. Z takim przewodnikiem chce się podróżować.
Niestety jestem bardzo rozczarowana…
Niestety jestem bardzo rozczarowana usługami biura Rainbow po odbyciu tygodniowej podróży do Egiptu. Moje niezadowolenie dotyczy kilku kwestii:
1.Brak realnej opieki ze strony rezydentki – pani Klaudia ograniczyła się do krótkiego spotkania w hotelu, którego głównym celem było sprzedanie (a wręcz „wciśnięcie”) wycieczek fakultatywnych. Kiedy faktycznie potrzebowaliśmy pomocy – przy problemach z wypłatą gotówki – zareagowała bardzo pobieżnie, nie angażując się w rozwiązanie sytuacji. Później nie odpowiadała już w ogóle na nasze wiadomości SMS. Uważam to za poważne zaniedbanie, bo właśnie w takich momentach turysta liczy na wsparcie rezydenta.
2.Brak informacji o opóźnionym locie – nasz lot opóźnił się prawie o 7 godzin, a biuro nie przekazało nam absolutnie żadnych informacji. Dopiero na lotnisku, w kolejce do odprawy, dowiedzieliśmy się o opóźnieniu. Brak komunikacji w tak istotnej sprawie jest dla mnie nie do przyjęcia. Straciliśmy jedna dobę w hotelu!
3.Brak wsparcia w uzyskaniu odszkodowania – biuro całkowicie uchyliło się od jakiejkolwiek pomocy, uzasadniając, że nie jest to w zakresie jego obowiązków. Takie podejście odbieram jako lekceważenie klienta.
Jedyną osobą, która wykazała prawdziwą troskę i zaangażowanie, był pan Michael – przewodnik podczas wycieczki do Hurghady, współpracujący z Rainbow. To właśnie on, mimo że nie miał obowiązku, pomógł nam w praktycznych kwestiach (np. przy wymianie waluty), abyśmy czuli się bezpiecznie.
Podsumowując: czuję ogromny zawód i niesmak wobec obsługi biura Rainbow, w szczególności wobec rezydentki, która powinna być dla turystów realnym wsparciem. Niestety, to obcy ludzie okazali nam więcej pomocy niż przedstawiciel firmy. Szkoda, że Biuro traci na tym, ale powinno wiedzieć o nieprawidłowościach i zaniedbaniach Rezydenta. Ja raczej już nie skorzystam i nie polecę, a nawet ostrzegę przed brakiem opieki w Hurghadzie
Rainbow opiekowalo się nami w bardzo dobry sposob
Wykupiliśmy wakacje do Grecji na wyspę Korfu i naszym biurem podróży było Rainbow. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wycieczki. Wszystko było dopięte na ostatni guzik. Transport punktualny i w dobrych warunkach, pomoc na każdym kroku. Dziewczyny opiekunki na medal. Polecamy korzystanie z Rainbow na pewno w Grecji.
Firma oszustów po raz2 zostałem…
Firma oszustów po raz2 zostałem oszukany 1raz w 2023 roku 2 raz 2025 dokonałem przedpłaty na wycieczkę objazdowa na 7 miesięcy wstecz po czym biuro wysyła e-mail że na dany termin nie ma chętnych i proponuje przesunięcie o tydzień po czym informuje że za tydzień już nie ma miejsca coś takiego wydarzyło mi się 2 raz z tym biurem z tego samego powodu anulowali rezerwację operując moimi pieniędzmi przez ponad pół roku krótko mówiąc jest to biuro oszustów i złodziei
Grecja,Evia, holel Palmarivia
Na przełomie sierpnia i września miałem przyjemność odpoczywać na wyspie Evia w Grecji, hotel Palmarivia. Szczerze polecam, a szczególnie chcę podziękować rezydentkom, które były bardzo miłe, kompetentne, dyspozycyjne, uczynne i uśmiechnięte. Pozdrawiam Panią Klaudynę i jej asystentkę ( niestety nie pamiętam jej imienia) Grzegorz.
Don't inform you about what you`ll actually get
they don't inform you about the rooms you can get. I asked for sea view but in fact I got my room even not in the main hotel territory. no sea view. I got someone`s private garden view and a road.
Pierwszy raz z Rainbow
Z Rainbow byliśmy pierwszy raz i wszystko było ok. Od początku do końca zagrało. Rezydent na miejscu kontakt bardzo dobry. Telefony były odbierane. Bez problemu. Wycieczki zorganizowane,transsporty dopięte nie staliśmy nie czekaliśmy.
Naciąganie i oszustwo
Wybraliśmy ofertę w rainbow i dokonaliśmy pełnej wpłaty. Po paru dniach (26.09) dostajemy maila że hotel który oferowali/my zaakceptowaliśmy nie jest dostępny bez podawania przyczyny. Zaoferowali 2 zamienniki w O WIELE gorszym standardzie ale z zachowaniem ceny, albo rezygnacja. Zapytaliśmy o możliwość podniesienia standardu w jednym z nich. Przez tydzień zwodzili nas "prosze pytać jutro". ostatecznie stanęło na tym że pokoje przepadły i ze jezeli wogole chcemy jechac mamy doplacic 3000zł albo nie będzie nic. Dawno nie widziałem tak perfidnego naciągania
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.