Bardzo złe doświadczenie z Wakacje.pl i Join UP! – gdyby była taka możliwość, wystawiłbym 0 gwiazdek. Lot z Rzeszowa odwołany, mimo że infolinia zapewniała, że wszystko jest OK. Chaos i brak in... Se mere
Se, hvad kunderne siger
Nie polecam zakupu przez wakacje.pl Zarezerwowaliśmy wakacje do Turcji. Zapewniano nas że do 31 dni przed wylotem zmiana wakacji to koszt 200zł. Dziś (34dni przed wylotem) poprosiłam o zmianę waka... Se mere
Virksomheden har svaret
Virksomheden har svaret
Virksomhedsoplysninger
Skrevet af virksomheden
Wakacje.pl to coś więcej niż biuro podróży. Wakacje.pl to kilkadziesiąt biur podróży w jednym miejscu. U nas porównasz interesujące Cię oferty i zarezerwujesz tę najlepszą dla Ciebie. Możesz wybierać wśród ofert takich biur podróży, jak Itaka, Rainbow, Coral Travel, Anex czy wiele innych. Porównujesz i rezerwujesz – w jednym miejscu. Oszczędzasz czas, wybierasz najkorzystniejszą ofertę i wygodnie zarządzasz swoją rezerwacją po zakupie. Na wakacje.pl znajdziesz też ponad 300 000 wiarygodnych opinii na temat hoteli, dzięki czemu wybierzesz ten, który najbardziej odpowiada Twoim oczekiwaniom. Z Wakacje.pl zorganizujesz swoje wymarzone wakacje łatwo i wygodnie. Jesteśmy na rynku już ponad 25 lat! Porównasz i zarezerwujesz wakacyjny wyjazd: a) na stronie wakacje.pl, b) w aplikacji Wakacje.pl, którą pobierzesz ze sklepów GooglePlay i appstore, c) w jednym z kilkuset salonów stacjonarnych w Polsce, d) przez infolinię +48 58 770 60 03 (koszt połączenia wg taryfy operatora).
Kontaktoplysninger
Polen
- wakacje.pl
Har besvaret 86 % af deres negative anmeldelser
Svarer typisk inden for 1 uge
Sådan bruger denne virksomhed Trustpilot
Se, hvordan deres anmeldelser og bedømmelser indsamles, vurderes og modereres.
Bardzo dobry kontakt z pracownikami…
Bardzo dobry kontakt z pracownikami Wakacje.pl, wszystko dokładnie sprecyzowane, informacje udzielane na bieżąco i ze starannością, mili i doświadczeni pracownicy, którzy dbają o każdy szczegół naszej podróży. Polecam, na pewno będę dalej korzystać z usług tej firmy.
Pobyt w hotelu kupisz
Pobyt w hotelu kupisz, ale jak masz problem to nie załatwisz
Bardzo złe doświadczenie z Wakacje.pl i…
Lot z Rzeszowa odwołany, mimo że infolinia zapewniała, że wszystko jest OK. Chaos i brak informacji. Transport do Katowic ogłoszony w nocy – bezużyteczny. Musieliśmy sami organizować dojazd z 8-miesięcznym dzieckiem.
Powrót jeszcze gorszy – przylot do Rzeszowa, choć auto zostało w Katowicach, bez żadnej pomocy w jego odbiorze. Do tego niepotrzebna przesiadka w Sharm El Sheikh tylko po kilku pasażerów.
Totalny brak organizacji i odpowiedzialności. Nie polecam.
Jesteście najlepsi!
Jesteście najlepsi!! Bezkonkurencyjni. Wybieram tylko Was

Besvarelse fra Wakacje.pl
Pobyt w Hotelu Puente Real to absolutny…
Pobyt w Hotelu Puente Real to absolutny skandal i walka o podstawowe warunki ludzkie. Mimo wysokiej ceny, standardy higieny i bezpieczeństwa w tym obiekcie po prostu nie istnieją.
KATASTROFA HIGIENICZNA I BRAK POŚCIELI:
Po przyjeździe w pokoju zastaliśmy włosy poprzednich lokatorów dosłownie wszędzie: na podłodze, w wannie, w bidecie i na toalecie. Świadczy to o zerowej dezynfekcji łazienki. Najgorsza sytuacja dotyczyła jednak łóżek. Najpierw dostaliśmy brudne koce, pod którymi również znaleźliśmy włosy. Po moich prośbach o czystą pościel, hotel przyniósł same wkłady kołder... BEZ POSZEWEK! Zmuszanie gości do spania pod gołymi kołdrami, które miały bezpośredni kontakt z ciałami dziesiątek obcych osób, jest skrajnie niehigieniczne i niedopuszczalne.
TOTALNE LEKCEWAŻENIE KLIENTA:
Sprawę zgłaszałam DWUKROTNIE w recepcji oraz u rezydentki. Za każdym razem obiecywano poprawę. Efekt? Sprzątaczki weszły do pokoju, a włosy na podłodze, w bidecie i wannie jak leżały, tak leżały nadal. To jawne okłamywanie gościa i brak kontroli nad personelem.
ZAGROŻENIE DLA ZDROWIA (BASEN):
Obszar wokół basenu to pułapka. Płytki są ekstremalnie śliskie, gdy są mokre. Brakuje jakichkolwiek mat antypoślizgowych czy znaków ostrzegawczych. Jako rodzic drżałam o bezpieczeństwo moich dzieci. Hotel ignoruje te uwagi, narażając gości na kontuzje.
Posiadam pełną dokumentację zdjęciową tego skandalu i sprawę kieruję na drogę prawną po powrocie do Polski. SZCZERZE ODRADZAM!
Nie polecam zakupu przez wakacje.pl
Nie polecam zakupu przez wakacje.pl
Dziś (34dni przed wylotem) poprosiłam o zmianę wakacji na Egipt. Dostałam odmowę. Jeżeli nadal chce zmienić kierunek to najpierw muszę zrezygnować z wakacji do Turcji ( koszt ok.1700zł)
Na infolini niekompetentni pracownicy, za każdym razem gdy ktoś odbiera tel ma inne wiadomości na ten sam problem. Nie próbują pomóc klientowi, rozkładają ręce
Jestem rozczarowana!

Beznadziejny pośrednik
Beznadziejny pośrednik, lepiej samemu szukać ofert bezpośrednio w biurze. Nic nie można ustalić, na pewno nie polecę.
Salon w Koninie przy Ul Paderewskiego
Salon w Koninie przy Ul Paderewskiego. Pan Mateusz R- genialna obsługa!!!! Weszłam do salonu z “ chciałabym to ale… i to ale” i Pan Mateusz po kolei realizował moje wymagania. Okazało się że idealna oferta istnieje😁 Dostałam kilka opcjo do wyboru na maila w ten sam dzień i nie było problemu z wyborem ostatecznym. Bardzo polecam ☀️

Besvarelse fra Wakacje.pl
Bardzo miła i pomocna obsługa
Bardzo miła i pomocna obsługa. Rzetelne informacje. Łatwość i szybkość rezerwacji i zapłaty. Wszystko w 1 miejscu w rozsądnych cenach. Wakacje, ubezpieczenie i parking. Gorąco polecam.

Obsługa wakacje.pl bardzo rzetelna
Obsługa wakacje.pl bardzo rzetelna. Pobyt udany i bez zastrzeżeń. Dziękuję i polecam.

Besvarelse fra Wakacje.pl
najgorsze biuro z jakim się spotkałam
najgorsze biuro z jakim się spotkałam. Jak człowiek chcę kupić wycieczkę to mili mało w d... nie wejdą a jak już kupi to ciężko na meila odpisać . zero informacji o zabezpieczeniu ceny wycieczki i innych informacji. żerują tylko na ludziach. złodzieje i nic więcej

Besvarelse fra Wakacje.pl
Wakacje.pl to najgorsza firma z jaką…
Wakacje.pl to najgorsza firma z jaką kiedykolwiek miałem możliwość gdziekolwiek jechać. Żadnego kontaktu rezydenta i żadnej pomocy od firmy podczas problemów. Nie polecam tej firmy nikomu. Niestety w sierpniu znowu z nimi polecę bo już wykupiłem wczasy. Zobaczymy co wtedy zrobią nie tak... Po problemach z lotem pan z wakacje.pl w słuchawce powiedział tak: ,, jest możliwość abyśmy polecieli innym samolotem lądujac 2 tyś. Kilometrów od celu i że możemy zamówić helikopter. Podziękowałem za pomoc i się rozłączyłem. Natomiast dostałem informację że może być zagrożony nasz pobyt w Hiszpanii, transfer powrotny na lotnisko oraz lotnisko do domu ponieważ nie dotarliśmy na czas do hotelu. Ponieważ organizator może to wszystko odwołać. Powodzenia życzę wszystkim z tą firmą. Ja każdemu będę odradzał zawsze...

Raczej mogę polecić Wakacje
Raczej mogę polecić Wakacje. W zeszłym roku zmienili mi wczasy dzień przed wylotem, gorzej trafiłem, ale za moją zgodą. Pytali czy się na to zgadzam. Trzeba dobrze czytać opinie i recenzje. Duży wybór, dobrze opisane. Byłem już 5 razy od nich na wczasy. Wszystko dobrze za każdym razem. Trzeba tylko dobrze czytać.

Wakacje w Hurgadzie
Pobyt w hotelu Grand Waterworld w Egipcie oceniam bardzo pozytywnie. Na szczególne wyróżnienie zasługuje jedzenie - bardzo smaczne, różnorodne i świeże. Każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od preferencji kulinarnych. Obsługa hotelowa jest przemiła, pomocna i jednocześnie nienachalna, co zdecydowanie podnosi komfort pobytu.Ogromnym atutem jest duża liczba basenów, dzięki czemu nawet przy większym obłożeniu nie odczuwa się tłoku. Wszystko jest dobrze zorganizowane - nie było żadnych problemów logistycznych czy organizacyjnych podczas całego pobytu. Hotel znajduje się blisko plaży z pięknymi rafami koralowymi. Dodatkowo w okolicy znajduje się urokliwa promenada, idealna na wieczorne spacery. Zdecydowanie polecam ten hotel każdemu, kto szuka komfortowego i spokojnego wypoczynku w Egipcie.

Manipulacja godzinami o +12h ! Brak chęci rozwiązania sprawy
Moje doświadczenie z Wakacje.pl oraz Coral Travel przy rezerwacji nr WAK146789866 to przestroga dla każdego turysty. Biuro sprzedaje wycieczkę z atrakcyjnymi godzinami lotu 6:05, by po wpłacie całości (ponad 14 tys. zł) przesunąć wylot o pół doby na 18:15. Efekt? Zamiast obiadu w hotelu w sobotę, będę tam w niedzielę nad ranem (dokladnie wyląduje 23:45 czasu lokalnego + do tego należy doliczyć czas na transfer, odprawę - z dwoma małymi dziećmi niecałe 2 latka i 4 lata - misja nie do zrobienia).
Najgorsza jest jednak buta działu reklamacji. Na merytoryczne wezwanie do obniżki ceny za utracone świadczenia, odpisują szablonem, że „pierwszy dzień jest na podróż”, ignorując art. 46 i 48 Ustawy o imprezach turystycznych. Biuro próbuje przekonać klienta, że ich wewnętrzny regulamin jest ważniejszy niż polskie prawo.
Dla osób w podobnej sytuacji: nie bójcie się odstępować od umowy bez kosztów rezygnacji – prawo stoi po stronie podróżnego, a nie korporacyjnych regulaminów. Sprawę mojego zwrotu środków nadzoruje już Rzecznik Konsumentów

Ostrzeżenie przed Wakacje.pl – totalna porażka i zero profesjonalizmu
Szczerze mówiąc, to co wyprawia portal Wakacje.pl, to jest po prostu jakaś ponura parodia, a nie profesjonalne biuro podróży. To nie jest mój pierwszy raz z nimi, zawsze był jakiś problem ale z reguły chodziło o dopłatę kilku stów, ale miarka się przebrała, bo problem z dotrzymaniem jakiejkolwiek umowy to u nich już chyba standard. Wyobraźcie sobie sytuację: macie wszystko zaplanowane, a tu nagle odwołany samolot i zero konkretnej pomocy. Kiedy próbowałem to jakoś ratować i przebukować wyjazd, pan na infolinii z rozbrajającą szczerością oznajmił, że hotel, który mnie interesuje, nagle nie ma już wolnych pokoi( po czy oferta znika). No to skoro system nie ogarnia, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i kupiłem kolejną ofertę przez opcję „kup teraz”. I tutaj zaczyna się największy cyrk, bo chwilę później dzwoni do mnie pan z pytaniem, dlaczego jeszcze nie wpłaciłem pieniędzy. Jak mu wyjaśniłem, że to przecież w ramach przebukowania, to usłyszałem tylko, że tej oferty... już nie ma. Totalna porażka i brak jakiejkolwiek logiki. Ja naprawdę nie wiem, na jakich przedpotopowych systemach ta firma pracuje, ale to, jak traktują klienta, woła o pomstę do nieba. Życzę naprawdę stalowych nerwów wszystkim, którzy mają już tam coś wykupione, bo u nich standardem jest, że tydzień przed urlopem nagle dowiadujesz się o obowiązkowych dopłatach albo o tym, że twój samolot po prostu cię nie zabierze. Omijajcie to szerokim łukiem, jeśli nie chcecie spędzić urlopu na telefonie z niekompetentnymi konsultantami zamiast na plaży.

Najlepsze doświadczenie wakacyjne
Wszystko zgodnie z wykupionymi wakacjami bardzo miła obsługa i wspaniałe oferty hoteli

Najlepsi!!!
Extra atmosfera i świetni ludzie, którzy pomogą zzorganizować najlepsze wakacje w życiu:)

Besvarelse fra Wakacje.pl
Læs mere om andre typer anmeldelser.
Læs om anmeldelsesprocessen på Trustpilot.
Hér finder du 8 tips til at skrive anmeldelser.